Aralık 2012 tüp bebek yaptıracak anneler burda buluşalım

Canım arkadaşım vefalı arkadaşım benim :) iyi yapmışsın en güzeli kan testi canım .. hakkaten agrilarimiz artınca kaptirdik kendimizi olumsuza ama napalim istem dışı oluyor :) bir de ağrının gidişatı sebep oluyo azıcık sebep :)
kızlar, biraz sabır lütfen,, yıpratmayın kendinizi,hayırlısıyla olur inşallahh

iğnelerin 3. günü şuan tek yumurta ama cok saglıklı yarın tekrar e2 bakılacak yumurta coğaldımı bakacaz belki gene iptale doğru gidiyoz ALLAH KERİM
niye iptal olsun ki, benim hatırlarsan mini tüp tedavimde bir yumurta alındı, döllendi ve 1.kalite . donduruldu. 1,2,3 farketmez yeterki sağlıklı olsun, bu arada beni dinleyip şu istanbulda mini tüp tedavisi yapan varmı bir araştır allahhaşkına, yumurtası az olanlar ilçin ideal, veya tek yumurta var diyorsunya, bu senin kendi doğal yumurtan zaten, hiç ilaçsız doğal yöntem uygulansa ne olur, sordunmu dr. merak ettim.

güzel bi konu açılmış doğrusu bende bu sayfalara çok baktım daha yakın bi zamana kadar, Allah ' a şükür 11 haftalık hamileyim. zor bi tüp bebek süreci geçirdim ben, ama bence kalbinizden gerçekten isteyip inanmak lazım sanırım üstelik ilk denememde pozitifi gördüm, hiç bizaman negatif düşünmeyin çok kafaya takmayın sadece transferden sonra güzelce bi süre dinlenin tavsiyem..Siz yeterince inanırsanız ve onu içinizde hissederseniz onlar mutlaka gelecektir zamanı gelince,yeterki pes etmeyin..
aynen katılıyorum arkadaşım, daima pozitfif olmalıyız,,,,,,,, şu an sizleri okurken, sizlere yazarken bile içim kıpır kıpır oluyor,heyecanlanıyorum, hemen ara veriyorum, düşünün yani sizlere bile bu kadar heyacanlanan ben kendime nasıl sakin olacağım dersiniz,,,,, ama yumurtalar toplanma asamasında böyle strese, heyecana düşünce devamlı derinnnnnn derinnnnnnn nefes alıp vereerekk sakinleştirdim kendimi, tavsiye ederimmmmmm

Benim değerlerim çok az yükseliyordu dış gebelikten şüphelenildi. Bugün de gittim metatraksat diye nir iğne yapıldı birkaç güne adet olursun denildi bu süreçte ne gebe olduğumu anladım ne olmadığımı çok ağladım negatifi görenler üzülmeyin hayırlısını isteyin Ben tüp bebek konusunda çok yıprandım zamana bırakacağım herkesin hakkında hayırlısı olsun.
osecim, lütfen üzülme, hayırlısıyla zamanı gelince olacak diye kendine güç ver.
Arkadaşlar Merhaba öncelikle,
Bugün doktora gittim, ultrasonda bakarken yumurta rezervimin az olduğunu söyledi bana. Moralim çok bozuldu. Sonra tahlil sonuçlarım çıktı. Onları götürdüm, değerlerim şöyle:
Progesteron: 0,62
FSH :14.93
TSH : 1
Prolaktin: 6.38
E2 : 19
LH : 5.36
Beta HCG : 0, 42
Bu sonuçlardan sonra doktor, yumurta rezervimin az olduğunu yineledi. Gelecek hafta sonuçlanacak olan AMH testi sonuçlarına göre, tüp bebek yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini söyledi. 37 yaşındayım ben. Çok üzgünüm. Ne demek şimdi bu. Yani sonuç düük gelirse deneme bile yapılmayacak mı bana? Ama daha menapoza girmemişim ben. Kendisi söyledi. Menapozda değilsiniz diye. Öğlenden beri ağlıyorum. Amh düşük gelirse denemeyecek mi yani şimdi? Birisi bişeyler söylesin lütfen..

fsh, amh düşükde olsa deneyebilirsin, birçkok muzice var, ayrıca yaşın çok geç değil, bak ben 43 yaşındayım ve 2 yıllık evliliğim, daha şimdi başladıım , yani önünde çok uzun zaman var, YIkılma ve ayakta dur, en büyük desteği kendin vereceksin kendine.....unutma lütfen, moral çok önenmli ve daima pozifitf ollllllllllllllllllllalımmmmmmm

canım ben çok zayıfım tedaviye 47 kilo başladım test gününe kadar günde 3 litre su içtim kabız olmamak için kuru kayısı falan yedim düzenli tuvalete çıkabildim.bu arada 46 kiloya düştüm o derece yani bırak karın şişmesini kilo verdim.bence sen de bol bol su iç.şu an transferin 17.günündeyim karnım hiç yok dümdüz zaten öyleydi.kiloya takıntılım biraz.çok araştırdım ilk üç ay abartmazsan zaten kilo almıyorsun.o nedenle sakın karın şişliğini dert etme...
deryacım, bende 155 cm boy, 47 kg. yum, evet zayıfım, 36 beden, fakat dr sorun görmedi, sana da haırlısı olsun diyorum, bebiş için zamanı gelince yemeği artırırız artık

