Aracımı elimden alırlar mı?

opel. önümüzdeki ay gelecek bir kaç araç var, ellerinde olanlar içinde seçim yapabiliyorsunuz. özel sipariş vs almıyorlar. bir opel bayiiyle konuşun derim.

Malı benim olsun, borcu başkasına kalsın diye bir reddi miras yok hanımefendi. Babanız ölünce malıda borçlarına karşılık satılır icra yolu ile. Kaldı ki dini inancınızı bilmiyorum ama yaptığınız kanunen hem suç hem de kul hakkı. Devlet engelli bireylere bu hakkı etrafındakiler vergi kaçırarak araba alsın diye değil. Engelli bireyler ulaşım sorunlarını bir nebze olsun rahat gidersin diye veriyor. Sizin gibi aç gözlü zihniyetler ve bu hakkı kötüye kullananlar yüzünden yakında engellilerin bu hakkıda elinden alınacak .

Son düzenleme:
Şu biz kızcağız vardı adı neydi Katibin Ruhu bilir.
Eşinin babaannesinin hakkıyla engelli aracı alınıp yıllardır lafı bitmeyen bir mesele... Onun konularını bi okuyun.
Devleti kandırmaya çalışılan meselelerden kimseye hayır gelmez ancak huzursuzluk verir.
Ötvsiz sıfır araç alacağıma helalinden 2.el daha düşük model alırım aklımda kaygı olmadan kullanırım.

Bu şaka mı? Başka şehirdeki ninesinin, annesinin üstüne aldığı arabayı kullanan kişiler tanıyorum. Siz mevzuatı yazmışsınız ama uygulama böyle değil

Devleti kandirmak, Kul hakkı vs çok anlamsiz şeyler yaziliyor. Gereksiz duyar kasicilar bir kk klasigidir zaten. Devletin sağladığı bir hak değil mi bu engellilere. Ee babam da engelli. Kul hakkı olan nedir? Borc Harc mevzusu olmasa zaten alirdim otv siz herkesin yaptığı gibi. Sorum başka, yapılan yorumlar bambaska. Ama dusundugumden cok da farklı olmadığını gördüm hukuki olarak, merak ettiğim de buydu

Engelli kişinin tedavisi amaçlı konforunu sağlamak amaçlı sağlanan bı hizmet bu siz babanızdan hayır görmediniz bari bu işe yarasın diye kullanacağınız bir hak değil anlamadığıniz nokta bu

Siz araci su an normal yolla aldığım bilgisini atladiniz sanırım aklımda soru isareti kalmasin diye arastiriyorum su anda.
Hayır atlamadim böyle bişe var madem araç alıyorum niye bınlerce lira fazla vereyim kafasindasiniz amacınız babanız için almaksa alın feda olsun ÖTV ama niyet bu değil ki

Engelli kişinin tedavisi amaçlı konforunu sağlamak amaçlı sağlanan bı hizmet bu siz babanızdan hayır görmediniz bari bu işe yarasın diye kullanacağınız bir hak değil anlamadığıniz nokta bu
Ay bu ek bilgileri vermesem başka nasıl elestirecektiniz acaba? Su an böyle bir hak var mi var. Borc durumunda nasıl isliyor miras ve satis süreci bunu arastirdigim için suclu durumuna dustum hey allahim ya.

Anneannem engelli benim annem araç almıştı engelli raporuna.. Ama almak için çok uğraşmıştı anneanneme bakıcı maaşı almasına rağmen eve defalarca keşif geldi defalarca heyete girildi vs. mahkeme süreci falanda oluyor bir süre annem vasi olarak atanmıştı öyle almıştı arabayı ve araba anneannemin üzerine değil annemin üzerineydi.
5 yıl satamama şartı vardı bunlar benim bildiklerim adına olmazsa borcundan dolayıda almazlar.. Ama Siz vasi olarak atanırsanız borçlar yine size kalır ben şahsi yorumumu yaptım.

Babanız hayattayken 5 yıl aracı devredemiyor. Bu 5 yıldan sonra ancak aracı size devredebilir. 5 yıl içinde ölürse eğer araç borçlara gider. 5 yıl içinde aracı siz devralırsanız vergisini vs. Ödemek zorundasınız. %90 engellilerde yakınlar aracın kullanıcısı tayin edilebilir. Ancak bu sizi aracın sahibi yapmaz. Babanız sağlıklıysa ciddi bir rahatsızlığı yoksa riski alıp almamak sizin karar verebileceğiniz bir şey.

Bu son açıklama da diğer tüm arkadaşlara: engelli araç alımlarında yüzde 90 üstü raporlarda yakınlarına araç aldırma durumu kişinin engel durumundan ötürü devletin vermiş olduğu bir kullanım hakkıdır. Kimsenin sırasını çalmıyor konu sahibi. Bu sırayla verilen bir hak değildir. Yanlış bilgiyle kişinin üstüne gitmeyin.

Kul hakkı günah vs. ama devletin aracın fiyatından fazla ötv ve kdv alması kul hakkı veya günah değil garip...

bir tanıdığım annesi üstüne aldı deidğiniz gibi engelli raporu ile
kadıncağız vefat etti bankalara borcu çokmuş direk rehin koydular
rehini kaldırmadan da satamazsınız
zaten biliyorsunuzdur 5 sene satış yok ruhsata 5 isim hakkı vs var
ama babanız sağken alınan arabaya olur da vefat durumunda direk rehin koyulur onu çok iyi biliyorum, zararlı çıkarsınız

Kul hakkı şurada arabayı babanız değil siz alıyor ve babanızın vefatından sonra nasıl kullanırız el koymazlar mı diye düşünüyorsunuz.
Eğer babanız kendi parasıyla kendine alsaydı vefatımdan sonra ne olur diye düşünmezdi.

aracın kullanım hakkı benim olacak ve borcunu ben ödeyeceğim. ancak reddi miras yapacak olmam sorun tabii. bu noktada borcu ödeyen ben olduğum için aracı kurtarmamın hukuki bir yolu var mı bunu merak ediyorum
Siz bu uyanıklıkla yeni kanun çıkarırsınız. Maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…