Âmin canm inşallah ben de seni pozitif diye biliyordum ne çok dış gebelik olmuşen azından iyi tarafından bakılırsa sağlıklı bir embriyo oluşup gelişebiliyor vücudumuzda. Bir de doğru yeri bulsa
kızlar ıkı gun once degerım 22 cıktı dıye yazmıstım bugun 45 olmus ıkıye katlamış umut var dedı doktor bılıyorum degerım cok dusuk ama rabbım ol derse olucak dua edın benım ıcın tutunabılsın fındıgım bana saglıkla ıns dıs gebelık dıyen arkadaslarım degerlerınız nasıldı benımde ole bı rıskım varmı acaba rabbım hıcbırınızı uzmesın hıcbırımızı uzmesın ıns hayır haberler almayı nasıp etsın hepımıze:26::26::26::26:
Evet kızlar 15 Aralık'ta donmuş 6 hücreli embriyom transfer edilmişti. 26 Aralık test tarihimdi hem de adet günüm. Ama ben 24 Aralık'ta dayanamayıp test yaptım. Her zamanki gibi beta Hcg sıfırdı. Test günü adet olunca tekrar teste gerek duymadım. Sakın siz böyle yapmayın test günü mutlaka yaptırın. Hatta sıfırsa bile yineleyin; adetiniz her zamanki gibi değilse. Benim daha az adet olmuştu çok dikkat ettiğimde anlaşılıyordu ama bunu da önemsemedim.
Sonuç peki? Transferden tam 1 ay sonra şiddetli sağ kasık ağrısı ve o da ne beta Hcg değerim 2200 ama kese yok. 2-3 cm lik embriyom ultrasonda sağ tüpümde yumurtalığın dibine yuvalanmış
Hayat nasıl da bir anda tersine dönüyor. Yıllardır çocuk isteyen biz bu sefer de nolur düşşün bu bebek diye dua ediyoruz. İğne yapıldı beta Hcg değerim neyse ki düşüyor, yavrum annesinden kopup gidiyor. Hem sevinç hem hüzün gözyaşları birarada
Allah hepimize dayanma gücü ve sabır versin. Her olay insana bir ders verir ya, inanın hiç birşey sizin sağlığınızdan önemli değil, iki gündür çektiğim ızdırap belki doğum sancısından beterdi ve ara vermeden sürekli...
Allahım kimseye yaşatmasın ama yaşatıyorsa bunda da bir hayır vardır diye düşünmeliyiz. Asla pes etmeyin, isteyin ama neden sorusunu sormaktan vazgeçin kızlar. Çünkü herşeyin bir zamanı var ve ben bana verilen bu mesajı acı tecrübeyle anladım. Şubattaki tedaviye başlama planlarım da son buldu. Doktor bir kaç ay dinlenmem gerektiğini söyledi.
Umarım hiç birimiz daha fazla beklemeyiz...
bugün son gebelik testimi yaptırdım.. Bebeğimi kaybettim arkadaşlar...(
nurancım, kilonu bilmiyorum ama , bebişim sana söyle böyle epey kilo aldıracak, sağlıklı olsun da ne diyelim katlanacağız... seve seve değil mi.......... meryem suresini buldum , değişik ayetler var, hepsini mi okuyacağız, türkçe olurmuymuş ..... manevi destek için meryem süresini mi tavsiye ediyorlar. meryemin hayatı sanırım.. özelden mesajımı aldın mıahh teyzesi ahhh iyice beslensinde bugün doktora gittim 2 ayda 10 kilo almışım dur demenin vakti gelsi 100 kilo ile dogururum heralde olmazmı kıymetlim valla pire gibi peşindeyim takipteyim seni birna önce tedavin başlasın ve güzel haberler alayım senden ve cümle topikteki güzel anne adaylarından sana bu arada tavsiyem yakınında kuran kursu yada kuran bilenler varsa senin adına okuyabildikleri kadar meryem suresini okusunlar senin niyetine bende seni öpüyorum inş bir gün kucagımızda bebişlerimizler karşılaşmakta nasip olur :)))))))))))9
maşallah, diyelimmm de.... nasıl anladın canikom.gözün aydın cnm senin oğlun olucak bak gör mavielle demişti dersin :)))))
inşallah , hayırlısyla...Ah canım maşalkah inan cok sevindim maşallah bana umut oldun inş benim degerimde artar 12.gun 22 çıktı arada kalmısım doktor ümit var ıkınci tahlilde belli olur dei benim içinde olur inş duaet:26:
çok üzüldüm canım,,,, inşallah bir daha yaşamazsın, yaşamayalım... biraz dinlen, kafanı toparla,, haklısın zamanı gelmeden hiçbirşeye kavuşamıyoruz, ama , insanoğlu işte, hemen olsun istiyor, ben de inanıyorum ki zamanı gelince birçoğumuz bebişlerine kavuşacak..... dualarım seninle.....Evet kızlar 15 Aralık'ta donmuş 6 hücreli embriyom transfer edilmişti. 26 Aralık test tarihimdi hem de adet günüm. Ama ben 24 Aralık'ta dayanamayıp test yaptım. Her zamanki gibi beta Hcg sıfırdı. Test günü adet olunca tekrar teste gerek duymadım. Sakın siz böyle yapmayın test günü mutlaka yaptırın. Hatta sıfırsa bile yineleyin; adetiniz her zamanki gibi değilse. Benim daha az adet olmuştu çok dikkat ettiğimde anlaşılıyordu ama bunu da önemsemedim.