KiZlar hem hanileyim hem cikolata kisti apse yaptıgı icin transferden beri hastanedeyim bugun laparoskopi ile kistim alındı tekrAr test yapıldı onuncu gun 160 yarınki daha onemli imiş dua edin nolur

Ayrıca bir haftadır ağlamaktan ateşten ve öksürükten cektim br hafta antibiyotik gunde 4 serum aldin Rabb'ime cok sükür bnm hic umudum yoktu ama ins devam eder
Hiçbir belirtim yoktu hala da yok
dualarım seninle, allah yardım etsin canım.
Teşekkür ederim cevap için. Olmayacaksa hiç başlamayacağız demesi çok saçma geldi zaten bana. Kendimden şüphe ettim, acaba ben durumu mu kabullenemiyorum diye. Hayıt tohumunu ben adet dönemimde ağrı kesici olarak kullanıyorum zaten taze zencefil ve balla birlikte. Çok iyi geliyor adet sancısına. FSH ı da mı düşürüyormuş demek? Peki nasıl kullanmam gerekiyor acaba?
Bir de tarçın bal çörk otu karışımı incir kürü, ananas falan yazmışlar. Bunları kullansam faydası olur mu acaba?
otlar, karışımlar, kürler faydalı canım, bu topicta nuran77 yazmıştı, internetten bulup aşırıya kaçmadan yapabilirsin.

31 Aralık saat 11 de hoşgeldin dedi benimki bana. 2. gün yaptırdım yani. Ama gerçekten çok moralim bozuldu. İnşallah iyi gelir. Amh çarşamba güleri bakılıyormuş, o yüzden sonuç gelecek perşembe belli olacak benim. Ama dr hiç ümit verici konuşmadı. Benim anneannem 34 yaşında menapoz olmuş. Annemin de 49 da başladı süreci. Bu biraz da genetik bir olay ya, o yüzden çekiniyorum. Yaşa da fazla bakmıyor sanırım. Eşim de durup durup Aşkın Nur Yengi'yi örnek veriyor. :1:
1 hafta nasıl bekleyeceğim. Dr direk bir sonraki adet döneminde gelin dedi ama ben tahlil sonucum çıkınca gene gelmeyeyim mi diye sorunca, tamam gelin o zaman dedi. Haftaya cuma eşimi de alıp gideceğim yanına. Bakalım ne diyecek. Sabahtan muayene etti beni. Sağ yumurtalıkta 3 cm kist var dedi, sıradan bir kist sorun yok demişti, öğleden sonra kistinizin geçmesini bekleyeceğiz dedi. Sabah sol yumurtalıkta yumurta kesesi var demişti, öğleden sonra solda yumurtlama yok dedi. Nasıl iş anlamadım.Sabahki muayeneden sonra eşimi arayıp ağlamıştım, o da dru aramış. Bilmiyorum ki ters bişey mi dedi adama.Eve gelince soracağım ayrıntılı. Canım çok sıkkın. Olmazsa başka bir dr a mı gitsem. Denizli'deyim ben. Cuma günü olumsuz onuşursa İzmir'e falan mı gitsem.
Hiç denemeden, başlamayız demek doğru mu sizce?

Bu arada , Fsh dolaylı bir hormonmuş, yüksek fsh ile hamile kalan çok kişi var. Amh direk over da üretilen bir hormonmuş, o yüzden çok daha fazla güvenilen birhormonmuş. Allahım , ,inşallah iyi çıkar da.Bakalım.
ben izmirdeyim, düşünürsen burdan paylaşırım bilgilerimi.

öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım bende 22 aralıkta 1.tüp bebek denememi yaptım ama malesef sonuç negatif.herşey çok iyi gidiyordu 35 yumurtam toplandı.2. gün 26 sı döllendi.4.gün iki transfer yapıldı 5.günde 9 emriyom donduruldu ama olmadı.kendimi çok kötü hissediyorum ve nette gezerken sizi buldum sonucu pozitif olan arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum.ama benim durumumda olan arkaşalardan yardım istiyorum bu duyguyu nasıl atlatabilirim benim hiç umudum kalmadı bu duyguyu yenmek istiyorum.

moralini bozma, dondurlumuşlarla devam edersin,

arkadaşlar bugün test günümdü ve pozitif çıktı çok mutluyum allah herkese nasip etsin. şimdide keseyi görmek için heycanlanıyorum , peki nezaman keseyi görebilcez hiç bilmiyorum bilen varmı ?

arkadaşlar bugün test günümdü ve pozitif çıktı çok mutluyum allah herkese nasip etsin. şimdide keseyi görmek için heycanlanıyorum , peki nezaman keseyi görebilcez hiç bilmiyorum bilen varmı ?

