• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arada kaldım.. Kocam ve kardeşi

Merhaba kızlar. Ben 1 yıllık evliyim, eşimle öncesinde 5 yıllık ilişki dönemimiz oldu. Birbirimizi tanıyoruz yani baya. Eşimin bi erkek kardeşi var, ve onun eski sevgilisine aşık. 2-3 senedir o kızla birlikteler, ama eşim ayrıldılar olarak biliyo. Bu kız önce eşimle bizim flört dönemimizin ayrı olduğumuz döneminde 1 hafta kadar takılmış. Sonra biz barışınca eşim görüşmeyi kesti. Ama kız peşini bırakmadı sürekli mesajlar aramalar yolunu kesmeler vs.. Neyse öyle böyle uzaklaştırdı eşim kendinden, ama sonrasında duyduk ki kaynımla görüşmeye başlamışlar. Eşim bunu duyunca kardeşiyle arasına soğukluk girdi, kızı önemsediği yada kıskandığı için falan değil tabiiki ama ters bir durum sonuçta. Neyse üzerinden yıllar geçti, biz ayrıldılar biliyorduk. Taaki düne kadar. KV ve KP de bu duruma karşılardı ama her ne olduysa yumşamışlar. Kaynım evlenmeyi düşünüyor, ve eşimle konuşacaklar. Ben çok eminim eşim kardeşini silicek. Ama bi yandan da birbirlerine çok düşkün oldukları için çook üzülecek. Ben bunları KVden öğrendim eşimin henüz haberi yok. Eşimle konuşup ikna etmeye çalışacaklarmış kardeşiyle arası bozulmadan. İşin kötü yanı herkes eşimi suçlu görüyor mutluluklarına maniymiş gibi onu suçluyorlar. Ben mi yanlış düşğnüyorum bilmiyorum ama önce abisiyle sonra kardeşiyle ilişki yaşayan bir kız söz konusuyken bunu nasıl normal karşılıyorlar yada normal karşılanmasını bekliyorlar? Benim sorum şu sizce ben eşimle öncesinde onlar bişey söylemeden konuşiyim mi yoksa bırakıyim kendileri mi konuşsunlar? O kadar üzülüyorumki hergün annesi babası kardeşi için bişeyler yaptığını görünce. Sanki ona ihanet ediyolarmış gibi hissediyorum. Sakladığım içinde kendimi ayrıca kötü hissediyorum. Durum bu arkadaşlar aslında çok uzun ve karmaşık ama olabildiğince sadeleştirmeye çalıştım. Cevaplarınızı bekliyorum

Senin durumunun bi benzerine benimde bir aile yakınım yasadi. Yanı abi-kardes. Kiz once küçük kardeşle sevgili oluyo aylarca takiliyorlar ayrildiktan bir sure sonra abiye yakinlasmaya basliyor. Allahtan abi uyanikmis kiz teklifte bulununca reddetmiş.

Senin yerinde olsam o kaynım ile görüşmeyi keserim. Olay sadece 1 haftalık değil kocanın peşinden koşmuş. Aynı ortama girdiğimizde benim içimde hep bir şüphe olurdu. Atıyorum evlerine kalmaya gidiceksiniz ya da beraber tatile cikacaksiniz kocamın peşinden koşmuş bir kadına hiçbirşey olmamış gibi arkadaşca cici eltice davranamazdım.

Hepimiz dogru insanı bulmak için illaki bir kaç ya da daha fazla insanla konuşmuş flortlesmissizdir buna kesinlikle karşı degilim. Ama söz konusu abi-kardes olunca orda bir dururum ahlak denen bir kavram var sonuçta. Ters bana böyle işler.

