- 22 Kasım 2010
- 11.056
- 19.341
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Engelli araçları engelli kişinin vefatindan sonra ailesi tarafından kullanilabiliyor, bilginizeolumsuz yorum gelince hemen kin nefret kusmak oluyor, ben sizi tanımıyorum ne kinim olabilir size? bunca yıldır bir faydasını görmedim bari bu durumu kullanayım diyen sizsiniz. yasal hakkınızı kullanın ona kimse bişey demez ama babanızın ölümünden sonra arabayı kullanmaya devam etme ve borçtan muaf olma fırsatını kollamanız cok yasal görünmüyor
İşin magazin yorumu değil etik yorumu bu hanımefendiişin magazin kısmına takilmak hosunuza gidiyor, ben hukuk yonunu arastiriyorum
Aynen yasal hak bu ama sizin kadar düşünememişlerDevlet engelli olan kişinin ihtiyaçları görülürken kullanılsın diye veriyor o hakkı hanımefendi.
Çok karmaşık bir iş, 2 kuruş kar etmek için bu tarz kestirmeleri denemeyin, sonucunda siz daha zararlı çıkarsınız, üstelik ailenizle de yüz göz olursunuz. Babanız arabayı sürekli onun işleri için kullanmanızı bekler, hukuki olarak sorun çıkmasa dahi belki ölüm durumunda babanızın öbür mirasçılarıyla ve borçlularıyla sıkıntı yaşarsınız boşuna başınız ağrır. Eşiniz istememe konusunda haklı o yüzden. Akrabayla asla hiçbir şartta ticari münasebete girmemek ve alım satım işlerinde ekstra masraflı da olsa aşırı kurallı hareket etmek kısa vadede fırsatları kaçırıyormuşsunuz gibi hissettirir ama uzun vadede hem refahınızı hem yaşam kalitenizi arttırır güvenin bana.Babamın yüzde 90 engelli raporu var ve bundan faydalanarak ötv siz sıfır araç almayı düşünüyorum. Ancak babamın çok borcu var, banka hesabında nakit dahi tutmuyor bu yüzden. Bu borçların içeriğini, detayını, miktarını ve dahası kimlere olduğunu bilemiyorum çünkü babamın hayat boyu her zaman çetrefilli işleri oldu. Babamla annem ben çok küçükken boşandılar ve babamla hiçbir zaman şeffaf, sorunsuz bir ilişkimiz olmadı. Babamın vefatı halinde reddi miras yapacağız kardeşimle. Zaten malı mülkü ne varsa hayattayken yedi, bize kalacak bir şeyi yok bari borcu kalmasın diye düşünüyoruz. Lakin bu durumda babamın üstüne alınan ve benim kullanım hakkım olan( aslında borcun tamamını da benim ödeyeceğim) sıfır bir araç borçlara karşılık elimizden gider mi? Emekli maaşına haciz konulamıyor, babam hayattayken araca da dokunulamıyor engelli aracı diye biliyorum ama ilerde sıkıntı yaşar mıyız özellikle hukukçular varsa görüş belirtirlerse sevinirim. Bu arada eşim kesinlikle bu şekilde babam sayesinde ötv siz araç almayalım kesin bir sorun çıkar ilerde diye hiç bulaşmak istemiyor. Ben ise hayat boyu zaten babam yüzünden maddi manevi süründüm, bari bu konuda bir parça katkısı olsun bana diyorum ama sanırım o da olamayacak gibi....
Ay aklıma tam konu sahibine göre bı fikir geldi de ban yemek istemiyorumİşin magazin yorumu değil etik yorumu bu hanımefendi
Mirası reddeceksiniz ya o ihtimal yok işte.Engelli araçları engelli kişinin vefatindan sonra ailesi tarafından kullanilabiliyor, bilginize
Etik kısmıni sorduk mu?İşin magazin yorumu değil etik yorumu bu hanımefendi
Kendiniz farkına varamamışsıniz belliki biz yardımcı olmaya çalışıyoruz.Etik kısmıni sorduk mu?
Yardım istedigim konu belli, daha ne kadar açık olabilirim bilemiyorum.Kendiniz farkına varamamışsıniz belliki biz yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Siz babanızın bu durumunu kullanıp araba almak derdindesiniz, arabayi babanız için kullanmak gibi bir amacıniz olmadığı cok bariz, vicdaninizin elverdiği ölçüde istediğinizi yapın başınızı yastığa koyduğunuzda rahatsanız. Ama borca gelince aman borç kalmasın, araba benim olsun, komik ne diyeyim.Engelli araçları engelli kişinin vefatindan sonra ailesi tarafından kullanilabiliyor, bilginize
Evet bizim durumda risk var her türlü. Iki avukata sordum ikisi de başka şey söylüyor. Onların bile mutabik olamadiklari bir konuda riske atilmak istemem. Zaten aracin siparisini verdik.Borçlu adam ölünce aracı da icradan satılır bence. Aman diyeyim araç için masrafa girmeyin,sonra icraya düşerse çöp olur emekleriniz,yazık günah size de.