hayirli olsun canim Insallah kucaginada alirsin....iki uc hafta icinde keseyi ultrasonla gorebilirsin benim bildigim

kızlar bugün yazmıştım iğnelerin 10. günü kontrolüm var diye doktor baktı 2 tane yumurtam büyümüş biri 21mm biri de 17 mm 3 tanede küçük varmış onlar da 10mm filan
bu durumda doktor benim istediğim şekilde yumurtalar büyümemiiş dedi istersen tüp bebeğe devam edebiliriz istersen aşılamaya çevirelim dedi sana uzun protokol uygulamak daha doğru dedi
tercihi bana bıraktı istersen de çatlama olmaması için iğne yaparız diğer alttan gelenleri de büyütürüz döllenebilirdi döllenmeyebilir de dedi ama riske atmayalım tüp bebek hakkın da ölmesin hem de dondurulma şansın da olmayacak benim tercihim aşılama ya çevirelim dedi ben de doktorun tercihine güvendim aşılama olsun dedim bugün gece 12 de çatlama iğnesi olacağım cuma da aşılama için doktora gidiyorum hiç aklıma gelmemişti bu tüp bebeğe kendimi o kadar hazırlamıştım ki

kızlar siz ne düşünüyorsunuz doğru bir tercih mi yaptım

seybil, herşeyden önce hayırlısı olsun, benim opudan önce 20,18,12,10 mm idiler, opu oldu, 2tane döllendi dediler, ertesi gün tekrar arayıp 3 tane dondurduk dediler, nasıl olur 2 demiştiniz deyince 3.cüsü devam etti döllendi dediler ben de şaşırdım yani. bir yumurta toplamında ise 22,19,8 mm idi yani 3 tane idi, 1 yumurta dolu çıktı ve döllendi, donduruldu...

anlayaacğın bu işin kuralı yok, yani yumurtaların kaç tanesi dolu dr.lar bilemiyor, sanırım senin klasik tüp bebek olduğu için ve bu yöntemde çok yumurta istendiği için, senin de az olunca aşılamayı o yüzden seçmiştir... umarım başarılı olursunuz.

kızlaar değerim 2239 çıktı sanırım normal bakalım doktor ne diyecek.yarın sabah muayenem var...
hayırlısı olsun, allah tamamına erdirir inişlalllahhhh

canım ben gene tıkandım 2 aydır 1yumurtadan öteye gidemiyorum sizin teknikte her siklus dönemi oluşan yumurta alınıyor yanlış değilsem bu sürecte ilac kullanıyormusunuz her yumurta toplamada narkoz veriliyor mu kac yumurta toplandıktan sonra transfer yapılıyo dr israel aruh mu beni kendi protokolunle aydınlatırsan sevinirim

canikom, tıkandım falan yok,,, olacak olacak o kadar, seneye bu zamanlar bebişlerden konuşup yazışacaz..... yumurta rezervi az ise yapacak birşey yok... o az yumurtamız bile her an tutabilir, ya o da olmasaydı.... buna da şükür..

benim mini tüp yöntemini tekrar anlatayım... bu yöntemde fsh vs önemli değil... önemli olan her ay düzenli adet olabilmek... adetin 3.günü tedavi başlıyor, 5 gün serophone hap içiliyor, daha sonra birkaç iğne ve hap (endol gibi ) ilave ediliyor, 13 ve 15 .g ünlerde yumurta toplanıp, dölleniyor.. istersen hemen transfer yaptırabilirsin, ama bu yöntemde amaç, ileri yaşı olanlar, yumurta rezervi az olanlar, her an menopoza girecek olanlar için zaman çok önemli olduğundan her ay yumurta toplanıp, biriktiriliyor ve daha sonra transfer yapılıyor..... yani bu yöntem de biraz sabırlı olmak gerekiyor, yani her ay da transfer yaptırabilirsin ama, biraz biriktirip 2 tane 2 tane transfer yaptırmak şansı artırır ya,, ya da ne bileyim her an yumurtlama sona erebilir korkusuyla, veya daha sonra tekrar 2.bebek istersen hazır embriyon olsun istersen bu yöntemi bu şeklilde ay ay toplatıp birirktirebilrisin de, her ay toplanan 1 tane ve ya 2 tane ise onları transfer ettirebilirsin,, ayrıca benim doktorum geriden büyüyen yumurta varsa 1 hafta sonra da onu cüzi bir ucretle tekrar alıyor,, tabii boş da çıkabilir ilaçla buüyüyorlar ya ,,, fakat bununla bir gebelik oluştu bu hastanede... internetten bilimsel beebek israel aruh, kent hastanesi vs yaz okursun.

ben bilmiyorum, kese ne zaman görülüyor, o aşamalara gelemedim, sen inşallahh görürsün canım.