Sonuç peki? Transferden tam 1 ay sonra şiddetli sağ kasık ağrısı ve o da ne beta Hcg değerim 2200 ama kese yok. 2-3 cm lik embriyom ultrasonda sağ tüpümde yumurtalığın dibine yuvalanmış
Hayat nasıl da bir anda tersine dönüyor. Yıllardır çocuk isteyen biz bu sefer de nolur düşşün bu bebek diye dua ediyoruz. İğne yapıldı beta Hcg değerim neyse ki düşüyor, yavrum annesinden kopup gidiyor. Hem sevinç hem hüzün gözyaşları birarada
Allah hepimize dayanma gücü ve sabır versin. Her olay insana bir ders verir ya, inanın hiç birşey sizin sağlığınızdan önemli değil, iki gündür çektiğim ızdırap belki doğum sancısından beterdi ve ara vermeden sürekli...
Allahım kimseye yaşatmasın ama yaşatıyorsa bunda da bir hayır vardır diye düşünmeliyiz. Asla pes etmeyin, isteyin ama neden sorusunu sormaktan vazgeçin kızlar. Çünkü herşeyin bir zamanı var ve ben bana verilen bu mesajı acı tecrübeyle anladım. Şubattaki tedaviye başlama planlarım da son buldu. Doktor bir kaç ay dinlenmem gerektiğini söyledi.
Umarım hiç birimiz daha fazla beklemeyiz...
canım, allah sabır versin, en kısa zamanda pozitif sonuçlara ulaşman için dualarımzın içindesin, yalnız değilsin unutma....bugün son gebelik testimi yaptırdım.. Bebeğimi kaybettim arkadaşlar...(
Gezmeci bizimkiler, rahat duramamışlar, keşfe çıkmışlar:)
İyi tarafındada bakamıyorum cnm, doktorlar ikincisindede dış gebelik olma şansının yüksek oluğunu söylüyorlar. Özelliklede normal yoldan hamile kalmamı tavsiye etmediler, bakacağız artık 3-5 ay sonrasında neler olucak. Şimdilik kokularımı yenemedim, düşünemiyorum bile..
hakkında hayırlısı olsun cnm geçmiş olsun
Umudunu kaybetme ben 4 gündür hiçbirşey yemedim üzüntüden iki kilo vermişim kendimi o kadar hazırlamışımki negatif sonuca Dr bugün değer leri söyleyince ağlama krizine girdim Dr eşime sen dinle bari beni dedi ona anlattı herşeyi canım dualarıma senide katıyorum artık moralini bozma fazlada internetten araştırma belirti arama sadece kafan karışır sadece dua et inşallah sağlıcakla kucağımiza alırız canım[/QUOTE]nurancım, kilonu bilmiyorum ama , bebişim sana söyle böyle epey kilo aldıracak, sağlıklı olsun da ne diyelim katlanacağız... seve seve değil mi.......... meryem suresini buldum , değişik ayetler var, hepsini mi okuyacağız, türkçe olurmuymuş ..... manevi destek için meryem süresini mi tavsiye ediyorlar. meryemin hayatı sanırım.. özelden mesajımı aldın mı
maşallah, diyelimmm de.... nasıl anladın canikom.
inşallah , hayırlısyla...
