• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
Teşekkür ederim canım. Senin uygulama iyi gibiymiş :) Hayırlı uğurlu olsun inşallahh.
Sağol canım ne demek biz paylaşım için buradayız. Bildiğimiz kadarıyla her zaman yardım ederiz. Allah bu zorlu süreçte hepimzin yardımcısı olsun, son denemelerimiz olsun inşallah, pozitifi en yakın zamanda görelim, sağlıkla bebeklerimize kavuşalım :)

kızlarrrrrr ilk iğnemi oldum dün evet hiç korkulcak bişey yokmuş ve kendim yaptım:)ellerim titredi ama kolaymış.ama kafama şu takıldı kartuşu hemşre anlatırken içine takmış..şimdi ben bu akşamda iğnemi yaparken tekrar diğer kuttudaki kartuşumu takıcam ?yoksa o kartuş cumaya kadar içinde kalıcakmı?75 ünite vuruyorum günlük!! bi sorum daha var oda şu iğnemi yaparken o kelm gibi şeyi bastırınca 75 yazan yer 0 oluyor doğrumu?
canım o kartuşun içinde sana yetecek kadar ilaç oluyor.herseferinde yenisini takmayacaksın yani.kalemin üstündeki oku tam kaç ml vuracaksan ona getirip yuvarlağın üzerine getirip vuruyorsun.

biraz karışık aslında. İlk iki aşılamam emin ellerde olmadı. Doktorum aşılama yapalım dedi bende dinledim sonuçta en iyisini o bilir diye düşünerek hareket ettim. her ne kadar araştırsam ve aşılama öncesi rahim filmi çektirmenin varsa yapışıklık açılması ve tüpün tıkalı olmadığından emin olunması açısından önemli olduğunu bilsemde doktor rahim filmine gerek yok dedi ve bende ok dedim.Sonra başka bi doktora gitmeye karar verdim geçte olsa ve o bana hemen rahim filmi dedi ve çektirdik tıkanıklık yok ama film çekerken baya zorlandık dedi doktor sonra beni 3 ay kendi halime bıraktı. 3 ay sonra hastaneye yeni bir uzman geldi infertilite konusunda. Onuda ziyaret edeyim dedim ve bana yığınla test yaptı tekrar. ilk iki aşılama klomenle olmuştu bu defa iğneli aşılamayı denemek istiyorum dedi yeni doktorum. Aşılama yaptı ve aşılama sırasında rahim ağzımın çok dar olduğunu bu sebeple şansımın normal yolla gebe kalmaya müsait olmadığı teşhisini koydu ve birde benim vücudum eşimin spermlerini yabancı madde olarak algılıyor ve vücuduma girer girmez antikor oluşturmaya başlıyormuş yani savaşıyormuşum spermlerle :) velhasıl en son ki doktorumda iki başarısız aşılama yaptıktan sonra tüp bebeğe karar verdik. Şu anda doktorumdan çok memnunum hatta arkadaş olduk diyebilirim. ve koyduğu teşhis bana çok makul geldi. sebepsiz infertilite olmadığına inanan birisiyim her ne kadar diğer doktorlar birşey bulamasalarda bu doktorum bana teşhisi koyunca rahatladım :) şimdi aynı doktorumla tüp bebek uıygulaması yapıyoruz. belki başarısız olacağız Allah bilir ama elinden geleni yapacağından şüphem yok içim rahat :) ama tabiki keşke aşılamayla vakit kaybetmemiş olsaydım da diyorum :)özellikle ilk 2 aşılamam için söylüyorum :) doğru doktor seçimi gerçekten çok önemli

ya böle hani kutunun içinde beyaz iğne gibi bişi vardı hemşire anlatırken onu içine taktı dediki bana bak bu seni cuma gününe kadar idare edicek dedi....yanii ilaç varmış içinde heralde ben öle anladım.ya hani kalemin içine konuluyorya bişi ondan bahsediyorum odamı her gün yenisi takıcaz .tamam iğneler hergün takılcak onu biliyorum ama o içindeki şey değişcekmi
kartuşu değiştirmeyeceksin canım.sadece herseferinde iğnenin ucunu değiştir.sana verilen kutuda biçok iğne ucu var onu değiştireceksin.içine yerleştirdiği ampule elleme.

