Aracımı elimden alırlar mı?

aracın kullanım hakkı benim olacak ve borcunu ben ödeyeceğim. ancak reddi miras yapacak olmam sorun tabii. bu noktada borcu ödeyen ben olduğum için aracı kurtarmamın hukuki bir yolu var mı bunu merak ediyorum
Siz de mi engellisiniz, nasıl kullanım hakkınız oluyor? Normal araba desen hadi dekontları gösterirsin kanıtlarsın ben ödedim diye. Engelli aracı siz niye ve nasıl kullanıyorsunuz demeyecekler mi? Bu kadar borcu harcı çetrefilli işleri olan adam tak diye satar o arabayı siz de ödediğiniz paraya yanarsınız. Arabanın ruhsatı kimin üstüneyse sahibi de odur. Adamın dağ gibi borcu varmış, ilk sıkıştırana al arabayı demez mi?

Bu arada %90 engeli olan adam nasıl bu kadar iş çeviriyor anlayamadım.

Siz de mi engellisiniz, nasıl kullanım hakkınız oluyor? Normal araba desen hadi dekontları gösterirsin kanıtlarsın ben ödedim diye. Engelli aracı siz niye ve nasıl kullanıyorsunuz demeyecekler mi? Bu kadar borcu harcı çetrefilli işleri olan adam tak diye satar o arabayı siz de ödediğiniz paraya yanarsınız. Arabanın ruhsatı kimin üstüneyse sahibi de odur. Adamın dağ gibi borcu varmış, ilk sıkıştırana al arabayı demez mi?

konu hakkında hiç bilginiz olmadığı belli. nasıl kullanım hakkı olduğunu biraz araştırın isterseniz. .çetrefilli işleri sağlığında yaptı şimdi hala çekiyor ve çektiriyor işte...

Vekaletle aracı bir kişi kullanabilir ama aracı alırlar. Ben ödedim falan filan olmaz. Tekerlekli sandalye gibi hayati ihtiyaç olmadığı için alınıyor yazılmış kanunda zaten.
Bir de bazı hastalıklar ciddi olduğu için mesela parkinson gibi engelli raporu yüksek oranda veriliyor

Başlığınız bile "aracımı elimden alırlar mı" Sizin olmayacak araba babanızın olacak ve babanızın alacaklıları haciz icra vs başlatırlarsa arabaya da el koyarlar. Gizleyemezsiniz çünkü e-devlet kayıtlarında görünecek bu araç. Reddi miras yaparım diyorsanız arabayı hiç alamazsınız zaten. İşime gelmeyeni reddedeyim ama işime geleni kabul edeyim olmuyor. Keşke kapora vermeden önce danışsaydınız bilenlere.

konu hakkında hiç bilginiz olmadığı belli. nasıl kullanım hakkı olduğunu biraz araştırın isterseniz. .çetrefilli işleri sağlığında yaptı şimdi hala çekiyor ve çektiriyor işte...
Bilmediğim için nasıl oluyor diye sordum zaten. Ben sizin tarafınızdayım. Paranız pulunuz yansın istemem. Babanız ölünce araba miras sayılmıyor mu?

Başlığınız bile "aracımı elimden alırlar mı" Sizin olmayacak araba babanızın olacak ve babanızın alacaklıları haciz icra vs başlatırlarsa arabaya da el koyarlar. Gizleyemezsiniz çünkü e-devlet kayıtlarında görünecek bu araç. Reddi miras yaparım diyorsanız arabayı hiç alamazsınız zaten. İşime gelmeyeni reddedeyim ama işime geleni kabul edeyim olmuyor. Keşke kapora vermeden önce danışsaydınız bilenlere.
Bu saydiklarinizin farkındayım. Kaporayi babama değil kendime guvenerek verdim. Araci ztn otv ile aliyorum. Sadece bir oluru var mi arastiriyorum ne bu şiddet bu celal

valla dün bayideydik, aracın siparişini verdik. kaporasını yatırdık. normal yolla aldık kısacası ama bende sonradan ışık yandı. açıkçası iş ciddiye binene kadar engelli aracı almayı düşünmedim bile. babamdan hayat boyu bir fayda görmediğim için...sonradan aklıma geldi, araştırıyorum şimdi.
Ben de kızım üzerinden alabiliyorum ama araç yok. Siz nerden sipariş verdiniz ? Araç kaç ay sonra gelecek?

Babamın yüzde 90 engelli raporu var ve bundan faydalanarak ötv siz sıfır araç almayı düşünüyorum. Ancak babamın çok borcu var, banka hesabında nakit dahi tutmuyor bu yüzden. Bu borçların içeriğini, detayını, miktarını ve dahası kimlere olduğunu bilemiyorum çünkü babamın hayat boyu her zaman çetrefilli işleri oldu. Babamla annem ben çok küçükken boşandılar ve babamla hiçbir zaman şeffaf, sorunsuz bir ilişkimiz olmadı. Babamın vefatı halinde reddi miras yapacağız kardeşimle. Zaten malı mülkü ne varsa hayattayken yedi, bize kalacak bir şeyi yok bari borcu kalmasın diye düşünüyoruz. Lakin bu durumda babamın üstüne alınan ve benim kullanım hakkım olan( aslında borcun tamamını da benim ödeyeceğim) sıfır bir araç borçlara karşılık elimizden gider mi? Emekli maaşına haciz konulamıyor, babam hayattayken araca da dokunulamıyor engelli aracı diye biliyorum ama ilerde sıkıntı yaşar mıyız özellikle hukukçular varsa görüş belirtirlerse sevinirim. Bu arada eşim kesinlikle bu şekilde babam sayesinde ötv siz araç almayalım kesin bir sorun çıkar ilerde diye hiç bulaşmak istemiyor. Ben ise hayat boyu zaten babam yüzünden maddi manevi süründüm, bari bu konuda bir parça katkısı olsun bana diyorum ama sanırım o da olamayacak gibi....
Engelli aracına haciz konulabiliyor, avukatım.

