Araba süren kızlar yardım..

canım ben manuel kullanıyorum. işin zevki vites diyenlere de hayretle bakıyorum :1shok: . niye kendime eziyet edeyim ki. özellikle istanbul gibi sürekli dur kalk yapan ve yokuş caddeleri olan bir şehirde yaşıyorsan hiiiç mantıklı değil. üstelik telefonla da konuşamıyorsun vites değiştiricem derken sırnaşık şey . hundai i10 hem ucuz hem dizel otomatik seçeneği var. i serisi biliyorsunuz ki avrupa için üretilmiş o bildiğimiz hundai kalitesinde değil çok sağlam güzel araba. getz ile kıyas kabul etmez. bence en iyi seçenek o hem çok şirin tam bayan arabası. şiddetle tavsiye ederim. arabamı satar satmaz alıcam bu arabayı hihoyyyt

Arkadasim, sen ehliyet kursuna gitmedin mi ehliyetini alirken?? muhakkak gitmissindir ve orda hangisiyle kullandin? Ilk once onu ögrenmek isterim...ikincisi hic mi manuel araba kullanmadin? Birde bence ben 5 senelik bir bayan soför olarak manuel tercihimdir, otomatik arabayi sevmem...manuel kullanirsan daha saglam olur bu benim fikrim, herkesin fikrinede saygi duyarim...
Bana sorarsan, alistir kendini manuel arabaya bak daha ii olacak, daha saglamdir bence:enbuyukkk:

. . üstelik telefonla da konuşamıyorsun vites değiştiricem derken sırnaşık şey . t

Eger araba kullanirken telefonla konusmak icin cazip geliyorsa otomatik vites size, vay halimize!!! Bu arada tebrik ediyorum, insanlarimiza hele de en önemlisi COCUKLARIMIZA cok güzel örnek oluyorsunuz, hem telefonla konusmak hem araba kullanmakla.....
Ben bu trafik konusunu Türkiye´de hic mi hic anlamadim!!!! neden dikkat ediyiiyor anlamiyorum kötükedihüso-tatlicadiarzu-

Arabanin büyük olmasi aslinda senin icin daha ii bana inan, ben ehliyetimi aldigimda ilk büyük araba kullandim, zorlandim normal büyük olmasindan dolayi ama bak alistiktan sonra sana oyuncak gibi gelecek. insan ehliyeti aldiktan biraz acemiligi gecene kadar büyük araba kullanmali diye düsünüyorum. Kolaylikla sonra her türlü arabayi kullanirsin merak yeter ki alis sen....bana da cok büyük gelirdi, bütün yolu ben kapladim zannederdim ama alistim Allah'a sükürhihoyyyt

arkadasım ehliyet kurslarında ki nekadar direksiyon dersi alındığının ve direksiyon sınavıın ne kadar formalite olduğunun farkında değilsin heralde ehliyeti her alan ertesi gün istanbul trafiğine çıkabiliyor olsaydı...... ayrıca ehliyt alalı 6 yıl oldu ve 2 yıldır otomatik kullanıyorum daha öncesindede sürekli bir şekilde ve yoğun istanbul tarafiğin de hiç sürmedim eğer okusaydın konuyu dikkatlice zaten asıl derdimin sürmek değil istanbulda 45 dk. yakın yoğun trafikte hergün giderken otamatik arabadan manuele çabuk alırşırmıyım diye sorduğumu anlardın....manuel kullanmanın daha avantaj olduğundand bahsetmiştim ama arabamın küçük bir otomatik araba olması ve eşimin kinin çok büyük bir manuel olmasıda yazıyordu...yani olay ne kadar sürede istanbul trafiğine alışırım ve otomatikten manuele kolay geçiş olurmu ...bende sana sunu soruyorum konuyu niye açtığmı hiç mi okumadın????

