• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, ailesi, maddiyat ve dışlanmak. (bosanmanin esigindeyim)

Evliliğimin basında bizde hep takılardan kavga ettik.boşanma eşiğine geldik.sebepte benim istemem degildi.bende kaldıgı için kaynanam sorun yaptı.bu para mevzularını sadece gelinlere yıkmayın.Analarda boş durmuyo valla.suan takılarım bende oda avcunu yalıyor.ne eşim dokunuyo ne ben.onlar gelecegimiz güvencemiz.kendimize ev alıcaz.kayınvalideminde kendinin altında evi var.ama doymuyorrr abi doymuyorrrrrrr

Merhaba kızlar
Ben 7 aydır evliyim. Eşimin ve ailesinin para konusundaki tutumu yüzünden çok yıprandım. Aslında nişanlılık döneminde fark etmiştim ama kendimce gecistirdim ciddiye almadım. Onemli olan sevgi dedim. Dugun için konuşulan hicbir şeyi yapmadılar. Ne eşim ne de ailesi bana hiç takı takmadılar. ( Setimi ve eşime saati benim annem aldı karsi tarafa da gonlunuzden ne gecerse demistik) Sonra aman canım nolmus araba alirken yardım etmeyi dusunduk dediler. Kendimi ilk o zaman çok değersiz ve kotu hissettim. Kayinvalidem bir gun benle bulustu ve kayinbabamin cimri oldugu icin takmadigini soyledi ozur diledi. Kayinvalidemin pskolojik problemleri var zamaninda kufur dayak ekonomik siddet vs kotu bir evliligi olmus ama kalbi de kötüleşmiş bence ne yazik ki. Bu kisimlari hızlıca gecmek istiyorum. Gelelim diğer beni yaralayan adımlara.
Eşim bekarlıkta biriktirdiği tüm birikimini ailesinin hesabına yatırdı. Araba almaya karar verdik arabayı babasının üstüne aldi. Sonra özur diledi ve savunma olarak da şunu dedi " beni terk edip boşanmadan korktum o yuzden yaptim" dedi. Ben bir gun sinir krizi gecirip evdeki koltugu parcaladim. Bunun uzerine eve ailesini cagirdi ailesi de polis cagirip beni evden uzaklastirmaya çalışti. Polis geldigi icin esim pisman oldu. Ve ben evet ben bunlara ragmen hep evliligimi kurtarmaya calistim. Ama bu süreçte benle ortak hesap acmadi, benim param ben karar veririm dedi arabayi uzerime alicam dedi almadi.o ev travmalarla dolu kiradayız ve evi degistircektik tam ev bakıyorken çok masraflı olacak taşınmıcaz dedi. Son zamanda ailesine aktardigi parayi geri aldi ama onu da kendi hesabina yatirdi. çevremizdeki insanların yanında ben karımı çok seviyorum evin hanımı o, o ne derse odur ben ailemden bile koparım gerekirse diyip eylemlerinde tam tersi davrandı.
Ailenin parayla kurdugu iliski beni gercekten cok rahatsiz etti. Ruhsal olarak evliligin verdigi agirlikta ben asiri yiprandim. Kendimi taniyamaz oldum. Benim annem dul ve tek maaşla beni okuttu güçlü bir şekilde ayakta durdu. Buna ragmen Hicbiseyimizi eksik etmedi fazlasıyla yaptı. Ama eşim bana senin annen ne yaptı ki gibi laflar kullandı. Beni maddiyatçı olmakla suçladı. Bu sürede ben bir-kac kere anneme gittim bir kez otele gittim çünkü nefes alamıyordum. Şu anda da annemin evindeyim. Sürekli eve dön seni seviyorum diyor ama beni de suçlamaya devam ediyor.
Ben çevremde benden daha fazlasını yaşamış kadınlarının evliliklerini devam ettiğini göruyorum. Öyle mi olmalı? Her seyi sindirmeli mi? Evlilik bu mu gercekten? Onurum çok kırıldı..... Size özetin özetini anlattım. Inanın çok detay var. Sizi de sıkmak istemedim. Fiziksel ve ruhen kotu hissettiğim bir dönemdeyim ve objektif olarak yorumlara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürker
Eşiniz size güvenmiyor.
O yüzden güven olmadan hiçbirşey olmaz derim.
Aranızda güveni oturtmanız lazım önce..

Sonra diğer meseleler..

Birbirinize saygı yok ben sadece bunu görüyorum. Ve evlilik saygı üstüne kurulur.
Ortada dolaşan bir para var ve kime ait olduğu bilinmiyor. Düğünde takı takmadılar diyosun. Geçmiş gitmiş o zaman isteseydin derler genelde adama.
Annem güçlü beni okuttu diyorsun. Güçlü annenin güçlü kızı olur sizde o ışığı göremedim ben. Koltuk parçalamak güçlü insanların işi değil çünkü.
Adam haklı desem değil haksız desem de değil. Sen haklısın desem değilsin haksızsın desem değilsin.
Siz evinizi terkedip duruyorsunuz evlilikte bu değil.