seybil, herşeyden önce hayırlısı olsun, benim opudan önce 20,18,12,10 mm idiler, opu oldu, 2tane döllendi dediler, ertesi gün tekrar arayıp 3 tane dondurduk dediler, nasıl olur 2 demiştiniz deyince 3.cüsü devam etti döllendi dediler ben de şaşırdım yani. bir yumurta toplamında ise 22,19,8 mm idi yani 3 tane idi, 1 yumurta dolu çıktı ve döllendi, donduruldu...

anlayaacğın bu işin kuralı yok, yani yumurtaların kaç tanesi dolu dr.lar bilemiyor, sanırım senin klasik tüp bebek olduğu için ve bu yöntemde çok yumurta istendiği için, senin de az olunca aşılamayı o yüzden seçmiştir... umarım başarılı olursunuz.

hayırlısı olsun, allah tamamına erdirir inişlalllahhhh

canikom, tıkandım falan yok,,, olacak olacak o kadar, seneye bu zamanlar bebişlerden konuşup yazışacaz..... yumurta rezervi az ise yapacak birşey yok... o az yumurtamız bile her an tutabilir, ya o da olmasaydı.... buna da şükür..

benim mini tüp yöntemini tekrar anlatayım... bu yöntemde fsh vs önemli değil... önemli olan her ay düzenli adet olabilmek... adetin 3.günü tedavi başlıyor, 5 gün serophone hap içiliyor, daha sonra birkaç iğne ve hap (endol gibi ) ilave ediliyor, 13 ve 15 .g ünlerde yumurta toplanıp, dölleniyor.. istersen hemen transfer yaptırabilirsin, ama bu yöntemde amaç, ileri yaşı olanlar, yumurta rezervi az olanlar, her an menopoza girecek olanlar için zaman çok önemli olduğundan her ay yumurta toplanıp, biriktiriliyor ve daha sonra transfer yapılıyor..... yani bu yöntem de biraz sabırlı olmak gerekiyor, yani her ay da transfer yaptırabilirsin ama, biraz biriktirip 2 tane 2 tane transfer yaptırmak şansı artırır ya,, ya da ne bileyim her an yumurtlama sona erebilir korkusuyla, veya daha sonra tekrar 2.bebek istersen hazır embriyon olsun istersen bu yöntemi bu şeklilde ay ay toplatıp birirktirebilrisin de, her ay toplanan 1 tane ve ya 2 tane ise onları transfer ettirebilirsin,, ayrıca benim doktorum geriden büyüyen yumurta varsa 1 hafta sonra da onu cüzi bir ucretle tekrar alıyor,, tabii boş da çıkabilir ilaçla buüyüyorlar ya ,,, fakat bununla bir gebelik oluştu bu hastanede... internetten bilimsel beebek israel aruh, kent hastanesi vs yaz okursun.

ben bilmiyorum, kese ne zaman görülüyor, o aşamalara gelemedim, sen inşallahh görürsün canım.

teşekkürler canım

kızlar, biraz sabır lütfen,, yıpratmayın kendinizi,hayırlısıyla olur inşallahh

niye iptal olsun ki, benim hatırlarsan mini tüp tedavimde bir yumurta alındı, döllendi ve 1.kalite . Donduruldu. 1,2,3 farketmez yeterki sağlıklı olsun, bu arada beni dinleyip şu istanbulda mini tüp tedavisi yapan varmı bir araştır allahhaşkına, yumurtası az olanlar ilçin ideal, veya tek yumurta var diyorsunya, bu senin kendi doğal yumurtan zaten, hiç ilaçsız doğal yöntem uygulansa ne olur, sordunmu dr. Merak ettim.

Aynen katılıyorum arkadaşım, daima pozitfif olmalıyız,,,,,,,, şu an sizleri okurken, sizlere yazarken bile içim kıpır kıpır oluyor,heyecanlanıyorum, hemen ara veriyorum, düşünün yani sizlere bile bu kadar heyacanlanan ben kendime nasıl sakin olacağım dersiniz,,,,, ama yumurtalar toplanma asamasında böyle strese, heyecana düşünce devamlı derinnnnnn derinnnnnnn nefes alıp vereerekk sakinleştirdim kendimi, tavsiye ederimmmmmm

osecim, lütfen üzülme, hayırlısıyla zamanı gelince olacak diye kendine güç ver.

Fsh, amh düşükde olsa deneyebilirsin, birçkok muzice var, ayrıca yaşın çok geç değil, bak ben 43 yaşındayım ve 2 yıllık evliliğim, daha şimdi başladıım , yani önünde çok uzun zaman var, yıkılma ve ayakta dur, en büyük desteği kendin vereceksin kendine.....unutma lütfen, moral çok önenmli ve daima pozifitf ollllllllllllllllllllalımmmmmmm

deryacım, bende 155 cm boy, 47 kg. Yum, evet zayıfım, 36 beden, fakat dr sorun görmedi, sana da haırlısı olsun diyorum, bebiş için zamanı gelince yemeği artırırız artık

dualarım seninle, allah yardım etsin canım.