biraz karışık aslında. İlk iki aşılamam emin ellerde olmadı. Doktorum aşılama yapalım dedi bende dinledim sonuçta en iyisini o bilir diye düşünerek hareket ettim. her ne kadar araştırsam ve aşılama öncesi rahim filmi çektirmenin varsa yapışıklık açılması ve tüpün tıkalı olmadığından emin olunması açısından önemli olduğunu bilsemde doktor rahim filmine gerek yok dedi ve bende ok dedim.Sonra başka bi doktora gitmeye karar verdim geçte olsa ve o bana hemen rahim filmi dedi ve çektirdik tıkanıklık yok ama film çekerken baya zorlandık dedi doktor sonra beni 3 ay kendi halime bıraktı. 3 ay sonra hastaneye yeni bir uzman geldi infertilite konusunda. Onuda ziyaret edeyim dedim ve bana yığınla test yaptı tekrar. ilk iki aşılama klomenle olmuştu bu defa iğneli aşılamayı denemek istiyorum dedi yeni doktorum. Aşılama yaptı ve aşılama sırasında rahim ağzımın çok dar olduğunu bu sebeple şansımın normal yolla gebe kalmaya müsait olmadığı teşhisini koydu ve birde benim vücudum eşimin spermlerini yabancı madde olarak algılıyor ve vücuduma girer girmez antikor oluşturmaya başlıyormuş yani savaşıyormuşum spermlerle :) velhasıl en son ki doktorumda iki başarısız aşılama yaptıktan sonra tüp bebeğe karar verdik. Şu anda doktorumdan çok memnunum hatta arkadaş olduk diyebilirim. ve koyduğu teşhis bana çok makul geldi. sebepsiz infertilite olmadığına inanan birisiyim her ne kadar diğer doktorlar birşey bulamasalarda bu doktorum bana teşhisi koyunca rahatladım :) şimdi aynı doktorumla tüp bebek uıygulaması yapıyoruz. belki başarısız olacağız Allah bilir ama elinden geleni yapacağından şüphem yok içim rahat :) ama tabiki keşke aşılamayla vakit kaybetmemiş olsaydım da diyorum :)özellikle ilk 2 aşılamam için söylüyorum :) doğru doktor seçimi gerçekten çok önemli

Gerçekten cok zor. Allah yardımcın olsun. Senin gibi sıkıntı yaşayan biri tanımıştım vucudu spermleri atıyormuş, vucudundaki bir salgı spermleri öldürüyormuş. Gerçekten çok ilginç değil mi? Ama tüp bebekte başarılı olacaksın inanıyorum ;)

Happy Meal Happy Meal ben cumartesi adet olduğumu yazmıştım görmedin herhalde maalesef negatif yani.:KK61:
dün doktordaydım tüpbebek için mayısa kadar bekliycem şimdi yanlızım bana bakacak kimse yok annemler yurt dışından gelsin inş. ozaman tekrar start vericez

tatlım üzülerek negatif yazmıştım zaten :(

adaçayı yumurtları geliştirirmi peki?yumurtların büyümesi için bi öneriniz varmı)

peki nasıl adaçayını adetliyken başlıyorum o halde içmeye?

evet canım gunde 2-3 fincan yeterli. adetliyken başlayabilirsin ama aşılamadan sonra sakıncalı.

Teşekkür ediyorum,hiç zor olmadı çünkü anestezi ile topluyorlar,uyandığımda odamda yataktaydım ve ameliyathanede saate bakmamdan 2 saate yakın süre geçmişti.Anesteziden sonra ilk defa bu kadar rahattım.adet sancısından bile çok daha az kısa sürelerle gelen sancım oldu.kanama olmadı.çok şükür iyiydi.
10gün 400 lük puregon, 11.gün 100 lük puregon+375 lik menogon, 8-9-10. günler cetrotide, 12.gün 200lük pregon+cetrotide+Ovitrelle kullandım.
Ama bunlar hariç son 4 gün günde 2 kez adaçayı içtim (Happy Meal senden duymuştum) 8-9 gün sabah akşam tarçın+bal+çörek otu tozu karışımı ,sabah akşam birkaç incir yedim.ilk günler yumurta görememişti sonra birden arttı,5 yumurta toplandı ama küçük küçük başka yumurtalar da vardı, benim yaşım için bu sayı çok iyi bir sayı.3 tanesine mikroenjeksiyon uygulandı.inşallah 3 ünden de sağlıklı embriyo oluşur.1 tanesine bile razıyım.