Al birini vur ötekine. Ne esiniz ne de siz haklisiniz. Ikiniz de sacma sapan davraniyorsunuz. Koltuk yırtmak ebi terketmek vs. Kocanızın evle meden once ki birikiminde hak etmek. Kocanızın da size güvenmemesi.. Sanirim once kendinizi düzeltip sonra evliliğe odaklanmalisiniz.

siz ikiniz de evlilik ne demek bilmiyorsunuz. eşim nişanlıyken dahi maaşını bana getirirdi harcamalrımız için ben de maaşımdan eklerdim yemeğe sinemaya gidersek ben ortak paramızdan çıkarır verirdim ona. Şimdi ise tüm kartlar bende ben maaşları çeker gerekli ödemeleri yaparım kalanını canım altın yapmak isterse altın yaparım istemezse hesabıma aktarırım lazım olunca çekeriz. Bunda benim eşimi çekip çevirmem mi etkili yoksa eşimin bana güvenimi bilemem. Ama bence ikisi de. Fedakarlık yapmadan fedakarlık görülmez. Düğün takı konusuna girersek akşam takılan altını evliliğini lk sabahı kuyumcuda bozdum ben eşim için yuvam için. Gerekirse canımı bile veririm onun için. O da benim için öyle. Anlayacağın bu işler karşılıklı. Sende de elbet bir hata vardır. Boşanmaksa çözüm değil. Fedakarlık adına kendinizi ezdirin demiyorum ama ben olsam takkemi önüme alır lan bu adam niye ben boşanırsam diye korkup arabayı babasının sütüne yapmış en yakını benken diye bi düşünürüm önce.

ben boşan diyemem zor şeyler bunlar ama süründür baya baya süründür.

o araba üstüme olacak de ( hiç bir şey farketmez ama olsun)
ortak hesap açılacak o para bizim hesabımızda olacak de.
ailene benden habersiz tek kuruş verirsen ertesi gün adliyede olurum asla da ulaşamazsın bana mahkemede görüşürüz de.
ya sen bu hareketlerini düzeltirsin ya da boşanırız ben bu dünyaya benden mal kaçıracak biriyle evlenmek için gelmedim de.

Merhaba kızlar
Ben 7 aydır evliyim. Eşimin ve ailesinin para konusundaki tutumu yüzünden çok yıprandım. Aslında nişanlılık döneminde fark etmiştim ama kendimce gecistirdim ciddiye almadım. Onemli olan sevgi dedim. Dugun için konuşulan hicbir şeyi yapmadılar. Ne eşim ne de ailesi bana hiç takı takmadılar. ( Setimi ve eşime saati benim annem aldı karsi tarafa da gonlunuzden ne gecerse demistik) Sonra aman canım nolmus araba alirken yardım etmeyi dusunduk dediler. Kendimi ilk o zaman çok değersiz ve kotu hissettim. Kayinvalidem bir gun benle bulustu ve kayinbabamin cimri oldugu icin takmadigini soyledi ozur diledi. Kayinvalidemin pskolojik problemleri var zamaninda kufur dayak ekonomik siddet vs kotu bir evliligi olmus ama kalbi de kötüleşmiş bence ne yazik ki. Bu kisimlari hızlıca gecmek istiyorum. Gelelim diğer beni yaralayan adımlara.
Eşim bekarlıkta biriktirdiği tüm birikimini ailesinin hesabına yatırdı. Araba almaya karar verdik arabayı babasının üstüne aldi. Sonra özur diledi ve savunma olarak da şunu dedi " beni terk edip boşanmadan korktum o yuzden yaptim" dedi. Ben bir gun sinir krizi gecirip evdeki koltugu parcaladim. Bunun uzerine eve ailesini cagirdi ailesi de polis cagirip beni evden uzaklastirmaya çalışti. Polis geldigi icin esim pisman oldu. Ve ben evet ben bunlara ragmen hep evliligimi kurtarmaya calistim. Ama bu süreçte benle ortak hesap acmadi, benim param ben karar veririm dedi arabayi uzerime alicam dedi almadi.o ev travmalarla dolu kiradayız ve evi degistircektik tam ev bakıyorken çok masraflı olacak taşınmıcaz dedi. Son zamanda ailesine aktardigi parayi geri aldi ama onu da kendi hesabina yatirdi. çevremizdeki insanların yanında ben karımı çok seviyorum evin hanımı o, o ne derse odur ben ailemden bile koparım gerekirse diyip eylemlerinde tam tersi davrandı.
Ailenin parayla kurdugu iliski beni gercekten cok rahatsiz etti. Ruhsal olarak evliligin verdigi agirlikta ben asiri yiprandim. Kendimi taniyamaz oldum. Benim annem dul ve tek maaşla beni okuttu güçlü bir şekilde ayakta durdu. Buna ragmen Hicbiseyimizi eksik etmedi fazlasıyla yaptı. Ama eşim bana senin annen ne yaptı ki gibi laflar kullandı. Beni maddiyatçı olmakla suçladı. Bu sürede ben bir-kac kere anneme gittim bir kez otele gittim çünkü nefes alamıyordum. Şu anda da annemin evindeyim. Sürekli eve dön seni seviyorum diyor ama beni de suçlamaya devam ediyor.
Ben çevremde benden daha fazlasını yaşamış kadınlarının evliliklerini devam ettiğini göruyorum. Öyle mi olmalı? Her seyi sindirmeli mi? Evlilik bu mu gercekten? Onurum çok kırıldı..... Size özetin özetini anlattım. Inanın çok detay var. Sizi de sıkmak istemedim. Fiziksel ve ruhen kotu hissettiğim bir dönemdeyim ve objektif olarak yorumlara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürker
canım oncelıkle esının bekarken bırıktırdıgı para senı ılgılendırmez ha senle ortak hesaba koyması bencede dogru olan ama bunu yapmaması emın ol aılesının baskısındandır onun dısında arabayı babasının uzerıne almasından sanane ha bence de dogru olan kendı uzerıne yapmasıydı ama o kadar ozguvensız kı evlendıgının farkında degıl kendıne guvenı yok kı sana degıl bak kendıne guvenı yokkı ordada aılesının dedıgını yapmıs demekkı evınızın ıcındekı herseyı aılesı bılıyor ve aılesı yonetıyor senın haberın yok bundan o zaman sende ye ıc gez arabaya bınen kım sensın ya sessız kalırsın yer ıcer gezersın ya da kendını psıkolojık olarak bunalıma sokar boyle boyle bosanırsın ama adam sorumlulugunun farkındaysa parasını har vurup harman savurmuyorsa evının sorumlulugunu yerıne getırıyorsa keyfını cıkartsana sen kımın uzerıne almıs kıme yapmıs sanane sende kendı parandan harca ıstedıgın kadarını sonrada bırıktır annene ver sende bu kadar basıt bence bosanacagın bısey yok sen kendını strese sokup adamla kavga edıyorsun bosyere evlılık bıraz tavız vermek malesef bende esının yaptıklarını savunmuyorum ha yanlıs anlama bakıs acını degıstırmeye calısıyorum son olarakta enın de sonunda aılesının ne mal oldugunu gorup kendı ayaklarında duracak ama sen gosteremezsın bırak o bır darbe yesın de o zaman gorsun sevgıyle kal

