Araba sorunu...

Geçen yıl 8 kere parkuru tamamlayıp ( 20 dk sürüyor) tek seferde ehliyeti aldım. Bizde saatle değildi. Parkur 20 dk da bitiyorsa o günkü dersin bitmiş oluyordu. Yani toplamda 160 dk ders almış oldum.

Hocam süper bir kadındı. Yanlışlarımı söylersi ama tatlı dille. Benim motivasyonumu hep olumlu yönde etkiledi. Başka bir hocaya verdiler bir kere adamdan nefret ettim. İstemedim bir daha dersine girmek. Onun öğrencilerinin çoğu kalırken bizim hocanın sadece 2 öğrencisi kaldı. Sayesinde ehliyeti cebime koyduğumdan beri fink atıyorum istanbul trafiğinde.

Sen o son 5 dersi de al ondan sonra karar ver bence. Sen kendini bilirsin kimsenin bir şey söylemesine gerek yok. Yapabilirim diyorsan gir sınava yok kalırım diyorsan ek ders al.

Ben 15 saatlik ders aldim.bence yeterliydi.dediginize gore gayet iyisniz stop ettirme yoksa tamamdir zaten.Bi gun benim frene basmam gerektgi yerde basmadim acil bir sey de degildi hocanin kendisi basti benim de zoruma gitti dedim ki siz bana soyleyin kendiniz yapmayin.yani hocaniz size debriyaja bas vitesi bire al vs der ise uyarin bence bunlari soylemeye gerek yok artk.ayrica ekstra ders al demesi pek masumca gelmedi.sinavda da cok zorlamyolar profesyonel bsey beklemyolar cunku.Stop etme rampa kalkisi yap yeter.:KK49:
Bugün park yaptık, ben yarın hiç birşey demeyeceğim sen kendin park edeceksin dedi, öyle daha iyi olur dedim bakalım yarınki derste konuşmaz belki o zaman daha iyi öğrenirim. Sınavda stop etme bile sarı hata yani başka hata yapmayıp sadece 1 kez stop etsek bile sınav geçersiz sayılmıyor sadece 1 tane sarı hata yüzünden. Ekstra ders konusunu son 2-3 dersimde söylese hadi neyse, daha 5 ders var....

Risk alıp ek ders olmadan girmek var aklımda. Aslında bu hep vardı. Ek ders meselesi bugün çıktı başıma, bunun öncesinde ben "ilk girişimde alacağım o ehliyeti" diyerek kendimi motive ediyordum. Şimdi motivasyonum iyice düştü. Yani ben o kadar kötü müyüm de 5 dersim daha olmasına rağmen bana 5 ders daha yazalım diyor? Son 2 ders olur, bak Wurstria yetersizsin, 14 saat aldın ama biraz daha lazım dese anlarım ve demorolize olmam. Ama daha 5 ders var, daha iyi olma şansım varken bana "yetmez, 5 ders daha al" demesi elimde olmadan canımı sıkıyor. Komut vermesi, hata söylemesi yanlış değil zaten, benim sorunum kendimle. Ailemle konuştum, annem "ücretini ödediğimiz son 5 dersi de yapın, ek dersi duruma göre alırsın" dedi mesela.

Yeni sistemi pek bilmiyorum açıkçası. Zorluyorlarmış, zorlasınlar bir zahmet bana kalırsa.
16 saatte normal şartlarda bir insanın araba kullanmayı öğrenmesi gerek.bizim zamanımızda beş saatti teorik dersler. Ama bu insanlar 16 saat alıp hala nasıl o sınavdan kalıyorlar o kısmı anlamıyorum işte.

Ama araba kullanmak biraz da yetenek meselesidir. Ben beş saatlik dersten sonra trafiğe çıkmaya başlamıştım mesela. Ablam o beş saatin üstüne belki 50-60 saat daha özel ders aldı farklı zamanlarda. Hala kullanamıyor, vazgeçti en sonunda. Belki de gerçekten ihtiyacın vardır.

