Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben ne istiyorum yemin ederim bilmiyorum. Özgürlük ihtiyacım yok. Bireyselleşme hususunda çok acı çekmiyorum ama bir evim olsa iyi olabilir ama şart değil. Kız arkadaşım becaiş konusunu söyledi ama mesela geçen ev kiralarına bakıyorum dedim. Beraber yaşamayacak mıyız zehol diyo. Maddi anlamda zorlanıyor o da. Ama dediğim gibi bu seçeneği ben de çok istemiyorum esasen. Yani güzel bi dostluğumuz var bozulsun istemem.
Büyük ihtimal söylediğiniz gibi yapacağım. Ama bireysellik konusunda gerçekten bi ihtiyaç hissetmiyorum gerçekten anlattığınız herşeye sahibim. Belki yalnız yaşayınca olacak.Bireyselliği yaşamadiğin için bilmiyorsun. Her insan 20li yaşlardan itibaren bu deneyime sahip olmali. Kendi evinde istediğin saatte yatip, kalkip, istediğin yemek yap yada yapma. Sessiz sedasiz,..
"Bunlari ailemin yanindada yapiyorum" diyebilirsin ama asla aynisi değil.
Yerinde olsam yanliz yaşardim. Arada hafta sonu sevgilin gelsin. Baktin o iyi gidiyor, o zaman isteğe bağli beraber yaşayabilirsin de.
Ve tavsiyel, geri zekali bulduğun kişi ile arkadaşlin kurma. Ki iki defa durularsa kiyafeti aslinda sana ne? Kiyafet, makine ons
Bireyselliği yaşamadiğin için bilmiyorsun. Her insan 20li yaşlardan itibaren bu deneyime sahip olmali. Kendi evinde istediğin saatte yatip, kalkip, istediğin yemek yap yada yapma. Sessiz sedasiz,..
"Bunlari ailemin yanindada yapiyorum" diyebilirsin ama asla aynisi değil.
Yerinde olsam yanliz yaşardim. Arada hafta sonu sevgilin gelsin. Baktin o iyi gidiyor, o zaman isteğe bağli beraber yaşayabilirsin de.
Ve tavsiyel, geri zekali bulduğun kişi ile arkadaşlin kurma. Ki iki defa durularsa kiyafeti aslinda sana ne? Kiyafet, makine onsöyle
Şimdiden bu kadar uyumsuz olduğunuz bir arkadaşınızla kesinlikle ev arkadaşı olmayın.
İş hayatınız ve kariyerinizi birlikte ciddi bir beraberlik ve gelecek planı dahi yapmadığınız, nereye gideceği belirsiz bir ilişkiye göre planlamayın kesinlikle.
Bir erkekle birlikte yaşama düşüncesini de asla O'nun isteği, maddi zorunluluklar nedeni ile düşünmeyin. Sonu genellikle pişmanlık ve sinir savaşı oluyor. Üstelik aileye göstermelik oda kiralamak pek güvenilir bir yöntem olarak görünmedi bana bir çok bakımdan
Çocuk gibi yanlız yaşayamayıp aileden birinin düzenini bozarak, yaşlı başlı insanı sizinle yaşamak zorunda bırakmanız düşüncesini de doğru bulmuyorum. Bence modern ve yetişkin bir kadın olarak yanlız yaşamayı da kolayca başarmalısınız
Ankara sosyal ve kültürel konularda tavsiye edeceğim bir kenttir. Ulaşımı kolay, imkanları güzeldir. Aynı zamanda kiraları diğer büyük kentlere nazaran çok daha uygun olan nezih semtleri de vardır.
Yine de fazla kira ödemek istemiyorum derseniz sayısız öğrenci ve bekar memurun yaşadığı bu kentte kısa sürede kolayca kafanıza uygun bir ev arkadaşı bulursunuz.
Dediğiniz herşeye katılıyorum. Fakat eksik bişey var. Annem babam gelelim diyorlar. Ben talep etmedim. Hatta keşke bunu demeselerdi de daha rahat gitseydim. Babam emekli ama hala çalışıyor istanbulda kirada. Babam benimle gelmek istiyor ve bunu yaparsa çalışmaz. Bunun için mi gelmek istiyor acaba tek yaşasam bencillik mi ederim diye düşünüyorum. 50 yaşında hala fiziksel olarak çalışması beni düşündürüyor. Yoksa kızım biz senle gelemeyiz burda kurulu düzenimiz var deseler üstümden bi yük kalkacak ve gönül rahatlığıyla gideceğimŞimdiden bu kadar uyumsuz olduğunuz bir arkadaşınızla kesinlikle ev arkadaşı olmayın.
