- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.154
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Bazı uygulamalarımız ne güzel. Sahtekarlıklara çözüm olabiliyor. Vardı öyle bir tanıdığım, engelli babaanne üzerinden almış torun, güzel güzel geziyordu. Sonra iki kere ceza yemiş. Bir de babaanne ölünce araba miras kalmış. Parasını ödeyen torun olmasına rağmen herkes hak iddia etmişti. Eeee, uyanık olmanın da bir cezası olmalı demi.Evet onu atlamışım 3 ihtimal var işte. Normalde o arabayı raporlu kisinin ikamet ettiği şehir dışına çıkarmak da yasak
Keşke. Ama vatandas üstünden elde edilen haksız kazanclar Kul hakkina girmez tabii,cok yasa devletlum demek gerek...neyse.Siz bu uyanıklıkla yeni kanun çıkarırsınız. Maşallah
Devlet bu hakkı tanimis mi engellilere, tanimis. Babam engelli mi,evet. Kızı olarak, 1.dereceden yakini olmam sebebiyle araci kullanma hakkina sahip miyim, evet. Yasalari carpitma neresinde bunun tam olarak? Bunun dışında babamin borclu olduğu, bana bu zamana kadar maddi manevi bir fydasi olmadığı gibi bilgileri vermemis olsam hangi noktada beni elestirecektiniz acaba? Araci satin aldiktan sonra babam için de kullanirim, kendim için de. Bunu otv indirimiyle alan herkes böyle yapıyor, olması gereken de budur. Elestirilecek hiç bir şey yokken bile polemik yaratilmaya calisiliyor çok enteresanAlırlar. Çünkü mal engelli kişinin kağıt üstünde.
Bir de böyle yasaları çarpıtma, eğme bükme işlerinin forumda bu kadar ayan beyan sorulamıyor olması gerektiğine inanıyorum.
Başkalarının yediği kul hakkı bizi enterese de etmemeli, herkes kendi potansiyelinden sorumlu. Biri daha çok yiyor diye az yemiş olmak az ayıp değil ki.
Tam olarak cevabini merak ettiğim sorular bunlar benim de.Engel olayını boş verin, siz bir mal alıyorsunuz ve bu malın sahibi resmi evraklarda babanız olarak görünüyor. Bu durumda araç üzerinde sizin bir hakkınız oluyor mu? Yani evet dekontlarla falan ödediğinizi ispatlıyorsunuz fakat olası bir borç durumunda alacaklıyı bağlar mı bu? X kişinin bize borcu var deyip haciz yapamazlar mı bu arabayı?
bunun uygulandığını hiç görmedim daha.
Bir kaç kişi uygulamadan bir şekilde kaçabildi ya da şansa çevirmeye vs denk gelmedi diye uygulama böyle değil diyemeyiz. Her insanın iyisi var kötüsü var sizin tanıdıklarınıza şansa göz yumanlar denk gelmiştir. Konu sahibinin şansına görevini dümdüz yapan biri denk gelirse cezalarda peş peşe gelir ve öyle ucuzda olmuyor diye biliyorum. Bizzat kendi yakın tanıdığım iki akrabam babalarına bu şekilde araç almışlardı. Sadece hastane işlerinde ya da babalarını bir yere götürürken kullanıyorlardı. Hastanın kendisi olmadan hiç kullanmadılar. Boşuna ceza yemeye gerek yok diye.Bu şaka mı? Başka şehirdeki ninesinin, annesinin üstüne aldığı arabayı kullanan kişiler tanıyorum. Siz mevzuatı yazmışsınız ama uygulama böyle değil
Bunlarda sorun yok ki. Siz babanızın borçlarını reddedip, malını nasıl alabileceğinizi soruyorsunuz, bunun için de hukuki açık arıyorsunuz.Devlet bu hakkı tanimis mi engellilere, tanimis. Babam engelli mi,evet. Kızı olarak, 1.dereceden yakini olmam sebebiyle araci kullanma hakkina sahip miyim, evet. Yasalari carpitma neresinde bunun tam olarak? Bunun dışında babamin borclu olduğu, bana bu zamana kadar maddi manevi bir fydasi olmadığı gibi bilgileri vermemis olsam hangi noktada beni elestirecektiniz acaba? Araci satin aldiktan sonra babam için de kullanirim, kendim için de. Bunu otv indirimiyle alan herkes böyle yapıyor, olması gereken de budur. Elestirilecek hiç bir şey yokken bile polemik yaratilmaya calisiliyor çok enteresan
Engelli bireyin anne babasının, kardeşlerinin, eşinin, çocuklarının ve hatta çocuklarının eşlerinin kullanım hakkı var. Biz de annemin üzerine almaya çalışıyoruz. Babam ve ben kullanacağız aracı.Siz de mi engellisiniz, nasıl kullanım hakkınız oluyor? Normal araba desen hadi dekontları gösterirsin kanıtlarsın ben ödedim diye. Engelli aracı siz niye ve nasıl kullanıyorsunuz demeyecekler mi? Bu kadar borcu harcı çetrefilli işleri olan adam tak diye satar o arabayı siz de ödediğiniz paraya yanarsınız. Arabanın ruhsatı kimin üstüneyse sahibi de odur. Adamın dağ gibi borcu varmış, ilk sıkıştırana al arabayı demez mi?
