- Konu Sahibi Happy Meal
- #2.541
Kizlar selam.ilk asilamam tutmadi biliyosunuz.tup bebege bslama karari verdik.bugun ilk ignemi olucam,Bu tedavi guzel sonuçlanir insaallah. Hadi Bismillah.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kizlar selam.ilk asilamam tutmadi biliyosunuz.tup bebege bslama karari verdik.bugun ilk ignemi olucam,Bu tedavi guzel sonuçlanir insaallah. Hadi Bismillah.
canim doktorun özel muayenahanesi var özel bi merkezle de anlasmali.Hayırlı uğurlu olsun inşallah canım.
Özel Hastanede mi yaptırcaksın?
TŞK EDERİMM CNMM :)Ben kullanıyorum. Herhangi bir yan etkisi olmadı. Sadece son zamanlarda parça parça dökülüyor ona sinir oluyorum. Bazılarına etki ediyormuş ama.. Ben hiç bir olumsuzluk yaşamadım.
canim doktorun özel muayenahanesi var özel bi merkezle de anlasmali.
Hayır canım içindeki ilaç zaten cumaya kadar yeter bence ne kadarlıktı ilaç bilmiyorum ama değiştirmen gerekse söylerlerdi. Yani sen ilacın konulduğu o kalemi hiç açmayacaksın. Hergün 75e ayarlayıp yapacaksın iğneni. Ama neden sana bunu yaparak anlatmadılar ki ya önemli birşey sonuçta. Şimdi doğru yapsan ile hep içinde endişe olacak acaba doğru mu yapıyorum diye. Bu doktorlar da çok acayip yaa.kızlarrrrrr ilk iğnemi oldum dün evet hiç korkulcak bişey yokmuş ve kendim yaptım:)ellerim titredi ama kolaymış.ama kafama şu takıldı kartuşu hemşre anlatırken içine takmış..şimdi ben bu akşamda iğnemi yaparken tekrar diğer kuttudaki kartuşumu takıcam ?yoksa o kartuş cumaya kadar içinde kalıcakmı?75 ünite vuruyorum günlük!! bi sorum daha var oda şu iğnemi yaparken o kelm gibi şeyi bastırınca 75 yazan yer 0 oluyor doğrumu?
Varkadaşlar bu jel ne için kullanılıyor bana doktor vericekmi aşılamadan sonra muhakak verilmesi gereken bişeyse verm4esede ben isteyim
Verir canım vermese de istersinarkadaşlar bu jel ne için kullanılıyor bana doktor vericekmi aşılamadan sonra muhakak verilmesi gereken bişeyse verm4esede ben isteyim
tamam canım yazarım buraya.senin sonuç ne zaman çıkcak?
S semyu cum herkesin kilosuna göre falan değişebiliyor o dozlar. Mesela bana doktorum hep 200lük yaptrdı. Kontrolde dedi ki aslında biraz artırırım normalde ama sen zayıf olduğun için artırmayalım böyle devam et dedi. toplamda 8gün oldum sanırım 200lükBu arada tup bebek tdavisinde kaç doz puregonla başladiniz?ben 225 le basliyorum.fazla mi?
sor tabi canım bizimle de paylaşırsın hem, heralde doktorların anlaşmalı olduğu firmalar var onla alakalı olabilir. Ama o kadar çok fiyat farkı yoktur heralde ben puregonu 675e almıştım(mutlaka pazarlık yap 150 tl lik ilaçları eşim pazarlık yapmış ve 900 e almış). Sadece bu ilaçların farklı boyutta olanları var mesela puregonun 300lüğü 600lüğü ve 1200lüğü var sanırım. Doktorun ne kadar yeterse o kadar yazar. Sana onun için farklı gelmiş olabilir fiyatlar. Çünkü içinde az olanın fiyatı daha az mesela.merhaba arkadaşlar ben de tüp bebek tedavisine başladım ama uzun protokol olduğu için şu anda lucrin kullanıyorum sadece ve folik asit. Sanırım 10 güne kadar yumurta uyarıcı iğnelere geçeceğim. Aslında benim merak ettiğim yumurta uyarıcı iğneler arasındaki fark. Gonal f menogon puregon vs hepsi farklı fiyatta ama etk mekanizması aynı ise neden gonal f'e 700 lira veriyoruz. Gerçi doktoruıma henüz sormadım bunu ama soracağım fark yoksa da en uygununu isteyeceğim. bu arada inşallah güzel haberler veririz birbirimize :)
Bende aynısını kullandım,iğnesini takınca bak iğnenin ucundan lPUREGON 300 İLACIN ADI
uzulme ,ama Ne ara test yaptın canim, seninki kaç gün oldu, tamam aşılama olmadin ama ,normali de erken değil mi tahlil içindüşük canım olmadı demek bu ay da
evet ilacın miktarına göre değişiyor ama 900 lük gonal f kalem şeklinde olanın fiyatı 700 lira onu biliyorum. En iyisini doktor bilir aslında. Onunla detaylı konuşmam lazım haftaya randevumda sorarım mutlaka :) sağolsor tabi canım bizimle de paylaşırsın hem, heralde doktorların anlaşmalı olduğu firmalar var onla alakalı olabilir. Ama o kadar çok fiyat farkı yoktur heralde ben puregonu 675e almıştım(mutlaka pazarlık yap 150 tl lik ilaçları eşim pazarlık yapmış ve 900 e almış). Sadece bu ilaçların farklı boyutta olanları var mesela puregonun 300lüğü 600lüğü ve 1200lüğü var sanırım. Doktorun ne kadar yeterse o kadar yazar. Sana onun için farklı gelmiş olabilir fiyatlar. Çünkü içinde az olanın fiyatı daha az mesela.
