araba kullanmaktan korkuyorum

nickitam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2013
829
649
158
Selam kizlar on yillik ehliyetim var ama on dakikalik tecrubem yok simdi esime bir araba aldirdim ögrenmek istiyorum diye ama bende direksiyona gecmeden kalpte sıkısmalar gerginlik heyecan basliyor özel ders aliyorum ama heyecandan kafa basmiyor araba kullanan bayanlar nasil basarduniz banada bi el ativerin cesaretlendirin birde cok profesyonelim gibi gittimde manuel aldim

Ben de konuyu takipteyim. Ben de iki ay once ehliyet, bir ay once de araba aldım manuel. Havalardan hem de korkudan dolayi çıkmıyorum garajda duruyor araba. Tavsiyeleri ben de beklerim:)

İlk başlarda öyle olur konu sahibi
9 yıldır araba kullanıyorum.
İlk başlarda mahalle arasında başladım.
Kızımı kreşe bırakıp arabayı evin önüne park edip işe gitmek için dolmuş beklerdim.

Giderken de yolları takip ederdim.

Burdan gitsem daha rahat,şu ışıkta sağda beklesem rahat dönerim gibi
Kırılma noktam kızım çıkış saatinde okulda tek kalıyordu.Tüm arkadaşları gitmiş olup sadece öğretmenle bekliyordu.

Baktım olacak gibi değil dolmuş beklemekle ömrüm tükeniyor bi cesaret çıktım.
Çıkış o çıkış

Ben yaklaşık 10 yıldır araba kullanıyorum.işim gereği mecburen kullanmak zorunda kaldım.ilk zamanlar işten eve gitmek için geceyi beklerdim korkumdan.sağ şeritten yavaş yavaş giderdim.arkamda kamyonlar korna çalardı,hiç umursamazdım.ama bu 1 hafta falan sürmüştür.alışıyor insan.refleksleriniz güçlüyse hiç korkmayın(aniden önünüzde duran araç falan olursa)

Kursta öğrendiğim. İnsanın biraz içinde olucak ama.ben yıllarca korkudan ehliyet almaya yanasamamistim. Sonra,herkesin yaptığı şeyi ben niye yapamıyorum ki,dedim ve o motivasyonla basladim. Tekrarliyorum:cesaret ve dikkat
Ha birde istemek

Araba sürme olayı benim için mücadele oldu, ne ehliyet almamı ne araba almamı ne de kullanmamı ailem istemiyordu. Kaçak göçek ünide kursa gittim, bir iki kere arkadaşlarım gösterdi , kurs da 10 saatlik direksiyon dersi adı altında 100 lirayı cebe atıp 1 saat bile kullandırmadı. Araba alacak olduğumda ailem istemediği için ne araba seçmeme yardımcı oldular ne de arabayı kullanmama. İnat ettim ben arabamı alıcam , sabahın köründe minübüs otobüs peşinde saatlerimi heba etmeyeceğim diye. Gittim son derece dandirik 96 model bir ufaklık aldım önce. Sonra da akşamları tenhalara çıktım 3-5 gün. Bir iki kere arkadaşım da geldi yanımda. Sonra başladım yavaş yavaş trafiğe çıkmaya. Derken şimdi "yolların ustasıyım , gözlerinin hastasıyım " moduna girdim

Önce trafiğin yoğun olmadığı yerlere ufak ufak çık. Hızın az olursa kontrolun çok yüksek olur. Trafikten uzak uzak yavaşça başla. İnan alışınca bisiklet sürmekten bile kolay. Bir süre sonra herşey otomatiğe bağlanıyor zaten. Ha bir de eşinle babanla falan değil de müdahale etmeyecek bir arkadaşınla çık ilk zamanlar..

Canim kendini herkes yapıyor ben neden yapamicakmisimkii diye motive et benimde ehliyetim vardı eşim hiç vermezdi arabayı bana bir gun dedim ki öğrenicem ben bu işi çıktım onla yola heyecan yapıp hep istop ettirdim eşim kızdı bana sonra in arabadan dedim sacmalama dedi indirdim sonra onu oracıkta bırakıp bastım gittim gidiş o gidissama ben yapicam diceksin

tavsiyem yaninizda kimse olmadan cikin yola.. sehrin en islek caddesine girin.. dur yap kalk yaparak pratik kazanin..
ben korkumu boyle yendim.. esim yanimda yokken alip ciktim.. ilk basta cok panik yaptim ama 10 dakika sonra alistim
o gunden sonrada korkumu yendim...
.

