• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sürme meselesi

Esle ogrenmek zor oluyor ve erkekler arabalarini paylasmak istemiyor.
Ben mesafenin yakin oldugu 5-10 km koy yollarinda yada yakin marketlere gidiyorum tek basima ama esim ehliyet almami hic istemiyor.hep kostek hep kostek hic iyi olmadu senin arabayi kullanmayi ogrenmen diye manuel bide araba esimden habersiz alip goturuyorum ama sunir oluyor ehliyetim olmadan fazla uzaklasamicagimi biliyor ve arabanin hep ona kalmasini istiyor.ne hiz yapmayi seviyorum nede bu zamana kadar bir kazam oldu ona ragmen hep erteliyor ehliyet isini yok bidahaki seneye alirsin yok syle yok boyle.
Dinlemeyin eslerinizi biraz cesaret lazim
Dinlemeyin eslerinizi diyen birinin de ehliyet almak icin esini dinlemesi :halay:

Ehliyetimi aldığım ilk gün stop ettirince biraz cesaretim kırıldı ve biraz da korktum, bir süre kullanmadım. Sonra babamdan gizli arkadaşlarımla şehiriçine gezmeye gittik ki arkadaşlarımın ehliyeti de yoktu. O şekilde ufak tefek hatalar da yaparak öğrendim, ufak kazalar da oldu ama daha korkmadım. Korkmaya da gerek yok, cesaret edin biraz gerisi gelir. Korkunuz size engel oluyor, bu şekilde olmaz. Araba kullanmak o kadar zor bir şey değil, zamanla herşeyi otomatik şekilde yani düşünmeden yapıyorsunuz. Eşinizle kullanmak istemiyorsanız da sürücü kurslarında hocalarla belki anlaşabilirsiniz ücret karşılığında bir kaç ders almayı.

Trafik kurallarına uyup, hız yapmayıp, alkollü araç kullanmayıp, kırmızı Işık’ta geçmeyip, ters yoldan girmeyip, yaya ve okul yolunda durup insanlara yol verip, emniyet kemerini takıp, araba kullanırken telefon kullanmadıktan sonra neden kaza olsun? Neden bir sorun olsun? Yavaş yavaş alışacaksınız. Korkmayın.

bu yorumu beğenmeye gelmiştim bi baktım daha önce okuyup zaten beğenmişim. Beni araba sürmeye motive eden yazılardan biri bu mesaj.

asker esiyim esim goreve gidip 2 ay 3 ay gelmeyince is basa dusuo hastane market eczane hepsi sana bakinca bide 2 cocuk olunca mecburen ogreniliyor kendine guvenin yoksa once bi ozel hoca sonada trafikte pratikle gecer
ilk ehliyeti aldigimda buyuk bi kaza yaptim araba pert oldu ben o aractan sag ciktim bende bidaha asla kullanamam die dusunuodum ama zamanla geciyor o his sadece pratik ve zamana ihtiyacin var:KK14:

Herkes araba sürmek zorunda değil, siz de sürmeyiverin. Zaten korkularınız varmış. Bı korkuların üzerine neden gidesiniz? Huzursuzsanız sürmezsiniz olur biter. toplu taşıma araçları da var. Kafaya takmayın

Ah kızlar ah! Evlenmeden önce şu ehliyet ve direksiyon işini halletmenşz şart. Bana sağolsun babam öğretti ve hep dedi ki düz vites öğreneceksin, yarın elin oğlu düz vitesi getirir koyar sana da bakmak düşer diye. Arabamı da evlenmeden önce gece gündüz çalışıp aldım.

20 yildir araba kullaniyorum, daha dun garaja girerken arabayi hafifce duvara carptim. Ne yapalim? Allah buyuk kazalardan korusun ama ufak tefek olaylar yasanabilir. Kendinizi korkutmayin. Mumkunse fazla trafik olmayan saatlerde yalniz basiniza yakin yerlere surerek alistirmalar yapiniz. Akrabalar vs dikkat dagitmaktan ve panik yaptirmaktan baska bisey yapmiyorlar maalesef .

Karı koca panik ataksiniz herhalde..
Ne korkutuyor seni böyle.kendi sürüyorsa sen de sürersin.

Bu devirde kasko yaptırmamak iyi cesaret yanlız.
10 seneden uzun olmuştur ben araba kullanmaya başlayalı. Henüz sebebiyet verdiğim bir kaza olmadı ama arkadan çarpan oldu,başka bir araç sahibine kızıp geri vitese takıp bana çarpan oldu,cama kamyonun tekerinden taş fırlayıp camımın patladığı oldu kaskodan ücretsiz değiştirdim.
Yani siz mükemmel kullansanız dahi adı üstünde kaza gelir olmadık anda bulur. Aracı kimin kullandığının önemi yok yani.
Öncelikle kasko yaptırın.
Sonrasında eşinizle asla kata ve zinhar çıkmayın,mümkünse özel ders alın.

