Araba sevdası

Safinaz1

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2024
440
726
28
Kızlar merhaba
Ben yeni evliyim eşimle şu anda mecburi sebeplerden farklı yerlerdeyiz 1.5 ay kaldı eşimin dönmesine. Size bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Eşimle nişanlıyken eşim kendisine araba aldı o zaman kardeşi ve ailesi de biraz yardımda bulundu eşime. Benim ehliyetim var eşim bana sürdürüyor fakat tek başıma trafiğe çıkacak kadar iyi bir şoför değilim. Eşim giderken arabayı kardeşine bıraktı. Bu benim gözüme batmadı çünkü bende kalsa duracaktı araba ben süremem eşim yokken şu anda kendime güvenmiyorum. Benim niyetim yavaş yavaş iyi bi şekilde öğrenmek acelemiz yok şu anda. Fakat arkadaşlarım bana, arabayı sana bırakması gerekiyordu, kardeşi neden kullanıyor sizin arabanız o gibi şeyler söylediler acaba dedim ben yanlış mı düşünüyorum ama eşimin öyle ailesine düşkünlüğü, beni geri plana atması gibi rahatsız olacağım bi durumumuz yok çok da mutluyuz ailelerle de sorun yaşamadan evlendik. Ben kendimde de çok hak göremiyorum şu anda açıkçası belki yeni evlendiğim için ama şımarıklık olur gibi geliyor bana bırak git demek. Belki 6 ay belki 1 sene sonra ben tek başıma trafiğe çıkabileceğim o zaman bi yere gitmesi gerekse tabiki bana bırak derim. Biraz sabretmek lazım sanki şu an kendimi doldurmuş olmak istemiyorum. Başka görüşleri merak ettim bu konuda. Siz ne düşünüyorsunuz?

Kızlar merhaba
Ben yeni evliyim eşimle şu anda mecburi sebeplerden farklı yerlerdeyiz 1.5 ay kaldı eşimin dönmesine. Size bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Eşimle nişanlıyken eşim kendisine araba aldı o zaman kardeşi ve ailesi de biraz yardımda bulundu eşime. Benim ehliyetim var eşim bana sürdürüyor fakat tek başıma trafiğe çıkacak kadar iyi bir şoför değilim. Eşim giderken arabayı kardeşine bıraktı. Bu benim gözüme batmadı çünkü bende kalsa duracaktı araba ben süremem eşim yokken şu anda kendime güvenmiyorum. Benim niyetim yavaş yavaş iyi bi şekilde öğrenmek acelemiz yok şu anda. Fakat arkadaşlarım bana, arabayı sana bırakması gerekiyordu, kardeşi neden kullanıyor sizin arabanız o gibi şeyler söylediler acaba dedim ben yanlış mı düşünüyorum ama eşimin öyle ailesine düşkünlüğü, beni geri plana atması gibi rahatsız olacağım bi durumumuz yok çok da mutluyuz ailelerle de sorun yaşamadan evlendik. Ben kendimde de çok hak göremiyorum şu anda açıkçası belki yeni evlendiğim için ama şımarıklık olur gibi geliyor bana bırak git demek. Belki 6 ay belki 1 sene sonra ben tek başıma trafiğe çıkabileceğim o zaman bi yere gitmesi gerekse tabiki bana bırak derim. Biraz sabretmek lazım sanki şu an kendimi doldurmuş olmak istemiyorum. Başka görüşleri merak ettim bu konuda. Siz ne düşünüyorsunuz?
Benim aklıma neden Recaizade Mahmut Ekrem'den Araba Sevdası geldi 😁
Eşiniz arabayı direkt kendi parası ile almamis, ailesi yardım etmişse (etmemiş de olabilirlerdi) ve açıkçası siz de araba kullanmayı çok iyi bilmiyorsanız, kendinizin de yazdığı gibi araba kapıda duracaksa sizde kalmasının bir mantığı yok bence.
Kardeşler arasındaki bu meseleye hiç karışmayın. Eminim zaten eşiniz geldiği zaman o araba sizin kapıda durur. Velev ki siz çok iyi ogrendiniz araba kullanmayı, o zaman da illa kapıda duracak demeyin. İnsanlık hali yine ailesine lazım olur üç gün beş gün onlarda kalir. Bunlar doğal seyler. Arkadaşlarınızın doldurusuna gelmeyin. Bizim arabamız bozuldu. Evde bebek var, acil bir şey olur diye kardeşinin arabası kaç gündür bizim kapıda mesela. Şimdi kardeşinin işi cikti gidip verecek esim. İyi niyet suistimal edilmediği sürece kardeşler arasında böyle şeyler normal.