İş hayatınız ve kariyerinizi birlikte ciddi bir beraberlik ve gelecek planı dahi yapmadığınız, nereye gideceği belirsiz bir ilişkiye göre planlamayın kesinlikle.
Bir erkekle birlikte yaşama düşüncesini de asla O'nun isteği, maddi zorunluluklar nedeni ile düşünmeyin. Sonu genellikle pişmanlık ve sinir savaşı oluyor. Üstelik aileye göstermelik oda kiralamak pek güvenilir bir yöntem olarak görünmedi bana bir çok bakımdan
Çocuk gibi yanlız yaşayamayıp aileden birinin düzenini bozarak, yaşlı başlı insanı sizinle yaşamak zorunda bırakmanız düşüncesini de doğru bulmuyorum. Bence modern ve yetişkin bir kadın olarak yanlız yaşamayı da kolayca başarmalısınız
Ankara sosyal ve kültürel konularda tavsiye edeceğim bir kenttir. Ulaşımı kolay, imkanları güzeldir. Aynı zamanda kiraları diğer büyük kentlere nazaran çok daha uygun olan nezih semtleri de vardır.
Yine de fazla kira ödemek istemiyorum derseniz sayısız öğrenci ve bekar memurun yaşadığı bu kentte kısa sürede kolayca kafanıza uygun bir ev arkadaşı bulursunuz.
Dediğiniz herşeye katılıyorum. Fakat eksik bişey var. Annem babam gelelim diyorlar. Ben talep etmedim. Hatta keşke bunu demeselerdi de daha rahat gitseydim. Babam emekli ama hala çalışıyor istanbulda kirada. Babam benimle gelmek istiyor ve bunu yaparsa çalışmaz. Bunun için mi gelmek istiyor acaba tek yaşasam bencillik mi ederim diye düşünüyorum. 50 yaşında hala fiziksel olarak çalışması beni düşündürüyor. Yoksa kızım biz senle gelemeyiz burda kurulu düzenimiz var deseler üstümden bi yük kalkacak ve gönül rahatlığıyla gideceğim
Duygusal bakıyorum haklısınızKabul etmeyin işte. İstemiyorum bu şekilde, ben kendim bir yerleşeyim sonra kafama uygun bir ev arkadaşı bulacağım deyin. İş hayatına atılan yetişkin insanım çocukmuşum gibi veli'mle kalıp milleti kendime güldüremem deyin. Siz arada gezmeye gelirsiniz, etraf da ailem olduğunu görürler. Ama bu şekilde gittiği yere ebeveynsiz gidemeyen çocuk modunda olmak istemiyorum deyin. Bu kadarcık dinletin sözünüzü. Ben aynısını 20 li yaşlarımda yapmıştım. Siz de başarırsınız, güzelce anlatın
Hiç duygusal bakmanıza gerek yok. Geldiklerinde gezdirir güzel günler yaşatırsınız. Uzakta ve ayrı yaşıyoruz diye onlardan vazgeçmediğimizi zaten zaman gösteriyor. Rahmetli Anneme de babama da hastalık ve ameliyatlarında tek bakan evlat ben oldum. Başka bir şehirde ve ayrı evim olduğu halde onlarla tek ilgilenen evlatları bendim. Allahım rahmet eylesin mekanları cennet olsun.Duygusal bakıyorum haklısınız
Çok haklısınızHiç duygusal bakmanıza gerek yok. Geldiklerinde gezdirir güzel günler yaşatırsınız. Uzakta ve ayrı yaşıyoruz diye onlardan vazgeçmediğimizi zaten zaman gösteriyor. Rahmetli Anneme de babama da hastalık ve ameliyatlarında tek bakan evlat ben oldum. Başka bir şehirde ve ayrı evim olduğu halde onlarla tek ilgilenen evlatları bendim. Allahım rahmet eylesin mekanları cennet olsun.
Ayrı bir hayat kurmak hem kendinize özel ayrı bir hayatınız olması demek hem de gerektiğinde aile olarak iki ayrı eviniz olması demek oluyor. Sizin için de, onlar için de..
Lojman olursa köyde yaşamalıyım. Köyde de tek başıma oluyorun ve nerdeyse hiçbir iş yapmıyorum. İşten ayrıldım inanın evde fenalıklar geçirdim. Depresyonun kıyısından döndüm. Ama haklısınız ikiside iyi profil çizmiyor. Ben ayakta durmalı ne uzayıp ne kısalmalı bi planda olacağımİllaki birilerine mi bağımlı olmanız gerekiyor?