Bu arada %90 engeli olan adam nasıl bu kadar iş çeviriyor anlayamadım.
Biz de Toyota’yla konuştuk şubatta gelecek dediler. Aralıkta sattığımız teslim edemediğimiz araçlar var dedi görüştüğümüz kişi. Volkswagen mart dedi en erken. Neredeyse tüm bayilere girdik, mart-mayıstan önce araç gelmeyecekmiş. Şu an 1.004.000₺ limitin altında olan modeller o zamana zamla bu limitin üstüne çıkabilir. Bunun garantisini veremiyorlar. 800-900 binlik değil de olabildiğince limite uzak modellere yazılmanızı önerebilirim. İsim yazdırıp kapora veriyor sıraya giriyorsunuz.Ben de kızım üzerinden alabiliyorum ama araç yok. Siz nerden sipariş verdiniz ? Araç kaç ay sonra gelecek?
Engelliler ve yakınları için olan bir hak bu. Sadece engelli bireyin yararlanabileceği bir hak olsaydı bir kişi üzerine 5 yıl arayla birden fazla ötvsiz araç alınmasına da izin verilmezdi diye düşünüyorum. Anne babasının engelinden çocukları etkilenmiyor hayatlarında hiç zorluk çekmiyorlar mı sanıyorsunuz?Yok artık ya. Bu hak engelli insanlar araç alabilsin diye veriliyor kızları ötv ödemekten yırtsın diye değil. Kaçırdığınız vergide yetim hakkı var kul hakkı var hanımefendi. O araç da sizin değil babanızın haberiniz olsun.
Torunun kullanım hakkı yok zaten. Ceza alması normal.Bazı uygulamalarımız ne güzel. Sahtekarlıklara çözüm olabiliyor. Vardı öyle bir tanıdığım, engelli babaanne üzerinden almış torun, güzel güzel geziyordu. Sonra iki kere ceza yemiş. Bir de babaanne ölünce araba miras kalmış. Parasını ödeyen torun olmasına rağmen herkes hak iddia etmişti. Eeee, uyanık olmanın da bir cezası olmalı demi.
Emin olduğum tek şey borcu bitse de ilk 5 sene üzerinize alamazsınız. Babanız satamaz devredemez sadece size vekalet verebilir. Bu 5 sene içinde babanız vefat ederse olacakları ben de bilmiyorum merak ettim takipteyim.hayattayken borcu bitirirsek buna gerek kalmaz ama hep risk tabii...
Yok bu yolla anne/baba üzerine araba alabiliyor araç sahibi oğluna/kızına vekalet veriyor genelde. Vermese de araca el koymazlar çalıntı vs. olmuyor çünkü. Kanunda yeri vardır fakat trafikçiler çok takılmıyorlar bence bunaEngelli aracını hasta yanınızda olmadan kullanırken çevirmeye falan takılırsanız cezası var bağlıyorlar diye biliyorum ya da bu dediğim hastanın bulunduğu şehir dışında yakalanırsa şeklinde de olabilir kullanım durumu kısıtlı yani boşuna paranızı yakmayın durumunuz çok riskli.
