Aracımı elimden alırlar mı?

Zaten engelli araç için %90 engelli raporu lazım. %90 engelli insan da mantıken araba kullanamaz. Hak yiyorsunuz diyenler devlet sizin kadar düşünemedi heralde
Zaten sadece engelli kişinin kullanması gibi bir zorunluluk olsaydı ömrü boyunca sadece bir aracı indirimli almasına izin verirlerdi. Bizim bir tanıdığımız eşi üzerine kendine araç aldı, 5 yıl sonra kızına, ondan 5 yıl sonra da oğluna araç aldı. Hiçbirini satmadı. Çocuklar farklı şehirlerde kullanıyorlar yıllardır.

aracın kullanım hakkı benim olacak ve borcunu ben ödeyeceğim. ancak reddi miras yapacak olmam sorun tabii. bu noktada borcu ödeyen ben olduğum için aracı kurtarmamın hukuki bir yolu var mı bunu merak ediyorum
Engelli kişi aracini 5 sene kullanmak zorunda .
Ayrıca haciz icra vs gibi durumda araç üzerine şerh konulur yani babanızdan ve sizden çıkar . Verdiğiniz para gider . Hiç bir şekilde sağlıklı değil ve açık yok

Atıyorum belden aşağısı felçli biri var onun için özel donanım yapılıyor. ( Yakinen tanıdığım amcamın arabası ona özel donanım eklendi ve kullanabiliyor ) âmâ dışı olan engellerde ayrı ayrı özellikle araba geliyor daha sonra çıkarılıyor ama cezası var . 5 yıl sonu ne yaparsa yapsın önemli değil .

Babanızdan bu şekilde bir "fayda" görmeniz sizi mutlu edecek mi, geçmişin acısını mi çıkarmış olacaksınız? Bana bu tarz bir is hayirli gelmedi açıkçası. Mutlaka bir sorun çıkar diye huzurla kullanamam o aracı, babamla da böyle sorunlar yaşadıysam hep babamı hatırlatır, negatif enerji verir yani, insan arac aldığında mutlu olup keyifle güzel günlerde kullanmalı, şahsi kanaatim.

Kullanabiliyorsa ne güzel, benim annem zihinsel engelli. İleri derece demans, yemeğini yiyemez, altına bez bağlıyoruz, araç kullanması söz konusu değil. %90 ve üzerini, engel türünden ayrı olarak araç kullanamayacak durumdaki kişilere veriyorlar diye biliyordum ben .

Engelli çok fazla yakınım var yaşadıkları zorlukların farkındayım. Ama aracın veriliş amacı engellinin yakını engellinin işini görürken kullansın, onun hayatını kolaylaştırın diye. Nefret edilen babanın yaptığı hataların bedeli olma misyonu yok ötv indiriminin. Bu bildiğin devleti dolandırmak. Haksız yere alınan yardımlardan, gelirini yok gösterip kazanılan buralardan, sigortasız işçi çalıştırmaktan farkı yok emin olun.

Çok yanlış bilgiler dönmüş. Arkadaşlar engelli aracını sadece engelli insanlar kullansın diye verilmiyor. Engelli kişin en yakın akrabaları oğlu kızı anne baba vs engelli raporuyla başvurup indirimli araç alabiliyor. Ama devlet bunu enfelli kişiyi hastane işleri olsun ne biliyim dışarıda gezdirilsin diye bu hakkı tanımış. Suistimal ediliyor tabi. Ama hastane şu bu işleri görülücekse bu kullanabilirsiniz. Engelli olmadanda o aracı sürebilirsiniz illa yanınızda engelli olacak diye bir kural yok. Sahibi engelli ama kullanımı sizde olucak ama şöyle bir şey var eşiniz süremez. 5 yılda satamazsınız. Şu an borç varsa el koyma olayı olur mu bilemiyorum ama 5 yıl sonra satış gösterip üstüne alanları duymuştum hoş bence bu toplara girmeyin eğer durumunuz varsa

Hayir kişinin damadi da kullanabiliyor

işin magazin kısmına takilmak hosunuza gidiyor, ben hukuk yonunu arastiriyorum

Reddi miras ama arabaya evet. Nitelikli dolandırıcılık ? Devleti kandırmak? Siz yaşayan babanızın ölümüne plan yapmışsınız. Bide bari halinden yararlanayım diyosunuz. Baba kız ilişkiniz yok belli ki ondan böyle. Benimde babamla alakam yok yıllardır görmem bilmem ne bok yer. Ama onun üzerinden gelecek 1 kuruşu dahi istemem. Ölürse mirasını da kim alırsa alsın yine ben almam. Siz fırsatçısınız

burda konu açan sizsiniz, başkalarının etik yargıları hakkında önyargılı olmanız en az size gelen ithamlar kadar çirkin. yazdıklarınız acık ve net, babanızın vefatından sonra arabayi üzerinize almak ve borçtan muaf olmak istiyorsunuz, ee devlet bu arabayı ne icin veriyor, bu amaçla sizin yaptıgınız örtüşüyor mu? birinden kendince intikam almak için yasal olmayan bir işi hukuki kılıflara uydurmaya calısmak, bravo valla

Íntikam almak vs sizin saçma yorumunuz. Yasal hakkımiz bu. Kabahat bende ki bunca yıldır Babalık yapmadigi vs bilgisini veriyorum, borctan bahset geç. Kk nin bazıları için kin ve nefret kusma yeri olduğunu unutuyorum hep.

Kötü yorumlarinizi size iade ediyorum. Bilginiz olmayan konuda sovunuzu yaptiysaniz gidebilirsiniz

olumsuz yorum gelince hemen kin nefret kusmak oluyor, ben sizi tanımıyorum ne kinim olabilir size? bunca yıldır bir faydasını görmedim bari bu durumu kullanayım diyen sizsiniz. yasal hakkınızı kullanın ona kimse bişey demez ama babanızın ölümünden sonra arabayı kullanmaya devam etme ve borçtan muaf olma fırsatını kollamanız cok yasal görünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…