Alirlar hatta hayattayken bile alabilirler çünkü engelli kisi icim hayati bir onem tasimiyor o araba.
Babaniz oldukten sonra trafikten men edilir, el koyulur. Hem reddi miras yapip borclari odemeyeyim hemde arabayi alayim diye birsey yok.
Size şöyle söyleyeyim eger ortada ozellikle bankalara karsi bir borc varsa haczedilemeyecek seyleri bile haczetmeyi deniyorlar. Bizzat akrabamin basina geldi. Evlenmeden once karisinin uzerine ev aldi, evlendikten 10 sene sonra iflas etti, banka evi almaya çalıştı. Yapamayacaklarini bilmelerine ragmen deniyorlar

Engelliden engelliye sadece. Ya da aracın ÖTV farkını yatırıp engelli aracı olmaktan çıkarıp öyle satabilir
Beş sene sonra satılabiliyor. Engelliden engelliye değil sadece.
Babaya bir şey olursa da mirasa düşüyor.
Kullanım hakkı denilen şey de alan kişi kullansın diye verilmiyor aslında.
Engeli olan kişiyi hastane vs yerlere götürmek için kullanım hakkı gibi düşünün.
Tabii onun dışında da kullanabilir ama asla onun olmaz.

Engelli aracını hasta yanınızda olmadan kullanırken çevirmeye falan takılırsanız cezası var bağlıyorlar diye biliyorum ya da bu dediğim hastanın bulunduğu şehir dışında yakalanırsa şeklinde de olabilir kullanım durumu kısıtlı yani boşuna paranızı yakmayın durumunuz çok riskli.

Hatta üşenmedim araştırdım buldum
ENGELLİ YOLCU VEYA SÜRÜCÜ ADINA ALINAN ARAÇLARLA ENGELLİ KİŞİ OLMADAN YOLCULUK YAPILABİLİR Mİ? Mevzuata göre engelli yolcu ve sürücü adına alınan araçlarda engelli birey araçta olmadan araç kullanılamamaktadır.

Beş sene sonra satılabiliyor. Engelliden engelliye değil sadece.
Babaya bir şey olursa da mirasa düşüyor.
Kullanım hakkı denilen şey de alan kişi kullansın diye verilmiyor aslında.
Engeli olan kişiyi hastane vs yerlere götürmek için kullanım hakkı gibi düşünün.
Tabii onun dışında da kullanabilir ama asla onun olmaz.
Evet onu atlamışım 3 ihtimal var işte. Normalde o arabayı raporlu kisinin ikamet ettiği şehir dışına çıkarmak da yasak

Yok artık ya. Bu hak engelli insanlar araç alabilsin diye veriliyor kızları ötv ödemekten yırtsın diye değil. Kaçırdığınız vergide yetim hakkı var kul hakkı var hanımefendi. O araç da sizin değil babanızın haberiniz olsun.
tamam bilgilendirme için sağ ol :işsiz:

Engelli aracını hasta yanınızda olmadan kullanırken çevirmeye falan takılırsanız cezası var bağlıyorlar diye biliyorum ya da bu dediğim hastanın bulunduğu şehir dışında yakalanırsa şeklinde de olabilir kullanım durumu kısıtlı yani boşuna paranızı yakmayın durumunuz çok riskli.

ENGELLİ YOLCU VEYA SÜRÜCÜ ADINA ALINAN ARAÇLARLA ENGELLİ KİŞİ OLMADAN YOLCULUK YAPILABİLİR Mİ? Mevzuata göre engelli yolcu ve sürücü adına alınan araçlarda engelli birey araçta olmadan araç kullanılamamaktadır.
Evet evet bizimkiler de arabayı baglatmakla tehtit ediyolardi birbirlerini😁😁

valla dün bayideydik, aracın siparişini verdik. kaporasını yatırdık. normal yolla aldık kısacası ama bende sonradan ışık yandı. açıkçası iş ciddiye binene kadar engelli aracı almayı düşünmedim bile. babamdan hayat boyu bir fayda görmediğim için...sonradan aklıma geldi, araştırıyorum şimdi.
Merhaba, konu gidişatını bozmak istemiyorum ama bizde engelli indirimiyle araç almaya çalışıyoruz fakat hiç bir bayi araç satmıyor elimizde araç yok deyip geçiştiriyorlar çok özel değilse siz hangi marka aracı aldınız acaba?

bunun uygulandığını hiç görmedim daha.

X