merhaba arkadaşlar ben 30 yaşında 3 senedir tedavi görüyorum ilk olarak adet gecikmesiyle doktora gittiğimde fsh yüksek olduğunu öğrendim daha sonra düzenli kontrollere başladım ama ilk olarak doktorum eşime yönlendi sperm sayısı 17.000000 çıkmıştı ilaçlarla yükseltmek istediler nitekim proxeed plus ve 3 Aylık klomen kullanımıyla 40.000000 çıktı ama buarada benim yumurta rezervim azaldı fsh:72 lere Amh:0.13 oldu doktorum hemen tüp bebek merkezine yönlendirdi aslanpençesi;hayıt;civan perçemiyle 25 lere düşürdüm fsh 2013 aralık ayında dokuz eylül hastanesi tüp bebek merkezine başladım ama her ay bir yumurtam gelişiyordu bir defa tüpten aşıya döndüm tutmadı daha sonra işi bıraktım tedaviye tekrar başlamak için hazırlandım doktorum bana mini tüp bebeğin uygun olacağını söyledi her ay oluşan yumurtayı toplayıp donuracaktı en son en kaliteliyi seçip trensfer edicekti fakat ben 42 günlük incir kürü uyguladım ve o ay 3 yumurtam oldu ve doktorum toplayıp 19 aralıkta transfer yaptı şimdi bekliyorum 2 ocakta belli olacak. diyeceğim yumurta rezervinde azalma olanlar incir kürünü mutlaka kullanın ben başladıktan sonra embriyolog bile önerdi daha sonra doktoruma incir sayesinde dediğimde oda kabul etti ve lütfen özellere çok fazla güvenmeyin bizlerin sağlığını hiç düşünmeden para içi ara vermeden ve tek yumurtalarla,erkeklerde sıfır spermle denemeler yapıyorlar.herkesin hakkında hayırlısı olsun