• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
Canım çok teşekkür ederim. Darısı tez zamanda sizlere olsun inşallah. Bu 2. aşılamamdı. Açıkcası sıkıntı bende olduğu için aşılamanın bize pek etki edeceğini düşünmüyordum. Sağ tüpüm tıkalı ve yumurtalama sıkıntım var. Yumurtalarım Çok geç olgunlaşıyordu. Yaşım 32 bu arada. Aşılama günü evde dinlendim. İlk 5 gün kasık ağrılarım ve gögüs ağrılarım oldu ve bir anda bütün ağrılarım bitti. Ve bende bundan çok şüphelenmiştim. Aşılamadan birgün sonra ilişki önerdi doktorum. Ve ertesi günde ilişki yaşamamızı istedi. Biz sadece o iki gün yaptık sonra bıraktık. Crinone jel ve folik asit kullandım. Başka hiç bir şey olmadı arkadaşlar. Yediğim içtiğim pek özen göstermedim. Hatta sigara bile kullanıyorum (umarım bırakabilirim) :KK43:(

Canım bebeğin hayırlı olsun. Rabbim kucağına almayı da nasip etsin inşallah. .
Bu aşılamadan sonra kaybolan belirtilerin sonra ne zaman tekrar ortaya çıktı?

Canım bebeğin hayırlı olsun. Rabbim kucağına almayı da nasip etsin inşallah. .
Bu aşılamadan sonra kaybolan belirtilerin sonra ne zaman tekrar ortaya çıktı?

Tatlım henüz bir belirti yaşamıyorum. Hatta kendimde değilim desem yeridir inananmıyorum hala... Cuma günü tekrar test yaptırcam o zamana kadar kesin hamileyim demek istemiyorum. Çok korkuyorum kötü bi sonuç almaktan...

Kızlar benim gibi aşılama günü ovaleasyon testi uygulayan oldumu? Ben merak ettigimden yaptim .iki çizgi vardı ama çokta kıpkırmızı değildi.acama çatlama iğnesinin etkisimiydi yoksa gerçekten yumurtam catlamismiydi.

Ben çatlatma iğnesini cumartesi vurdum ve ertesi gün yani pazar günü ovulasyon testi yaptım. o gün iki çizgide eşitti. Sonra aşılamam pazartesi oldu. öğlen saatlerinde. ben akşama doğru ovulasyon testi yaptım. ikinci çizgi silikleşti. Olmadı diye korkmuştum. ama meğersem iki çizgiyi aynı koyulukta gördüğüm günün ertesi günü zaten yumurtlama zamanımmış. Aynı benim gibi olmuş seninde. Korkma Allah inşallah sanada nasip eder canım.

canım kendime gibi sevindim inan nasıl mutlu oldum anlatamam hadi gözün aydın. 3ünü birden mi transfer edicekler acaba? bi de canım ben dun dr a gittim küçüklü buyuklu bikaç yumurta var dedi ama küçükleri de topluyorlar mı? hadi diyelim topluyorlar onlar dışarda döllendikten sonra buyumeye devam edebiliyor mu döllendikten sonra? çunku bana küçük olanlar direk kullanılmayacak gibi geliyordu da. bilgilendirirsen çok sevinirim tatlım. :)

Canım senin daha erken, yumurta toplamaya kadar vaktin var daha. Yani o küçükler o zamana kadar büyüyebilirler.Ama toplama günü geldiğinde büyüyenlerin hepsini topluyorlar. Ama 18mm ve üzerinde olanları kullanıyorlar sanırım. Zaten daha küçük olanların gelişimi tamamlanmadığı için onlar döllenmeyecektir. Ama döllenenlerin hepsinin gelişimi aynı olmayabiliyor, kimisi sonradan gelişiyor kimisi baştan beri gelişiyor.Önemli olan döllenecek büyüklükte yumurtaların olsun toplama günü. Ama sen lütfen kafana takma, ben sana hep diyorum senin yeterli yumurtan olacak inşallah :) içini ferah tut

chinarose chinarose canım hayırlı olsun, Allah kucağına almayı nasip etsin, bize de dua et lütfen :)
kim06 kim06 senin de embriyolarına çook sevindim. İnşallah hepsi de yarın da gelişirler ve sana tutunurlar.

kızlarr yardımlarınızı bekliyorum bikonuda bilgilerinize ihtiyacım var.ben geçen ay aşılama yaptırdım sonuç negatif.sadece günde 1 tane klomen kullandım 5gün.yumurtam da kendiliğinden çatladı.bu ay da yine aynı şekilde günde 1 tane klomen kullandım bugün doktoruma gittim.yumurta büyüklüğüm 16mm.cuma günü gel çatlatma iğnesi yapalım pazartesi de aşılamanı yaparız dedi.internette iğneden 36 saat sonra aşılama yapılır yazıyor.benim 3gün oluyor iğneden sonra.çok mu geç oluyor.ne yapmam lazım?

Ben çatlatma iğnesini cumartesi vurdum ve ertesi gün yani pazar günü ovulasyon testi yaptım. o gün iki çizgide eşitti. Sonra aşılamam pazartesi oldu. öğlen saatlerinde. ben akşama doğru ovulasyon testi yaptım. ikinci çizgi silikleşti. Olmadı diye korkmuştum. ama meğersem iki çizgiyi aynı koyulukta gördüğüm günün ertesi günü zaten yumurtlama zamanımmış. Aynı benim gibi olmuş seninde. Korkma Allah inşallah sanada nasip eder canım.

