Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168

Canim tsk ederim. Benim adetimin 7. Tedavimin 6. Gunuydu bugun. Bal corek otu nasil yapiliyor aydinlatsan da hemen yapsam

Ay bitanem insallah ya. Saolsun annem simdi gitti yanimdan, esim malum 11de gelio. Yemekleri yapmis getirmis. Harnup pekmezi evde var, esim hrr sabah iciyor bi kasik. Dur ben de iceyim bari bugun.

Kızlar ben eczacılar odası deposundan alıyorm puregon 600normalde 400küsür ben Bikaç ay önce 250den bu ayda 275den aldm araştırın mutlaka
Ben puregon 900 kullanmıştım, 675 demişti eczacı ama %15 iskonto yaptı. Ancak onun dışında yapacak birşey yok dedi, Yani o depodan kendimiz idip alabiliyor muyuz, nasıl oluyor, sizin tanıdık mı var?

Canim tsk ederim. Benim adetimin 7. Tedavimin 6. Gunuydu bugun. Bal corek otu nasil yapiliyor aydinlatsan da hemen yapsam

ben küçük bir kaseden daha az bala 1-1,5 yemek kaşığı evde dövülmüş/çekilmiş çörekotu(dışarıdan hazır alma dövüldükten sonra bir takım aromaları havaya karışıyor,kendin döv benim biraz iri oldu çiğnedim) ve 1-1,5 yemek kaşığı tarçını karıştırdım.sabah akşam 2 tatlı kaşığı yedim .kasenin ağzı hep kapalı olsun

Tamam canim ilk iyi hissettigim anda kalkio hemen yapicam cok sukur hepsi var evde. Ustune su iciyor muyum?

C
Ben puregon 900 kullanmıştım, 675 demişti eczacı ama %15 iskonto yaptı. Ancak onun dışında yapacak birşey yok dedi, Yani o depodan kendimiz idip alabiliyor muyuz, nasıl oluyor, sizin tanıdık mı var?
canm ben eczacı aracılığıyla alıyorm eczaneme söylüyorum getiriyo o getiriyorsa hepsi o fiyata getirebilir ben hiç 900lük almadım fiyatını bilmiyorm ama yarın sorabilirim hatta yardımcı olabilirim yakınsak ben adanadayım bu ayda 600lük puregon un 2.kutusundan bir deda kullandım gerisi duruyo acaba dier aya kullanabilirmiyim

hey maşallahhhh.
tebrik ederim canım
darısı bizlere inşallahhh

cnmm tebrikk ederimm darısııı başımızaa inşalllah
bize belirtileriniz yzarmısın ilk aşılamandı dimi? ilk günden itibaren neler hissettin cnm hiç belirti oldumu?

Arkadaşlar, Hepinize tekrar merhaba...
Dün gece üye oldum hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.. Evet sabah da belirttiğim gibi bugun sonucumu aldım BETA HCG 728 çıktı. Doktorumuda aradım çok güzel dedi ve haftaya salı çarşamba gel dedi. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar kimi siteler de, paylaşım alanlarında gebelik öncesi belirti yoktur gibi şeylerden bahsediliyor kesinlikle katılmıyorum. Zira ben yaklaşık son 8-9 gündür aşırı belirtiler gördüm bunları benden fikir isteyen arkadaşlar için sıralayacak olursam..

İlk bir kaç gün çok birşey anlamadan geçti, ancak 10 gün öncesinde yani aşılamamın 7. - 8. günlerinde hafif kasık ağrısı ama aşırı uyku eğilimi başladı. Yani aksam bazen 8 bucuk 9 gibi koltukta uyuya kalmaya başladım. Normalde 12 de yatan ben.. bu aralar saat 10 u bile göremez oldum bazen... Sonra artan kasık ağrılarım başladı, göğüslerde hassasiyet hiç olmadı bu sürede ( bugun başladı :) ) Gazım çok oluyordu sürekli sıkışma yapıyordu karnımda ve wc gitme alışkanlığım çok arttı geceleri bile sürekli kalkıp wc gidiyordum. Derken 11. günüm civarı artik belim ağrıyordu. Hayatta bel ağrısı nedir bilmeyen ben inanılmaz kasık ve bel ağrısı çekerken geçen perşembe resmen bel tutukluğu oldu hareket dahi edemiyorudm ağrıdan.. Neyse cok uzatmayayaım 19 cuma günü regl sancım başladı 1-2 damla koyu kahve akıntı gelince adetim başladı dedim. Ancak ardından ne bir kırmızı leke nede kanamam hiç birşey gelmedi. Cumartesi ve Pazar aşırı kasık ve bel ağrılarımla devam etti ve pazartesi sabah doktorumla telefonda gorustukten sonra test yapmaya karar verdik. Bugun test sonucunu sabah aldım ve 728 çıktı doktoruma söyledim ve tebrikler hamilesin dedi.. Şuanda inanılmaz ve dayanılmaz kasık ağrılarım devam ediyor wc gidip geldikçe kasılma ve çekmelerim oluyor çok ama çok aşırı ağrılar artık allahım dayanma gucu verecek. Sürekli uyku halindeyim gözlerimi açamıyorum. Halsizlik had safhada.. Herşey yolunda gidiyor diye düşünüyorum umarımda öyledir. Haftaya salı günü doktoruma gideceğim...