Son düzenleme:
Benim aklıma neden Recaizade Mahmut Ekrem'den Araba Sevdası geldi 😁
Eşiniz arabayı direkt kendi parası ile almamis, ailesi yardım etmişse ve açıkçası siz de araba kullanmayı çok iyi bilmiyorsanız, kendinizin de yazdığı gibi araba kapıda duracaksa sizde kalmasının bir mantığı yok bence.
Bence kardeşler arasındaki bu meseleye hiç karışmayın. Eminim zaten eşiniz geldiği zaman o araba sizin kapıda durur. Velev ki siz çok iyi ogrendiniz araba kullanmayı, o zaman da illa kapıda duracak demeyin. İnsanlık hali yine ailesine lazım olur üç gün beş gün onlarda kalir. Bunlar doğal seyler. Arkadaşlarınızın doldurusuna gelmeyin.
Benim de aklıma o geldiği için başlığı öyle yaptım 😂 bir de aslında sağlıkla ilgili konu açacakken son anda bu kafama takıldığı için bunu yazdım ama sağlık seçmişim değiştirmemişim onu nasıl değiştireceğim biliyor musunuz?
Yazdıklarınız için teşekkür ederim bencede karışmamalıyım sonuçta benden esirgediği bir şey yok eşimin. Henüz yeni evlenmişken neler düşünüyor desinler istemem ayrıca.

Kızlar merhaba
Evinin huzurunu üç beş kişinin lafı uğruna bozma.

Sizin durumunuz için evet size bırakmaması saçma değil. Ama trafige çıkmak için zamanı beklemeyin. Özel hoca artı her gün az az çıkmakla çok rahat ogreniliyor. Direksiyon hocası ile kendi arabanızda ders alın. 6-8 derste aradaki farkı görürsünüz. Ben çok kısa sürede çıktım trafiğe. Otoban korkum olduğu halde. Sonra şehir dışına falan da gittim. Buyuk bir özgürlük katıyor. Geç saatte rahatça arkadaşlarımla buluştum. Aileme gidince orda kalmak zorunda olmadım. Birine beni bırak deme eziyeti yok. Dolayısı ile bu sizin için motivasyon olsun. Arabayı öğrenin. Araba sizde olsa rahatca gezerdiniz.

Kızlar merhaba
Bir durumdan karı koca ikisi de memnunsa , ki bu örnekteki gibi durumsa, başkasının yorum yapma hakkı yoktur. Karı koca öyle uygun görmüştür o kadar.

Ayrıca kocan zamanında arabayı aile desteğiyle almışsa ve sen şu an iyi bir şoför değilsen araba boş boş sizin evin önünde duracağına kardeşinin kullanması daha mantıklı.

Sana tavsiyem her şeyini arkadaşlarına anlatma. İnsanları bilemezsin, belki senin mutlu evliliği kıskanır, o yüzden iş yerinde seni bir güzel doldurur sonra eve gelip kocanla bağır çağır kavga edersin.

Bu arada trafiğe çıkmak için en az 6 ayın geçmesini beklemek çok fazla. Bence korkunu yenip bir an önce trafiğe çık. Çünkü diğer türlü trafiğe çıkmayı durmadan ertelersin.

Bir durumdan karı koca ikisi de memnunsa , ki bu örnekteki gibi durumsa, başkasının yorum yapma hakkı yoktur. Karı koca öyle uygun görmüştür o kadar.

Ayrıca kocan zamanında arabayı aile desteğiyle almışsa ve sen şu an iyi bir şoför değilsen araba boş boş sizin evin önünde duracağına kardeşinin kullanması daha mantıklı.

Sana tavsiyem her şeyini arkadaşlarına anlatma. İnsanları bilemezsin, belki senin mutlu evliliği kıskanır, o yüzden iş yerinde seni bir güzel doldurur sonra eve gelip kocanla bağır çağır kavga edersin.

