- 31 Aralık 2017
- 6.447
- 22.144
- 28
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Zaten sadece engelli kişinin kullanması gibi bir zorunluluk olsaydı ömrü boyunca sadece bir aracı indirimli almasına izin verirlerdi. Bizim bir tanıdığımız eşi üzerine kendine araç aldı, 5 yıl sonra kızına, ondan 5 yıl sonra da oğluna araç aldı. Hiçbirini satmadı. Çocuklar farklı şehirlerde kullanıyorlar yıllardır.Zaten engelli araç için %90 engelli raporu lazım. %90 engelli insan da mantıken araba kullanamaz. Hak yiyorsunuz diyenler devlet sizin kadar düşünemedi heralde
Engelli kişi aracini 5 sene kullanmak zorunda .aracın kullanım hakkı benim olacak ve borcunu ben ödeyeceğim. ancak reddi miras yapacak olmam sorun tabii. bu noktada borcu ödeyen ben olduğum için aracı kurtarmamın hukuki bir yolu var mı bunu merak ediyorum
Atıyorum belden aşağısı felçli biri var onun için özel donanım yapılıyor. ( Yakinen tanıdığım amcamın arabası ona özel donanım eklendi ve kullanabiliyor ) âmâ dışı olan engellerde ayrı ayrı özellikle araba geliyor daha sonra çıkarılıyor ama cezası var . 5 yıl sonu ne yaparsa yapsın önemli değil .Zaten sadece engelli kişinin kullanması gibi bir zorunluluk olsaydı ömrü boyunca sadece bir aracı indirimli almasına izin verirlerdi. Bizim bir tanıdığımız eşi üzerine kendine araç aldı, 5 yıl sonra kızına, ondan 5 yıl sonra da oğluna araç aldı. Hiçbirini satmadı. Çocuklar farklı şehirlerde kullanıyorlar yıllardır.
Babanızdan bu şekilde bir "fayda" görmeniz sizi mutlu edecek mi, geçmişin acısını mi çıkarmış olacaksınız? Bana bu tarz bir is hayirli gelmedi açıkçası. Mutlaka bir sorun çıkar diye huzurla kullanamam o aracı, babamla da böyle sorunlar yaşadıysam hep babamı hatırlatır, negatif enerji verir yani, insan arac aldığında mutlu olup keyifle güzel günlerde kullanmalı, şahsi kanaatim.valla dün bayideydik, aracın siparişini verdik. kaporasını yatırdık. normal yolla aldık kısacası ama bende sonradan ışık yandı. açıkçası iş ciddiye binene kadar engelli aracı almayı düşünmedim bile. babamdan hayat boyu bir fayda görmediğim için...sonradan aklıma geldi, araştırıyorum şimdi.
Kullanabiliyorsa ne güzel, benim annem zihinsel engelli. İleri derece demans, yemeğini yiyemez, altına bez bağlıyoruz, araç kullanması söz konusu değil. %90 ve üzerini, engel türünden ayrı olarak araç kullanamayacak durumdaki kişilere veriyorlar diye biliyordum benAtıyorum belden aşağısı felçli biri var onun için özel donanım yapılıyor. ( Yakinen tanıdığım amcamın arabası ona özel donanım eklendi ve kullanabiliyor ) âmâ dışı olan engellerde ayrı ayrı özellikle araba geliyor daha sonra çıkarılıyor ama cezası var . 5 yıl sonu ne yaparsa yapsın önemli değil .
Engelli çok fazla yakınım var yaşadıkları zorlukların farkındayım. Ama aracın veriliş amacı engellinin yakını engellinin işini görürken kullansın, onun hayatını kolaylaştırın diye. Nefret edilen babanın yaptığı hataların bedeli olma misyonu yok ötv indiriminin. Bu bildiğin devleti dolandırmak. Haksız yere alınan yardımlardan, gelirini yok gösterip kazanılan buralardan, sigortasız işçi çalıştırmaktan farkı yok emin olun.Engelliler ve yakınları için olan bir hak bu. Sadece engelli bireyin yararlanabileceği bir hak olsaydı bir kişi üzerine 5 yıl arayla birden fazla ötvsiz araç alınmasına da izin verilmezdi diye düşünüyorum. Anne babasının engelinden çocukları etkilenmiyor hayatlarında hiç zorluk çekmiyorlar mı sanıyorsunuz?
