• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama ARALIK 2014'te Aşılama ve Tüp bebek yaptıracak bütün arkadaşlar...Evvel Allah, Bismillah...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

infertilite nedeniniz...

• yumurtlama tembelliği

OY: 22 13,1%
  • endometriozis

OY: 12 7,1%
  • tüplerde tıkanıklık

OY: 10 6,0%
  • rahim problemleri

OY: 5 3,0%
  • kadının yaşı

OY: 6 3,6%
  • pko

OY: 36 21,4%
  • bozuk sperm şekli ve hareketi

OY: 33 19,6%
  • sperm sayısı azlığı

OY: 27 16,1%
  • varikosel

OY: 8 4,8%
  • testosteron eksikliği

OY: 0 0,0%
  • sperm kanalı tıkanıklığı

OY: 0 0,0%
  • sebepsiz infertilite

OY: 54 32,1%
  • viskozite

OY: 1 0,6%

• Ankete Katılan
    168

Ben normal ev içinde yürüyorum hazırlanırken falan bi yarım saat oraya buraya giderken doluyor. Özellikle yürüyüş yapmıyorum.

o hava kabarcıklarını bende gördüm canım.dr um hadi bakalım bismillah diyoruz ve ultrasona bakıyoruz dedi.baktım 2-3 tane beyaz kabarcıklar gidiyodu :Dbenim tek embriyo transfer edildi canım.

Canım aramızda kalsında bende tek embriyo taraftarıydım ama eşim çok istedi iki tane konulmasını bende itiraz etmedim...

ya arkadaşlar marmara üniv.de aşılama yada tüp bebek tedavisine giden yokmu hiç.orası açılmış ama nasıl hiç bilgim yok.gidenler duyanlar varsa bilgi verebilirmi acaba?birde mesela aşılamam bu gittiğim hastanede tutmazsa eğer başka bir devlet hast.gittiğimde en baştan tekrar evrak istemezler dimi benden?

ya arkadaşlar marmara üniv.de aşılama yada tüp bebek tedavisine giden yokmu hiç.orası açılmış ama nasıl hiç bilgim yok.gidenler duyanlar varsa bilgi verebilirmi acaba?birde mesela aşılamam bu gittiğim hastanede tutmazsa eğer başka bir devlet hast.gittiğimde en baştan tekrar evrak istemezler dimi benden?

Pendikte ki yerini mi diyorsun?

O kalemin kenarında dozu ayarladığın bir yer var 75 görene kadar ayarlama yapacaksın. 75 i gördükten sonra kutunun içindeki iğneyi kalemin ucuna tak iğneyi göbek deliğinin iki parmak sağına ya da soluna dik açıyla batır (İğne tam girsin) sonra ilacı deri altına enjekte et. "75 yazısı" "0 " olunca tık diye ses gelecek o zaman iğneyi derinden cıkarabilirsin.
canım gonal f nasıl yapılır diye video var youtube da izle istersen ordan.kalemin kırmızı başını çeviriyosun 75 getir kalemin kapagını aç ignenin ucunu aç tak çevir havasını al biraz kabarcık varsa sonra göbeginden 2 parmak sonrasına enjekte et 10a kadar say çek

Son düzenleme:
Canım aramızda kalsında bende tek embriyo taraftarıydım ama eşim çok istedi iki tane konulmasını bende itiraz etmedim...
anladım canım.banada önce ikitane yapacam dedi dr um.ama bende yumruta fazla olunca sıvı birikimi olmuş biraz.ikitane kaliteli embriyo koyarsam ikiside tutarsa hamileliğin çok sıkıntılı geçer dedi.sonra tüp bebek merkezindeki hocasınada danıştı transfer esnasında oda hastamız zaten minyon dedi beşinci gün embriyosu tutma şansıda yüksek dedi.yaşıda genç oyüzden tek embriyo yapalım dedi.yada dondurup iki adet dönemi geçirdikten sonra da yapabiliriz dedi dr um ama ben istemedim.tek olsun ama yapalım dedim.hakkında hayırlısı olsun canım Allahım umdugunu versinm inşallah.

kızlar merhaba, hafta sonu şehir dışındaydım. ancak şimdi girip okuyabildim geçmişi. güzel haberler de almışız olumsuz haberler de. Rabb'in gücüne gitmesin olumsuzlara çok üzülmüyoruz e mi? hepinizi çzlemişim ben ya 2 günde :)

canım gözün aydın olsun inşallah :) Rabb'im isteyen herkese aratmadan nasip etsin :)

evet tatlım uzun bir zamandır çalışmıyor. yöneticilerin bilgisi var hatta bununla ilgili konular bile var ama sanırım şu an için yapılabilecek bişey yok. ben de uygulamasını kullanıyordum çok başarılı ve rahattı. ama işte güncelleme çıkarmaları gerekiyor.

ohhhh gelio bebiş :)

ilk sayfamızdaki bilgileri bana özel mesajla eksiksiz verebilir misin seni de ekleyeyim listeye :)

canım sen istersen dr una bir sor ben bilmeden yorum yapmayayım ama bana ilk gün hemşire yaparken hepsini itmişti içeri bi çırpıda. ben de onu taklit ederek yapmıştım ertesi gün. zaten birden doksan derece açıyla saplarsan hiç acımıyor. ilaç benim yakıyor biraz sadece. yavas yavas itme acıtıyor o zaman çok. yarın kontrolümüz var :)

ilk sayfada tabloda kullandığımız bilgileri bana özel mesajla yazabilir misin seni de ekleyeyim :)

canım sen de ilk sayfadaki bilgileri bana özel mesajla eksiksiz verebilir mnisin seni de ekleyeyim listeye :) bu arada canım aşılama genelde adetin 18. gunune kadar yapılıyor. spermler evet aynı gün alınıyor.