Otlar, karışımlar, kürler faydalı canım, bu topicta nuran77 yazmıştı, internetten bulup aşırıya kaçmadan yapabilirsin.

Ben izmirdeyim, düşünürsen burdan paylaşırım bilgilerimi.

Moralini bozma, dondurlumuşlarla devam edersin,

fsh yüksek amh düşük cıkan arkadaşlarım 36 fsh ile hamile kaldım unutun fsh amh siz elinizden geleni yapınnnnnnn gerisini rabbim kolaylık getirir senin 14 müş benimkine bak birde ben duydugum ay beynimden vurulmuşa döndüm yılmadan kürlerimi yaptım duamı ettim şükürler olsun sakin oluyoruz ilk önce unutmayın ben en son doktora gittigimde bir tane yumurtam vardı ve onla hamile kalmışım zaten bir tane bizim için önemli olan topikte kürler var bizzat kendim yaptım tavsiye ederimmmmmmmm

teşekkür ederim arkadaşlar, moral verdiniz gerçekten. Inşallah olur.inşallah isteyen herkesin olur. Gerçekten ne kadar zor bir durum. Dr ilkin geç kalınmış olabilir deyince, ne olursa olsun, olmazsa da ne yapayım ümidi keserim dedim kendimce. Meğer sadece kendime söylemişim bunu. Kan vermek için gittim. Kan alan kız da acemiydi heralde yazık, sol koldan kan alırken bir sürü kan döküldü oraya buraya. Başladım ağlamaya, ama sicim gibi dökülüyor gözyaşım. Sonra bir be gelip aldı kanımı. Kızın da moralini bozdum yazık, panikledi benim yüzümden. Açıkladım artık, üzülmemesini, çok stresli olduğumu söyledim.kusura bakma dedim kıza. Asıl siz kusura bakmayın dedi mahcup mahcup.
Ben biliyorum ki gözyaşlarımın sebebi, kolumun değil, yüreğimin acısıydı. Neyse, ümitli olacağım gene de. şu amh yi de alayım bakalım. Ne diyecek doktor. Olmadı izmire falan giderim, istanbula ya da.
Her şer için tekrar teşekkür ederim kızlar. Herşey gönlünüzce olsun. Iyi geceler.

arkadaşım valla doktorların encok şu sözlerine kızıyorum gec kalmışsınız heee biz keyif yapıyordukta o yüzden gec kaldık yahu bir kadın adet oldugu sürece anne olma olasıgı herzaman vardır tabiki ilk önce rabbimin izniyle banada ilk gittigim doktor tüp bebek doktoruydu menapoz direkt tüp bebek dedi tabi ben höykür höykür agla ondan sonraki doktorlarda öle valla ben onu bunu bilmem rabbimin elinde herşey biz sabırla elimizden geleni yapıcaz doktor bu sözleri söyleyerek bir anlamda seni orda tedavi görmeye mecbur ediyorlar gibi oluyor halbuki anlatsalar arkadaşım bak senin durumun bu son bir yumurtan kalana kadar yola devam deseler hem bizler motive olucaz moraller cok yıpranmıycak hemde bebişlerimizi umutdumuzu cogaltarak bekliycez degilmiki tek birde yumurta olsun kaliteli olsun bizim olsun sen moralini bozma hiçbirşey iiiçin gec degil bir tek ölüme çare yok arkadaşım

kızlar dün embrio transferim yapıldı 2 tane yaptılar ankarada yarım saat yatıp çıktık yola çok korkuyorum keşke biraz daa kalsaydık orda diye kızıyorum kendime inşalla tutunmuşlardır sıkı sıkı bana yaaaaa keşke bi penceresi olsada arada bakabilsek ordalarmı gittilermi diye...:18::18::18:

Burada yazan tüm arkadaslarıma selam olsun.
1. Tedavi sürecinde evle ilgili bir sürü şeyi ihmal etmiştim bir kaç gündür geride bıraktığım islerimi toparlama yapıyordum yazamadim ama arada topigi takip ettim.
Hamilelik haberleri gördüm cok cok tebrik ederim.ALLAH sağlıklı sıhhatim kavuştursun kucaklariniza bebeklerinizi.
Tedaviye devam eden arkadaslarimizada sebep ne olursa olsun yola devam etmek gerek diyorum.
Son günlerde bir cok doktor görüşmesi yaptım sonuçta gordumki doktorun size inanması doğru tedavi seklini uygulaması iyi sonuca ulaştırıyor bizleri.
Önemli olan sizin ve doktorunuzun olumlu olması gerisi bos.
Bana 3 doktor bosuna uğraşma dedi ama 2 doktor ultroson yaptı test yaptı ve kesinlikle uğraş dedi.önemli olan doğru tedavi seklini secmek doğru dozda doğru ilaç kullanmak.
hepimizin hakkında hayırlısı.

