- 8 Aralık 2019
- 1.829
- 7.119
- 158
- 27
Öncelikle erkek arkadaşınla anladığım kadarıyla zaten yaşadığın bir sorun yok tek problem nikah olayı. Yorumumu ona göre yapacağım.Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Peki siz olsanız nasıl yaklaşırdınız erkek arkadaşıma? Nasıl bi konuşma yapardınız. Yaklaşımınızı çok sevdim bu konuda özellikle sizin yorumunuzu merak ediyorum.
Normalde senin mutaassıp olup olmamanı bir kenara bırakıyorum sadece ailenin bile muatassıp olması nikah gerekliliğini doğurur. Erkek arkadaşının empati yapmasının çok zor olmayacağı bir coğrafyada yaşıyoruz. Kendi ailesinde kardeşi, ablası bir şeyi olsa eminim ki o da arada mutlaka nikah olması gerektiğini düşünürdü. Aynı şeyi de senin için düşünmeli. Evlilik öncesi prova yapabilirsiniz -bunu eğer sen de gönül rahatlığı ile kabul ediyorsan- ama sonunda iyi anlaşacaksanız evliliğin olması gerekiyor. Çünkü hayat bu şekilde. Ayrıca evliliği siz istiyorsunuz. Sizi mutlu etmek adına da bu sorumluluğu alabilmeli. Sizinle ortak noktada buluşmaya çalışmalı. Çünkü siz o istemiyor diye evlilik olmadan da beraber yaşamayı belki farklı şartlarda kabul ederdiniz. Aynı şeyi onun da düşünmesi gerekiyor.
Neden evlenmek istediğini ya da neden evlenmeniz gerektiğini ona anlat. Seni gerçekten seviyorsa bu sorumluluğu alacaktır. Sorumluluk diyorum çünkü sevgilinden ayrılmakla eşinden ayrılmak arasında çok fark var. Sevgilinle bitti der eşyalarını toplar gidersin. Eşinle işler o şekilde yürümüyor. Yasal olarak birbirinizde haklarınız var. Eğer ki sana bu hakları vermekten korkuyorsa zaten ortada ciddi bir problem var demektir.
Ve onun seninle yaşayıp sonunda nikahsız ayrılması durumunda olan hep sana olur. Kendi yetiştiriliş tarzına ters olduğu için kendini kötü hissedebilirsin. Geçici bir süreç olsa mesela beraber yaşayalım 6 ay sonra evlenelim kabul edilebilir belki ama ya evliliğe hiç ikna olmazsa hayatının sonuna kadar böyle devam edemez. Ailene ne sıfatla tanıştıracaksın? Her şey çok yolunda gitse bile sen bir süre sonra evlenmeme fikrine sıcak bakmazsan yine yol ayrımına gelmek zorunda kalırsınız. Bu sorunu bence çok geçe kalmadan çözmeye çalış.
Ay konuyu amma dağıtmışım. Sen içini ferah tut. Her şey olacağına varır. Sen erkek arkadaşınla açık açık konuş durumu.