Araç kullananlar yardımcı olur musunuz?

Merhaba kk nın güzel kadınları
İçinden çıkamadıgım bir problemim var. Araba alacagız nasipse ikinci el i 20 2014 model 124 binlira otomatik vites
Ancak eşim clio düz vites araç istiyor 0 oldugu icin .122 bin fiyatı. Arabayı ben kullanacagım ve ehliyeti yeni aldım. Ikinci el otomatige o para verilmez alısırsın diyor. Sizce hangisini almalıyım.

Otomatik araç bir rahatlık
Ancak düz vites cidden araba kullanmak, üstelik sıfır her yönden avantajlı, ikinci el araç çok masraflı olabiliyor.

o clio gerçekten var mı tv de mi görmüş

yani baz model diye geçiyor ama gerçekte yok

şunu bunu ekleyip fiyat da yükseliyor

lakin 2014 için de o fiyat yüksek almış başını gidiyor maşallah arabalar

yıllardır sakin trafikte manuel kullanan biri olarak otomatik diyorum

İçinden çıkamadıgım bir problemim var. Araba alacagız nasipse ikinci el i 20 2014 model 124 binlira otomatik vites
Ancak eşim clio düz vites araç istiyor 0 oldugu icin .122 bin fiyatı. Arabayı ben kullanacagım ve ehliyeti yeni aldım. Ikinci el otomatige o para verilmez alısırsın diyor. Sizce hangisini almalıyım.
6 senedir otomatik araç kullanan biri olarak kesinlikle otomatik alın ben yıllardır araba kullanan biriyim ama şuan manuel araç verseler kullnamam biraz yüksek verip otomatik alın kesinlikle hem konforlu hem kaza oranı daha az olur sürekli vites atmak yokuşlarda cikamamazlik arabanın stop etmesi ay yok almayın 😁

Vitesten önce başka bir sorununuz var, Clio.
Clio almayın, hatta yeni sürücüsünüz sıfır araç da almayın bence.
Otomatik ve ikinci el almanızı öneririm.

yani full paket olmamasına ragmen clio 5 2020 model arabayı mayıs ayında 140 bin liraya almıştık. şimdi çok şaşırdım. hatta şuan 5 ay sonrasına gün veriliyor dedi arkadaşım ( bu işle uğraşan biri)
En boş ve motor hacmi düşük bir araçtır dedi eşim de. Evet bir de aylarca beklemek gibi durumlar var.
Konu sahibi bence şu an ihtiyacınızı görecek olan i20yi alın, madem acemisiniz de onda pekiştirin. Fiyatlar kolay kolay düşmeyecek istediğiniz zaman satar 0 bir araç alırsınız.

2 yıl düz vites kullandım,son 1 yildir otomatik kullanıyorum.Özellikle kızımla bi yere gidip gelmek daha rahat oldu benim için.Vitesli arabanın tadi başka ama otomatik diyorum yinede

En boş ve motor hacmi düşük bir araçtır dedi eşim de. Evet bir de aylarca beklemek gibi durumlar var.
Konu sahibi bence şu an ihtiyacınızı görecek olan i20yi alın, madem acemisiniz de onda pekiştirin. Fiyatlar kolay kolay düşmeyecek istediğiniz zaman satar 0 bir araç alırsınız.

Bos ve motor hacmi dusuk arasta alinmaz ya. Bir kere yaptim bunu skmdi tam tersi araba neymis anliyorsun 😁

Trafikte otomatik vites inanılmaz rahat ayrıca yokuş veya eğimli yolda da durmanız gerektiğinde kaydırma durumunu yaşamazsınız
Düz vites alışına kadar strese sokar ve zorlar

15 sene düz kullandıktan sonra 1 senedir otomatik kullanıyorum. Ohhhhh sefam olsun. Düz hamallıkmış resmen. Düz vites Mercedes mi, otomatik vites Şahin mi deseler şahini seçerim o kadar yani.

İstanbuldayım ayrıca.bu düz vites araba kullanma işi çok abartılıyor.alt tarafı arac yavaslayınca vites düşürüp hız artırınca vitesi de artıracaksınız
Olay bu değil. Dur kalk trafikte o vites insanı mahvediyor. Mesela benim 3 saat süresince köprüyü geçemediğim olmuştu. O ayak debriyajın üstünde titremeye sekmeye başlıyo biliyosunuz yani.. Otomatik iyidir.

Ben düz vites araç kullanmayı seviyorum. İlk arabam Clio modeldi sürüşü mükemmel. Sonra i20 aldım hala hatırlamak istemem toplam 2 hafta sürüp iade ettim. Alacağınız aracın yer tutuşu, paketi de önemli. Yokuş kalkış desteği var mı ne gibi özellikler var bakın derim. Şimdiki aracım Seat Leon 2. el almıştım iyiki almışım çok konforlu araç 2012 model olmasına rağmen:nazar:

Büyük konuşmayayımda ikinci el arabaya parada vermem binmemde.. İ20 ve clio konfor anlamında benzer arabalar tabikide sıfır olanı tercih edin,vites işi çok önemli değil nasıl alışırsanız öyle gider.

Istanbul icinde duz vites ile sabir sinavina girersiniz, trafikteki cesit cesit canavarlari, manuel vitesle elimine etmek cok zordur. Ben manuele hic alisamadim, yillardir da otomatik vitesli arac kullaniyorum. Kesinlikle otomatik vites diyorum.

Trafikte hadi idare ediliyorda dar okul sokaklarında düz vitesle dur bekle önünden ilerleyen veliler çocuklar birde yokus bir yolsa tam bir kabus. İki aracımız var biri otomatik biri düz vites. Kesinlikle düz vitesle çocuk almaya falan gidesim gelmiyo. Araba devamlı değiştirilen bişey değil. Alırken herşeyi hesaba katın. O fiyata eşinizin dediği araba yoktur oturdugu yerden bilemez bikaç bayi baksın arasın anlayacaktır.

Manuele de alılırsınız sorun yok. Biraz daha zaman alır belki ama ilerde tüm arabaları rahatlıkla kullanırsınız. Ben arabamı otomatik aldım manuel kullanamıyorum. Ablam 10 yıldır manuel kullanıyor kamyonet bile kullanıyor. Otomatik rahat tabi

Siz vitesi hiç biseye degismeem

Back