ben de korkuyorum.

ilkokul mezunları bile yapıyor ben neden yapamayım ki diye kendime cesaret veriyorum.

ama bazen o ilkokul mezunları öyle saçma şeyler yapıyor ki yolda kendimi kurtardıktan sonra baya sinirleniyorum.

dikkatli olmak sürekli aynaları kontrol etmek ve navigasyon benim çok işime yarıyor. önceden şuradan döneceksiniz vs demesi insana hazırlanmak için süre tanıyor.

bir de önce bildik yollardan kısa mesafeden başlayın, sonra biraz daha fazla mesafelere gidin, ama hep cesaret lazım. ne yazık ki...

bana sevgilim alıştırdı ehliyetim vardı ama zor cesaret ediyordum, onla birlikte gidiyorduk o baya usta bana yolda taktik veriyordu, şimdi geç şimdi bekle gibisinden. sonra zorladıkça ben de tek başıma çıkmaya başladım.

bir de bikaç günde bir kullanmak lazım yoksa insan paslanıyor.

Yeni başlayanlar için arabayi sık sık kullanmak sart.1 hafta kullanmasam ilk 5-10 dakika geriliyorum

İlk zamanlar zor oluyor zamanla alışıyorsunuz..
Benimde 7 yıldır ehliyetim var ama 4 yıldır aktif kullanıyorum.Manuel vites
Önce işlek olmayan kısa mesafeleri kullanın ve mutlaka tek başınıza çıkın.Yanınızda birileri olunca daha çok heyecan yapıyorsunuz..Belki başlarda araba istop eder çalıştıramazsınız vs ama daha sonra hepsi oturuyor..
Daha sonra mesafeyi ve hareketli yerlerde kullanmayı artırın zamanla hepsi düzeliyor...Araba parketmeyi bile kendi kendime öğrendim...Daha sonra neden şimdiye kadar kullanmadım diyeceksiniz..

Direksiyon dersi alin.
Ben araba kullanmayi bilmeyen birinin kendini yollara atmasini mantiksiz ve tehlikeli buluyorum acikcasi. Once adam akilli ogrenin, trafik kacmiyor, hakimiyet kazaninca cikarsiniz.

Aslında deli cesareti. Ben yaparım, diğer kadınlar kullanıyor da ben neyi kullanamıyorum o kadar araba aldık deyip fırlamakla başlıyor serüven

Ben 2013 yılında aldım ehliyetimi. Aldığımda üniversitedeydim İzmir gibi bir yerdeydim ayrıca. Arkadaşlarımla hemen araba kiraladık. Şimdiki aklım olsa araba kiralama işine asla girişmem . Ama diyeceğim o ki CESARET en önemli sey.

Suan aktif olarak araba kullanıyorum. Araba kullanmayı gözünüzde büyütmeyin lütfen. Araba kullanmak beni rahatlatan bir şey çok keyif alıyorum. Umarım sizde bunun tadını alabilirsiniz.

Bende ayni durumdayim.9 sene once ehliyet aldim. Ayni sene sehirler arasi yolda bi arabaya arkadan vurdum. Hizimi ayarlayamadim. O gunden beri direksiyona gecemiyorum kalbim sikisiyo.
Birine zarar veririm diye korkuyorum

Ozel ders almayi dusunuyorum

Ne arabam ne ehliyetim var.nede bunlari almaya iten heves. Bugun yolda esime dedim en pahali arabayida verseler al bin kullan deseler kabul etmem dedim. Bayiliyorum kullananlari gorunce.hosuma gidiyor ozguven kokuyor valla . Ama adrenalinden nefretttt ettigim icin isteksizim sonsuza kadar.cesaretinizi zorlayin derim.baslamissiniz bitirin.kisa sakin mesafeden yogun mesafeye gecerek

14 yıllık ehliyet ve sıfır tecrübem var..
Ehliyetim yok aslında gibi..
Arabam da yok zaten..
Pek merakim da yok..
Ne zaman acaba becerebilir miyim diye dusunsem trafikte gördüğüm çoğu kişiye bakıp bunlar kullanıyorsa herkes kullanır diyorum:)
Heyecaninizi yenince zamanla alisirsiniz bence.. önemli olan kendinizi ve başkalarını tehlikeye atmayan bir şoför olmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…