Sorularınızı seve seve yanıtlarım arkadaşlar, tabi uykudan fırsat buldukça :) Dilerim güzel allahım hepimize sağlıkla çocuklarımızı kucağımıza almayı nasip ederim..

Kaç Yumurtayla aşılama yaptırdınız acaba ve ilk aşılamaydı dimi ve yaşınız sakıncası yoksa YAŞ Faktörü önemlimi araştırıyorum da ben 33yaşındayımda:)

Kaç Yumurtayla aşılama yaptırdınız acaba ve ilk aşılamaydı dimi ve yaşınız sakıncası yoksa YAŞ Faktörü önemlimi araştırıyorum da ben 33yaşındayımda:)

29 Yaşındayım, evet ilk aşılamam dı.. çift yumurta vardı.. Bizim hiç bir sorunumuz yoktu ve 1,5 senedir olmamıştı ilk denemede hamilelik oluştu.

Merhaba canım ben de sebepsiz infertiliteye inanmıyorum. Bana da aynı teşhis koyuldu. Bir sebep bulamıyorlar ama bence bir sorun vardır.. Her ay gelişen yumurta varsa çatlıyorsa rahim yeterli kalınlıktaysa adet düzenliyse 100 milyonun üstünde sperm varsa ve bunun yuzde 60ı ileri hareketliyse hatta hareketsiz sperm yoksa tutmaması için sebep ne?
Bana bir sorun söyleseler inan kafam rahatlayacak.
Çok merak ettim senin bahsettiğin sebebi doktor nasıl keşfetti?

Demirim ve demir depolarim sürekli düsük veya bos. Ferrum Forte kullaniyorum 2 aydir ama yinede böyle, bügün keciboynuzu pekmezine basladim artik. Demir eksikligi etkilermi ki bebek planlamasini?
Canım annemde de aynı problem vardı hatta doktor hastaneye yatıracaktı damardan kan vermek için annem hastaneden kaçtı.
Bir komşumuzun tavsiyesi ile hergün 1 cay bardagı portakal veya mandalına suyuna( c vitamını ıcermesı gereklı) 1 kaşık pekmez koyup aç karna içti ve 2 saat bişey yemedi. c vitamini demirin kana geçişini sağlıyor. bir de dalak yedi hergün. 10 gün sonra tekrar kan testi yapıldı ve hemşire şok oldu ne yaptın sen dedi..

Anladım canım, sağolasın ama ben istanbuldayım ve biliyorsun bu ilaçlar soğuk zincir yani dolapta olması gerekiyor gerek yok riske girmeye adanadan buralara kadar. Düşünmen bile yeter sağol, ben de zaten o aşamayı atlattım. Yani şimdilik, inşallah bu tüp bebek tadavisi olumlu sonuçlanırsa, bir daha gerek kalmaz . Demeye dilim varmıyor ama negatifi görürsem o zaman tekrar gerekecek. Gerçi ilaçlarımın bir kısmı yarım kaldı, dolapta bekliyo senin gibi. Kısmet olurda hamile kalırsam o ilaçları yakında olan arkadaşlara uygun fiyata vermeyi düşünüyorum, tabi isteyen olursa.

Dun farketmemisim sorunu canim ama inan bilmiyorum iade konusunu. Bana ayni igneleri tekrar verdi dr. 4 gun daha kullanip tekrar kontrole gidecegim. Sen nasil yaptin? Gelistimi incirle yumurtalarin?

Kızlar aşılamada 12 günü geride bıraktım. Yarın 13. gün. Biliyorum test yapsam çıkar ama ben evdeki idrar testinde pozitifi görmeden kan vermemeye karar verdim...

Bir heyecanla git kan ver, hayaller kur ve eline kağıdı al Beta HCG<1 o kadar büyük hayal kırıklığıkii..
Ben bu senaryoyu 2-3 kez yaşadım ve birdaha yaşamak istemiyorum.

hadi hayırlısı inşallah canm güzel haberler bekliyoruz senden. ne zaman idrar testi yapmayı düşünüyosun? bide bugünlerdeki belirtilerin neler?

hadi hayırlısı inşallah canm güzel haberler bekliyoruz senden. ne zaman idrar testi yapmayı düşünüyosun? bide bugünlerdeki belirtilerin neler?
yani belirtim var diyemem çünkü her adet öncesi belim ağrır kasıklarım çekilir göğüslerim yumurtlamay ile birlikte adet olana kadar ağrır. bu ay tek fark göğüslerimin ağrımaması. daha dün gibi başladı hafiften ağrımaya.. şuanda da aynı şeyleri yaşıyorum. bugun bıseyler aktı adet oldum sandım wc gıtmeye cesaret edemedım:) sonra baktım akıntıymıs. yarın sabah bır test yapayım dıyorum ..

inşallah ikinci çizgiyi görürsün canm ama çıkmazsada üzülme idrarda daha geç belli oluyo sonuçta. ben kimyasal gebeliğimde 14.gün idrar testi yaptım negatifti. 16.gün çok silik ikinci çizgiyi görmüştüm. yarın güzel haberlerini alırız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…