Hayırlısıyla senin de haberini alırız inşallah.

Doktor uygun görürse film çektirir, bana çok düşük yaptığım dolayısıyla kürtajlarım da olduğu için histeroskopi yapıldı. Anesteziden korkmana gerek yok uyuyup uyanıyor gibi hissediyorsun.Allah hayırlısını versin.

Süperrrr tebrik ediyorum Allah sağlıkla kucağına versin, darısı başımıza.

canım çok sevindim. hadi hayırlı olsun inşallah. transfere bişey kalmadı desene :) gelio bebişler inşallah :)

Arkadaşlar bugun tup bebek tedavimin ilk kontroluydu. 4 gün ganol f iğne kullandım (yumurtaları uyarıcı büyütücü iğne). Bugun kontrolde dr yumurtalarımın hiç gelişmediğini söyledi ve şaşırdı. Çünkü hormon tahlillerimde ve adet düzenimde en ufak bir sorun yok. Tekrar aynı iğneye 4 gün daha devam edeceğim. Bu süreçte yumurtalarımın büyümesi için ne yemeliyim tavsiyesi olan var mı? bal,çörek otu ve tarçını duydum okadar.

Arkadaslar dün Dr. gittim, grip vs. dolayi bu ay asilama istemiyoruz dedim. Onun yerine bu ay normal yumurta takibi yapalim dedim. Olur, nasil istersen dedi. Yumurta uyarici ilaca basla o zaman yinede dedi. Ayin 30unda tekrar gidecegim takibe. Catlatma ignesi verecekmisiniz dedim, yok dogal sürece müdahale etmeyelim dedi. Hayirlisi bakalim. Bu sürecte yumurtalarin olgunlasmasi icin Adacayi tavsiye eden arkadaslar ne sekilde tüketiyorlardi cayi? Bu kez bende denemek istiyorum. Hayirlisi bakalim.

tatlım adaçayını kullanın. gunde 2-3 fincan yeter. ama aşılama ya da transferden sonra tehlikeli.

Demirim ve demir depolarim sürekli düsük veya bos. Ferrum Forte kullaniyorum 2 aydir ama yinede böyle, bügün keciboynuzu pekmezine basladim artik. Demir eksikligi etkilermi ki bebek planlamasini?

keçiboynuzu pekmezi kansızlığa bire bir canım ben 1 ay aralıksız kullandım. 2 kg aldım ama butun değerlerim normale dönmüştü.

kızlar merhabalar,
sizlere bir şey sormak istiyorum. tüp bebek de embriyo transferi yapılırken 35 yaşın altına tek embriyo transferi kuralına doktorlar uyuyor mu? yoksa ihtimal artması için birden fazla koyuyorlar mı?
yrn tüp bebek tedavisine başlayacağım. yaşım 32 ihtimal artması için doktordan birden fazla embriyo transferi yapmasını istesem kabul eder mi?
yardımcı olursanız çok sevinirim

istersen sen dr una bi sor canım bazı özeller kabul ediyorlarmış 2 taneyi.

adaçayı hazır liptonunki olurmu:)

KIZÇELER BİŞEY DİYCEM BU PROSTANI DR BANA VAJİNAL YOLDAN AL HEM DAHA ETKİLİ HEMDE AĞIZDAN ALINCA YAN ETKİSİ OLUYO DEDİ,PEKİ VAJİNAL KULLANIMDA YAN ETKİSİ VARMI KULLANAN ARKADAŞLAR Bİ AYRDIMCI OLURMUSUNUZ

lipton iyi canım doğadanda filan defne yapragı gibi başka şeyler var. bi de bulabilirsen doğalını al o daha makbul.