Devlet engelli olan kişinin ihtiyaçları görülürken kullanılsın diye veriyor o hakkı hanımefendi.Zaten engelli araç için %90 engelli raporu lazım. %90 engelli insan da mantıken araba kullanamaz. Hak yiyorsunuz diyenler devlet sizin kadar düşünemedi heralde
Kuzu çocukların eşleri kullanamıyor direk ceza yer birinci derece yakınlar kullanabiliyor.Engelli bireyin anne babasının, kardeşlerinin, eşinin, çocuklarının ve hatta çocuklarının eşlerinin kullanım hakkı var. Biz de annemin üzerine almaya çalışıyoruz. Babam ve ben kullanacağız aracı.
Hayir kişinin damadi da kullanabiliyorÇok yanlış bilgiler dönmüş. Arkadaşlar engelli aracını sadece engelli insanlar kullansın diye verilmiyor. Engelli kişin en yakın akrabaları oğlu kızı anne baba vs engelli raporuyla başvurup indirimli araç alabiliyor. Ama devlet bunu enfelli kişiyi hastane işleri olsun ne biliyim dışarıda gezdirilsin diye bu hakkı tanımış. Suistimal ediliyor tabi. Ama hastane şu bu işleri görülücekse bu kullanabilirsiniz. Engelli olmadanda o aracı sürebilirsiniz illa yanınızda engelli olacak diye bir kural yok. Sahibi engelli ama kullanımı sizde olucak ama şöyle bir şey var eşiniz süremez. 5 yılda satamazsınız. Şu an borç varsa el koyma olayı olur mu bilemiyorum ama 5 yıl sonra satış gösterip üstüne alanları duymuştum hoş bence bu toplara girmeyin eğer durumunuz varsa
işin magazin kısmına takilmak hosunuza gidiyor, ben hukuk yonunu arastiriyorumEngelli çok fazla yakınım var yaşadıkları zorlukların farkındayım. Ama aracın veriliş amacı engellinin yakını engellinin işini görürken kullansın, onun hayatını kolaylaştırın diye. Nefret edilen babanın yaptığı hataların bedeli olma misyonu yok ötv indiriminin. Bu bildiğin devleti dolandırmak. Haksız yere alınan yardımlardan, gelirini yok gösterip kazanılan buralardan, sigortasız işçi çalıştırmaktan farkı yok emin olun.
Mahkeme ve bayi bilgilendirdi balım. Engelli kişinin çocuğunun eşi kullanabilir dedi. Ama mesela engelli kişinin torunu kullanamıyor.Kuzu çocukların eşleri kullanamıyor direk ceza yer birinci derece yakınlar kullanabiliyor.
Adını yazdırırsanız orasını bilemem ama normalde kullanamıyordu değişiklik olmuş olabilir bu konudaHayir kişinin damadi da kullanabiliyor
Eskiden yoktu böyle bir şey değişiklik olmuş o zaman normalde engelli kişinin annesi babası kardeşleri vs kullanabiliyorduMahkeme ve bayi bilgilendirdi balım. Engelli kişinin çocuğunun eşi kullanabilir dedi. Ama mesela engelli kişinin torunu kullanamıyor.