Haklıyken haksız duruma düşüren koltuğu parçalamanız olmuş. Eminim bardak taşmıştır sizde ama yine de yakışmaz kimseye.. siz söyledikçe paracı, aileyi kıskanan, psikolojisi bozuk vs vs olursunuz. Tek şartınız terapiste gitmek olsun. O söylesin eşinizin yanlışlarını. Ailesine dediniz mi para mevzusu yüzünden boşancaz diye? İnsan bir evladının yuvasını yıkmaktan korkarda karışmayalım der. Ama almaya alışan aile en fenası bence. Rahat bırakmıyorlar insanı.

Her evliligin dinamigi farkli,
Sizde maddi bir guvensizlik var, ama tamamen hak yeme var diyemeyiz,
Evlilik oncesi birikimin aileye verilmesi ve size taki alinmamasi en buyuk problemler ama bunlara tamam demissiniz zaten.
Sonradan oyun bozanlik yapan siz oluyorsunuz bu durumda.

Ama hakliyim veya haksizim, sinir krizi gecirip koltuk parcalayacak raddeye gelmissem eger bosanirim. Zira benden onemli olamaz hic bir sey.
Akil sagliginiz her seyden onemli, bosanmaniz yarariniza gozukuyor.

Ben paradan baska birsey okumadim bu konuda. Iki tarafta birbirine guvenmiyor, iki taraf da birbirini maddiyatcilikla sucluyor. Guven olmayan iliski zaten yurumez, oyle de olmus zaten.
Bunun disinda koltuk parcalamak, polis... Konusmayi bile beceremiyorken zaten bu evlilik yurumez ki.

Güvensizlik var ondandır bu evliliği toparlamak zor, adamın parasını niye göz koydunuz, maden okudunuz çalışın paranızı da eşinize vermeyin birde böyle deneyin, evlilik mücadeledir, siz çabuk fes etmişsiniz

Merhaba kızlar
Hatanız zamanında her şeyi kabul edip sonra karşı çıkmak olmuş
Nişanlıylen de aynı şeyleri yapmış aslında

Yeni evlilerin bu aşamaya gelmelerine çok üzülüyorum Allah yardımcınız olsun
Kendinizi ezdirmeyin boşanmaz gerekiyorsada boşanın

Bekarken biriktirdiği paradan size ne?
Sonuçta siz de para para diye tutturmuşsunuz.
Ama şunu da diyeyim evlilik böyle değil.
Boşanmak çöÜm olur mu bilmem ama mugsuz iseniz kimse ile zorla bir hayat paylaşmak zorunda Değilsiniz

Back
X