Arabayı kendim almıs olmuyormuyum ?

Aynen bencede en önemli mevzu bu.

Bu arada ne fark eder ruhsatta kimin ismi yazdığı? Neden ilkinde istemediğiniz bişeyi ikincide istiyorsunuz. Sonuçta evlilik sonrası alınan her mal yasa gereği ortak zaten ruhsatta yada tapuda kimin isminin yazdığının bi önemi yok.

Tapuyu bilmem ama ruhsatta kimin isminin yazdığı önemli, adam kadının haberi olmadan arabayı satabilir diye biliyorum ben. Boşanma durumunda evet 2 ye bölünüyor mallar ama arabayı satarken eş izni duymadım.

O bileziklerin parasınında kayınpederinize verilmesini istemiyorsanız,arabayı kendi üzerinize alacaksınız net.
Tamam evlendikten sonra edinilmiş bir mal olacak,ama eşinden habersiz araba parasını babasına verebilen bir eş,üzerinde olan arabayı gayette güzel satıp parasını babasına verebilir. Bu sebeple siz imza atmadan satılamayacak bir mal olması önemli bence.

Aynen bencede en önemli mevzu bu.

Bu arada ne fark eder ruhsatta kimin ismi yazdığı? Neden ilkinde istemediğiniz bişeyi ikincide istiyorsunuz. Sonuçta evlilik sonrası alınan her mal yasa gereği ortak zaten ruhsatta yada tapuda kimin isminin yazdığının bi önemi yok.
Satıp babasına verse yine,konu sahibinin söz hakkı olamayacak hatta ruhu bile duymayacak. Bu sebeple önemli

ayy benimki de böyle. lafa gelince senin hesabına yatırayım istersen parayı diyor ama icraate gelince surat asıyor:KK51:.

ben de arada takılıyorum boşanırsak o paraları vermicen demi bana diye şimdilik gülüyoruz :KK53: Allah göstermesin iş ciddiye binerse fena zararda olucam:KK48:
Ortak hesap açın, nolur nolmaz.

Ortak hesap açın, nolur nolmaz.
bugün konusu açıldı yine eşim hesap numaranı getir de senin hesaba yatırayım dedi:KK23::KK23: tamam benim için daha kolay olur kendi hesabımdan direk aktarırım oraya didim :KK45: eşimin benden gizli kredi çekip ticarete yatırmışlığı olduğundan korkumu mazur gördü:KK23: iban nomu öğrenip veririm eline en kısa sürede:KK52:

Eveeet kizlar konunun üstünden biraz gecti ama tam netlige kavussun diye en sonki msjlara birsey yazmadm..
Sizlerle burda konustktan bir kac gün snra o paraninda gttigini ögrendm..kavga kiyamet koptu tabi..ara ara bizim kullandigmz bi araba vardi dedm onu vermiyorz artk bizm oldu o zaman dedm.esimde sn bilirsn dedi hayret :eek: bugün gttim arabanin satisini kendi üstme aldm esim braz trip atti bu yaptigini unutmicm dedi ama keyfi bilir ister unutsn ister unutmasn kendi problemi :KK49:
Hepinize yorumlarnz icin tsk edrm son durumu bildrym dedm :KK19:

eşim arabayı sattı
suanda yenı alınacak ve kendı ustume alacagım
ha o ha ben ne fark eder dıye ona almıstık ılkını
sımdı ne fark eder bırazdan benım adıma kayıtlı bısı olsun dıyorum

eşim araba almaya kafaya taktı. borcumuz var alicam diyor onu da 2 sene sora inşaALLAH..
benim bileziklerim var ilerde değer yaparsa onu satıcam.. hiç önemsemedim bileziklerimi yine yaparım sorun da degil amna arabayı kendi üstüme alicam eşim de bunu istiyor zaten:)

Hayır benim anlamadığım sen hiç mi akillanmadin kb ama hadi birinci para Bk yoluna gitmiş ne olduğu belli değil ama ikinci parayi niye yine eşine verdin ki alıp sen saklasaydin sonuçta senin bielziklerinin parası He olmasa bile yine paranın sende durması lazımdı eşin yine kaptırır diye düşünmen lazımdı valla kb ama sen bile bile lades demişsin para gitmişse bile bu sefer sen hak etmişsin bi insanın seni bir kere aldatırsa onun hatasıdir ama bu 2.ciye olursa hata senindir arkadaş

Hayır benim anlamadığım sen hiç mi akillanmadin kb ama hadi birinci para Bk yoluna gitmiş ne olduğu belli değil ama ikinci parayi niye yine eşine verdin ki alıp sen saklasaydin sonuçta senin bielziklerinin parası He olmasa bile yine paranın sende durması lazımdı eşin yine kaptırır diye düşünmen lazımdı valla kb ama sen bile bile lades demişsin para gitmişse bile bu sefer sen hak etmişsin bi insanın seni bir kere aldatırsa onun hatasıdir ama bu 2.ciye olursa hata senindir arkadaş
Biz oralari gectk farkindaysanz arabayi kendi üstüme aldm die arkadslari bilgilendrme amacli yazdm yorumunz ziraa suan gayet gereksz oldu yinede tskler

Biz oralari gectk farkindaysanz arabayi kendi üstüme aldm die arkadslari bilgilendrme amacli yazdm yorumunz ziraa suan gayet gereksz oldu yinede tskler
Geçtiyseniz iyi valla kb o kadar sayfayi okumadım hayırlı olsun o zman ama inşallah yine arabayi satıp parası boşa gitmez

Öncelikle herkese mrb..biz evlendgmz zaman mevcutta bi arabamz vardi fakat sonra degistirelm diye esim israrci bulunduğundan arabayi sattik ve gel zaman git zamn bi araba bulamadi niyeyse esim..sonra ben artik illa bir araba alalm diye o kadr cok ısrarcı oldum ki adam hala israrla bisey demedigi gibi arabaya felanda bakmiyo.birgün babasiyla konusurken esimn arabalara bakmadigindan yakinirken kayinpederm ben onun araba parasini harcadım ondan bakmiyodr dedi..o anki sinirime inanamazsinz yani.her neyse konuyu uzatmayaym bende aradan biraz zaman gectiktn snra bileziklerimi bozdurup kendme araba alacagm dedm nitekm buldk bi araba aldik.alacagmz zaman esim istersen kendi üstüne alabilrsn dedi saf gibi yok yok ha ben ha sen ne fark eder dedm..kendi üstüne aldi ve braz kullandktan snra daha farkli bi model almak icin arabayi yine sattik simdi diyorm ki bu kez araba aldigimizda ben kendi üstüme alacagm arabayi diyorm surat asiyo bana ee ben kendi bileziklerimi bozdurmusum ve almisz yani bu neyn tribi.?
Bu konuda siz olsaniz naparsnz kizlar ben yanls bir sey mi diyorm yada yanlis birsey mi istiyorm ya ?

*herkes ilk giden parayi soruyorda arkadslar parayi sordm tabiki is icin kullanmslar yerine gelecek denildi üstünden 1 sene gecti hala para yok en son esim babama feda olsn sen o paranin üstüne su ic dedi bnde sinirlenp o zaman bn kendme araba alirm diyip bileziklerimi bozdrdm..
Tepkiler hep ayni yönde olunca bunu ekstradan msji düzenleyp bildrmk istedm :)
ne biçim eşin varmış senin? ne demek sen o paranın üstüne su iç?
evlilikte böyle senin paran benim param, yok senin üstüne olsun, yok benim üstüme olsun... çok tiksinç...!

X