Hatta üşenmedim araştırdım buldum
ENGELLİ YOLCU VEYA SÜRÜCÜ ADINA ALINAN ARAÇLARLA ENGELLİ KİŞİ OLMADAN YOLCULUK YAPILABİLİR Mİ? Mevzuata göre engelli yolcu ve sürücü adına alınan araçlarda engelli birey araçta olmadan araç kullanılamamaktadır.
Bundan engelli kişinin anne babası, eşi, kardeşleri, çocukları ve çocuklarının eşleri muaf. Biz mahkemeden ve araç satış bayiinden kesin olarak bilgilendirildik kullanım hakları konusunda. Burada torun örneği verilmiş, torunun kullanım hakkı yok zaten. Bu yukarıda saydığım izinli kişiler dışında birisi aracı engelli kişi olmadan kullandığında cezai işlem başlatılıyor.Engelli aracını hasta yanınızda olmadan kullanırken çevirmeye falan takılırsanız cezası var bağlıyorlar diye biliyorum ya da bu dediğim hastanın bulunduğu şehir dışında yakalanırsa şeklinde de olabilir kullanım durumu kısıtlı yani boşuna paranızı yakmayın durumunuz çok riskli.
ENGELLİ YOLCU VEYA SÜRÜCÜ ADINA ALINAN ARAÇLARLA ENGELLİ KİŞİ OLMADAN YOLCULUK YAPILABİLİR Mİ? Mevzuata göre engelli yolcu ve sürücü adına alınan araçlarda engelli birey araçta olmadan araç kullanılamamaktadır.
Yüzde 90 engele sahip olan bireyler ancak birinci dereceden üçüncü dereceye kadar olan yakınları Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)'siz araç satın alabilir.Ben "sirf saglikli" oldugum icin sifir araba alamiyorum. Ötv vs herseyi ödemek zorundayim. Saglikli olmayan babaniz. Araba alirsa da onundur size noluyor? Siz gayet sagliklisiniz benden ne farkiniz var?
Böyle hak yiyenlere hic acimiyorum.
Yarin buraya "arabami aldilar nasil kurtarabilirim" diye konu acarsaniz hic sasirmam. Cünkü hak yiyen bi insanin işinin rast gittigini hic görmedim ben. Sirf menfaatiniz oldugu icin birden babanizin akliniza gelmesi de komik. Hani kendisini sevmiyordunuz?
Nasıl yani şimdi benim engelli annem ya da babam var diyelim. Banada araba lazım oldu. Emaneten bile kullanmam yasak mı?Engelli aracını hasta yanınızda olmadan kullanırken çevirmeye falan takılırsanız cezası var bağlıyorlar diye biliyorum ya da bu dediğim hastanın bulunduğu şehir dışında yakalanırsa şeklinde de olabilir kullanım durumu kısıtlı yani boşuna paranızı yakmayın durumunuz çok riskli.
Alınabildiğini biliyorum ama mevzuat böyleyken geleceği belirsiz bir işe bu kadar para yatırmaya değmez onu demek istiyorum. Trafikçiler çok takılmıyor olabilir ama takılanına denk gelirse işi zor. Kaldı ki buna kadar miras reddi yapıp sadece arabayı almak gibi bir sürü çıkmazı var konunun. Her bakımdan elden kalıyor.Yok bu yolla anne/baba üzerine araba alabiliyor araç sahibi oğluna/kızına vekalet veriyor genelde. Vermese de araca el koymazlar çalıntı vs. olmuyor çünkü. Kanunda yeri vardır fakat trafikçiler çok takılmıyorlar bence buna
Hayır yasak değil. İzinli kullanıcılar arasına isminizi yazdırmanız lazım. Engelli bireyin anne babası, eşi, çocukları, çocuklarının eşleri yanlarında engelli birey bulunmadığında dahi kullanım hakkına sahiptir.Nasıl yani şimdi benim engelli annem ya da babam var diyelim. Banada araba lazım oldu. Emaneten bile kullanmam yasak mı?