Hepinize merhabalar arkadaslar,
Ilk yarisma deneyimim olucak corbalar kategorisi ve biraz heyecanliyim
Fotograflarin kalitesi icin kusura bakmayin kamera bayagi kotu.
Herkesin sevecegini dusundugum bir corba.
Corbanin bir ozelligide hamur parcalarini cignemeden oldugu gibi corbayla birlikte yutmak. Her ne kadar bugune kadar basaramasamda.Asil olayi buymus.
Herkese simdiden basarilar diliyorum.
Hamur icin malzemeler;
1 su bardagi un
1 yemek kasigi nisasta
4.5 su bardagi sicak su
Tuz
Corba icin malzemeler;
350-400 gr tavuk gogus eti veya tavuk but veya kalcali but
2 yemek kasigi tereyagi
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi domates salcasi
2 tatli kasigi pul biber
1 cay kasigi karabiber
7 su bardagi su (5 bardak tavuk suyu 2 bardak sicak su)
Tuz
Oncelikle ise tavugu haslamakla baslayalim.
Tavugu tencereye alalim uzerine 2 litre suyu ve tuzu ekleyip haslanmaya birakalim.
Ben gogus eti kullandim.
Sadece gogus eti bana yavan geldiginden daha onceden tavugun yagli kisimlarini haslayip dondurucuya tavuk suyu atmistim.
Gogusu haslarken icine o suyuda koydum lezzet acisindan.
Gelelim hamurumuza, once hamuru yayacaginiz borcama-tepsiye soguk su dokup borcami veya tepsiyi guzelce calkalayalim.
Genis bir tencereye 1.5 su bardagi sicak suyu ekleyip uzerine unu ve nisastayi yavas yavas ekleyip hizli hizli karistiralim topaklanmamasi icin. Tuzuda ekledikten sonra 3 su bardagi sicak suyumuzuda tencereye ilave edip iyice homojen hale getirelim.
Ocagin altini acip kaynayana kadar karistiralim.Cok cabuk kaynayacaktir.
Kaynadiktan sonra altini kisip koyulasana kadar 2 3 dakika daha karistirip altini kapatalim.
Daha sonra hamurumuzu hemen borcama dokelim ve soguk bir zemine birakalim. Sicakligi gectikten sonra buzdolabina kaldiralim 2-3 saat bekletelim.
Haslanan tavuk etlerini ince ince didikleyelim. Suyunuda suzgec yardimiyla suzelim
Corbamiz icin tereyagini tencerede eritelim.
3 yemek kasigi unu ekleyip kokusu cikana kadar kavuralim.
Salcayida ve baharatlarinida ekleyip kavurmaya devam edelim.
Uzerine 5 su bardagi suzdugumuz tavuk suyu ve 2 su bardagi sicak suyu ekleyelim.
Tuzu bu asamadan sonra ekleyebilirsiniz.
Tavuklari haslarken suyuna tuz attigimiz icin, corbaya tavuk suyunu ekledikten sonra tuz atalim.Bir tasim kaynatalim ve tavuk etlerini ekleyip 15 dakika daha orta ateste kaynamaya birakalim.
Hamurumuzu ister baklava dilimi isterseniz kare kare kesebilirsiniz. Isterseniz hamurun ortasini acip kaseyi ortasina koyarak istersenizde hamuru tabaklarin kenarlarina dagitarak servis yapabilirsiniz
Birazda limon siktiginizda tam bir sifa deposu kis gunlerinde icinizi isatacak bir corba tarifi.
AFIYET OLSUN.
PUF NOKTALARI:
-Hamuru hazirlarken topaklanmamasi icin surekli karistirin. Ve iyice koyulastiginda altini kapatin.
-Borcami su ile calkalamak daha sonra hamurun kolayca cikmasini saglayacaktir.
-Nisastayi kivam icin ekliyoruz isterseniz eklemeyebilirsiniz sadece un kullanabilirsiniz.
-Hasladiginiz tavuk suyunu mutlaka suzerek corbaya ekleyin.
-Kalcali but veya sadece but ile yaptiginizda gogus etinden daha lezzetli olacaktir.