Selam kızlar
5 doktorla yaptıgım on görüşme sonucu 3 doktor elendi 2 doktor kaldı geriye ve benim birinin secmem gerekiyor.
Hemen 2 doktordan randevu aldım detaylı muayne için.
Dün 1 doktorla detaylı muayne test ve ultrason yapıldı ve sonuçta o kadar guzel seyler duydumki yasımdan hiç beklenmeyen test sonucları çıktı ortaya , doktor bende veya başka yerde dene farketmez ama sen denersen cok iyi sonuc alırsın dedi dünyalar benim oldu.o kadar olumlu konustuki yumurta kalitem ve rezervim yasıma göre cok iyiymis hiç böyle bir sonuc beklemiyordum şaştım kaldım.ilk tedavimde ciddi yanlışlar yapılmış olmasina rağmen 4 yumurta 2 kaliteli embryo zaten benim bu ise devam etmemin gerektiğini gösteriyormuş.asistanları ile konuşurken duydum bir cok doktor geç yasta hastayı basarı yüzdesi düşmesin diye kabul etmiyormuş ama esas basarı bu yasta cocuk sahibi yapmak dedi.bu arada daha önce bana söylenmiyen bir şey varmış kenardada olsa miyonlarim varmış ve histeroskopi yapılması gerekiyormuş.Bu miyonlar ilk tutunmada negatif faktör olabilirmiş.
Yarın on görüşme yaptıgım diğer doktorla detaylı muaynem var onunda söylediklerine göre her ikisinden birine karar vereceğim.
Histeroskopi yapılırsa Şubat sonu Mart bası gibi tedavi basliyacak.
Kızlar iyiki umutsuzluğa kapılıp durmadım inat ettim araştırdım bir sürü bu konuyla ilgili makale okudum doktorlara sordum hem konu hakkında bir sürü şey öğrendim hemde umudumu yitirmedim.
Bu süreçte verdiginiz destek için cok cok teşekkürler iyiki varsınız ama galiba birbirimize daha cok destek olacağız bu süreçte daha yolumuz var:))))
Not: nurancigim yarınki muayneden sonra tedavi başlangıcı yei kesin belli olacak yazarım beni listeye ona göre alırsın.

arkadaşlar bu igne aşamasında hani ağır İş gibi filan kısıtlama oluyor mu yatmak gerekiyormus sanırım ama transferden sonra mi dikkat etmek gerekiyor

İğne aşamasında normal hayatını sürdürebilirsiniz ama hazır gıdalardan asitli icecekerden sigara ve kahveden uzak durmanı tavsiye ederim transferden sonra sıcak dustan ve ağır işlerden uzak durup bol bol dinlenin ayrıca bol bol su için protein ağırlıklı beslenin dinlenmelerinizi mutlaka uzanarak yani yatarak yapın

arkadaşlar tecrübelisiniz sanırım:)ben henüz yola yeni başladım gonal f 450 yumurta ignesi verdi doktor 62.5dozda cumartesi tekrar gideceğim bu aşamada dikkat etmem gereken şeyler nedir? ???

İğnelerinizi ve ilaçlarınızı mutlaka doktorun söylediği saatte yapmayı ihmal etmeyin ve ilaçları buzdaolabnda saklayın muhakkak

Benim değerlerim çok az yükseliyordu dış gebelikten şüphelenildi. Bugün de gittim metatraksat diye nir iğne yapıldı birkaç güne adet olursun denildi bu süreçte ne gebe olduğumu anladım ne olmadığımı çok ağladım negatifi görenler üzülmeyin hayırlısını isteyin Ben tüp bebek konusunda çok yıprandım zamana bırakacağım herkesin hakkında hayırlısı
olsun.

Biraz zaman verin kendinize bende negatifi aldığımda ne yapacağımı bilemiyordum ama zaman geçince kafamda bir cok şey netleşti hemen bırakacağım demeyin zaman her seyin ilacı ama mutlaka şans verin kendinizede doğacak bebeginizede

Arkadaşlar Merhaba öncelikle,
Bugün doktora gittim, ultrasonda bakarken yumurta rezervimin az olduğunu söyledi bana. Moralim çok bozuldu. Sonra tahlil sonuçlarım çıktı. Onları götürdüm, değerlerim şöyle:
Progesteron: 0,62
FSH :14.93
TSH : 1
Prolaktin: 6.38
E2 : 19
LH : 5.36
Beta HCG : 0, 42
Bu sonuçlardan sonra doktor, yumurta rezervimin az olduğunu yineledi. Gelecek hafta sonuçlanacak olan AMH testi sonuçlarına göre, tüp bebek yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini söyledi. 37 yaşındayım ben. Çok üzgünüm. Ne demek şimdi bu. Yani sonuç düük gelirse deneme bile yapılmayacak mı bana? Ama daha menapoza girmemişim ben. Kendisi söyledi. Menapozda değilsiniz diye. Öğlenden beri ağlıyorum. Amh düşük gelirse denemeyecek mi yani şimdi? Birisi bişeyler söylesin lütfen..