Kizlar selam.ilk asilamam tutmadi biliyosunuz.tup bebege bslama karari verdik.bugun ilk ignemi olucam,Bu tedavi guzel sonuçlanir insaallah. Hadi Bismillah.

canım sat verir misin listeyi guncelleyelim yeni döneme.

merhaba arkadaşlar ben de tüp bebek tedavisine başladım ama uzun protokol olduğu için şu anda lucrin kullanıyorum sadece ve folik asit. Sanırım 10 güne kadar yumurta uyarıcı iğnelere geçeceğim. Aslında benim merak ettiğim yumurta uyarıcı iğneler arasındaki fark. Gonal f menogon puregon vs hepsi farklı fiyatta ama etk mekanizması aynı ise neden gonal f'e 700 lira veriyoruz. Gerçi doktoruıma henüz sormadım bunu ama soracağım fark yoksa da en uygununu isteyeceğim. bu arada inşallah güzel haberler veririz birbirimize :)

canım aramıza hoş geldin. ilk sayfadaki bilgileri eksiksiz verebilir misin seni de ekleyelim listeye.

kızlar merhaba size şu an çok zor yazıyorum. dizlerimin üzerindeki bilgisayar bile canımı yakıyor. çok hastayım. vücudumda nereme dokunsam ağrıyor. ya şifayı bi yerden kaptım ya da üşüttüm bilemiyorum. bademciklerim şiş, hapşuruyorum, geniz akıntım var, ateşim çıkıp çıkıp iniyor. afedersiniz bir mide bulantım var, bağırsaklar da bozulmuş :(
bugun kontrolum vardı. ne halde gittim hatırlamıyorum bile ama eve girince Rabb'ime çok şükrettim gidip gelebildim diye :(
gelişen yumurtalar vardı. 13mm olan 11mm 9mm filan bi kaç tane ama sayı söylemedi dr, arkadan gelen küçükler de varmış. hep diyorum kızlar adaçayının büyük etkisi var inanın bana. aşılama ya da transfere kadar için sonrası sakıncalı zaten aman diyim.
4 iğne kullanmıştım. doktorum aynı dozda FOSTIMON 75lik 4 adet daha verdi. bunun yanında çatlama olmaması için 4 adet de CETROTIDE 0.25lik verdi. fostimonu akşam diğerini sabah vurucakmışım. cumartesi tekrar konstol var kısmetse. inşallah o gune dek toparlarım. dr uma sordum bu dönemde hasta oldugum için önerebileceğiniz bi ilaç var mı dedim sakıncası olmayan, her şeyi kullanabilirsin dedi. içime sinmedi. şimdi bolca mandalina çıkardım dolaptan ısınsın biraz içicem, sonra da adaçayı işte bugun hiç içemedim. bende durumlar bu kızlar. sizi yine haberdar ederim. hkom hkom canım durumlar böyle. şimdi bilgisayarı kapatıcam. telden girebilirim belki uzandığım yerden. sana özelden yazıcaktım detaylı ama pilim bitti. öpüyorum kızlar hepinizi. kendinize iyi bakın.

kızlar ben korkuyorum ya benim canımmı tatlı yoksa herkeste olurmu bu ağrılar dün ağrım vardı yazmıştım ama ilk gün dedim olur dedim bugünde arar ara gidip geliyo ağrılarım bazen böyle birden sancı girio ama 1 sn bile sürmüyo hem belime hem kasıklarıma bide bi yerde okudum ağrılı olan aşılamalar tutmuyo diye yazmış bi bayan hep aklıma o geliyo:KK43:

PUREGON 300 İLACIN ADI
ben de bunu kullandım,içinde yaklaşık 425 doz ilaç var.75 lik vuruluyorsan 5 kere aynı kartuşla vurulabilirsin.geri kalanını atabilirsin çünkü son 50 doz hassas olmayabilir.her kullanımdan sonra sadece iğne ucunu atıp kalemin kapağını tak ve buzdolabında sakla.iğneyi hergün aynı saatte vur ki maksimum etkiyi sağla.75 lik dozu hassas ayarını yap,ayarlarken ayarını kaçırırsan kalemi sıfırla tekrar dene.google dan'' puregon 300 nasıl uygulanır'' diye videolarda aratırsan ayrıntılı olarak hepsini görürsün.