Kısa protokol adetin 2. günü başlayan tüp bebek tedavisinde yumurta büyütme, çatlatma, toplama ve transfer aşamalarının hepsinin aynı regl döneminde olup bitmesi diye biliyorum. Çoğu kişinin yaşadığı gibi.Arkadaşlar Tüp bebekteki uzun protokol ve kısa protokol nedir?
kısa protokol adetin 2. günü direkt yumurta uyarıcı iğnelerle başlanan program toplamda 16-17 gün sürüyor. Uzun protokolde ise adetin 21. günü yumurta baskılayıcı iğnelerle başlanıyor ve adet olması bekleniyor. Adetin 2. günü yumurta uyarıcı iğnelerle devam ediliyor ve kısa protokolle aynı süreç yaşanıyor. Uzunda ise toplam süre 30 günü buluyor. Uzun protokol kontrolsüz yumurta oluşumu veya büyümesini önlemek amacıyla her yumurtayı eşit ve aynı büyüklükte oluşturabilmek için uygulanıyor.Bana kısa protokol uyguladığında 3 tane birden büyüdü diğer 4 tanesi küçük kalmıştı yumurtaların ve yarım bırakmıştık tedaviyi. Aynı durumu tekrar yaşamamak için uzun uyguluyor bu tedavimi inşallah bi aksilik çıkmaz. Ha bu arada öncesinde de yumurtalığı dinlendirmek için varsa kisti yok etmek için d.kontrol hapıda kullandım 1 ay boyunca. Şu anda d.kontrol hapım bitmek üzere 3 tane kaldı aynı zamandada yumurta baskılayıcı iğnelerimi yapıyorum adet olur olmazda gonal f veya türevi iğneye başlayacağız. hem lucrini hem gonal f i aynı anda uygulayacağım yani hem baskılayıp hem geliştirecek ki eşit büyüsün. Yani inşalla öyle olur :) akabinde de erken çatlamaması için ekstra bir iğne daha olacak veyumurtalar gerekli sayı ve büyüklüğe erişincede çatlatma iğnesi ile iğneler son bulacak. anlayacağınız kısa ve uzun arasındaki tek fark baskılayıcı tedavi. biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir arkadaşlar :)Arkadaşlar Tüp bebekteki uzun protokol ve kısa protokol nedir?
Kısa protokol adetin 2. günü başlayan tüp bebek tedavisinde yumurta büyütme, çatlatma, toplama ve transfer aşamalarının hepsinin aynı regl döneminde olup bitmesi diye biliyorum. Çoğu kişinin yaşadığı gibi.
Uzun protokol ise regl olmadan önce bazı ilaçlar kullanmaya başlayıp regl olunca da kısa protokolde yaşanan herşeyi aynen yaşayarak tedaviyi tamamlamaya deniyor sanırım.
Birde beim gibi olanlr var bunun adı ne bilmiyorum :) Ben reglimin 2. günü başlayan yumurta büyütme, çatlatma, yumurta toplama, embriyo geliştirme ve dondurma işlemlerini geçen ay yaşadım. Bu ay regl olmadan önce tekrar tedaviye başladık ama bu ay geçen ayki gibi birçok hormon ilacına maruz kalmadan rahim içi gelişince transfer yapılacak kısmet olursa. Ama benim bu bilgiler okuyarak edindiklerim. Doktoruyla kouşmuş olanlar varsa daha ayrıntılı bilgilendirirler seni canım.
kısa protokol adetin 2. günü direkt yumurta uyarıcı iğnelerle başlanan program toplamda 16-17 gün sürüyor. Uzun protokolde ise adetin 21. günü yumurta baskılayıcı iğnelerle başlanıyor ve adet olması bekleniyor. Adetin 2. günü yumurta uyarıcı iğnelerle devam ediliyor ve kısa protokolle aynı süreç yaşanıyor. Uzunda ise toplam süre 30 günü buluyor. Uzun protokol kontrolsüz yumurta oluşumu veya büyümesini önlemek amacıyla her yumurtayı eşit ve aynı büyüklükte oluşturabilmek için uygulanıyor.Bana kısa protokol uyguladığında 3 tane birden büyüdü diğer 4 tanesi küçük kalmıştı yumurtaların ve yarım bırakmıştık tedaviyi. Aynı durumu tekrar yaşamamak için uzun uyguluyor bu tedavimi inşallah bi aksilik çıkmaz. Ha bu arada öncesinde de yumurtalığı dinlendirmek için varsa kisti yok etmek için d.kontrol hapıda kullandım 1 ay boyunca. Şu anda d.kontrol hapım bitmek üzere 3 tane kaldı aynı zamandada yumurta baskılayıcı iğnelerimi yapıyorum adet olur olmazda gonal f veya türevi iğneye başlayacağız. hem lucrini hem gonal f i aynı anda uygulayacağım yani hem baskılayıp hem geliştirecek ki eşit büyüsün. Yani inşalla öyle olur :) akabinde de erken çatlamaması için ekstra bir iğne daha olacak veyumurtalar gerekli sayı ve büyüklüğe erişincede çatlatma iğnesi ile iğneler son bulacak. anlayacağınız kısa ve uzun arasındaki tek fark baskılayıcı tedavi. biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir arkadaşlar :)