ohhh hadi bakalım canım. tek transfer mi oldu? şimdi artık bol bol dua :) bebişini gördün mü transfer sırasında :) dondurttun mu hiç?
sat canm 14,12,2014 yaş 32 boy 1,64 kilo 78 kısmet yarın kontrolüm var artık

anladım canım.banada önce ikitane yapacam dedi dr um.ama bende yumruta fazla olunca sıvı birikimi olmuş biraz.ikitane kaliteli embriyo koyarsam ikiside tutarsa hamileliğin çok sıkıntılı geçer dedi.sonra tüp bebek merkezindeki hocasınada danıştı transfer esnasında oda hastamız zaten minyon dedi beşinci gün embriyosu tutma şansıda yüksek dedi.yaşıda genç oyüzden tek embriyo yapalım dedi.yada dondurup iki adet dönemi geçirdikten sonra da yapabiliriz dedi dr um ama ben istemedim.tek olsun ama yapalım dedim.hakkında hayırlısı olsun canım Allahım umdugunu versinm inşallah.

Bizde çok tartıştık aslında hem eşimle hem embriyologla ama kısmet böyleymiş demek ki... Tek tutsun istiyorum aslında bende...

Tüp bebek kısmıyla ilgili bir fikrim yok ama kadın doğum bölümünden bahsedebilirim.

Giden arkadaşlarım oldu. İlgilenmemişler. Geçiştirmişler. Hele bir tane arkadaşım hamileydi. Doktora soru sormak istemiş. Doktor terslemiş. Ben herkesin sorularını yanıltlarsam evin yolunu bulamam demiş. O da bir daha gitmedi oraya. Şimdi özele gidiyor.

Tüp bebek kısmıyla ilgili bir fikrim yok ama kadın doğum bölümünden bahsedebilirim.

Giden arkadaşlarım oldu. İlgilenmemişler. Geçiştirmişler. Hele bir tane arkadaşım hamileydi. Doktora soru sormak istemiş. Doktor terslemiş. Ben herkesin sorularını yanıltlarsam evin yolunu bulamam demiş. O da bir daha gitmedi oraya. Şimdi özele gidiyor.
ya ne sinir bunlar ya amaçları nedir bilmiyorum.açılmış orayada tüp bebek merkezi ama nasıldır die fikir almak istemiştim.gerçi diğer devlet hastaneleride pek farklı değil.insanı tersliyolar sadece

ya ne sinir bunlar ya amaçları nedir bilmiyorum.açılmış orayada tüp bebek merkezi ama nasıldır die fikir almak istemiştim.gerçi diğer devlet hastaneleride pek farklı değil.insanı tersliyolar sadece

Haklısın canım. Ben de Medeniyet Üniversitesinin hastanesi olan Merdivenköy Polikliniğine gittim. Kadın beni bir tersledi anlatamam. Şok oldum. Ağzım açık kalakaldım.
Gittim baş hekime şikayet ettim. Adam çok iyi biriydi. Biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor dedi. Kağıda birkaç doktor ismi yazdı. Bir daha randevu alırsan bu doktorlara al dedi. Yani doktordan doktorada fark ediyor.
Sen git tüp bebek merkezine. Rapor alacaksan başvur. Rapor çıktıktan sonra istediğin yerde yaparsın zaten tüpü.

amanda29 amanda29 canım sana birşey soracağım. Benim de trasferim 2 ocakta olacak kısmetse ama doktorum 12gün sonra test yapacağız dedi.Senin 8-9 gün sonra çok erken değil mi çıkar mı acaba. Doktorunun söylediği tarih mi bu, o zaman bizde çok beklemeyiz çıkıyorsa. Merak ettim. Bu arada tedavin hayırlı, uğurlu olsun. Allah ikinci hamileliğini de nasip etsin inşallah. 2. bebeğini demiyorum çünkü belki de ikiz olur :) Hayırlısı sağlıkla gelsin inşallah

ayyyy çok kolay bu şekilde ama yapabilirmiyim acaba ...acaba polikliniğemi gitsem ilk görsem bi .hemşire kalemi açtı bişiler yaptı çini dışını çıakrdı .zatenn acele acele anlatıyo soru sordurtmuyo sinir oldum :)acımıyor dimi bu iğne :KK43: bide bu hemşire bana cuma günü kontrole gel dedi.ovitrelle die bitanedaha iğne var onu sakın kullanma biz söyleyene kadar dedi.bu arada çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için
Yaparsın yaparsın, çok zor değil. Ayrıca çok acımıyor. Sadece heyecanlanıp elini oynatma yoksa hiç acımıyor. Dik bir şekilde batır mutlaka sonuna kadar.

o hava kabarcıklarını bende gördüm canım.dr um hadi bakalım bismillah diyoruz ve ultrasona bakıyoruz dedi.baktım 2-3 tane beyaz kabarcıklar gidiyodu :Dbenim tek embriyo transfer edildi canım.
Canım bu kaç embriyo transfer edileceğine nee göre karar veriliyor. Doktor mu karar veriyor, yoksa yaşa göre falan mı yoksa size mi soruyorlar :) Ben cumartesi sorarım gerçi doktora gidince ama merak ettim şimdi. Biliyor musunuz?

İnşallah canım .senin halen ağrıların devam ediyormu? Ben uzun süre ayakta kaldığımda adet ağrısı gibi ağrım oluyor.

ağrıların şu an itibari ile yok ama sabah yataktan kalkmadan daha dehşet karın ağrım vardı. karın ağrısı kasık ağrısımı birşeyler oldu yani aşılama gününden bu yana, ve acayip gaz sıkışması yaşıyorum. aşılmadan yada kullanılan iğnelerden hormonlardan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Back