Ağzından bal damlıyor canım, benim bugün aşılama tümüyle 7.günüm ve benimde artik hicbir ayrım kalmadı, ben kendimi ne kadar uzsemde hiçbirşey de gismiyor o yüzden umuyorum kendimi .bir hafta sonra bakalım seninki gibi sevinen ile ve km yım.tekrar hayırlı olsun canım,

Kızlar benim gibi aşılama günü ovaleasyon testi uygulayan oldumu? Ben merak ettigimden yaptim .iki çizgi vardı ama çokta kıpkırmızı değildi.acama çatlama iğnesinin etkisimiydi yoksa gerçekten yumurtam catlamismiydi.

canım ovulasyon testinde ikinci çizgi belirgin bi şekilde ilkinden daha koyu ise yumurta 36 saat içinde çatlayacak demek oluyor. catlamadan önce ve çatladıktan sonra da ikli belirgin bi şekilde koyu oluyor.

Canım senin daha erken, yumurta toplamaya kadar vaktin var daha. Yani o küçükler o zamana kadar büyüyebilirler.Ama toplama günü geldiğinde büyüyenlerin hepsini topluyorlar. Ama 18mm ve üzerinde olanları kullanıyorlar sanırım. Zaten daha küçük olanların gelişimi tamamlanmadığı için onlar döllenmeyecektir. Ama döllenenlerin hepsinin gelişimi aynı olmayabiliyor, kimisi sonradan gelişiyor kimisi baştan beri gelişiyor.Önemli olan döllenecek büyüklükte yumurtaların olsun toplama günü. Ama sen lütfen kafana takma, ben sana hep diyorum senin yeterli yumurtan olacak inşallah :) içini ferah tut

saol bitanem ya iyiki varsın bana moral oluyorsun. bugun daha iyiyim daha fazla vakit geçirdim bilgisayarda. listemizi güncelledim. temizlik bile yaptım yani :) ama şimdi biraz gidip uzanıcam. bugun 2 incir yedim 2 fincan adacayı içtim. sabah da catlamama iğnesini yaptım. o ne melem bişeymiş ya :( işte böyle kuzum :) desteğin üstümden hiç eksik olmasın :)

Kızlarrrrr bugün dr kontarolü vardı kist duvar kalınlığı falan yoktu 2. Aşılama startı verildi femara denen ilacı 5 gün kullanicam haftaya cuma Yumoş kontrolü var ve ovitrrelle ile çatlatıp Aşılama gününü belirliycez Dr arkadaşlar iğne kullanıyorlar yumoş için dedim gerek yok bu ilaç sana yetiyor dedi geçen ayda bu ilaçla 2 Yumoş vardı 27 ve 30 mm ama ben yetinmeyip Dr çıkışı Happy Meal Happy Meal canım senin tavsiyelerinle ada çayı ve incir aldım 2 çeşit var dedi aktar biri yaprak biri başak şeklinde başak olanı öneririm dedi suan ocakta kaynıyor günde 3 fincan dimi canım şeker kalsam sorun olurmu acep recep kür onerini de alalım

kızlar çok kötüyüm hamileliğim maalesef 5.haftasında düşükle sonuçlandı yarın kürtaj olucam parçalaar temzilenicek oysa ne kadar mutluyduk ilk aşılama tuttu dşye 15 aydan sonra hamile kalmıştım hakkımızda böylesi hayırlısıymış napalım :KK61::KK61::cry::KK42:

kızlar çok kötüyüm hamileliğim maalesef 5.haftasında düşükle sonuçlandı yarın kürtaj olucam parçalaar temzilenicek oysa ne kadar mutluyduk ilk aşılama tuttu dşye 15 aydan sonra hamile kalmıştım hakkımızda böylesi hayırlısıymış napalım :KK61::KK61::cry::KK42:
Aaaa canım inan çok üzüldüm nie böyle oldu değerlerin çok güzeldi ne diyo Dr :(

hayırlısı olsun canım. benim de bu ay 3 yumurtam vardı ilaçlarla diğerleri de büyüdü 5 oldu. incir kürü yapamadım ama her gün kuru incir yedim. 5 tane yiyodum doktor kilo alırsın 1 adet yeter dedi. ben de ona bağlıyorum
ben 21 gün 15 inciri kaynayayan suya atıp 20 dk kaynatıp içtim 2-3 incirde yedim sonra 7 gün ara verdim tekrar 21 gün yaptım toplamda 42 gün uyguladım adetin 3 gününde klomen başladım 5 gün kullandım birde 8 ci gün 1 cetrotide 0.25, 1 merionel 75 1 ovitrelle yaptım 17 aralık yumurta toplandı 19 aralık transfer edildi

Çok geçmiş olsun.. Ben bu ay hsg çekildim. Bu ay da bebiş olmazsa, önümüzdeki ay aşılamayı düşünücez de, forumları gezerken gördüm.. Allah sabır versin.. Hakkınızda hayırlısı. Allah sağlık versin, yine olur inşallah.. Sağlıklı bebekler, sağlıklı hamilelikler nasip etsin Rabbim..

Back