sevgili arkadasım ben 44 yaşındayım ve banada basta olumsuz seyler söylendi Hemen negatif düşünmeyin önce bir sonucu alın doktorunuzla görüşün sonrada başka doktorlardan mutlaka fikir alın bana 3 doktor hiç uğraşma dedi 2 doktor kesinlikle uğraş kendine şans ver dedi bence sizde kendinize şans verin hemen bir sonuçla umutsuzluğa düşmeyin imkanınız varsa bu konudaki en iyi yerlerle görüşmeye çalışın

KiZlar hem hanileyim hem cikolata kisti apse yaptıgı icin transferden beri hastanedeyim bugun laparoskopi ile kistim alındı tekrAr test yapıldı onuncu gun 160 yarınki daha onemli imiş dua edin nolur

Dualarımız seninle buraya kadar gelmissin doktoruna güven oda elinden geleni yapacaktır ALLAH yüzüne gülsünona emanet et bebeğini

Ayrıca bir haftadır ağlamaktan ateşten ve öksürükten cektim br hafta antibiyotik gunde 4 serum aldin Rabb'ime cok sükür bnm hic umudum yoktu ama ins devam eder
Hiçbir belirtim yoktu hala da yok

İcini bozma devam eder sen ALLAHa güven

öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım bende 22 aralıkta 1.tüp bebek denememi yaptım
ama malesef sonuç negatif.herşey çok iyi gidiyordu 35 yumurtam toplandı.2. gün 26 sı döllendi.4.gün iki transfer yapıldı 5.günde 9 emriyom donduruldu ama olmadı.kendimi çok kötü hissediyorum ve nette gezerken sizi buldum sonucu pozitif olan arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum.ama benim durumumda olan arkaşalardan yardım istiyorum bu duyguyu nasıl atlatabilirim benim hiç umudum kalmadı bu duyguyu yenmek istiyorum.

Biraz önce yazdım bende 1 hafta önce negatifi aldım ilk günler kötüydüm ama zaman her şeyi duzeltiyor önce kafanı biraz topla bak ne guzel 9 tane seni bekleyen bebek adayın var doktoruna güveniyorsan yolunu değiştirme devam et buraya yaz herkes aynı yolda burada yol gösterip destek olacaktır herkes en önemlisi bak burada senin gibi bir cok kadın var yanlış degilsin:)))))

kızlar ben de biraz önce 3.testimi verdim bikaç saate sonuç çıkar inşallah bu sefer güzel katlanmıştır.
25 aralık akşam 45
28 aralık sabah 128
2 ocak akşam ????bekliyorum.normalde kaç olmalı sizce????

Bence degerlerin guzel gidiyor katlanacaktir eminim

kızlar bugün yazmıştım iğnelerin 10. günü kontrolüm var diye doktor baktı 2 tane yumurtam büyümüş biri 21mm biri de 17 mm 3 tanede küçük varmış onlar da 10mm filan
bu durumda doktor benim istediğim şekilde yumurtalar büyümemiiş dedi istersen tüp bebeğe devam edebiliriz istersen aşılamaya çevirelim dedi sana uzun protokol uygulamak daha doğru dedi
tercihi bana bıraktı istersen de çatlama olmaması için iğne yaparız diğer alttan gelenleri de büyütürüz döllenebilirdi döllenmeyebilir de dedi ama riske atmayalım tüp bebek hakkın da ölmesin hem de dondurulma şansın da olmayacak benim tercihim aşılama ya çevirelim dedi ben de doktorun tercihine güvendim aşılama olsun dedim bugün gece 12 de çatlama iğnesi olacağım cuma da aşılama için doktora gidiyorum hiç aklıma gelmemişti bu tüp bebeğe kendimi o kadar hazırlamıştım ki
kızlar siz ne düşünüyorsunuz doğru bir tercih mi yaptım

Tedavinin ortasindasin bence bu aşamada en iyi tercihi yapmissin doktoruna güvenmen gerekiyor olaki inşallah olmaz ama sonuc negatif oldu o zaman daha detaylı dusunucek zamanın olur su aşamada doktorun dediğini yapmak en iyisi

Böyle guzel haberler duymak bizide mutlu ediyor hayırlısıyla bir an önce keseyi görebilirsiniz ama bildigim kadarıyla 6. Hftada gorulebiliyordu.

Doktorlarla görüştüğüm süreç icinde sunu öğrendim yaşla beraber veya genetik olarak yumurta rezerviniz veya kaliteniz ne kadar sorunlu olursa olsun rahim yaslanmiyormus önemli olan dollenebilecek yumurta olması.
Alısalis arkadaşımın anlattığı mini ivf iyi bir tedavi bende doktorum tedavi aşamasına geçtiğinde bu konuyu görüşeceğim bizim sorunumuzu yasayanarda ozellikle yasimiz ileriyse cok akla yatkın.
Ama mutlaka tedaviye geçmeden yumurta rezervi ve kalitesi sorunu olanların ek besin destegi alması gerekiyor bu sorunu olanlar doktora danışarak mutlaka ek vitamin ve besin destegi kullansınlar.
Bunu bana 4 doktor söyledi yumurta cok olması önemli değil kaliteli olmalı
Benim kullandığım vitamin destekleri
Biosteton
Folibol
Coenz QH
Eva Daily
BBC resVeratrol

