Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
KIZLAR 158, 3 BHGC sonucum. Ay bi tuhaf oldum yaaa. Değerim normal mi? Bugün 16. günüm...
tebrik ederimmmmmmmm :)neler yaptınız başınızdan geçenleri anlatında bizlerede umut olsun aşılama süreciniz aşılama günü ve sonrasında neler yaptınız anlatın lütfen :)
-mesela aşılama sonrası ilşki olmalımı?
-özellikle yediğiniz içtiğiniz bişile roldumu
:)

merhaba arkadaşlar ben 30 yaşında 3 senedir tedavi görüyorum ilk olarak adet gecikmesiyle doktora gittiğimde fsh yüksek olduğunu öğrendim daha sonra düzenli kontrollere başladım ama ilk olarak doktorum eşime yönlendi sperm sayısı 17.000000 çıkmıştı ilaçlarla yükseltmek istediler nitekim proxeed plus ve 3 Aylık klomen kullanımıyla 40.000000 çıktı ama buarada benim yumurta rezervim azaldı fsh:72 lere Amh:0.13 oldu doktorum hemen tüp bebek merkezine yönlendirdi aslanpençesi;hayıt;civan perçemiyle 25 lere düşürdüm fsh 2013 aralık ayında dokuz eylül hastanesi tüp bebek merkezine başladım ama her ay bir yumurtam gelişiyordu bir defa tüpten aşıya döndüm tutmadı daha sonra işi bıraktım tedaviye tekrar başlamak için hazırlandım doktorum bana mini tüp bebeğin uygun olacağını söyledi her ay oluşan yumurtayı toplayıp donuracaktı en son en kaliteliyi seçip trensfer edicekti fakat ben 42 günlük incir kürü uyguladım ve o ay 3 yumurtam oldu ve doktorum toplayıp 19 aralıkta transfer yaptı şimdi bekliyorum 2 ocakta belli olacak. diyeceğim yumurta rezervinde azalma olanlar incir kürünü mutlaka kullanın ben başladıktan sonra embriyolog bile önerdi daha sonra doktoruma incir sayesinde dediğimde oda kabul etti ve lütfen özellere çok fazla güvenmeyin bizlerin sağlığını hiç düşünmeden para içi ara vermeden ve tek yumurtalarla,erkeklerde sıfır spermle denemeler yapıyorlar.herkesin hakkında hayırlısı olsun

Hoş geldin, hayırlısı olsun bebeğini kucağına alırsın inşallah

hayırlısı olsun canım. benim de bu ay 3 yumurtam vardı ilaçlarla diğerleri de büyüdü 5 oldu. incir kürü yapamadım ama her gün kuru incir yedim. 5 tane yiyodum doktor kilo alırsın 1 adet yeter dedi. ben de ona bağlıyorum

bugün belli olacak dün aradılar 2 si döllenmiş,bugün bölünmeye bakıp karar verecekler,inşallah bölünüyorlardır.
Kızlar merkezden biraz önce aradılar döllenen 2 yumurta vardı diğeri de büyümüş yani 3 embriyom var
qaraqiz bekle yarın transfer için geliyorum

canım kendime gibi sevindim inan nasıl mutlu oldum anlatamam hadi gözün aydın. 3ünü birden mi transfer edicekler acaba? bi de canım ben dun dr a gittim küçüklü buyuklu bikaç yumurta var dedi ama küçükleri de topluyorlar mı? hadi diyelim topluyorlar onlar dışarda döllendikten sonra buyumeye devam edebiliyor mu döllendikten sonra? çunku bana küçük olanlar direk kullanılmayacak gibi geliyordu da. bilgilendirirsen çok sevinirim tatlım.

KIZLAR 158, 3 BHGC sonucum. Ay bi tuhaf oldum yaaa. Değerim normal mi? Bugün 16. günüm...

gözümüz aydınnnn gelio bebişşşş :)

Teşekkür ediyorum,Senin daha günün var biraz daha büyürler .toplamadan önce 3tane 14mm ,1 tane 21mm ,2 tane de16 mm 6 adet folikül vardı,5 tane topladılar 3 ü embriyo oldu, daha ufaklar da vardı onlar büyümedi demek ki sayısına takılma hem seninkiler benimkine göre daha iyi gelişmişler,rabbim istedikten sonra tek yumurta bile olur içini ferah tut

Tüp bebeği bende düşünüyorm ne gibi tetkikler istediler gittiğimizde emen başlıyolarmı adetli olmak şartmı tedaviye başlarken birde tahliller aynı gün çıkarmı
Canim adetin 3.gunu igneye basladim ben o nedenle adetken git.kan tahlili istedi bide hem esimden hem benden düşüge neden olack bi sorun varsa önlemini almak icin.bu kadar.bide adetken ultrasona aliyo asilamadan kalan çatlamamis yumurta falan var mi diye.varsa tüpe gecmiyo o halde.

Canım çok teşekkür ederim. Darısı tez zamanda sizlere olsun inşallah. Bu 2. aşılamamdı. Açıkcası sıkıntı bende olduğu için aşılamanın bize pek etki edeceğini düşünmüyordum. Sağ tüpüm tıkalı ve yumurtalama sıkıntım var. Yumurtalarım Çok geç olgunlaşıyordu. Yaşım 32 bu arada. Aşılama günü evde dinlendim. İlk 5 gün kasık ağrılarım ve gögüs ağrılarım oldu ve bir anda bütün ağrılarım bitti. Ve bende bundan çok şüphelenmiştim. Aşılamadan birgün sonra ilişki önerdi doktorum. Ve ertesi günde ilişki yaşamamızı istedi. Biz sadece o iki gün yaptık sonra bıraktık. Crinone jel ve folik asit kullandım. Başka hiç bir şey olmadı arkadaşlar. Yediğim içtiğim pek özen göstermedim. Hatta sigara bile kullanıyorum (umarım bırakabilirim) (

allah sağ salim kucağına almayıda nasipe tsin canım...şimdi sıra bizlerdeee :)

arkadaşlar incir küründe incirleri kaynatıp suyunu içtikten sonra incirleri de yiyormuyuz? internette bir açıklama bulamadım.

Kızlar benim gibi aşılama günü ovaleasyon testi uygulayan oldumu? Ben merak ettigimden yaptim .iki çizgi vardı ama çokta kıpkırmızı değildi.acama çatlama iğnesinin etkisimiydi yoksa gerçekten yumurtam catlamismiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…