Arada kaldım.. Kocam ve kardeşi

Kayınvalide ve kayınpeder işin içinden tamamen sıyrılarak çıkmışlar maşallah. Bunu oğullarını biraraya getirip konuşma işini sana yıktıkları yetmezmiş gibi oğullarının ilişkisini onaylamışlar. Yani dışarıdan bakıldığında evet uzunca bir süre ilişkileri olmamış 1 hafta sadece takılmışlar ama bunun sonrasında sizlere sıkıntı yaşatmışlar zor zamanlar geçirmişsiniz. Birinin eşinizin kardeşini uyarması gerekirdi ve o kişi de annesi ve babası olmalıydı. Siz ve eşiniz şu an ne deseniz çünkü yanlış anlaşılırsınız kıskanıyormuşsunuz çekemiyormuşsunuz gibi. Aslında olay öyle değil ki, yani bunun bayramı seyranı var oturması kalkması var ailenin biraraya geldiği zamanlarda bundan sonra sürekli soğuk rüzgarlar esmesi demek oluyor bu. Bula bula abisinin görüştüğü insanı mı bulmuş? Abisine bu kadar sıkıntı çektiren insanı kalbi nasıl kabul etmiş? Bir insan kardeşini nasıl böyle siler atar aklım almıyor. Burada yorumlarda 1 hafta için abartmayın diyenler olmuş, ben olsam ben de istemezdim açık ve net

Kaynımla eşim daha önce bu konudan karşı karşıya geldiler o günden sonra bu konu açılmadı, sosyal medyada fotoğrafları yok çünkü kız akraba. Ve kız nikahımıza geldi ama kaynımla yanyana görmedik. Daha öncede eşimle karşılaştıklrında pis pis bakmış. Önceden ailesi de karşı olduğu için kaynım gizli tutmuş olayı, şimdi onlar da yumşayınca ortaya çıktı

Onun açısından zor olduğunu düşünmüyorum bile bile lades demek gibi birşeydi yaptığı, hem kendini hem bizi sıkıntıya soktu.
Kaynınız baştan devam etmemeliydi bu işi hiç uzatmamalıydı.
Hiç düşünmemiş abisine yaptığı ayıbı.
Şöyle ayıp ;abisini ve yengesini rahatsız etmiş bir kızla birlikte olmak.

Bu kadar süre sürdürmüş,saklamış o onun ayıbı.
Şimdi siz öğrendiniz madem eşinize anlatın.
Söyleyemicek birşey yok.
Sizlik durum yok.
Anlatın direkt.
Bilsin.
Sonrasında herkes kendi yerini tavrını belirler.
Biraz canlar sıkılacak, biraz darlanacaksınız ama siz bozmayın aranızı.
Herkes seçimini yaşıyor

Ne güzel yazmissiniz. 1 hafta ama o kız ayrılık sonrası her yerden adamı aramaya ulasmaya devam etmiş. Takıntılı biri belli ki. Takıntılı insan intikamını 3 yıl da icinde saklar 5 yıl da. Burada bu kadar rahat aman ne olacak ki diyenlerin hayatlarında hic kötü insanla karsilasmadiklarini düsünüyorum.

Ay gerçekten hislerime tercüman olmuşsunuz, o soğuk rüzgarlrı hiç ama hiç istemiyor gönlüm. Ama kaynım “ben mutluysam gerisi umrumda değil” kafasında olduğu için biz dış kapının dış mandalı oluyoruz. Olan eşime olacak, üzülen o suçlanan o..

Bu insan intikam almak istemese bile bir kardeşle araya kara kedi girmesine değer mi? Ana baba göç eder gider de kardeş kardeşe destek olurmuş. Günah bu yazıktır.

Of düşündükçe içim daralıyor, baştan onaylamıyorlardı ama şimdi yumşamışlar biraz. İşin tuhafı da eşim mani olduğu için onu suçlu görüyorlar. Bende aynı ortamda bulunmayı tabiiki istemem. Çok zor günler bizi bekliyor sanırım.

Duygular gerçekten karşılıklı olsaydı şayet kimse kimseyi kırmak üzmek istemezdi. Demek ki sizin onu sevdiğiniz benimsediğiniz kadar kaynınız sizleri benimsememiş. Yani bir kalemde silip atan adamlar için de maalesef dert sahibi olmaya gerek yok. Bence siz açık açık eşinize durumu anlatın. Sonunda siz de suçlu olacaksınız çünkü bu hikayede, nereden tutulsa elde kalıyor. En iyisi erkenden ortaya çıkması. Sonra size “bildiğin halde bana nasıl söylemezsin” der ve haklı da bu konuda ben olsam ben de öyle söylerdim. Gereken tepkiyi bırakın versin. Siz ne derseniz diyin olacakları değiştiremezsiniz o yüzden haberi verdikten sonra ne yapacaksa bırakın yapsıno kısma hiç girmeyin. İleride senin yüzünden demesin asla.