Gezmeci bizimkiler, rahat duramamışlar, keşfe çıkmışlar:)
İyi tarafındada bakamıyorum cnm, doktorlar ikincisindede dış gebelik olma şansının yüksek oluğunu söylüyorlar. Özelliklede normal yoldan hamile kalmamı tavsiye etmediler, bakacağız artık 3-5 ay sonrasında neler olucak. Şimdilik kokularımı yenemedim, düşünemiyorum bile..
Senin de iğneyle mi düşürüldü embryoların? Kıyamam 1 tanesi bile çok zor senin iki tane. Canım benim hayırlısı değilmiş ne diyelim ne gelir elden? Ne kadar üzüldük değil mi seni çok iyi anlıyorum. Yaşayan bilir. değerlerin 5000 6000 olana kadar nasıl dayandın, ağrın sancın olmadı mı? Ben mahvoldum ağrıdan hemen iğne yapıldı, teşhis konulunca. Ağrı olmasa belki ben de de beklerlerdi.
Normal yoldan neden tavsiye etmediler anlamadım. Ben de soracağım bunu doktorlara. 3 ay ara vermemiz gerekiyor değil mi? Yani 3 ay korunacakmıyız bu konuda sana ne dediler canım??
kızlar, dün bebişimn kalp atışını duyduk çok şükürilk gittiğimizde iki kese görmüştü ama diğeri meğerse kese değilmiş o yüzden ikiz değil tek
Kısaca açıklayayım canm; benim 5. Gün ( Blastosist) tek embriyoydu. Transferden sonra 9. Günde kanamam başladı, kırmızılı- koyu kahveli.. Doktorum olabileceğini fitilleri kullanmama devam etmemi istedi. 15. Günde yapılan beta hcg kan testi sonucum pozitif çıktı değer 100 idi. O gün hemen iğneye başlandı, düşük olma olasılığına karşı. Haftada 2 kez olmak üzere iğneye devam edildi. Kanamayı iğneler durdu tabii. 100 ie başlayan değerlerim hep ikiye katlanarak gitti. Bu sevindirici haberdi. İlk ultrasonda keseyi göremediler o zaman değerim 1222 civarındaydı, erken olabilir dediler. 4 gün sonra tekrar gittiğimde yine kese görünmedi ve tekrar kan testi yapıldı. O gün yapılan kan testi sonucu 2546 çıktı, olması gereken değer 4800 civarıydı. Ondan sonra şüpheler başladı, ama ultrasonda doktorum dış gebelik göremedi. Ertesi gün başka doktora gittik son modern ultrason aletleri var 4d gibi oradaki doktorda göremedi sadece kist gördüğünü söyledi. O günkü değerimde 3800 çıktı( olması gereken 6400) . Doktorların dış gebelik olamaz demelerinin sebebi ise bende hiçbir belirtinin olmaması idi. Elle kontrol ediyorlar, tüplerin üstüne kasıklarımı bastırıyorlar, acımıyor diyorum. Ertesi gün kendi doktorumda randevum vardı yine kese görünmedi ve dış gebelik olacağını sanmam dedi, beni hastaneye sevk etti, değerlerin düzgün çıkmaması onlara göre düşük olmuş, olacak vs.. Bir sürü sebep olabilir diyorlar. Ertesi gün başka bir doktor gördü, ultrasonda. Ve beni hastane bırakmadı, o gün hemen müdahale edildi. Sol tüpümde en köşedeymiş, laparoskopi yapılarak alındı. Cuma sabaha karşı yapıldı operasyon, benim hala karın ağrılarım var, kanamam geliyor. Ne zaman regl olacağımı sorduğumda hemen de gelebilir 1 ay yada 3 ay sonrada olabileceğini söylediler. Ama ben hemen oldum, daha dikişlerim duruyor ve birde bu ağrıyı çekiyorum
Evet doktorlarım 3 ay korunmamı tavsiye ettiler, bir kez dış gebelik yaşayan kadının ikincisindede yaşama şansının ikiye katladığını söylüyorlar. Tekrar tüp bebek yapmamı tavsiye ettiler, normal yolla tüplere yakalanma şansının daha yüksek olduğunu söylüyorlar.. Ama tabii%100 değil.. Okuyorum başka sitelerden 4-5 defa üst üste dış gebelik yaşayan arkadaşlar da var, ya da ikincisinde normal hamile kalanda.. Hakkımızda hayırlısı canım.. Kısa olsun dedim upuzun oldu:)
Canım benim çok geçmiş olsun baya yormuş seni kıyamam. Benim öyle olmadı ya öğrendiğim gün hemen iğne ile düşürülmeye başlandı yani baya erken öğrendim. Değerim 2000 lerin başıydı ve beni de sabahtan gittiğim 2 doktor yok birşey dış gebelik falan hiç akıllarına gelmiyor. Bence hem tecrübeleri az hem de cihazları eskiydi. Akşamki doktorum anında anladı. Tüpler ağrıyor dedi vee ultrasonda da gördü bana da gösterdi fasulye gibi bir embriyo sağ tüpümde.