Açıkcası uzun süre eşimin peşini bırakmayıp sonradan kardeşine yönelince biraz intikammış izlenimi yarattı. Hadi seviyorlar diyelim, evlendiler diyelim nasıl aynı ortamda bulunucaz bilmiyorum yani bana ters geliyor kocamın eski sevgilisi çocuğumun yengesi olucak falan. Bi tuhaflık yok mu yaa

Gerektigi kadar gorusursunuz. Bu kadar dramatize etmeye gerek yok cocugumun yengesi falan. 1 hafta konustugu kisiyi taniyamaz bile insan. Tanisma konusmasindan fazla bir paylasim olmamistir

Merhaba kızlar. Ben 1 yıllık evliyim, eşimle öncesinde 5 yıllık ilişki dönemimiz oldu. Birbirimizi tanıyoruz yani baya. Eşimin bi erkek kardeşi var, ve onun eski sevgilisine aşık. 2-3 senedir o kızla birlikteler, ama eşim ayrıldılar olarak biliyo. Bu kız önce eşimle bizim flört dönemimizin ayrı olduğumuz döneminde 1 hafta kadar takılmış. Sonra biz barışınca eşim görüşmeyi kesti. Ama kız peşini bırakmadı sürekli mesajlar aramalar yolunu kesmeler vs.. Neyse öyle böyle uzaklaştırdı eşim kendinden, ama sonrasında duyduk ki kaynımla görüşmeye başlamışlar. Eşim bunu duyunca kardeşiyle arasına soğukluk girdi, kızı önemsediği yada kıskandığı için falan değil tabiiki ama ters bir durum sonuçta. Neyse üzerinden yıllar geçti, biz ayrıldılar biliyorduk. Taaki düne kadar. KV ve KP de bu duruma karşılardı ama her ne olduysa yumşamışlar. Kaynım evlenmeyi düşünüyor, ve eşimle konuşacaklar. Ben çok eminim eşim kardeşini silicek. Ama bi yandan da birbirlerine çok düşkün oldukları için çook üzülecek. Ben bunları KVden öğrendim eşimin henüz haberi yok. Eşimle konuşup ikna etmeye çalışacaklarmış kardeşiyle arası bozulmadan. İşin kötü yanı herkes eşimi suçlu görüyor mutluluklarına maniymiş gibi onu suçluyorlar. Ben mi yanlış düşğnüyorum bilmiyorum ama önce abisiyle sonra kardeşiyle ilişki yaşayan bir kız söz konusuyken bunu nasıl normal karşılıyorlar yada normal karşılanmasını bekliyorlar? Benim sorum şu sizce ben eşimle öncesinde onlar bişey söylemeden konuşiyim mi yoksa bırakıyim kendileri mi konuşsunlar? O kadar üzülüyorumki hergün annesi babası kardeşi için bişeyler yaptığını görünce. Sanki ona ihanet ediyolarmış gibi hissediyorum. Sakladığım içinde kendimi ayrıca kötü hissediyorum. Durum bu arkadaşlar aslında çok uzun ve karmaşık ama olabildiğince sadeleştirmeye çalıştım. Cevaplarınızı bekliyorum
Güncelleme;
Hepinize fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Beni dramatize ettiğimi söyleyip eleştirenler de olmuş. Herkesin bi ahlak yapısı, bi doğru anlayışı vardır. Maalesef bu durum benim midemin aldığı, kabul edebileceği bir durum değil. Eşimin eski sevgilisiyle elticilik oynayabilecek bi yapım yok. Kıskançlığı falan herşeyi bi kenara bırakıyorum, zamanında bize yaşattığı kötü günler aklıma geldikçe hazmedemiyorum. Bir çocuğum var ve tabiiki eşimin eski sevgilisine yenge demesini istemem, hanginiz başınıza böyle bir durum gelse “amaan nolcak” diyebilirsiniz ki. Ha diyeniniz varsa helal olsun ona. Konu hakkında aileye, kaynıma hiçbi tepki vermedim ben bana düşmez diyerekten. Ama eşimin böyle hiç sayılmasına tepkisiz kalmak da istemedim bi yandan. Eşinin bişey demeye hakkı yok diyenler de var, ama bu bizim ahlak yapımıza uymayan bi mesele o yüzden kabullenemiyoruz. Bu akşam eşimle konuşmayı düşünüyorum, sizinde konuş senden duysun demenizle iyice kafamda toparladım. Yinede hepinize teşekkür ederim. İyi geceler diliyorum..