Kesinlikle hocan çok haklı.
Özgüvenli olarak devam edemedikten sonra trafikte tek basına hiç bir şey yapamazsın. Yerinde olsam o 400 tl yi paşa paşa verir, riske girmezdim.

Aynen senin gibi yeni baslayınca kimse komut vermese daha rahat kullanacağımı düşünürken, bi kırmızı ışıkta stop edince duyduğum korna sesleri ve bağırışlar yüzünden kaç ay trafiğe çıkamamıştım :KK70:

Sonuçta o dersleri geçsen bile gerçek trafik deneyimi çok daha farklı. Artık sen de zamanla öğreneceksin.
+5 alsam da trafikte zorlanacağım kesin ama. 400 lirayı verip sınavda yine de kalmak var ama. :KK70: O daha kötü değil mi? Trafiğimiz trafik değil ki tabi bağırırlar. Ah kırmızı ışıkta 10 saniye fazla beklememek için yapılan kazalar yok mu... Stop ettiyse etti, tekrar çalıştırmak 30 saniye bile sürmez. Trafikteki en önemli şey bir parça sabır o da bizim millette yok.

2010 da ehliyet kursuna yazılmıştım, 10 saatin sadece 2 saatinde gösterip kaptın sen bu işi fazlasını zaten haftalarca da çalışsak yapamazsın, kendi arabanı alınca öğrenirsin deyip sepetlediler. Yapabildiğimse sadece arabayı çalıştırıp düz yolda gidebilmekti:olamaz: bildiğin derslerin üstüne çöktüler. Sınavda da çalıştırırken viteste çalıştırıp arabayı şaha kaldırdım, durdururken boşa almayı unutup stop ettirdim ve geçtim (bizim zamanımızda ehliyet için araba sürmeyi bilmeye hakkaten gerek yoktu :KK70: )

Bu tatlı anımdan sonra tavsiyeme geleyim, ilk dersinde hocaya deki "zaten sizin önünüzde müdahale edebileceğiniz herşey var, bu defa hiç yardımcı olmasanız da ben kendi halimde konsantre olup baksam bir duruma? eksiklerimi siz söylemeden farkedip yoğunlaşabilirim vs vs. " Kibar bir şekilde karışma de ve öyle dene. Hayır ille de söyleyeceğim diye tutturmaz herhalde.

Zaten orada aldığım derslerle sanmıyorum ki trafiğe çıkabilesin :110:hocaya söyle ders başlamadan önce bir de oyle deneyin :KK66:
Bir de her konun kapanıyor sanki bu kapanmaz inş. hep banlı oluyordum ama görüyordum dikkatimi cekti :KK48:
Yok bu banlanmaz :)
Evet o derslerle trafiğe çıkmak zor ama biz bazen parkurun dışına da çıkıyoruz, parkurun dışı daha eğlenceli yemin ediyorum. Manyak dolmuşçular, yolların sahibi otobüsler falan derken...

Karışcak tabi seni yönlendirmek için orda
Hepimize öylelerdi.Sus pus otursa napiym ben onu orda.biz sohbet ediyorduk...sınav günü de arkada espiriler yaptı gergin ortamı yumuşattı
Sohbet edildiği zaman daha iyi hissediyorum kendimi.

Geçen yıl 8 kere parkuru tamamlayıp ( 20 dk sürüyor) tek seferde ehliyeti aldım. Bizde saatle değildi. Parkur 20 dk da bitiyorsa o günkü dersin bitmiş oluyordu. Yani toplamda 160 dk ders almış oldum.

Hocam süper bir kadındı. Yanlışlarımı söylersi ama tatlı dille. Benim motivasyonumu hep olumlu yönde etkiledi. Başka bir hocaya verdiler bir kere adamdan nefret ettim. İstemedim bir daha dersine girmek. Onun öğrencilerinin çoğu kalırken bizim hocanın sadece 2 öğrencisi kaldı. Sayesinde ehliyeti cebime koyduğumdan beri fink atıyorum istanbul trafiğinde.

