Araba süren kızlar yardım..

cityangel

BAL KÜPÜ
Kayıtlı Üye
7 Mart 2007
270
1
kızlar dert değil tabi ama sizden fikir yada cesaret bekliyorum.. Şimdi benim ve eşimin ayrı arabalarımız var. Ben gayet Allah korusun kazasız belasız işime ve özel işlerime kendi arabamla yaklasık 2 senedir istanbul trafiğine alışmış ve gayet iyi bi sürücü olarak gidip geliyorum. Arabam otomatik vites benzinli . Eşimin ki manueldizel. Şuan çalıştığım iş yeri eve çok uzak oldukça yüklü benzin parası olacak arabayı yenilemeyi istemiyorum istemiyoruz çünkü tekrar üzerine para koy daha iyisini al yada dizel otomatik al olayına girersek bü sürü para vercez ki otomatik dizel tutulan belli arabalar var onlarda çok çok pahalı eşimde onlardan alırım alırsam uğraşamayız arızalancak arabayla diyo. yada ikisinide satalım öyle alalım diyor.bende öyle olcağına ozaman benmi araba kalsın oluyorum. ama bu araba olayı zaten bir aileye 2 araba ( çok çok gerekli değilken) külfet. aklıma şöyle geldi benimkini satsak eşim zaten çok kullanmıyo arabasını işi hem çok yakın hem servisle gidiyo bende manuel öğrensem çünkü onun arabası zaten çok güzel ve çok kullanışlı ve çok seviyorum o nun arabası ama kullanabilirmiyim manuel ??otomatiğe alıştım süper kullanıyorum ama diğerine cesaretim yok..
manuel araba kullanan yol ustalarınden cesaret,herkestende fikir bekliyorum

dert değil biliyorum buda dertmi demeyin ama kafamız karışık satacaksakta karar vermek lazım arabaya müsteri çıktı sze danışmak istedim....:kedi:

tatlim benim bundan onceki arabalarimin hepsi manueldi ve ben otomatik arabadan nefret ederdim esim bir kez otomatik almisti kendine( oyle denk geldigi icin ) asla otomatik kullanmam derdim simdiki arabam otomatik ama 214 beygir oldugu icin sorun olmuyor otomatik olmasinda ama ben sana manuel araba tavsiye ederim kalkmala ve hizlanmasi fitesli arabada cok daha rahat kesinlikle fitesli kulan derim ..

kusura bakma canım ama ehliyetim olmadan otomatik vitesi bende gayet iyi kullanıyorum..
manuelde de ilk kaldırmada sorun yaşıyorum..
araba biraz hareket etti mi sorun kalmıyor benim için..
aracımız benzinli olduğu için debriyaj gaz ayarını ayarlamayınca stop ediyor..
dizel arabalarda stop etme durumu pek yok..
ayarlayamasan da araba kalkıyor..
otomatik araçla manuelin arasında epey bir fark var bana göre..
otomatik bas gaza gitsin bas frene dursun..
neyse çok uzattım ben manuelde zorlanıyorum..

bende normal vites kullanıyorum ama doğum günümde otomatik vitesim olacak inş otomatik vites kullanıp normale geçenler memnun olmadıklarını söylüyorlar inş doğru karar verirsin kazasız belasız günler dilerim

canım ben manuel kullanıyorum.. otomotik vites çocuk oyuncağı gibi geliyo bana..eşinle tatil günlerinizde iyi bi alıştırma yap..sonra alışırsın. bana hiç zor gelmiyo. ilk başladığımda da gelmemişti.. ilk zamanr stop ettiriyodum ama sonra sonra o sorunda kalktı ortadan .. dediğim gibi bi kaç gün alıştırma yap.sonra kendin gidip gelirsin sengözlerimebaksanab

sonuçta araba kullanbiliyorsunuz manuele alışmanız da çok zaman almaz...otomatik vitesin rahatlığı yok elbette ama manuel araba kullanmanın zevki de bir ayrı...bende manuel kullanıyorum .. ilk zorlandım ama alışılıyor:)

fitesli arabayida 10 dk sursen ogrenirsin .. esiyin arabasida hem dizelmis stop etmesi o kadarda kolay degil benzinli olsaydi sorun yasaya bilirdin ama dizel ve manuel arabada dusunme derim ben yerimseniben

vitesli arabaya hiç binmedim değl bu kendime araba alma muhabbeti olmadan biraz sürmüşlüğüm vardı senin ne derecede bilemem tabi. sürdüm ama böyle çok kalabalık trafiklerde değil tabi senin dediğin kadarda fransız değilim canım... ozaman trafiktende çok korkuyordum bence dağlar kadar fark yoktur sende bukadar umutsuz olma dene bence manueli ben istanbulun yoğun trafiğinde manuel araba gözümde büyüyo
şimdi her gün 40-45 dak bi e5 bi yanyoldan merkezler derken taksici gibi oldum geriye bi tek vites olayı kaldı onada alışma sürem ve zorlanmam nası olur bunu merak ediyorum ...sen manuel arabaya hiç anahtar sokmadım sandın heralde:)