Reddi miras ama arabaya evet. Nitelikli dolandırıcılık ? Devleti kandırmak? Siz yaşayan babanızın ölümüne plan yapmışsınız. Bide bari halinden yararlanayım diyosunuz. Baba kız ilişkiniz yok belli ki ondan böyle. Benimde babamla alakam yok yıllardır görmem bilmem ne bok yer. Ama onun üzerinden gelecek 1 kuruşu dahi istemem. Ölürse mirasını da kim alırsa alsın yine ben almam. Siz fırsatçısınızBabamın yüzde 90 engelli raporu var ve bundan faydalanarak ötv siz sıfır araç almayı düşünüyorum. Ancak babamın çok borcu var, banka hesabında nakit dahi tutmuyor bu yüzden. Bu borçların içeriğini, detayını, miktarını ve dahası kimlere olduğunu bilemiyorum çünkü babamın hayat boyu her zaman çetrefilli işleri oldu. Babamla annem ben çok küçükken boşandılar ve babamla hiçbir zaman şeffaf, sorunsuz bir ilişkimiz olmadı. Babamın vefatı halinde reddi miras yapacağız kardeşimle. Zaten malı mülkü ne varsa hayattayken yedi, bize kalacak bir şeyi yok bari borcu kalmasın diye düşünüyoruz. Lakin bu durumda babamın üstüne alınan ve benim kullanım hakkım olan( aslında borcun tamamını da benim ödeyeceğim) sıfır bir araç borçlara karşılık elimizden gider mi? Emekli maaşına haciz konulamıyor, babam hayattayken araca da dokunulamıyor engelli aracı diye biliyorum ama ilerde sıkıntı yaşar mıyız özellikle hukukçular varsa görüş belirtirlerse sevinirim. Bu arada eşim kesinlikle bu şekilde babam sayesinde ötv siz araç almayalım kesin bir sorun çıkar ilerde diye hiç bulaşmak istemiyor. Ben ise hayat boyu zaten babam yüzünden maddi manevi süründüm, bari bu konuda bir parça katkısı olsun bana diyorum ama sanırım o da olamayacak gibi....
burda konu açan sizsiniz, başkalarının etik yargıları hakkında önyargılı olmanız en az size gelen ithamlar kadar çirkin. yazdıklarınız acık ve net, babanızın vefatından sonra arabayi üzerinize almak ve borçtan muaf olmak istiyorsunuz, ee devlet bu arabayı ne icin veriyor, bu amaçla sizin yaptıgınız örtüşüyor mu? birinden kendince intikam almak için yasal olmayan bir işi hukuki kılıflara uydurmaya calısmak, bravo vallaEvet korkudan bayıldım su anda , ayilirsam cevap yazacagimgülünç olmayın ya. Araci normal yolla almisim zaten. Otv siz almanin oluru var mi diye arastiriyorum. Burda atıp tutanlarin hicbirinin 1.dereceden yakinlarinda yüzde 90 engelli olan olsa arastirmazlardi etik kaygilarla ,çok eminim....
Íntikam almak vs sizin saçma yorumunuz. Yasal hakkımiz bu. Kabahat bende ki bunca yıldır Babalık yapmadigi vs bilgisini veriyorum, borctan bahset geç. Kk nin bazıları için kin ve nefret kusma yeri olduğunu unutuyorum hep.burda konu açan sizsiniz, başkalarının etik yargıları hakkında önyargılı olmanız en az size gelen ithamlar kadar çirkin. yazdıklarınız acık ve net, babanızın vefatından sonra arabayi üzerinize almak ve borçtan muaf olmak istiyorsunuz, ee devlet bu arabayı ne icin veriyor, bu amaçla sizin yaptıgınız örtüşüyor mu? birinden kendince intikam almak için yasal olmayan bir işi hukuki kılıflara uydurmaya calısmak, bravo valla
Kötü yorumlarinizi size iade ediyorum. Bilginiz olmayan konuda sovunuzu yaptiysaniz gidebilirsinizReddi miras ama arabaya evet. Nitelikli dolandırıcılık ? Devleti kandırmak? Siz yaşayan babanızın ölümüne plan yapmışsınız. Bide bari halinden yararlanayım diyosunuz. Baba kız ilişkiniz yok belli ki ondan böyle. Benimde babamla alakam yok yıllardır görmem bilmem ne bok yer. Ama onun üzerinden gelecek 1 kuruşu dahi istemem. Ölürse mirasını da kim alırsa alsın yine ben almam. Siz fırsatçısınız
olumsuz yorum gelince hemen kin nefret kusmak oluyor, ben sizi tanımıyorum ne kinim olabilir size? bunca yıldır bir faydasını görmedim bari bu durumu kullanayım diyen sizsiniz. yasal hakkınızı kullanın ona kimse bişey demez ama babanızın ölümünden sonra arabayı kullanmaya devam etme ve borçtan muaf olma fırsatını kollamanız cok yasal görünmüyorÍntikam almak vs sizin saçma yorumunuz. Yasal hakkımiz bu. Kabahat bende ki bunca yıldır Babalık yapmadigi vs bilgisini veriyorum, borctan bahset geç. Kk nin bazıları için kin ve nefret kusma yeri olduğunu unutuyorum hep.