Insan benimki gibi bir babaya sahip olunca ister istemez iç hesaplasmalar ve uzuntuler yaşıyor hayat boyu. Çünkü beni ve kardeşimi bir parça olsun dusunseydi bugün bambaşka hayatlarimiz olabilirdi. Bunca yıl verdiği maddi manevi zararlari anlatmaya kalksam Román olur. Hayatta her şeyi kendi basima, tirnaklarimla kaziyarak elde ettim. Kimsenin destegi olmadan bir yerlere geldim. Hala da öyle. Bayideki görevli otv indirimiyle mi alqcaksiniz diye sorana kadar da aklıma gelmemisti bu ihtimal. Sonra olabilir mi acaba dedim. Borç harc durumlari olmasaydi da gonul rahatligiyla otv siz alirdim. Devletin sağladığı hak mi, evet. Babam için de kullanir miydim araci, tabii ki evet. Onun da işini görurdum kendiminkini de. Burda etik olmayan hiçbir durum yok bazılarının görmek istediğinin aksine. Ama borcunu benim odedigim arabayi babam satabilir mi 5 sene sonra, buna da hayir diyemiyorum. Vefatindan sinra reddi miras yapacak miyim, evet. Araba olumunden sobra haczedilebilir mi, evet. Bu durumda ben de kendime macera aramiyorum zatenBana doktor engelli raporu alabileceğimi söyledi, sadece araba değil, engellilere birçok hak tanınıyor biliyorsunuz. Raporu alabilir miyim bilmiyorum, hiç de denemedim. Etik yönünü sormamışsınız ancak ben etik bulmuyorum. Normal bir aracım var ve ben sorun yaşamadan kullanabiliyorum, "engel" denilen durumum gündelik hayatımı da çok etkileyen bir şey değil bana göre. Tabi başka başka engeli olanlarda farklıdır o ayrı mesele, elbette herkes devletin sağladığı hakkı kullansın, beni alakadar etmez. Kullanmamak kendi tercihim. Bunları şu sebeple anlattım, zaten siz de ÖTV'li araç için sipariş vermişsiniz. Belli ki durumunuz var. Babanızı da pek sevmiyorsunuz, insan "bari bir kez olsun faydası dokunsun" diyebilir belki, haklı olabilirsiniz. Ancak ben böyle durumlarda gücüm varsa parasını verip, yasa falan düşünmeden gece kafamı yastığa rahat koyma taraftarıyım. Babanız da çok güven veren birine benzemiyor, 5 yıl sonra çat diye arabayı satabilir de, vefat ederse parasını ödediğiniz araba borçlara gidebilir. Boşu boşuna paranız gitmiş olur, ÖTV olmasa bile az buz bir para değil sonuçta. Yeni arabanız hayırlı olsun, sağlıkla kullanın
Eşim engelli aracı alma hakkına sahip ama sizin gibiler yüzünden şartları her geçen gün daha da zorlastiriyorlar. Bu hak engelliler ulaşımda rahat etsin diye. Engelli yakınları ucuza araba alsın diye değil.Babamın yüzde 90 engelli raporu var ve bundan faydalanarak ötv siz sıfır araç almayı düşünüyorum. Ancak babamın çok borcu var, banka hesabında nakit dahi tutmuyor bu yüzden. Bu borçların içeriğini, detayını, miktarını ve dahası kimlere olduğunu bilemiyorum çünkü babamın hayat boyu her zaman çetrefilli işleri oldu. Babamla annem ben çok küçükken boşandılar ve babamla hiçbir zaman şeffaf, sorunsuz bir ilişkimiz olmadı. Babamın vefatı halinde reddi miras yapacağız kardeşimle. Zaten malı mülkü ne varsa hayattayken yedi, bize kalacak bir şeyi yok bari borcu kalmasın diye düşünüyoruz. Lakin bu durumda babamın üstüne alınan ve benim kullanım hakkım olan( aslında borcun tamamını da benim ödeyeceğim) sıfır bir araç borçlara karşılık elimizden gider mi? Emekli maaşına haciz konulamıyor, babam hayattayken araca da dokunulamıyor engelli aracı diye biliyorum ama ilerde sıkıntı yaşar mıyız özellikle hukukçular varsa görüş belirtirlerse sevinirim. Bu arada eşim kesinlikle bu şekilde babam sayesinde ötv siz araç almayalım kesin bir sorun çıkar ilerde diye hiç bulaşmak istemiyor. Ben ise hayat boyu zaten babam yüzünden maddi manevi süründüm, bari bu konuda bir parça katkısı olsun bana diyorum ama sanırım o da olamayacak gibi....