Lojman veya düşük ücretli ev bulun bence. Ne arkadaşınız ne de sevgiliniz iyi profil çizmiyor
erkek arkadasımın lafıyla hareket etmezdım
arkadasımla da ev tutmazdım
babamın dibinde de durmazdım
erkek arkadasım orada dıye o sehırı de secmezdım
ben nerede yasamak ıstıyorum onu dusunurdum hıc kendınızden bahsetmemıssınız ben su ısı yapmak ve bu sehırde yasamak ıstıyorum dememıssınız
erkek arkadasınızlada cok cıddı fıkır ayrılıgınız var aslında
kımseyı memnun etmek ıcın dusunmeyın en once kendı mutlulugunuz sızın tam olarak gonlunuzen gecen hangı secenek
Ne o arkadas ne o sevgili ikisinde de kalınmaz, hatta bence Ankara yi direkt eleyinHerkese merhaba
Biraz uzun olacak okuyan herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Kpssde ne iyi ne kötü diyeceğim bir puanım var. Ankarayı merkeze alarak çevre illeri yazmayı planlıyordum. Ama görünen o ki maaşlar 4700-5000. Evler uçmuş. Kiralar wn kötü ev için 1500-2000den başlıyor. Ankaraya atanan arkadaşım var üniden. Yanında kalabilme ihtimalim olabilir. Ama arkadaşım da açıkçası çok zor olmasa da zor biri. Herşeyin doğrusunu en iyi o bilir. Atama olmayacak olmayacak diyordu geçen ziyaretimde ben atama beklerken. Üniversite hastahanesine tercih verdi. Becaiş yapacağım diyor. Bu imkanı yok. Yok yapabiliyorum diye diretiyor. He diye geçiyosunuz yani idare ediliyor. Çamaşır atmış makineye mesela 2 kere duruluyor. Hayrola kalıntı mı kalıyor dedim. Çamaşır detarjanında proton kalıyormuş bi hikaye anlatıp duruyor.Dedim senin yaşadığın bi sorun mu var diyorum. Anlatıyorum zehol diyo. Bi halt anlatmadın gerizekalı sadece çamaşırında detarjan lekesi mi kaldı diye sordum diyemiyorsun ha iyi diyip geçiyosun.Bekelmeye tahammülü yok. Öndenki insan yavaş yürüsün asabı bozulur seni de geride bırakır keçi gibi önden önden gider yani. Gerilirsiniz. Bu örneklerden kişiliği bu. Şunu da söylemek isterim ki şuan çalışmıyorum ''zehol söylemeye gerek bile duymuyorum desteğim hep üzerinde biliyorsun söylemen yeter'' de diyen biri.
Diğer yandan erkek arkadaşım. Ankaraya gitme nedenim asıl o. Bana beraber yaşama teklif ediyor. Ailem muaasıp insanlar. Annenler ziyarete gelince ben giderim diyor. İstersen yukarda anlattığım arkadaşından oda kirala diyor 400 lira gibi düşük bi ücrete annenler gelince kalmalık diyor. Evlilik konuşmuyoruz. Anladığım kadarıyla evliliği pek istemiyor kestirip de atmıyor. ''beraber yaşayınca yaşamımıza daha iyi entegre olduğumuzu gördüğümüzde bi imza eksik kalırsa atarız'' diyor. Erkek arkadaşım konusu da bu.
Diğer yandan köye de gidebilirim. Lojman imkanı var. (ama erkek arkadaşımla baya arama uçurum girecek. Zaten şuanda da uzak mesafe ilişkisiyiz.onun evliliğe benim kadar gereksinim duymaması beni düşündürüyor.Herşey yolunda seviyor seviliyorum,ekonomiksosyal mizah anlayışımız ten uyumumuz herşey tamam ama sanki evlenmeyelim desem evlenmeyiz. Bu hoşuma gitmiyor) Babam emekli. Para az da olsa birikir. Ailem seninle gelebiliriz diyorlar. 28 yaşımdayım. Ailem özgürlüğümü kısıtlamayan, bana bireyselliğimi sonuna kadar hissettiren insanlar ve anladığım kadarıyla babam benimle gelmek istiyor.Babam çalışıyor hayatından anladığım sıkılıyor bir değişim istiyor mesela köye atansam babam gelse dünyanın en mutlu insanı o olur hem de çalışmaz. Erkek kardeşim tek git,biraz aileden uzaklaş, babam sana çok daha bağlanır bu iyi değil diyor.
Durum bu siz olsanız ne yaparsınız. Erkek arkadaşla yaşayıp göstermelik oda mı kiralarsınız? İlçeye düşük kira ve babanız ailenizle mi gidersiniz?