- 8 Aralık 2012
- 1.538
- 504
- 173
kızlar, biraz sabır lütfen,, yıpratmayın kendinizi,hayırlısıyla olur inşallahhCanım arkadaşım vefalı arkadaşım benim :) iyi yapmışsın en güzeli kan testi canım .. hakkaten agrilarimiz artınca kaptirdik kendimizi olumsuza ama napalim istem dışı oluyor :) bir de ağrının gidişatı sebep oluyo azıcık sebep :)
niye iptal olsun ki, benim hatırlarsan mini tüp tedavimde bir yumurta alındı, döllendi ve 1.kalite . donduruldu. 1,2,3 farketmez yeterki sağlıklı olsun, bu arada beni dinleyip şu istanbulda mini tüp tedavisi yapan varmı bir araştır allahhaşkına, yumurtası az olanlar ilçin ideal, veya tek yumurta var diyorsunya, bu senin kendi doğal yumurtan zaten, hiç ilaçsız doğal yöntem uygulansa ne olur, sordunmu dr. merak ettim.iğnelerin 3. günü şuan tek yumurta ama cok saglıklı yarın tekrar e2 bakılacak yumurta coğaldımı bakacaz belki gene iptale doğru gidiyoz ALLAH KERİM
aynen katılıyorum arkadaşım, daima pozitfif olmalıyız,,,,,,,, şu an sizleri okurken, sizlere yazarken bile içim kıpır kıpır oluyor,heyecanlanıyorum, hemen ara veriyorum, düşünün yani sizlere bile bu kadar heyacanlanan ben kendime nasıl sakin olacağım dersiniz,,,,, ama yumurtalar toplanma asamasında böyle strese, heyecana düşünce devamlı derinnnnnn derinnnnnnn nefes alıp vereerekk sakinleştirdim kendimi, tavsiye ederimmmmmmgüzel bi konu açılmış doğrusu bende bu sayfalara çok baktım daha yakın bi zamana kadar, Allah ' a şükür 11 haftalık hamileyim. zor bi tüp bebek süreci geçirdim ben, ama bence kalbinizden gerçekten isteyip inanmak lazım sanırım üstelik ilk denememde pozitifi gördüm, hiç bizaman negatif düşünmeyin çok kafaya takmayın sadece transferden sonra güzelce bi süre dinlenin tavsiyem..Siz yeterince inanırsanız ve onu içinizde hissederseniz onlar mutlaka gelecektir zamanı gelince,yeterki pes etmeyin..
osecim, lütfen üzülme, hayırlısıyla zamanı gelince olacak diye kendine güç ver.Benim değerlerim çok az yükseliyordu dış gebelikten şüphelenildi. Bugün de gittim metatraksat diye nir iğne yapıldı birkaç güne adet olursun denildi bu süreçte ne gebe olduğumu anladım ne olmadığımı çok ağladım negatifi görenler üzülmeyin hayırlısını isteyin Ben tüp bebek konusunda çok yıprandım zamana bırakacağım herkesin hakkında hayırlısı olsun.
Arkadaşlar Merhaba öncelikle,
Bugün doktora gittim, ultrasonda bakarken yumurta rezervimin az olduğunu söyledi bana. Moralim çok bozuldu. Sonra tahlil sonuçlarım çıktı. Onları götürdüm, değerlerim şöyle:
Progesteron: 0,62
FSH :14.93
TSH : 1
Prolaktin: 6.38
E2 : 19
LH : 5.36
Beta HCG : 0, 42
Bu sonuçlardan sonra doktor, yumurta rezervimin az olduğunu yineledi. Gelecek hafta sonuçlanacak olan AMH testi sonuçlarına göre, tüp bebek yapılıp yapılmayacağına karar vereceğini söyledi. 37 yaşındayım ben. Çok üzgünüm. Ne demek şimdi bu. Yani sonuç düük gelirse deneme bile yapılmayacak mı bana? Ama daha menapoza girmemişim ben. Kendisi söyledi. Menapozda değilsiniz diye. Öğlenden beri ağlıyorum. Amh düşük gelirse denemeyecek mi yani şimdi? Birisi bişeyler söylesin lütfen..
fsh, amh düşükde olsa deneyebilirsin, birçkok muzice var, ayrıca yaşın çok geç değil, bak ben 43 yaşındayım ve 2 yıllık evliliğim, daha şimdi başladıım , yani önünde çok uzun zaman var, YIkılma ve ayakta dur, en büyük desteği kendin vereceksin kendine.....unutma lütfen, moral çok önenmli ve daima pozifitf ollllllllllllllllllllalımmmmmmm
deryacım, bende 155 cm boy, 47 kg. yum, evet zayıfım, 36 beden, fakat dr sorun görmedi, sana da haırlısı olsun diyorum, bebiş için zamanı gelince yemeği artırırız artıkcanım ben çok zayıfım tedaviye 47 kilo başladım test gününe kadar günde 3 litre su içtim kabız olmamak için kuru kayısı falan yedim düzenli tuvalete çıkabildim.bu arada 46 kiloya düştüm o derece yani bırak karın şişmesini kilo verdim.bence sen de bol bol su iç.şu an transferin 17.günündeyim karnım hiç yok dümdüz zaten öyleydi.kiloya takıntılım biraz.çok araştırdım ilk üç ay abartmazsan zaten kilo almıyorsun.o nedenle sakın karın şişliğini dert etme...