saniyorum esinizin arabsi oldukca yeni bir dizel modelidir... öyleyse sakin korkmayin.. yeni model dizel araclarin kullanimi benzinliye nazaran o kadar kolay ki.... kavramasi cok iyi oldugundan otomatikten manuele geciste hic sorun yasamazsiniz.. gerci hep manuel kullanan biri olarak esimin dizel olan kombi arabasini kullanmaktan cekiniyordum. bir iki denedikten sonra inanamadim. simdi cok keyif aliyorum onun arabasini kullanmaktan. en iyisi trafigi cok yogun olmayan yerlerde bir iki deneyin. en fazla 1 haftada hersey yerine oturur. hiiiic meraklanmayin. önemli olan vitesi ne zaman degistireceginiz. onda da baslarda devir göstergesine bakarsiniz. haftasina kalmaz kulaginiz motorun sesine alisir ve hangi vitesi istedigini duyarak anlarsniz

ben yıllarca ailemin manuel vitesli arabasını kullandıktan sonra bu yılki ötv indirimiyle otomatik vites bir araba alma şansım oldu. otomatik vitesin rahatlığı tartışılmaz, valla bayırlarda falan kalkışı süper, yeşil ışık yandığında diğer arabalara 3 araba mesafesi kadar fark atıyosun yani kimseden korna yemiyosun vs. vs. valla istanbul trafiğinde manuel vitesin zevk vereceğini falanda sanmıyorum bence otomatikten vazgeçme. ama manuel vitestede uzmanlaşmaya çalışırsan faydalı olur tabi insanlık hali..

Araba kullanmanın zevki vitestir denince ben de şöyle oldum :bbo:
Ben de manuel kullanıyorum, hatta otomatik kullanamıyorum, hiç mecbur kalmadığım için zorlamadım ama debriyaj niyetine frene basmışlığım çoktur o yüzden uzak dururum. Ama çok yoğun trafiklere girince insan anlıyor ki otomatik en mantıklısı. Sürekli dur kalk yapmak, arabayı devirsiz kullanmak motoru da yorar, yakıt da fazla gider. O yüzden bunlara da dikkat etmelisin ilk zamanlar, daha sonra zaten alışırsın.
Araç büyüklüğüne takıldım demişsin canım, ona da zamanla alışırsın, ama tek başına mecbur kalmadan önce eşinle bol bol pratik yapmanı öneririm, arabanın önünü arkasını enini kavraman lazım.

Manuel vitesli arac kullanmak tamamen zeka isidir bana gore. Alismak bir sure alabiliyor katiliyorum. Kendimden ornek veriyorum; ulkemde iken ilk zamanlar aman vites degistirebilir miyim (ozellikle ne alaka ise 4 ve 5. vitesten odum kopardi), ya stop ederse diye kirmizi isikta ayagim debriyajda beklerdim COK HATALI DEBRIYAJ BALATASI ICIN. Yine de yokusta kaldiramadigim zamanlar, korna calan hirbolara aldirmadan, panik olmadan kalkardim bir kac defa deneyerek. Ama acemilik aylarindan sonra hala bu kullanim sekli devam ediyorsa arabayi kullanan kadin yeteneksizdir altina da imzami atarim.

Turkiye sartlarinda ben her kosulda manuel oneririm. Sonucta bakimi daha ucuz. Inan kullandikca keyfine varacaksin, odlek, direksiyona yapisan, aynalara bile bakmaya korkan bir tip degilsen, gayet seri kullanirsin. Ne yazik ki yuksek oranli homofobik Turk erkegi kadini direksiyon basinda gordugunde ezik hissediyor, asagilik kompleksini bastiramiyor taciz ediyor. Bu hepimizin basina geliyor Turkiye'de. Hic panik olmayin, hizinizi arttirmayin kacmak icin, kontrolsuz ani serit degistirmeyin, gerekiyorsa gelsin carpsin, caninizi tehlikeye atmayin.