Arabaya tek başınıza binip kullanmazsanız cesaret gelmez. Trafik olmadığında bismillah deyip direksiyon başına geçin. Bir iki acemilik sonrası bakmışsın sürüyorsun. Araba kullanırken korkun zaten. Korkmazsanız dikkat gider ve kaza olur .korku iyidir

Sizi aşağıya çeken adamlardan uzak durun lütfen. Eş dediğin destek olur destek. Kullanırsın canım,o trafikte gördüğün biçok kişiden çok daha iyi kullanırsın hatta.

asker esiyim esim goreve gidip 2 ay 3 ay gelmeyince is basa dusuo hastane market eczane hepsi sana bakinca bide 2 cocuk olunca mecburen ogreniliyor kendine guvenin yoksa once bi ozel hoca sonada trafikte pratikle gecer
ilk ehliyeti aldigimda buyuk bi kaza yaptim araba pert oldu ben o aractan sag ciktim bende bidaha asla kullanamam die dusunuodum ama zamanla geciyor o his sadece pratik ve zamana ihtiyacin var:KK14:
Aynı benim gibisin sende anlattıklarının tamamını bende yaşıyorum ama tek eksik çocuk . Söylediklerinin tamamına katılıyorum

Kaskoyu kendir yaptır.
Benimde eşim gram destek olmadı. Üstelik ehliyeti aldığımda 8 aylık hamileydim. İkinci kızıma hamileyken trafiğe çıktım. 5-6 aylık hanileydim ilk trafiğe çıktığımda :)
Eşime bu gün işe arabayla gidicem dedim bır bır bır konuştu dinlemedim. Aldım anahtarı çıktım üstelik çevrede hamilesin bilmem ne bişey olur dediler ama takmadım. Gerçekten istiyordum çünkü.
Gerçekten birşeyi istersen yaparsın.
Şu an kızım bir yaşında atıyorum oto koltuğuna onu fink atıyoruz walla İstanbul avmlerinde :D

Bizde tam tersi, eşimin ehliyeti var ama hiç kullanmamış bugüne kadar. Her yere ben sürüyorum. İstanbulun her yerine gittim sayılır:KK53:. Eşim navigasyon görevini üstlendi yolları caddeleri iyi bildiği için. Şimdi bebek yüzünden mecburen özel ders alıyor, olur da ben kullanamaz durumda olursam ve acil birşey olursa diye.

Herkes araba sürmek zorunda değil, siz de sürmeyiverin. Zaten korkularınız varmış. Bı korkuların üzerine neden gidesiniz? Huzursuzsanız sürmezsiniz olur biter. toplu taşıma araçları da var. Kafaya takmayın
bu nasıl tavsiye araba ihtiyaç bu devirde kendine güvenip bir yerden başlaması lazım kullanmaya konu sahibinin .

Şimdi nasılsınız araba kullanma konusunda ? Aştınız mı korkularınızı
malesef tamamiyle bıraktım :KK43:
biraz işleri yoluna koyalım deneyimli bir hoca ile son bir defa daha calısmak istiyorum ama eşimle kesinlikle denemeyecegim artık

bizim araba otomatik ama oyle basıyosun gidiyo basıyosun duruyor meselesı degıl sadece araba kullanmak
benım dıreksıyon sorunum var
bırde arabayı kendı govdem gıbı goremıyorum
bır yerden mesela araba gecebılır mı hesaplayamıyorum arabanın sag tarafını ayarlayamıyorum sılme gecıyorum yanımdakı aracları ama ben daha pay var sanıyorum
onumde cukur varsa tekerı cukurun ıcıne gırmeyecek sekılde ayarlayamıyorum
bu tıp sorunlarım var
bunları esımle asamadık kı daha gerı gıtme park etmelere hıc gelemedık
ben de tumuyle bıraktım olmuyor eşimle

biraz işleri yoluna koyalım deneyimli bir hoca ile son bir defa daha calısmak istiyorum ama eşimle kesinlikle denemeyecegim artık

bizim araba otomatik ama oyle basıyosun gidiyo basıyosun duruyor meselesı degıl sadece araba kullanmak
bır yerden mesela araba gecebılır mı hesaplayamıyorum arabanın sag tarafını ayarlayamıyorum sılme gecıyorum yanımdakı aracları ama ben daha pay var sanıyorum
bu tıp sorunlarım var
Özel ders al ben kadın hocadan aldım, daha deneyimsiz olduğun için arabanın tekeri nereye basar hesaplayamaman çok normal. Sürdükçe kazanılıyor o yetenek. Eşin araba kullanırken sağ önde otur ve sağ dikizden arka trafiği izle. Ayna varya şoför yanında olan koltuğun üst tarafında makyaj aynası, aç onu arka trafiği izle. Hiçbirşey yapmasan da bunları yap. Zamanla hangi araba nerede öğrenirsin. Önce aynadan bak sonra dön arkana bak mesela ayna ile gerçek arasında olan farkı anla. Ama pes etme asla pes etme. Bende heyecan yaptım vs hatta soğudum bir ara arabadan ama devam ettim. Şimdi hamileyim diye çok kısa mesafe kullanıyorum sadece oda araya soğukluk girmesin diye