dualarım seninle, allah yardım etsin canım.KiZlar hem hanileyim hem cikolata kisti apse yaptıgı icin transferden beri hastanedeyim bugun laparoskopi ile kistim alındı tekrAr test yapıldı onuncu gun 160 yarınki daha onemli imiş dua edin nolur
Ayrıca bir haftadır ağlamaktan ateşten ve öksürükten cektim br hafta antibiyotik gunde 4 serum aldin Rabb'ime cok sükür bnm hic umudum yoktu ama ins devam eder
Hiçbir belirtim yoktu hala da yok
otlar, karışımlar, kürler faydalı canım, bu topicta nuran77 yazmıştı, internetten bulup aşırıya kaçmadan yapabilirsin.Teşekkür ederim cevap için. Olmayacaksa hiç başlamayacağız demesi çok saçma geldi zaten bana. Kendimden şüphe ettim, acaba ben durumu mu kabullenemiyorum diye. Hayıt tohumunu ben adet dönemimde ağrı kesici olarak kullanıyorum zaten taze zencefil ve balla birlikte. Çok iyi geliyor adet sancısına. FSH ı da mı düşürüyormuş demek? Peki nasıl kullanmam gerekiyor acaba?
Bir de tarçın bal çörk otu karışımı incir kürü, ananas falan yazmışlar. Bunları kullansam faydası olur mu acaba?
ben izmirdeyim, düşünürsen burdan paylaşırım bilgilerimi.31 Aralık saat 11 de hoşgeldin dedi benimki bana. 2. gün yaptırdım yani. Ama gerçekten çok moralim bozuldu. İnşallah iyi gelir. Amh çarşamba güleri bakılıyormuş, o yüzden sonuç gelecek perşembe belli olacak benim. Ama dr hiç ümit verici konuşmadı. Benim anneannem 34 yaşında menapoz olmuş. Annemin de 49 da başladı süreci. Bu biraz da genetik bir olay ya, o yüzden çekiniyorum. Yaşa da fazla bakmıyor sanırım. Eşim de durup durup Aşkın Nur Yengi'yi örnek veriyor.
1 hafta nasıl bekleyeceğim. Dr direk bir sonraki adet döneminde gelin dedi ama ben tahlil sonucum çıkınca gene gelmeyeyim mi diye sorunca, tamam gelin o zaman dedi. Haftaya cuma eşimi de alıp gideceğim yanına. Bakalım ne diyecek. Sabahtan muayene etti beni. Sağ yumurtalıkta 3 cm kist var dedi, sıradan bir kist sorun yok demişti, öğleden sonra kistinizin geçmesini bekleyeceğiz dedi. Sabah sol yumurtalıkta yumurta kesesi var demişti, öğleden sonra solda yumurtlama yok dedi. Nasıl iş anlamadım.Sabahki muayeneden sonra eşimi arayıp ağlamıştım, o da dru aramış. Bilmiyorum ki ters bişey mi dedi adama.Eve gelince soracağım ayrıntılı. Canım çok sıkkın. Olmazsa başka bir dr a mı gitsem. Denizli'deyim ben. Cuma günü olumsuz onuşursa İzmir'e falan mı gitsem.
Hiç denemeden, başlamayız demek doğru mu sizce?
Bu arada , Fsh dolaylı bir hormonmuş, yüksek fsh ile hamile kalan çok kişi var. Amh direk over da üretilen bir hormonmuş, o yüzden çok daha fazla güvenilen birhormonmuş. Allahım , ,inşallah iyi çıkar da.Bakalım.
öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım bende 22 aralıkta 1.tüp bebek denememi yaptım ama malesef sonuç negatif.herşey çok iyi gidiyordu 35 yumurtam toplandı.2. gün 26 sı döllendi.4.gün iki transfer yapıldı 5.günde 9 emriyom donduruldu ama olmadı.kendimi çok kötü hissediyorum ve nette gezerken sizi buldum sonucu pozitif olan arkadaşlara hayırlı olsun diliyorum.ama benim durumumda olan arkaşalardan yardım istiyorum bu duyguyu nasıl atlatabilirim benim hiç umudum kalmadı bu duyguyu yenmek istiyorum.
moralini bozma, dondurlumuşlarla devam edersin,