Sen o son 5 dersi de al ondan sonra karar ver bence. Sen kendini bilirsin kimsenin bir şey söylemesine gerek yok. Yapabilirim diyorsan gir sınava yok kalırım diyorsan ek ders al.
Düne kadar "yapacağım, derslerim bitmek üzere, şimdi yaptım yaptım, yapamadım işim çok zor" diye diye kendimi motive ediyordum. Bugün "5 saat daha al" dedi, resmen motivasyonum dağıldı. Biraz da bizi kamçılayan birşeyler olmalı.

Risk alıp ek ders olmadan girmek var aklımda. Aslında bu hep vardı. Ek ders meselesi bugün çıktı başıma, bunun öncesinde ben "ilk girişimde alacağım o ehliyeti" diyerek kendimi motive ediyordum. Şimdi motivasyonum iyice düştü. Yani ben o kadar kötü müyüm de 5 dersim daha olmasına rağmen bana 5 ders daha yazalım diyor? Son 2 ders olur, bak Wurstria yetersizsin, 14 saat aldın ama biraz daha lazım dese anlarım ve demorolize olmam. Ama daha 5 ders var, daha iyi olma şansım varken bana "yetmez, 5 ders daha al" demesi elimde olmadan canımı sıkıyor. Komut vermesi, hata söylemesi yanlış değil zaten, benim sorunum kendimle. Ailemle konuştum, annem "ücretini ödediğimiz son 5 dersi de yapın, ek dersi duruma göre alırsın" dedi mesela.
Peki hiç arabası olan bir arkadaşın falan yok mu tenha bir arazi veya parkurda vs deneseniz?

Şöyle, diyelim ki sınavdan kaldınız... 2. sınav ücreti 80 TL, +2 saat ZORUNLU direksiyon dersi= 160 TL yapıyor. Yani 2. sınav öncesi 2 saat ders almak mecburiymiş. 240 TL toplamda. Dediğiniz gibi yani yeniden direksiyon eğitimi oluyor. Ben öyle ölümcül hatalar yaptığımı düşünmüyorum açıkçası. Daha benim son halimi görmeden 5 saat daha al demesi... Tabi hoca sonuçta o ama.
Bence buna gerek yok sınavda belki çok daha rahat olucaksınıf
Şöyle, diyelim ki sınavdan kaldınız... 2. sınav ücreti 80 TL, +2 saat ZORUNLU direksiyon dersi= 160 TL yapıyor. Yani 2. sınav öncesi 2 saat ders almak mecburiymiş. 240 TL toplamda. Dediğiniz gibi yani yeniden direksiyon eğitimi oluyor. Ben öyle ölümcül hatalar yaptığımı düşünmüyorum açıkçası. Daha benim son halimi görmeden 5 saat daha al demesi... Tabi hoca sonuçta o ama.
5 saat daha ders alsanız bile sınavda kesin başarı sağlarsınız diye bişey yok ki olsa ödeyin parayı deneyin..sınavda çok saçma şeylerden yolun ortasında indirilen insanları gördüm üstelik iyiler kesin geçerler dediğimiz insanlara da oldu bu..biraz güven ve rahatlıkla ilgili galiba tabi bide stop ettirmemek:KK66:trafik tecrübe ve pratik ister kursta verilen saatlik dersler tabiki yeterli olmıcaktır

Ben 2 sene önce aldım ehliyetimi. Daha ilk günden itibaren çok rahat kullanıyordum fakat benim babamla çıkmaktan dolayı pratiğim vardı araba kullanmaya. Birkaç dersten sonra hoca benim yanımda telefonla oynuyor, konuşuyor, müzik dinliyor, son derece rahattı. Bana kesinlikle geçersin deyip duruyordu. Fakat ben hem emin değildim hem de ehliyetimi acilen almam gerekti, okula gidip gelecektim çünkü. Özel ders aldım. O özel ders beni inanılmaz rahatlattı, bence sen de istersen böyle bir şey düşün. Ben sınavı geçtim. Fakat ben de şimdi babam yanımdayken kullanınca aynı senin gibi oluyorum, sürekli hatalarımı söylüyor, panikleyip hiçbir şey yapamıyorum. Hata üstüne hata :KK43:

