Bugün park yaptık, ben yarın hiç birşey demeyeceğim sen kendin park edeceksin dedi, öyle daha iyi olur dedim bakalım yarınki derste konuşmaz belki o zaman daha iyi öğrenirim. Sınavda stop etme bile sarı hata yani başka hata yapmayıp sadece 1 kez stop etsek bile sınav geçersiz sayılmıyor sadece 1 tane sarı hata yüzünden. Ekstra ders konusunu son 2-3 dersimde söylese hadi neyse, daha 5 ders var....Ben 15 saatlik ders aldim.bence yeterliydi.dediginize gore gayet iyisniz stop ettirme yoksa tamamdir zaten.Bi gun benim frene basmam gerektgi yerde basmadim acil bir sey de degildi hocanin kendisi basti benim de zoruma gitti dedim ki siz bana soyleyin kendiniz yapmayin.yani hocaniz size debriyaja bas vitesi bire al vs der ise uyarin bence bunlari soylemeye gerek yok artk.ayrica ekstra ders al demesi pek masumca gelmedi.sinavda da cok zorlamyolar profesyonel bsey beklemyolar cunku.Stop etme rampa kalkisi yap yeter.
Risk alıp ek ders olmadan girmek var aklımda. Aslında bu hep vardı. Ek ders meselesi bugün çıktı başıma, bunun öncesinde ben "ilk girişimde alacağım o ehliyeti" diyerek kendimi motive ediyordum. Şimdi motivasyonum iyice düştü. Yani ben o kadar kötü müyüm de 5 dersim daha olmasına rağmen bana 5 ders daha yazalım diyor? Son 2 ders olur, bak Wurstria yetersizsin, 14 saat aldın ama biraz daha lazım dese anlarım ve demorolize olmam. Ama daha 5 ders var, daha iyi olma şansım varken bana "yetmez, 5 ders daha al" demesi elimde olmadan canımı sıkıyor. Komut vermesi, hata söylemesi yanlış değil zaten, benim sorunum kendimle. Ailemle konuştum, annem "ücretini ödediğimiz son 5 dersi de yapın, ek dersi duruma göre alırsın" dedi mesela.
+5 alsam da trafikte zorlanacağım kesin ama. 400 lirayı verip sınavda yine de kalmak var ama.Kesinlikle hocan çok haklı.
Özgüvenli olarak devam edemedikten sonra trafikte tek basına hiç bir şey yapamazsın. Yerinde olsam o 400 tl yi paşa paşa verir, riske girmezdim.
Aynen senin gibi yeni baslayınca kimse komut vermese daha rahat kullanacağımı düşünürken, bi kırmızı ışıkta stop edince duyduğum korna sesleri ve bağırışlar yüzünden kaç ay trafiğe çıkamamıştım
Sonuçta o dersleri geçsen bile gerçek trafik deneyimi çok daha farklı. Artık sen de zamanla öğreneceksin.
Yok bu banlanmaz :)Zaten orada aldığım derslerle sanmıyorum ki trafiğe çıkabilesinhocaya söyle ders başlamadan önce bir de oyle deneyin
Bir de her konun kapanıyor sanki bu kapanmaz inş. hep banlı oluyordum ama görüyordum dikkatimi cekti
Sohbet edildiği zaman daha iyi hissediyorum kendimi.Karışcak tabi seni yönlendirmek için orda
Hepimize öylelerdi.Sus pus otursa napiym ben onu orda.biz sohbet ediyorduk...sınav günü de arkada espiriler yaptı gergin ortamı yumuşattı
Düne kadar "yapacağım, derslerim bitmek üzere, şimdi yaptım yaptım, yapamadım işim çok zor" diye diye kendimi motive ediyordum. Bugün "5 saat daha al" dedi, resmen motivasyonum dağıldı. Biraz da bizi kamçılayan birşeyler olmalı.Geçen yıl 8 kere parkuru tamamlayıp ( 20 dk sürüyor) tek seferde ehliyeti aldım. Bizde saatle değildi. Parkur 20 dk da bitiyorsa o günkü dersin bitmiş oluyordu. Yani toplamda 160 dk ders almış oldum.