Konu sahibi, düşüncelerinize tamamıyla katılıyorum. Olay kıskanmaktan çok daha öte. Normal şartlar altında eşimin eski kız arkadaşıyla aynı ortama girmek zorunda kalsam rahatsız hissederim. Kardeş, elti demek aile demek yani aynı evde kalmanızda gerekecek, birlikte düğüne bayrama gitmeniz gerekecek ya hertürlü yüzgöz olmak zorundasınız. Dürüstçe söyleyim o kadını sürekli etrafımda gördüğümde eşimle yaşadıklarını ister istemez hatırlarım. Bu da aile huzurumu bozar. Kaynınız seçim yapacak hoş şeçimini yapmış görünüyor. Bu benim kaldırabileceğim, bunu bile bile bilmiyormuş gibi hayatıma devam edebileceğim bir durum değil. İletişimi tamamen keserdim kaynınız abisine çok deger veriyorsa evlenmesin bu kadar basit, sizin yuzunuzden huzursuzluk cikiyormus algisina da izin vermeyin lutfen, net kararli olun.

Aynen iyi yapmışsın. Eşinizin tepkisinden bizleri de haberdar edersen sevinirim. İnşallah bu evlilik gerçekleşmez. Gerçeklesirse de kayninin pişman olmasını dilerim... Ne var bunda diyenler gibi düşünmem mümkün değil. Ayrıca esinizin tepki göstermesi illa onu ne simdi nede daha once coook sevmis olmasinin gostergesi degil. Suan da nefrwt dahi ettiğim eski sevgililerimden birini degil kardesim kuzenlerimle dahi evli görmek istemem. Türkiye burasi, amerika hollanda degil..

Birlikteliğe yakın birşeyler yaşanmış sanırım çok sorgulamamıştım o dönem, ama kızın yakasını bırakmamasından attığı mesajlardan anlamıştım bişeyler
Off ya o zaman çok kötü bi durum...her seyi geçtim sen nasıl elti olarak kabul edeceksin...sana layuk elti değil..

Eşime anlattım bu konuyu.
Sen olsan ne yaparsın diyerekten.
Eşimi eşiniz yerine koyarak.

"Kardeşim salak mı?" dedi.
Kesinlikle kardeşi ile arasının bozulacağını söyledi.
Evlenecekse az ötede evlensin dedi.

Güncellemenizi okudum.
Son derece hak veriyorum.
Kabul edilebilir değil.
Düşündükçe kabul edemedim ben de ;)
Yazık olacak.

Eşime anlattım bu konuyu.
Sen olsan ne yaparsın diyerekten.
Eşimi eşiniz yerine koyarak.

"Kardeşim salak mı?" dedi.
Kesinlikle kardeşi ile arasının bozulacağını söyledi.
Evlenecekse az ötede evlensin dedi.

Güncellemenizi okudum.
Son derece hak veriyorum.
Kabul edilebilir değil.
Düşündükçe kabul edemedim ben de :KK66:
Yazık olacak.
:KK36:esine sorup danisan olmus. Bana yapilmiscasina sevindim. :)

Bu arada eşinizin tepki göstermesi kızı bir zamanlar çok sevdiği anlamına gelmiyor.
Ben de katılıyorum buna.
Ayrıldıktan sonra kızın askıntı olması,size sıkıntılar yaşatması kabul edilemez olan.

Hayat çok kısa, bir hafta görüştü diye kardeş silinir mi ya. Belli ki ikisi de sevmiş birbirini ve 3 yıl saklamışlar tepki çekmemek için. Onlar açısından düşünün bir de. Yaşayacakları sıkıntıları bile bile devam etmişler. Mesafenizi korursunuz olur biter.

H huysuzamatatligelin

ben konuda dahil olmamaniz taraftariyim. sessizce bekleyin, eger evlenirlerse kendinize ve konumunuza yakisir bir olgunlukta, saygida kalin.

eger evlenmez, ayrilirlarsa zaten hayat bu... yarin kayyum biraderinizle yepyeni bir iliskiniz olabilir.

cocugumun yengesi vs diye de kendinizi doldurtmayin. unutmayin ki her zaman, beterin beteri vardir.