Kader kısmet herşey ama benim arkadaşım daha adet olmadan hamile kalmış 1 ay sonra felan ve peşpeşe 2 kızı oldu. İkisi de birbirinden zeki maşallah. O yüzden Allah ne isterse o oluyor bu hayatta.
Allahım bir daha yaşatmasın ben de adet olmayı bekliyorum değerlerim düşmeden olmayacağım herhalde.
Evet cnm gerçekten cok yoruldum. Tup Bebek de opuydu, transferdi, kan sonucuydu, keseydi derken zaman durdu geçmek bilmedi zaten.
Arkadaşın dış gebelik mi geçirmişti? Neye göre hemen hamile kalmış?
Bu arada benim dünden beri çok kanamam geliyor, değerlerim daha benimde 0 olmadı. Doktorumu aradık bugün normaldir, gelebilir adetiniz dedi. Hem de çok sancılı
Canım benim doktorunla irtibatı kesme benim değerim 2500 e yakındı ve 1.5 günde 500 e düştü doktor düşüş hızlı dedi beğendi. Ama bakalım ne olacak. Daha ne kanama ne birşey sadece ağrım var. Majezik alıyorum ağrıyınca iyi geliyor. Arkadaşım evet dış gebelik geçirdi. Hem de çok geç öğrenmiş. 2 aylık falan olmuş. Doktorlar 3 ay korun demiş ama o korunmamış ve daha adeti gelmeden hamile kaldığını öğrenmiş. Tabii onun hepsi doğal yolla gebelik. Takdiri ilahi işte. İlaç içilince beklenmezse sakatlık veya düşük tehlikesi olur diyorlar tabii tıbben önlem alınıyor ama mevlam isteyince sapasağlam oluyor. İşte yaşanmış bir kanıtı. Ameliyattan sonra daha uzun beklenmesine rağmen gebelik oluşmuş devam etmiş, nasip işte.
Pazartesi kontrolüm var umarım herşey yolunda gider ikimiz de atlatırız kolayca.
Umudunu kaybetme ben 4 gündür hiçbirşey yemedim üzüntüden iki kilo vermişim kendimi o kadar hazırlamışımki negatif sonuca Dr bugün değer leri söyleyince ağlama krizine girdim Dr eşime sen dinle bari beni dedi ona anlattı herşeyi canım dualarıma senide katıyorum artık moralini bozma fazlada internetten araştırma belirti arama sadece kafan karışır sadece dua et inşallah sağlıcakla kucağımiza alırız canım[/QUOTE]nurancım, kilonu bilmiyorum ama , bebişim sana söyle böyle epey kilo aldıracak, sağlıklı olsun da ne diyelim katlanacağız... seve seve değil mi.......... meryem suresini buldum , değişik ayetler var, hepsini mi okuyacağız, türkçe olurmuymuş ..... manevi destek için meryem süresini mi tavsiye ediyorlar. meryemin hayatı sanırım.. özelden mesajımı aldın mı
maşallah, diyelimmm de.... nasıl anladın canikom.
inşallah , hayırlısyla...
bugün son gebelik testimi yaptırdım.. Bebeğimi kaybettim arkadaşlar...(
gözün aydın, hayırlı olsun, sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah, darısı isteyen herkese olsun
benimde 14 ocakta transfer yapıldı, test günüm 24 ocak, bu işin en zor kısmı beklemek galiba, inşallah bizde hayırlı sonuçlar alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?