Özel ders al ben kadın hocadan aldım, daha deneyimsiz olduğun için arabanın tekeri nereye basar hesaplayamaman çok normal. Sürdükçe kazanılıyor o yetenek. Eşin araba kullanırken sağ önde otur ve sağ dikizden arka trafiği izle. Ayna varya şoför yanında olan koltuğun üst tarafında makyaj aynası, aç onu arka trafiği izle. Hiçbirşey yapmasan da bunları yap. Zamanla hangi araba nerede öğrenirsin. Önce aynadan bak sonra dön arkana bak mesela ayna ile gerçek arasında olan farkı anla. Ama pes etme asla pes etme. Bende heyecan yaptım vs hatta soğudum bir ara arabadan ama devam ettim. Şimdi hamileyim diye çok kısa mesafe kullanıyorum sadece oda araya soğukluk girmesin diye
insallah yapabilirim
ben de cok sogudum arabayı yenı lamıstık hatta gormek bıle ıstemıyorum

Violetta Sevgili Konu Sahibi sana cvp yazabilmek için aylardır unuttuğum şifremi eski ajandalarımı karıştırıp buldum bu nedenle sana Teşekkürü borç bilirim :KK25:
2005 Yılında ehliyet kursuna gidip ehliyetimi aldım , araba araba diye uyuyup uyanan hatta ölüp biten bir insandım :) 3,5 Yıl önce Eşimle evlendikten sonra eşimin düz vites arabasını sürmek için neredeyse yalvardım neler neler söyleyip vaad etmedim ki adama :) ama sonra benim şarteller attı :) bütün düğün takılarım birikimlerim ve knardaki zulamla kendime bir araba aldım :) bunu 2005 de neden yapmadım diye hala kendime kızıyorum ama neyse :dondurma: Benim çocuğum yok tatlım ama çocuğu olan her anne mutlaka araç kullanmalı diye düşünüyorum , Allah korusun çocuğun bir anda ateşlense eşin evde olmasa sen arabayı sürüp götüremedikten sonra ne ehliyetin ne arabanın hiç bir anlamı kalmıyor . Hangi şehir de yaşıyorsun bilemiyorum fakat kendine güven sen bir ANNESİN , evladını gezdirebilmek için , onun ve kendi konforun için araba kullanmalısın . Hiç kimse Anne karnında öğrenmiyor araba sürmeyi , ve emin ol araba sürmeye başladıkça keşke yolu uzatsam da biraz daha araba sürsem diyeceksin ilk zamanlar :KK70:Kendine güven , Cesur ol , tek başına çık hız yapmadığın sürece fren mesafeni koruduğun sürece acemiliğini diğer şoförlere belli etmediğin sürece hiç korkma , erkekler sinyal vermiyor bunu da sakın unutma :) genelde sinyal çubuğunu unutuyorlar da :) hadi çık gez toz kaskoyu ödemeyen eşin de üç buçuk atsın ya bir şey olur sa diye , seni bu konuda sindirmesine müsade etme :sampiyon: Sen güçlüsün yaparsın .

bu tıp sorunlarım var

Boş bir alana gidin eşinle birlikte, o arka koltuğa otursun . Sen önce arabanın içinde kendini bi güvende hisset bi rahatla sonra sürmeye başla. Mekanik bir araç kullanıyorsun ona sen talimatları vereceksin o senin doğrultunda hareket edecek böyle düşün , Sözü geçen sensin o anda . araç park etme konusunda en büyük teknikleri internetten bazı sayfaların videolarında izleye izleye önce teknik bilgilere sahip ol , ne tarafa manevra yaparsan aracın yönü ne tarafa çeker bunu tahmin et,trafiğe çıktığın zaman mutlaka şerit takibi yap , şerit çizgilerini ortalayıp gitmeye özen göster o zaman sağa ve sola eşit mesafede uzak olursun , direksiyon tutuşun senin kendini hangi tutuş pozisyonunda rahat hissettiğin ve manevra kabiliyetinle alakalı, kimi insan iki eliyle de ortadan tutup rahat eder , kimisi 9-15 ( saat üzerinde ki rakamların duruş hizasi )metodunda tutar , bir süre sonra tek elle bile süreceksin emin ol :rapci::rapci:. Aracının enini , boyunu, çapını bir süre sonra çok iyi hesaplayacaksın ve bu araç buradan geçer kardeşim diyeceksin içinden :halay:. Kendine güvenerek otur koltuğa ve sakince sürmeye başla tedirginlik seni yanlış yapmaya iter . Sen yaparsın sana güveniyorum arkadaşım . Traiğe çıkarsan mutlaka bizi de bilgilendir sevinelim. :KK55::halay::KK9::KK9:

Back