Bence de durum gercekten tuhaf. Ama onlenemez gibi geliyor. Yani siz haklisiniz garip olacak ama ne yapsaniz da durum degismeyecek gibi.
Sorunuza gelince esinize citlatin biraz. Yarin kinusurken sizi kasdederek x de biliyordu zaten mevzuu yu derlerse esinizle bozusursunuz. Hic gerek yok.

Güncelleme;
Hepinize fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Beni dramatize ettiğimi söyleyip eleştirenler de olmuş. Herkesin bi ahlak yapısı, bi doğru anlayışı vardır. Maalesef bu durum benim midemin aldığı, kabul edebileceği bir durum değil. Eşimin eski sevgilisiyle elticilik oynayabilecek bi yapım yok. Kıskançlığı falan herşeyi bi kenara bırakıyorum, zamanında bize yaşattığı kötü günler aklıma geldikçe hazmedemiyorum. Bir çocuğum var ve tabiiki eşimin eski sevgilisine yenge demesini istemem, hanginiz başınıza böyle bir durum gelse “amaan nolcak” diyebilirsiniz ki. Ha diyeniniz varsa helal olsun ona. Konu hakkında aileye, kaynıma hiçbi tepki vermedim ben bana düşmez diyerekten. Ama eşimin böyle hiç sayılmasına tepkisiz kalmak da istemedim bi yandan. Eşinin bişey demeye hakkı yok diyenler de var, ama bu bizim ahlak yapımıza uymayan bi mesele o yüzden kabullenemiyoruz. Bu akşam eşimle konuşmayı düşünüyorum, sizinde konuş senden duysun demenizle iyice kafamda toparladım. Yinede hepinize teşekkür ederim. İyi geceler diliyorum..

Son durum nedir? Esiniz ne tepki verdi?

Hayırlı geceler hanımlar.. Eşim işi dolayısıyla eve gece geliyor, sabah da işe gider ayak keyfini kaçırmak istemediğimden henüz fırsat yakalayamadım konuşmak için. Bu gece de yine fırsat kollicam bakalım, konuştuğumuzda güncellerim yine konuyu. Çok sağolun merak bile eden olmuş son durumu, cansınız

Güncelleme2:
Merhaba hanımlar, haberdar et demiştiniz o yüzden güncelliyorum konuyu. Eşim öğrendi durumu. Benim konuşmama gerek kalmadan kardeşi ve annesi konuştu. Sonuç “benim diyecek birşeyim yok, seçimini yapmış kendi hayatı” diyip köşeye çekildi. Kavga gürültü olmadı yani, buna sevindim. Ama görüşmüyolar ve konuşmuyolar. Kaynım kimseyle görüşmüyo desem yeridir, akrabalarından ailesine kadar herkese tavırlı.. Biz eşimle konu hakknda hiç konuşmadık, ailesiyle de konuşmamış. Yani sessizliğe büründü. Ama o sessiz sakin dururken malesef diğer insanlar durmuyo, tüm akrabalar bu durumu eşimden biliyo onu suçluyolar sürekli onu koruyorum kendisine de bişey söyleyemiyorum herkesle arası bozulacak yoksa. Artı kız da pişkin pişkin herkese “X benim peşimden koştu ben masumum” diye tonla şey söylüyo. Eşimin peşini bırakmayan aramızı bozmaya çalışan kendisiydi, mesajları kendi gözümle görmemiş olsam ben bile inanıcam, o kadar iyi rol kesiyo herkese. Ha bu arada kv ve kp de kesin olarak reddettiler kızı. Evleniceklerse bizi tamamen silip öyle evlenicekler yani. Kız bence gerçek yüzünü şimdi göstermeye başladı çünkü herkese farklı konuşuyo ama saf kaynım hala göremiyor

Çok zor bi durum ama kardeşin yaptığı da normal değil abisinin peşinde koşmuş bir kızla evlenmek en baştan kabul etmeyebilirdi bence karışmayın yıllardır sakladığına göre zaten yaptığı hatanın farkında bırakın kendi konuşsun sizin söylemeniz farklı olur kardeş belki daha yumuşatarak söylemeye çalışır siz ister istemez daha ağır bi şekilde söylersiniz bırakın kardeşi kendi konuşsun

Back