Size, araba kullanmayı öğrenme sürecimi anlatayım: Ehliyetimi 2010 yılında araba kullanmayı öğrenerek aldım; ama araba almayınca unuttum gitti. Ve yaklaşık 5 ay önce manuel arabamı aldım. Özel hoca tuttum. Hocayla iki hafta boyunca her gün, her türlü yolda, çalıştım. Hocamla, geri gitmeyi, stop ettirip tekrar çalıştırmayı, park etmeyi, yokuşa çıkmayı ve araba kullanmaya dair her şeyi defalarca çalıştık. Gece de çalıştık, ışıkları kullanmayı öğrendim. Trafikten acayip korkuyordum, arabalar üstüme geliyor gibi hissediyordum. Kavşakta, karşıya geçemiyordum. 4-5 kez arabayı stop ettirip kaldım öylece panikledim ve arabayı yanımdakine verdim, geçiremeyeceğim dedim. Sonra bunun da üstesinden gelmek için sabahları 6 gibi kalktım, yollar boş olduğu için defalarca o yollarda, tek başıma mekik dokudum. Geçemediğim kavşaktan, defalarca stop ettirmeden geçtim. Kırmızı ışıklara denk gelmeye çalıştım, durdum kalktım. Hoca dışında, babamla abimle tecrübeli kim varsa tanıdık, aldım yanıma, her gün saatlerce araba kullandım. Yolda giderken stop ettirdiğimde, korna çalanlara, küfredercesine bakanlara hiiiçç aldırmadım. Yorulmadım, bıkmadım, usanmadım ve şimdi çok şükür kullanıyorum. Şehir içindeki yoğun trafikte geçip gidiyorum. Park edebiliyorum. Sıkıntım yok çok şükür. Siz de uğraşırsanız üstesinden gelirsiniz ama muhakkak bir hoca tutun. ya da eşiniz sabırlı ve iyi bir öğreticiyse onunla da çalışabilirsiniz. kolaylıklar dilerim.