Yeni sistemi pek bilmiyorum açıkçası. Zorluyorlarmış, zorlasınlar bir zahmet bana kalırsa.
16 saatte normal şartlarda bir insanın araba kullanmayı öğrenmesi gerek.bizim zamanımızda beş saatti teorik dersler. Ama bu insanlar 16 saat alıp hala nasıl o sınavdan kalıyorlar o kısmı anlamıyorum işte.

Ama araba kullanmak biraz da yetenek meselesidir. Ben beş saatlik dersten sonra trafiğe çıkmaya başlamıştım mesela. Ablam o beş saatin üstüne belki 50-60 saat daha özel ders aldı farklı zamanlarda. Hala kullanamıyor, vazgeçti en sonunda. Belki de gerçekten ihtiyacın vardır.
Bence öğrendim sayılır, galiba hocayla fikir ayrılığına düştüğümüz konu bu. Bu adam 3. dersimde ben debriyajla sorun yaşarken "kaç saat ders aldın, öğrenmen lazımdı" diyen adam. El insaf arkadaş, hayatında hiç araba sürmemiş insana 3. dersinde (araya 4 gün girmişken) 2 hata yaptı diye "öğrenmen lazımdı" demek mi gerekiyor, bilemiyorum.

2002 yılında ehliyet aldım.
O günden sonra arabadan inmedim. Benim diyen erkege taş çıkartırım:))hatta o kadar ki solda 50 giden kadın gördümmü cinnet geçiriyorum.
Neyse
Size tavsiye;
Ben direksiyon sınavına girdiğimde eşin arkadan geldi.
Arka trafiği resmen felç etti.kimse geçmesin beni sıkıştırmasınlar hata yamayayım diye:KK66:
Ve hatada yapmamıştım zaten
Ama kafam rahattı arkadan gelen yoktu geçtim sınavı.
Tanıdığınız 2 kişiyi araçla sınav yerine götürün
Biri önden biri arkanızdan gelsin koruma gibi ohhh mis:KK66:)

Bence yeterli değilsin. Benimde motivem düşüyordu en ufak sözde fılan ama neden düşüyordu? Çünkü yeterli olduguma kendimde inanmıyordum. Ben kullanabılıyorum dedıkten sonra hiç öyle o bunu dedı su sunu dedi motivem düştüde süremedim olmuyor.
Neyse hersey bıttı sınav zamanı geldı çattı bindim motora ve oradakı zımbırtı herıfın dedıgı şu oldu " Motoru kaldırabılırsen başlıyoruz." :)))) Kalkış bıle yapamayacagımı söylüyor aklı sıra dalga geçti. Umurumda oldu mu yok. :) Senınkı senınle dalga gecmemış en azından. Biraz calış.

Ben üçüncü sınavda kazandım ancak. Hocanızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Eğer gidişat hala aynı olursa ders haklarınızın bitimine yakın ek ders istersiniz. Bana da her seferinde moralimi alt üst eden hocam, benim yirmi saat kadar daha ek derse ihtiyacım olduğunu söylemişti. Üçüncü sınavdan önce iki ders ücretsiz iki ders de ek aldım ve kazandım ama hocam farklıydı bu sefer yoksa büyük ihtimal yine kazanamayacaktım, moral bu kadar önemli. Ha birde bir şey daha; bende derslerde elim ayağım birbirine karışırken sınavlarda son derece rahattım. Halbuki sınava saniyeler kala heyecandan tir tir titriyor ve "yok sınava girmemin hiç bir anlamı yok, arabayı kaldıracak güvenim ve gücüm bile yok şu an, vaz geç hiç girmeden burdan uzaklaş" diye kaç kere gidip gidip geliyordum valla :KK48: ama arabaya bindiğim andan itibaren o düşünce ve korku silinip her şey otomatiğe bağlanıyordu sanki. İki sınavda da parktan kalmıştım ama gerçekten yapamadığımdandı, heyecsndan falan değildi yani. Sanırım kimse karışmadığı için sınavda bildiklerinizi daha rahat uyguluyor ve şaşırmıyorsunuz.