Hocam süper bir kadındı. Yanlışlarımı söylersi ama tatlı dille. Benim motivasyonumu hep olumlu yönde etkiledi. Başka bir hocaya verdiler bir kere adamdan nefret ettim. İstemedim bir daha dersine girmek. Onun öğrencilerinin çoğu kalırken bizim hocanın sadece 2 öğrencisi kaldı. Sayesinde ehliyeti cebime koyduğumdan beri fink atıyorum istanbul trafiğinde.
Sen o son 5 dersi de al ondan sonra karar ver bence. Sen kendini bilirsin kimsenin bir şey söylemesine gerek yok. Yapabilirim diyorsan gir sınava yok kalırım diyorsan ek ders al.
Peki hiç arabası olan bir arkadaşın falan yok mu tenha bir arazi veya parkurda vs deneseniz?Risk alıp ek ders olmadan girmek var aklımda. Aslında bu hep vardı. Ek ders meselesi bugün çıktı başıma, bunun öncesinde ben "ilk girişimde alacağım o ehliyeti" diyerek kendimi motive ediyordum. Şimdi motivasyonum iyice düştü. Yani ben o kadar kötü müyüm de 5 dersim daha olmasına rağmen bana 5 ders daha yazalım diyor? Son 2 ders olur, bak Wurstria yetersizsin, 14 saat aldın ama biraz daha lazım dese anlarım ve demorolize olmam. Ama daha 5 ders var, daha iyi olma şansım varken bana "yetmez, 5 ders daha al" demesi elimde olmadan canımı sıkıyor. Komut vermesi, hata söylemesi yanlış değil zaten, benim sorunum kendimle. Ailemle konuştum, annem "ücretini ödediğimiz son 5 dersi de yapın, ek dersi duruma göre alırsın" dedi mesela.
Bence buna gerek yok sınavda belki çok daha rahat olucaksınıfŞöyle, diyelim ki sınavdan kaldınız... 2. sınav ücreti 80 TL, +2 saat ZORUNLU direksiyon dersi= 160 TL yapıyor. Yani 2. sınav öncesi 2 saat ders almak mecburiymiş. 240 TL toplamda. Dediğiniz gibi yani yeniden direksiyon eğitimi oluyor. Ben öyle ölümcül hatalar yaptığımı düşünmüyorum açıkçası. Daha benim son halimi görmeden 5 saat daha al demesi... Tabi hoca sonuçta o ama.
5 saat daha ders alsanız bile sınavda kesin başarı sağlarsınız diye bişey yok ki olsa ödeyin parayı deneyin..sınavda çok saçma şeylerden yolun ortasında indirilen insanları gördüm üstelik iyiler kesin geçerler dediğimiz insanlara da oldu bu..biraz güven ve rahatlıkla ilgili galiba tabi bide stop ettirmemekŞöyle, diyelim ki sınavdan kaldınız... 2. sınav ücreti 80 TL, +2 saat ZORUNLU direksiyon dersi= 160 TL yapıyor. Yani 2. sınav öncesi 2 saat ders almak mecburiymiş. 240 TL toplamda. Dediğiniz gibi yani yeniden direksiyon eğitimi oluyor. Ben öyle ölümcül hatalar yaptığımı düşünmüyorum açıkçası. Daha benim son halimi görmeden 5 saat daha al demesi... Tabi hoca sonuçta o ama.
Bence öğrendim sayılır, galiba hocayla fikir ayrılığına düştüğümüz konu bu. Bu adam 3. dersimde ben debriyajla sorun yaşarken "kaç saat ders aldın, öğrenmen lazımdı" diyen adam. El insaf arkadaş, hayatında hiç araba sürmemiş insana 3. dersinde (araya 4 gün girmişken) 2 hata yaptı diye "öğrenmen lazımdı" demek mi gerekiyor, bilemiyorum.Yeni sistemi pek bilmiyorum açıkçası. Zorluyorlarmış, zorlasınlar bir zahmet bana kalırsa.
