kusura bakma canım ama ehliyetim olmadan otomatik vitesi bende gayet iyi kullanıyorum..
manuelde de ilk kaldırmada sorun yaşıyorum..
araba biraz hareket etti mi sorun kalmıyor benim için..
aracımız benzinli olduğu için debriyaj gaz ayarını ayarlamayınca stop ediyor..
dizel arabalarda stop etme durumu pek yok..
ayarlayamasan da araba kalkıyor..
otomatik araçla manuelin arasında epey bir fark var bana göre..
otomatik bas gaza gitsin bas frene dursun..
neyse çok uzattım ben manuelde zorlanıyorum..
fitesli arabayida 10 dk sursen ogrenirsin .. esiyin arabasida hem dizelmis stop etmesi o kadarda kolay degil benzinli olsaydi sorun yasaya bilirdin ama dizel ve manuel arabada dusunme derim ben yerimseniben
vitesli arabaya hiç binmedim değl bu kendime araba alma muhabbeti olmadan biraz sürmüşlüğüm vardı senin ne derecede bilemem tabi. sürdüm ama böyle çok kalabalık trafiklerde değil tabi senin dediğin kadarda fransız değilim canım... ozaman trafiktende çok korkuyordum bence dağlar kadar fark yoktur sende bukadar umutsuz olma dene bence manueli ben istanbulun yoğun trafiğinde manuel araba gözümde büyüyo
şimdi her gün 40-45 dak bi e5 bi yanyoldan merkezler derken taksici gibi oldum geriye bi tek vites olayı kaldı onada alışma sürem ve zorlanmam nası olur bunu merak ediyorum ...sen manuel arabaya hiç anahtar sokmadım sandın heralde:)
evet katılıyorum bende sana:) hatta eşimle senin araban çok ilkek die dalga geçiyodum yoğun trafikte mütiş raahatlık gerçekten...otomatık vıtesten sonra normala gecmek attan ınıp eşşeğe binmek..
ama zamanla alışırsın...
bende otomatıkte zorlanıyorum ayağım devrıyaj arıyo...
trafiğe fazlasıyla alıştım daha doğrusu iş başa düşünce insan bi şekilde yapıyor...illaki sinir edicek şeyler oluyor baayan olduğunu gören hiç bişey yapmasa yola çıkmayacağı bile varsa yol ssendeyse bile çıkıverio yola nasılsa bayansın ya yol vermek zorundasın küfredemezsin napıosun lan diemezsin...bende deli oluuorum böyle şeylre bide magandalar insana kaza yaptırmayaçalışıolar ama böyle böyle alışıcaklar...trafiğe alışmış ve korkusunu atmış biri isen inan zaman almaz...
ben hala trafikten çekinirim,magandalar sağolsun,öyle bir sıtkım sıyrıldı ki anlatamam....:sinifsinif: anlatsam moralinizi bozmuş olurum..yine gerildimÇok üzgünüm çoook
bence araba kullanmanın zevki normal viteste, ben otomatik vites kullanmayı hiç sevmiyorum, alışırsın hemen canım a.s.