Kendine güveneceksin başka çaren yok. Bir arkadaşımız vardı kursta. Diyarbakırlı 5 çocuk annesi aslan gibi bir kadın. Hoca bir gün ona x acaba bir kaç ders daha mı alsan tam hazır görmüyorum seni sınava dedi. Bizimki hocaya dönüp sen rahat ol hocam ben yapacağım görürsün dedi ve ilk seferds geçti sınavı :)

Kursta aldığın derslerle trafiğe çıkabilirsin. Ben kurs dışında pratik yapmadım çünkü arabamız otomatikti. Ehliyeti aldığım gibi gece çıktım bir kaç kere. Yaktım dörtlüleri pratik yaptım. 3. De e5 e çıktım inan ara sokaktan daha kolay.

Biz iki arkadaşdk.o kullanırken ben arkada oturup sorular soruyordum ben kullanırken o arkada soru soruyordu.çok fena bi adamdı kendisi ama biz gırgır şamata idare ediyordk en son hocada bize uydu...müzik falan açtır sende rahatla. Kaç ders alırsan al bi işe yaramayacak kendi arabanla trafiğe çıkana kadar.

Açıkçası eğer kendine guvenmiyorsan ders al hem daha iyi olur sana aklında bı şey kalmaz hem de şansa atmamış olursun. Ama tavsiyem o hocadan alma ders. Sonrasında da uyar onu. Kimse kimsenin özgüvenini düşürecek hareketler yapamaz.

Açıkçası eğer kendine guvenmiyorsan ders al hem daha iyi olur sana aklında bı şey kalmaz hem de şansa atmamış olursun. Ama tavsiyem o hocadan alma ders. Sonrasında da uyar onu. Kimse kimsenin özgüvenini düşürecek hareketler yapamaz.
Bence bunlar hep manipülasyon. Hocayı kabaca analiz etmek gerekirse:
-Sakin, kaba davranmıyor, sesini yükseltmiyor, tartışmaya girilecek türden bir üsluba sahip değil
-Açık açık sen yapamıyorsun, yapamazsın, olmaz gibisinden konuşmuyor ama en ufak şeyde uyarması, durduk yere uyarması bile bana kendimi yetersiz hissettirip özgüvenimin zedelenmesine sebep olacak hareketler
-Motive etmenin m'si bile yok, hayatımda ilk defa direksiyon dersi alıyorum bu yüzden bu işler nasıl yürür bilmiyorum ama hayatımızda hocalarımızın daima bizi az da olsa motive eden bir tarafları olmuştur, bunda o yok.
-Daha son halimi görmeden 5 saat daha almalısın demesi alttan alttan bir manipülasyon mu acaba? Olmaya da bilir, hadi art niyetli olan taraf ben olayım, yine de bu durum benim için olumsuz.
-Belki de adamın baştan sona bilinçli olarak yaptığı şey benim "hocayla ilgisi yok, hata bende" diye düşünmemi sağlamaktır. Tamamen kendi fesatlığım da olabilir tabi bütün bunlar.

16 saat isine çok sveindim ama az
yurt diisinda 20 saat ve parkur yok dumduz trafikde gidiyorsun iste
tabi zamnla hizli yola falan geçiyorsun ama her zaman gerçek bir trafikdesin

neyse soruna gelince gittigin ehliyet kursunda abska hoca varsa degistirmek istedigini soyle,baskasi yoksa hakkin varsa kursu degistir
ikisinide yapamiyorsan adama soyle siz boyle boyle yapinca daha çok strees oluyorum de, para kaznaiyor ve musteri memnuteti on olanda olmali, en azindan iki dk susmayi deneyebilir ne sonuç vercegini gormek için
10 saatde daha once arabaayla ilgisi olmayan bi bayanin kendini hazir hissetmesi milyonda bir fln gorulur herhalde,olmaycak bir is yani
ama yinede bu konusma yorum olayini çozun bir oncelik olarak
ama 20 saat yapsan daha iyi olur diye dusunuyorum