16 saatte normal şartlarda bir insanın araba kullanmayı öğrenmesi gerek.bizim zamanımızda beş saatti teorik dersler. Ama bu insanlar 16 saat alıp hala nasıl o sınavdan kalıyorlar o kısmı anlamıyorum işte.
Ama araba kullanmak biraz da yetenek meselesidir. Ben beş saatlik dersten sonra trafiğe çıkmaya başlamıştım mesela. Ablam o beş saatin üstüne belki 50-60 saat daha özel ders aldı farklı zamanlarda. Hala kullanamıyor, vazgeçti en sonunda. Belki de gerçekten ihtiyacın vardır.
Bence bunlar hep manipülasyon. Hocayı kabaca analiz etmek gerekirse:Açıkçası eğer kendine guvenmiyorsan ders al hem daha iyi olur sana aklında bı şey kalmaz hem de şansa atmamış olursun. Ama tavsiyem o hocadan alma ders. Sonrasında da uyar onu. Kimse kimsenin özgüvenini düşürecek hareketler yapamaz.
Bence bunlar hep manipülasyon. Hocayı kabaca analiz etmek gerekirse:
-Sakin, kaba davranmıyor, sesini yükseltmiyor, tartışmaya girilecek türden bir üsluba sahip değil
-Açık açık sen yapamıyorsun, yapamazsın, olmaz gibisinden konuşmuyor ama en ufak şeyde uyarması, durduk yere uyarması bile bana kendimi yetersiz hissettirip özgüvenimin zedelenmesine sebep olacak hareketler
-Motive etmenin m'si bile yok, hayatımda ilk defa direksiyon dersi alıyorum bu yüzden bu işler nasıl yürür bilmiyorum ama hayatımızda hocalarımızın daima bizi az da olsa motive eden bir tarafları olmuştur, bunda o yok.
-Daha son halimi görmeden 5 saat daha almalısın demesi alttan alttan bir manipülasyon mu acaba? Olmaya da bilir, hadi art niyetli olan taraf ben olayım, yine de bu durum benim için olumsuz.
-Belki de adamın baştan sona bilinçli olarak yaptığı şey benim "hocayla ilgisi yok, hata bende" diye düşünmemi sağlamaktır. Tamamen kendi fesatlığım da olabilir tabi bütün bunlar.
Beni de rahatsız eden şey o oldu işte, daha benim 5 dersim var ücreti ödenmiş, onları henüz yapmamışız bana 5 ders daha alman lazım falan demesi oldu... Hani biz son 2 derse geliriz artık, bana der ki bak 14 saati bitirdik ama senin hataların var, böyle olmaz, bence 5-6 saat ek ders al onlarda toparlayalım falan dese eyvallah. Ya da bana bugün "hataların var, 16 saatin sonunda da düzeltemezsen ek ders alman gerekecek" dese daha normal gelirdi. Ama daha benim son halimi görmeden ek ders lafı hiçbir anlamda hoşuma gitmedi. Ben debriyajla ilgili sıkıntılarımı çözmeye başladım zaten, benim park yapmada, geri gitmede, L şeklinde geri geri sokağa girmede falan sorunum yok ki. Yahu kaldırıma çarpan, kaldırıma çıkanlar var. Çukurlara düşenler var. Ben vitesi de bakmadan değiştiriyorum. Bu adam benim hiç sürüş deneyimim olmadığını bile bile benim daha 3. dersimde "bunları öğrenmiş olman gerekirdi, bunları yapabiliyor olmaz lazımdı" demiş adam. "bu" dediğimiz de debriyaj tabi... Kendi ağzıyla debriyajı öğrenince arabayı kullanmayı öğreniyorsun falan diyor, daha ne olsun...Şöyle yapabilirsin o kalan 4 derste hocaya kibarca dersin müdahale etmemesini sonrasında da son derste de sorarsın nasıldı diye hem kendini tartmis olursun eğer yine kötü derse ek ders alırsın ama bana ekten 5 ders al demesi saçma geldi çunku hiç bilmeyen birisi bile 4-5 derse kendini toplayip bir öğreniyor. Bı de hocayla anlas diyelim ki sınavda kurul varken aynaya bakmayı unuttun atıyorum bı şekilde işaret etsin sana