• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168
Yaa kızlar bende tık yok. Ne adet öncesi sendromu var ne de hamilelik belirtisi var.. Çok mu şey istiyorum bilemedim.. Sadece göğüslerimi elleyince hafif sızılar var. Başka da bişi yok. Aşılama gününü saymazsam 14. günüm. İnatla test yapmıyorummm :)))

Kendine eziyet etme bence gidip kan testi yaptır canım... En azından kurup durmazsın... Veee inşallah olumlu sonuç alırsın canım...

HAYIRLI OLSN CNM bende 17 aralıkta aşılama test günüm 31 aralık aynı zamanlara denk geliyo ama tğp bebek tabiki aşılamaya göre daha daha garanti inşallah hayırşı haberleri alırız

Senin tedavin de hayırlı olsun canım... Tedavi şekli önemli değil canım yeter ki Rabbim nasip etsin... Seninkine aşılama benimkine tüp bebek vesile olsun :KK19:

O kalemin kenarında dozu ayarladığın bir yer var 75 görene kadar ayarlama yapacaksın. 75 i gördükten sonra kutunun içindeki iğneyi kalemin ucuna tak iğneyi göbek deliğinin iki parmak sağına ya da soluna dik açıyla batır (İğne tam girsin) sonra ilacı deri altına enjekte et. "75 yazısı" "0 " olunca tık diye ses gelecek o zaman iğneyi derinden cıkarabilirsin.
ayyyy çok kolay bu şekilde ama yapabilirmiyim acaba ...acaba polikliniğemi gitsem ilk görsem bi .hemşire kalemi açtı bişiler yaptı çini dışını çıakrdı .zatenn acele acele anlatıyo soru sordurtmuyo sinir oldum :)acımıyor dimi bu iğne :( bide bu hemşire bana cuma günü kontrole gel dedi.ovitrelle die bitanedaha iğne var onu sakın kullanma biz söyleyene kadar dedi.bu arada çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

ayyyy çok kolay bu şekilde ama yapabilirmiyim acaba ...acaba polikliniğemi gitsem ilk görsem bi .hemşire kalemi açtı bişiler yaptı çini dışını çıakrdı .zatenn acele acele anlatıyo soru sordurtmuyo sinir oldum :)acımıyor dimi bu iğne :KK43: bide bu hemşire bana cuma günü kontrole gel dedi.ovitrelle die bitanedaha iğne var onu sakın kullanma biz söyleyene kadar dedi.bu arada çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

Acımıyor canım emin olabilirsin... Yapacağın yeri iki parmağın arasında tut ve o şekilde yap iğneni ve Ovitrelle iğnesini doktorun sana söyleyinceye kadar sakın yapma Yumurta çatlatma iğnesi çünkü... Onu yapacağın günü ve saati ayrıca sana söyleyecek doktorun... Hayırlı olsun canım...

ayyyy çok kolay bu şekilde ama yapabilirmiyim acaba ...acaba polikliniğemi gitsem ilk görsem bi .hemşire kalemi açtı bişiler yaptı çini dışını çıakrdı .zatenn acele acele anlatıyo soru sordurtmuyo sinir oldum :)acımıyor dimi bu iğne :KK43: bide bu hemşire bana cuma günü kontrole gel dedi.ovitrelle die bitanedaha iğne var onu sakın kullanma biz söyleyene kadar dedi.bu arada çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

Aklımda soru işareti kalmasın dersen sağlık ocağına bile gidebilrsin gösterirler sana. Kolay bir uygulama gerçekten. Acı hiç yok hatta ;) ovitrelle yi buzdolabına koy bırak. Onu bir süre unutacaksın ;)

ya bu arada arkadaşlar marmara üniv.de aşılama yada tüp bebek tedavisine giden yokmu hiç.orası açılmış ama nasıl hiç bilgim yok.gidenler duyanlar varsa bilgi verebilirmi acaba?birde mesela aşılamam bu gittiğim hastanede tutmazsa eğer başka bir devlet hast.gittiğimde en baştan tekrar evrak istemezler dimi benden?

yumurta takibinde de gün veriyo ya ondan soruyorum

yani adet bitiminde oluyor öylemi adet bitsede yapılıyor yani dimi

Aşılama için adetin başladığı günün ikinci veya üçüncü günü gidiliyor doktora... Sonra doktor ilaç veriyor ve gün aşırı veya 2 günde bir yumurta kontrolü için muayeneye çağırıyor... Yumurtalar İstenilen boyuta gelince (genellikle 12-14 günler arası) çatlatma iğnesi veriyor ve aşılama günü için saat söylüyor... Yani aşılama günü adetiniz çoktan bitmiş oluyor...Umarım yardımcı olmuşumdur...

Aşılama için adetin başladığı günün ikinci veya üçüncü günü gidiliyor doktora... Sonra doktor ilaç veriyor ve gün aşırı veya 2 günde bir yumurta kontrolü için muayeneye çağırıyor... Yumurtalar İstenilen boyuta gelince (genellikle 12-14 günler arası) çatlatma iğnesi veriyor ve aşılama günü için saat söylüyor... Yani aşılama günü adetiniz çoktan bitmiş oluyor...Umarım yardımcı olmuşumdur...
çokk teşekkür ederimmm ;)peki ben ilk iğnemi bu akşam olucam ve cuma günü gel dedi bana hemşire.ama cuma günü gelince bir günlük ilaç kalıcak bu kalemde zaten dedi.yani benimki 5 gün mü sürmüş olcak ozaman.uada tekrar başka bi kalemmi vericek bana?

Kızlar Günaydın...
Nihayet dün 13:30 da transferim gerçekleşti... 5.gün embriyosu ve test tarihim 30.12.2014... En zor kısmı bu olsa gerek...
canım benim hayırlı uğurlu olur inşalllah.aramızda 7 gün var :) benim 7.günüm bugün.kendini nasıl hissediyorsun?evet kesinlikle en zor kısmı beklemek.benimde cumartesi test günüm.şuan ne belirti var ne bişey belirtide aramıyorum zaten.benimde 5.gün embriyosuydu.kalan embriyon oldumu canım?transfer anı çok güzeldi değil mi ?:)

Ne diyeyim canım benim en iyisi sen bilirsin... Ben kendini yiyip bitirme diye söyledim... Ama sonuca iyi yada kötü kendini hazırlamadıysan yaptırma adetini bekle canım...

Ahh aahh yiyip bitiriyorum aslında :)) Doktoruma mail attım. Crinone jel yarın bitiyor. Devam etmem gerekiyormu gerekmiyor mu cevap versin ona göre yarın kan tahliline giderim belki :)

ya bişi daha sorucam ben :( bu arada çağırcakmış ya doktor yumurta büyüklüğüne bakmak için ozaman alttan mı muayene ederek bakıyor yoksa göbekten ultrasonlamı bakılıyor

Back