Bence bunlar hep manipülasyon. Hocayı kabaca analiz etmek gerekirse:
-Sakin, kaba davranmıyor, sesini yükseltmiyor, tartışmaya girilecek türden bir üsluba sahip değil
-Açık açık sen yapamıyorsun, yapamazsın, olmaz gibisinden konuşmuyor ama en ufak şeyde uyarması, durduk yere uyarması bile bana kendimi yetersiz hissettirip özgüvenimin zedelenmesine sebep olacak hareketler
-Motive etmenin m'si bile yok, hayatımda ilk defa direksiyon dersi alıyorum bu yüzden bu işler nasıl yürür bilmiyorum ama hayatımızda hocalarımızın daima bizi az da olsa motive eden bir tarafları olmuştur, bunda o yok.
-Daha son halimi görmeden 5 saat daha almalısın demesi alttan alttan bir manipülasyon mu acaba? Olmaya da bilir, hadi art niyetli olan taraf ben olayım, yine de bu durum benim için olumsuz.
-Belki de adamın baştan sona bilinçli olarak yaptığı şey benim "hocayla ilgisi yok, hata bende" diye düşünmemi sağlamaktır. Tamamen kendi fesatlığım da olabilir tabi bütün bunlar.

Şöyle yapabilirsin o kalan 4 derste hocaya kibarca dersin müdahale etmemesini sonrasında da son derste de sorarsın nasıldı diye hem kendini tartmis olursun eğer yine kötü derse ek ders alırsın ama bana ekten 5 ders al demesi saçma geldi çunku hiç bilmeyen birisi bile 4-5 derse kendini toplayip bir öğreniyor. Bı de hocayla anlas diyelim ki sınavda kurul varken aynaya bakmayı unuttun atıyorum bı şekilde işaret etsin sana

Şöyle yapabilirsin o kalan 4 derste hocaya kibarca dersin müdahale etmemesini sonrasında da son derste de sorarsın nasıldı diye hem kendini tartmis olursun eğer yine kötü derse ek ders alırsın ama bana ekten 5 ders al demesi saçma geldi çunku hiç bilmeyen birisi bile 4-5 derse kendini toplayip bir öğreniyor. Bı de hocayla anlas diyelim ki sınavda kurul varken aynaya bakmayı unuttun atıyorum bı şekilde işaret etsin sana
Beni de rahatsız eden şey o oldu işte, daha benim 5 dersim var ücreti ödenmiş, onları henüz yapmamışız bana 5 ders daha alman lazım falan demesi oldu... Hani biz son 2 derse geliriz artık, bana der ki bak 14 saati bitirdik ama senin hataların var, böyle olmaz, bence 5-6 saat ek ders al onlarda toparlayalım falan dese eyvallah. Ya da bana bugün "hataların var, 16 saatin sonunda da düzeltemezsen ek ders alman gerekecek" dese daha normal gelirdi. Ama daha benim son halimi görmeden ek ders lafı hiçbir anlamda hoşuma gitmedi. Ben debriyajla ilgili sıkıntılarımı çözmeye başladım zaten, benim park yapmada, geri gitmede, L şeklinde geri geri sokağa girmede falan sorunum yok ki. Yahu kaldırıma çarpan, kaldırıma çıkanlar var. Çukurlara düşenler var. Ben vitesi de bakmadan değiştiriyorum. Bu adam benim hiç sürüş deneyimim olmadığını bile bile benim daha 3. dersimde "bunları öğrenmiş olman gerekirdi, bunları yapabiliyor olmaz lazımdı" demiş adam. "bu" dediğimiz de debriyaj tabi... Kendi ağzıyla debriyajı öğrenince arabayı kullanmayı öğreniyorsun falan diyor, daha ne olsun...

X