Bu arada trafiğe çıkmak için en az 6 ayın geçmesini beklemek çok fazla. Bence korkunu yenip bir an önce trafiğe çık. Çünkü diğer türlü trafiğe çıkmayı durmadan ertelersin.
Haklısınız. En az 6 ay dememin sebebi şu aslında kendimden iyice emin olup trafiğe tek öyle çıkmak istiyorum yoksa eşim yanımdayken ara ara çıkıyorum trafiğe ama tek çıkamam eksiklerim var hala. Risk almak istemiyorum açıkçası belki bir kaç ay daha devam etsek kendime güvenim gelir 6 ay daha uzun bir süredir dediğiniz gibi yaşayarak göreceğim onu da teşekkür ederim

Sizin durumunuz için evet size bırakmaması saçma değil. Ama trafige çıkmak için zamanı beklemeyin. Özel hoca artı her gün az az çıkmakla çok rahat ogreniliyor. Direksiyon hocası ile kendi arabanızda ders alın. 6-8 derste aradaki farkı görürsünüz. Ben çok kısa sürede çıktım trafiğe. Otoban korkum olduğu halde. Sonra şehir dışına falan da gittim. Buyuk bir özgürlük katıyor. Geç saatte rahatça arkadaşlarımla buluştum. Aileme gidince orda kalmak zorunda olmadım. Birine beni bırak deme eziyeti yok. Dolayısı ile bu sizin için motivasyon olsun. Arabayı öğrenin. Araba sizde olsa rahatca gezerdiniz.
Doğru diyorsunuz benim için büyük rahatlık olur ben de çok istiyorum bekarken ben ehliyeti aldıktan sonra araba yoktu çok iyi öğrenme imkanım olamadı maalesef ama şimdi araç varken ne kadar hızlı öğrenirsem kendime o kadar faydam olur, çok geç öğrendiğim için araba sürmeyi sanki benim için alışması daha zor olacakmış gibi geliyor biraz tedirgin oluyorum ama öğrenmeyi çok istiyorum. özel dersi düşüneceğim teşekkür ederim 🙏🏻

Bu kişi gerçekten arkadaşınız mı? Öyleyse dikkatli olun. Sizi ve evliliğinizi eleştirecek fırsatı vermemelisiniz.

Buna devam ederse zamanla haddini aşacak birine benziyor.

Kafanızı karıştırmış bu vesileyle gönlünüz de karışacak gibi görünüyor.

Araba siz henüz nişanlıyken eşinizin ailesinin ve kardeşinin maddi desteğiyle alınmış. Üstelik araba kullanmayı da bilmiyorsunuz. Arabanın sizde kalması ne işe yarayacak ki? Arkadaşlarınız ortalık karıştıran, tehlikeli tipler. Ben olsam o “arkadaşlar”la ilişkimi gözden geçirirdim.

İyi de araba almanız icin size destekte bulunmuslar.İşi vardır belki nolacak kullansa.Sizin acileyeti olan bir işiniz olsa da alsalar anlarım.Araba sizde dursa ne durmasa ne.

Haklısınız. En az 6 ay dememin sebebi şu aslında kendimden iyice emin olup trafiğe tek öyle çıkmak istiyorum yoksa eşim yanımdayken ara ara çıkıyorum trafiğe ama tek çıkamam eksiklerim var hala. Risk almak istemiyorum açıkçası belki bir kaç ay daha devam etsek kendime güvenim gelir 6 ay daha uzun bir süredir dediğiniz gibi yaşayarak göreceğim onu da teşekkür ederim
Bulunduğun yerde trafik çok mu yoğun? Önce tek başına çok dar olmayan ara sokaklarda sürsen sonra caddede sürsen iyi olmaz mı?

Ne gibi eksikliklerin var?

Bulunduğun yerde trafik çok mu yoğun? Önce tek başına çok dar olmayan ara sokaklarda sürsen sonra caddede sürsen iyi olmaz mı?

Ne gibi eksikliklerin var?
Hayır aslında trafiğin sakin olduğu yerler var elbette merkez yoğun tabiki ama,
debriyaja ayağım çok alışık değil hala kalkışlarda tereddütlü kalkıyorum kırmızı ışık beni biraz geriyor bu sebepten, sinyalde viteste sürüşte vs bi sorunum yok dönüşlerim de iyi, trafikte ani gelişebilecek durumlarda reaksiyon alabilecek cesaretim yok henüz, beni en çok korkutan da bu Allah korusun hız yapmam zaten ama tek çıkmam için bir süre hep birisiyle trafiğe çıkıp pişmem gerektiğini düşünüyorum.

X