fitesli arabayida 10 dk sursen ogrenirsin .. esiyin arabasida hem dizelmis stop etmesi o kadarda kolay degil benzinli olsaydi sorun yasaya bilirdin ama dizel ve manuel arabada dusunme derim ben yerimseniben

yarın bi süreceğim mecbur kalıpta eşimin arabasının yerini değiştirmekten baska bi şey yapmadım uzun zamandır umarım okadar kolay hallolur canım opuyorumnanaktan

trafiğe alışmış ve korkusunu atmış biri isen inan zaman almaz...
ben hala trafikten çekinirim,magandalar sağolsun,öyle bir sıtkım sıyrıldı ki anlatamam....:sinifsinif: anlatsam moralinizi bozmuş olurum..yine gerildimÇok üzgünüm çoook

hayır manueli hiç kullanmadın sanmadım tabiki de..
ehliyeti alırken otomatik vitesle vermemişlerdir herhalde.. kaydirigubbakcemile3
bende manueli pekiştirmeye çalışıyorum..
zor olması dur kalkta bana göre..
habire vitesle oynamak lazım..
otomatik çok daha rahat o yüzden farkı büyük dedim..
kendimi ifade etmeye çalıştım kendime göre farkını söylemek istedim..
ehliyeti aldığına göre biraz uğraşırsan kullanırsın..

otomatık vıtesten sonra normala gecmek attan ınıp eşşeğe binmek..
ama zamanla alışırsın...
bende otomatıkte zorlanıyorum ayağım devrıyaj arıyo...
evet katılıyorum bende sana:) hatta eşimle senin araban çok ilkek die dalga geçiyodum yoğun trafikte mütiş raahatlık gerçekten...
ama bi taraftanda mesela bazen arabasız annemlere gidiyoruz baska sehre babamın arabasıda manuel alıpta arabayı şöyle güzelce gezemiyorum ankarada..el kol bağlı ..bi taraftanda bu yüzdende istiyorum ama tabi bu sefer biraz mecburi olcak heralde

ben hiç otomatik araba kullanmadım aracım hep düz vites oldu.ilk arabamı alırkan bende çok düşünmüştüm ama doğru karar verdim.bence mutlaka düz vites almalısın canım.inanki rahat konfor diye birşey yok düz vites kullanmak başlıbaşına bir zevkdir zaten.ve sadece bir arabaya mecbur kalmazsın düz vites her acil durumda ve heryerde vardır.araba kiralarken bile otomatik şansın çok az.benim arkadaşımın otomatik arabasının geriye kaçırığı yokuşda ben düz vites arabamla hiç kaçırmadan kalkabiliyorum.çünkü düz vitese sürücü ön plana çıkar ve kontrol sendedir.otomatik arızalanınca olduğu yerden cm kımıldatamazsın ama düz vites aracı en azından kenara çekebilirsin canım.ben düz vitese geçmeni şiddetle tavsiye ederim.

trafiğe fazlasıyla alıştım daha doğrusu iş başa düşünce insan bi şekilde yapıyor...illaki sinir edicek şeyler oluyor baayan olduğunu gören hiç bişey yapmasa yola çıkmayacağı bile varsa yol ssendeyse bile çıkıverio yola nasılsa bayansın ya yol vermek zorundasın küfredemezsin napıosun lan diemezsin...bende deli oluuorum böyle şeylre bide magandalar insana kaza yaptırmayaçalışıolar ama böyle böyle alışıcaklar...lmaz:

bence araba kullanmanın zevki normal viteste, ben otomatik vites kullanmayı hiç sevmiyorum, alışırsın hemen canım a.s.

bizim ilk arabamız otomatik vitesti ama kolay kolay hızlanmıyordu zaten kaza atlattık araba pers oldu ..

ikinci arabamızı aldık PASSAT otomatik ben kullanışına bayılıyorum..

ben otomatik harici kullanamam istanbul trafiğinde asla....

tabi normal vites kullanmak iyi olabilir ama bir bayan için otomatik en iyisi....

bence araba kullanmanın zevki normal viteste, ben otomatik vites kullanmayı hiç sevmiyorum, alışırsın hemen canım a.s.

evet bide o zevk olayı :)) onuda merak ediyorum hoş ben zevk değil hergün o yolu artık oflaya puflaya gidiyorum ama...:)
umarım dediğin gibi olur canım denemelere baslıcam yarın zemuszemus

Tuceye katılıyorumm bende manueli seviyorum..Araba kullandığımı hissediyorum..
Otomatiği sadece yokuş açısından seviyorum kaydırma olayın yok..Ama manuelde tecrübe edinirsen ondada kaydırmazsın..
İlk zamanalr zorlanırsın ama alışırsın canım..

Hiç dert etme canım alışman ne kadar sürebilirki mahallede bi kaç tur atsan bile alışırsın.
Hem sen ciddiye almışsın o yüzden debriyajın varlığını unutacağını sanmıyorum.

ben de düz vites kullanıyorum,
istanbul trafiğine alışabilmiş biriyseniz düz de sizi çok zorlamaz,
bi kaç günlük çalışmayla halledersiniz.
kolay gelsin kazasız belasızz=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…