Canm merhaba kaç doz ilaç kullanmıştın? Ben de günde 400 doz almama rağmen 7 yumurta toplanabildi. Üçü döllenmişti.:((

ben gonal f 300 ve merional 150 ml olmak üzere akşamları 2 adet iğne yaptım.
yumurtalar toplanmadan 5 gün öncede yumurtalar çatlamasın diye ilave bir iğne daha verdi onuda sabahları yaptım.

benden 6 yumurta toplandı 1 tanesi olgunlaştı ikincisi sonradan olgunlaştı. yumurta rezervim az olduğu için ben 30 yaşındayım ama yumurta rezervim 40-45 yaşında ki bir bayanın sahip olabileceği sayıda olduğu için bana 2 tane embriyo transfer ettiler

kızlar doktordan geliyorum.keseyi gördük çok şükür darısı başınıza.

Canım e şimdi bu durumda 12 gün kaçınılmaz ooluyor bosver bi gayret 12 ye gidelim biz :) bakalim kac kere fikir degistirecez daha :)

kızlar sizi dövmek geliyor içimden :))))))))))))

transfer günümüz 5 ocak söylemişlerdi ya bize

siz nasıl 4 ocağa çekiverdiniz anlamadım ki :)))))))))))))

5 ocak ta erkenden kalkalım hemşireler masalarına oturmadan kapılarına dikilelim kollarımızı uzatalım kan vermek için :)))))))))))))

canım çok sevindim. hayırlı olsun.
doktorum bana pozitif sonuç alırsan 20 gün sonra gel demişti.
sana bir şey demedilermi. doktorunu ara pozitif sonuç olduğunu ve ne zaman gitmen gerektiğini sor bence

Selam kızlar
5 doktorla yaptıgım on görüşme sonucu 3 doktor elendi 2 doktor kaldı geriye ve benim birinin secmem gerekiyor.
Hemen 2 doktordan randevu aldım detaylı muayne için.
Dün 1 doktorla detaylı muayne test ve ultrason yapıldı ve sonuçta o kadar guzel seyler duydumki yasımdan hiç beklenmeyen test sonucları çıktı ortaya , doktor bende veya başka yerde dene farketmez ama sen denersen cok iyi sonuc alırsın dedi dünyalar benim oldu.o kadar olumlu konustuki yumurta kalitem ve rezervim yasıma göre cok iyiymis hiç böyle bir sonuc beklemiyordum şaştım kaldım.ilk tedavimde ciddi yanlışlar yapılmış olmasina rağmen 4 yumurta 2 kaliteli embryo zaten benim bu ise devam etmemin gerektiğini gösteriyormuş.asistanları ile konuşurken duydum bir cok doktor geç yasta hastayı basarı yüzdesi düşmesin diye kabul etmiyormuş ama esas basarı bu yasta cocuk sahibi yapmak dedi.bu arada daha önce bana söylenmiyen bir şey varmış kenardada olsa miyonlarim varmış ve histeroskopi yapılması gerekiyormuş.Bu miyonlar ilk tutunmada negatif faktör olabilirmiş.
Yarın on görüşme yaptıgım diğer doktorla detaylı muaynem var onunda söylediklerine göre her ikisinden birine karar vereceğim.
Histeroskopi yapılırsa Şubat sonu Mart bası gibi tedavi basliyacak.
Kızlar iyiki umutsuzluğa kapılıp durmadım inat ettim araştırdım bir sürü bu konuyla ilgili makale okudum doktorlara sordum hem konu hakkında bir sürü şey öğrendim hemde umudumu yitirmedim.
Bu süreçte verdiginiz destek için cok cok teşekkürler iyiki varsınız ama galiba birbirimize daha cok destek olacağız bu süreçte daha yolumuz var:))))
Not: nurancigim yarınki muayneden sonra tedavi başlangıcı yei kesin belli olacak yazarım beni listeye ona göre alırsın.

Senin adına cok sevindim canım bu yolda rabbim karşına hangi doktor hayırlısı ise onu cıkarsın denk getirsin tabiki yılmak yok ümidimizi yitirdigimiz anda rabbimizdende umudumuzu kesmiş oluyoruz halbuki herşeyi nasip edicek olan rabbim sen tedavine hayırlısı ile başla ben listeyede yazarım takipte ederiz dertleşirizde sen yeterki umudunla devam et canım :)

kızlar sizi dövmek geliyor içimden :))))))))))))

transfer günümüz 5 ocak söylemişlerdi ya bize

siz nasıl 4 ocağa çekiverdiniz anlamadım ki :)))))))))))))

5 ocak ta erkenden kalkalım hemşireler masalarına oturmadan kapılarına dikilelim kollarımızı uzatalım kan vermek için :)))))))))))))

Gozumuz kör oldu tahlil derdine :) bencede sabah erkenden merkezin acilisiyla bir gidelim :)

Back