kızlar merhabalar,
sizlere bir şey sormak istiyorum. tüp bebek de embriyo transferi yapılırken 35 yaşın altına tek embriyo transferi kuralına doktorlar uyuyor mu? yoksa ihtimal artması için birden fazla koyuyorlar mı?
yrn tüp bebek tedavisine başlayacağım. yaşım 32 ihtimal artması için doktordan birden fazla embriyo transferi yapmasını istesem kabul eder mi?
yardımcı olursanız çok sevinirim
yasal olarak senin yaşına tek transfer yapılıyor,internette görmüştüm doktorunla konuş bazı özel durumlarda (bazı dr lar da 2 emriyo nun şansı artırdığını düşünerek 2 embriyo transferinden yanalarmış) birden fazla transfer edebiliyorlarmış.ancak bence, yaşın daha uygun ,tek transfer birçok riski bertaraf eder(erken doğum,düşük tehtidi,doğum sonrası bakım vs)iki embriyo hamilelik şansını artırır ama ya her ikisi de tutunursa. en iyisi diğer yumurtalarını dondurmak bence,fiziksel ve maddi olarak daha az yıpranırsın. Tabii ki dileğim ilk denemede bebeğini kollarına alman Allah yardımcın olsun.

KIZÇELER BİŞEY DİYCEM BU PROSTANI DR BANA VAJİNAL YOLDAN AL HEM DAHA ETKİLİ HEMDE AĞIZDAN ALINCA YAN ETKİSİ OLUYO DEDİ,PEKİ VAJİNAL KULLANIMDA YAN ETKİSİ VARMI KULLANAN ARKADAŞLAR Bİ AYRDIMCI OLURMUSUNUZ
ben 2 gündür vajinal kullanıyorum,ıslatarak kullanıyorum daha rahat oluyor herhangi bir yan etki yapmadı.daha önce ağızdan da kullanmıştım onda da yan etki olmadı fakat vajinal olarak kullanmak daha etkiliymiş.

düşük canım olmadı demek bu ay da :KK43:
hadi ya üzüldüm canım kaç çıktı sonuç? eski topiklerde biraz araştırmıştım progestan değerini. 5 küsür çıkan birisi hamileydi. sende bi araştır istersen. moralini bozma. hayırlısı olsun inşallah. Rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın

hadi hayırlısı içimden bir ses bu sefer kesin hamile kalacağını söylüyor

Aşılamamın 7.günğ bugüne kadar hiç bi belirtiyi bebege bağlamadım hep başka seylere yordum. Ama bugün belim aşırı ağrıdı işyerinde oturduğum koltuktanmıdır bilmiyorm az öncede adet olmadan sızlayan kasık ağrısı oldu bu bende adet olmadan bi gün önce olurdu beklenen adet tarihinden 1hafta önce Başlaması ilk defa bana umut oldu inşallah bebektendir çünkü adet belirtisiyle hamilelik belirtisi aynıdır bukadar erken olması hamilelik belirtisi olabilirmi tanda sağ tarafta gelişen yumurtam tarafında

Arkadaşlar bugun tup bebek tedavimin ilk kontroluydu. 4 gün ganol f iğne kullandım (yumurtaları uyarıcı büyütücü iğne). Bugun kontrolde dr yumurtalarımın hiç gelişmediğini söyledi ve şaşırdı. Çünkü hormon tahlillerimde ve adet düzenimde en ufak bir sorun yok. Tekrar aynı iğneye 4 gün daha devam edeceğim. Bu süreçte yumurtalarımın büyümesi için ne yemeliyim tavsiyesi olan var mı? bal,çörek otu ve tarçını duydum okadar.
Benimde yumurta gelişme sorunu var iğnelere gelişmedi Bikaç defa incir çok faydalı hemde mucize birşey tavsiye ederim bu arada dünde sormuştm cnm sana yumurta gelişmeZse aşılama iptal olursa eğer paranı iade esiyorlarmı YADA tekrar deniyorlarmış ücretsiz sonuçta yumurta gelişmese tüp bebekte olmas

Back