Bu insan intikam almak istemese bile bir kardeşle araya kara kedi girmesine değer mi? Ana baba göç eder gider de kardeş kardeşe destek olurmuş. Günah bu yazıktır.
Kesinlikle öyle. Bizler arkadaslarimizin sevdiklerine yan gözle bakmamiz gerektigini bilerek yetisen insanlariz. Ki kardes ne demek.. Ama ahlak gercekten cok baska bir şey.. Zaten anne babanın rahatligindan belli olmuyor mu? Yetistirdikleri cocuk da bu kadar olmuş maalesef.. Adam icin de sinir bozucu bir durum.. Konu sahibi icin cok cok sinir bozucu bir durum..

Anladigim kadariyla kiz akraba. Esiniz bir hafta "takilmis" (belki de ümit verdi) ve simdi kayninizla beraber. Nikahiniza da gelmis. Ilginc.

Annem "Akrabaligi öldürdüler" derken böyle vakalari kastediyor sanirim. Kiz zaten akrabasiymis. Öyle veya böyle karsiniza cikacakti zaten.

Şahsen benim de eski okul arkadaşlarım olsun, iş arkadaşlarım olsun birçok sevdiğim erkek arkadaşlarım vardır. Bu zamanda hepimiz kullanıyoruz facebook instagram. Fotoğraf yüklüyoruz beğeniyoruz beğeniliyoruz vs. İnanın, bir erkek arkadaşımın sevgilisi olursa o saatten sonra sevgilisiyle olduğu fotoğraflarını beğeniyorum sadece. Tek başına koyduğu hiçbir fotoğrafı beğenmiyorum ki kızın aklında hiçbir soru işareti oluşmasın bir başkası için asla tartışma yaşamasınlar diye. Arkadaşıma bile böyle davranıyorsam kardeşime bunun bin katı özende davranmam gerekir. Yetiştirilmelerinde problem var bu insanların. Temel sağlam değil. Adam eskiden kendi görüştüğü kızla görüştüğü için kızıyordu sadece belki ama şimdi eşini de düşünüyor bu kadın rahatsız olur ona bu haksızlığı neden yapayım da diyordur ve hakkıdır

Bir hafta da olsa , bir yıl da olsa bence berbat bir durum. Ben açıkçası yerinizde olsam, kaynimla evlenince mesafe koyardım aramıza, gel git yapmazdım zaten. Aynı evin içinde, eşime eskiden takıntı yapmış biri var; hem de eşimin kardeşinin hanımı olarak . Hiç kolay bir durum olmazdı. Evlenirseler de ne kadar az görüşürseniz kafaniz o kadar rahat eder bana sorarsanız. Allah kolaylık versin bence Zor bir durum.

Ben bu kadar ahlanip vahlanacak bir durum gormedim. Evlenirseler kv evinde gorusursunuz, birbirinizin evine gidip gelmezsiniz, olur biter. Ne yapsin simdi adam, abisi izin vermiyor diye evlenmesin mi. Esinizi bence sakinlestirin, su akar yolunu bulur, sert tepkiler vermesin.

Bu arada yerinizde olsam anlatirim durumu, size kadar gelmisse bu is esiniz de duysun tabi ki.

Eşinizi sonuna kadar haklı buluyorum. İster 1 hafta olsun ister 1 gün ikisi birbirilerine o süre zarfında alıcı gözle bakmış oldu. Şimdi kardeşiyle evlenecek ve sürekli yüz yüze bakacaklar. İster istemez siz de eşiniz de rahatsız olacaksınız. Bence çok ters bir durum ama eşiniz in ailesi ve kız baya rahatlarmis maşallah..

Eşin de bir hafta takıldığı kızın sahibi mi olmuş hemen!Abartmasın bence yaptığı çok ayıp
Çok farklı bir pencereden bakmışsınız, adam benim sevgilimdi niye aldın demiyor ki kardeşine.. ama nasıl yüz yüze bakacaklar haklı olarak buna bozuluyor. Baya ince mesele aslinda

Kötü gerçekten de ben bu kadınla aynı sofrada olmak istemezdim. İçimde hep bir şüphe olurdu. Acaba kocama yanaşmak için mi aileye giriyor vs. gibi. İnsanlar çok saplantili olabiliyorlar.

Kaynınız bunu nasıl kabul etmiş anlamadım. Hani peşinde dolaşma vs. olmasa bir tık daha kabul edilebilir olacak.

Bu arada bence eşinizle görüşmeleri için süreyi fazla uzatmayın. Uzarsa da baskı yapın konuşulsun. Neden demedin diye size de patlayabilir.

Çok zor bir durum ya bence. Gerçekten takıntı yaptıysa 3sene 5sene 10sene de sürdürür sonuçta ona başka ulaşma yolu kalmamış kızın. Belki gerçekten seviyordur ama yok ya içim almadı benim de.

Durumu normal karşılayanlara hayret ettim doğrusu
Bir hafta sevgililik bile olsa en azından öpüşmüşlerdir değilmi kardeş kardeş takılmadıklarına göre bence çok iğrenç bir durum eşiniz nasıl şimdi eski sevgilisine yenge desin, kayınbiraderiniz de baya bi miğdesizmiş

Son düzenleme:
Benim 4 erkek kardes olan cocukluk arkadaslarim vardi. Ayni durumu yasadilar hem abiyle hem lardesle ciktilar sonra kardesle evlendi. Bildigim kadariyla da gayet mutlular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…