Burda manuel arac cok talep gormuyor, bizim aracimiz da bu yuzden triptonik. Ama inan kisin karda millet patinaj yaparken, Turkiye'de tingir mingir ikinci vites ile kalkmanin zevkini ozledim. Kissadan hisse iste, cok uzun yazdim, amma icimde kalmis :))

Son düzenleme:
otomatik arabanın rahatlığı tartışılmaz:hulya: manuel 'in ise sürüş keyfiyerimseniben

canım bende otomatikten manuele geçiş yapıcam . sen hangi marka araba aldın . markaya göre değişirmi acaba kullanım rahatlığı.

ben 2 yıldır maneul araç kullanıyorum ve emin olun manuelden sonra otomatik vites kullanmak istemeyeceksiniz

kızlar ne güzel sohbet etmişsiniz bayıldım boshayallersmilesize çünkü ben araba kulanamıyorum biliyorum kullanmayı ama panik atakmı nedir adı bilmiyorum trafikteyken çok korkuyorum.üzerime biri çıkacak sanıyorum yada aniden biri yolumu kesecek ve takla atıcam sanıyorum biliyorum size komik gelicek ama bu korkularımı yenemedim ...geçen gece saat 3 te eşim hastalandı aniden babamı çağırdım acile götürsü diye araba kapıda ve ben acil durumda bile panik yaptım bilmiyorum kismile mafoldumbenmafoldumben böyle bir durumda bile kullanamadım cesaret edemedim oysa normalde çok cesaretliyimdir ama araba kullanma konusuna gelince acayip tırsıyorum ya eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile

bende merak ettim birşey soracağım size.
Yenni araba aldık, öğrenmeye çalışıyorum.
Ehliyetimi alalı 2 yıl oluyor ama en fazla 5 kere trafiğe çıktım.
Şimdide eşimle aynı şehirde değiliz babamla bazen çıkıyorum.
Siz ne kadar sürede öğrendiniz kullanmayı?
Ne aralıklarla sürdünüz öğrenirken?
Neler yaşadınız onları merak ediyorum.
Tepkilerim normal mi diye ?

evet kızlar 15 yasında erkek cocugu gıbı babasının arabasını calıp gecelerı sokak ararında gezen ben 18 ıme gırdıgım ılk gun solugu ehlıyet kursunda aldım
:))) 2 ay sonra ılk sınavda ehlıyetımı aldım kucukten bellıymıs aslında arabarı cok sevdıgım arabalarla oynarmısım hep:))
10 senelık bır ıstanbul soforu olrak ve manuel kullanan bırı olrak kı sayet otomatık tarzım degıl:)) en zorlu yerlede park ederım en dık rampadada mılım kaydırmadan cıkarım ve ben soforum dıyen bır cok erkekden daha ıyım yanı bayanlara cok hafıfe alanlarında gozlerını cok fal tası gıbı acmısımdır
hızıda severımm ayrıcaaa:))) otoobanda tın tın gıden bayan soforlerede ben bıle kufur edıyorum arabay pısırık kullanmayın lutfenn
bıraz cesarettt hee bıde kızlar lutfen koltugunuzu one cok dayamayın cok komık duruyo dıreksıyona yapısmayın:))

hee bıde kızlar lutfen koltugunuzu one cok dayamayın cok komık duruyo dıreksıyona yapısmayın:))

Tatlım benim gibi doğuştan yer fıstıkları,boy fukaraları napsın ? Görsen halimi ayağım pedallara yetişsin diye koltuğu en öne kadar çekmek zorundayım, iki büklüm oluyorum anca yetiyor boyum

Babamın arabasını kullandığım için seçme şansım yok ama olsaydı manuel isterdim. Vites değiştirmek pek bi havalı geliyo.

he bu arada bu araba kullanmayı ogrenmek ole yavas yavas dıolar ya ole olmuyor olsada cook zaman ıstıyor kendıne guvenmenız
benım gıbı yapın dıreksıyona ılk oturdugumda 1 2 denemeden sonra gece yol bosken otobana cıktım o an butun cesaretımı
topladım kalbım cıkacak gıbıydı nerdeyse baktım gıdıyorum guvenım arttı ıyıce ıste o an dedım evt gerisii gelsinn dedimm .)

Babamın arabasını kullandığım için seçme şansım yok ama olsaydı manuel isterdim. Vites değiştirmek pek bi havalı geliyo.

:)))) ıns bı gun kendı araban olur canım benımde yoktu cok ugrastım uc bes kurus topladım aldım bı opel ıns sanada nasıp olur
bu arada bencede manuel al daha havalı:)))) bide otomatık kullanan tam anlamıyla soforum demesın lutfen:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…