• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba sürme meselesi

Aynı benim eşim otomatik araba bana alındı o sürüyor hep aynı laf ya sana bişey olursa ya çocuklara vs vs bıktım valla yok trafikte sıkıştırır lar valla içim şişti özel ders al diyordu bı ara iki çocuk olunca arkada durmazlar sensiz boşver diyor şimdide poff
Sakın vazgeçme hatta eşine çokta güzel araba kullanacağını göster. Bu erkekler neden eşlerinin araba kullanma konusunda böyleler. Sadece kadınları mı sıkıştırıyor arabalar. Trafik bu olacak tabi. Hevesini kırma hatta inat et kullan ders al. Çocuklara bakma konusunda destek verecek kimse yoksa dersleri haftasonuna al eşin baksın biraz. Tabi çok küçük değilse bebişlerin:) bende çok tedirgindim ama ders aldım kullanmaya başladım bende eşim olmadan trafiğe çıkamıyordum. Sonra baktım Yok beni anneme bacıma götür dedim götürdü de birgün ağız kıvırdı, şıç,, senin süreceğin arabaya dedim :)) bir hırs yaptım tek başıma çıktım, ve ben eşimden acemi olmama rağmen ondan iyi park ediyorum düşün sadece onda ki cesaret bende yoktu.

Herkese selam

Ara ara canımı sıkan bir konu hakkında konuşmak ıstiyorum.18 yaşımdan beri araba kullanmak istiyorum arac kullanan bayanlara da çok özeniyorum.

Ehliyetimi alali 4 seneye yakın oldu.Ustelik aracimiz da otomatik manuel araçla özel ders aldım yapamadım güya ben kullanim diye otomatik araba alındı .Ilk zamanlar ufak bi kaza yaptim daha doğrusu daha trafiğe cikamadan oldu çıksam çok büyük şeyler de olabilirdi.O da beni baya etkiledi şimdi hep derler ya bi kere yalnız çık tamam ama bende öyle olmuyor. Malesef zaruri sebepler (hastane ,eczane ,pazar) haricisin de çıklamaya korkuyorum ya kaza yaparsam ya psikopatin birine carparsam beni döverse ya küfür ederse ya birini öldürürsem o vicdan azabiyla nasıl yaşarım ya sakat kalirsam çocuğuma nasıl bakarım vs vs..

Esimde hep köstek sağ olsun.Yok trafik çok berbat yok her yer hayvan dolu ,Seni sıkıştırırlar ya sana bisi olursa çocuğa bisey olursa filan filan hep beni geriyor.Israrla başka her şeye harcama yapıyor ama kaskoyu yaptirmiyor.Kendine coknguvendigi için gerek yok diyor.

O kadar hırs yaptım ki sinirimden ağlıyorum şuan.Ben o vakitte öleceksem nerde nasil olursa ölecem diyorum buda göz göre göre aptallık mi olur .Nasil olur bu işler birşeyler söyleyin lütfen..
Valla ne yalan soyleyim turkiyede araba kullanmak beni cok korkutuyor. Hic kural yok, saygi yok direksiyona gecen kendini biseler saniyo.. Ben kaldigim ulkede kalabalik bi sehirde oturuyorum buranin trafiginide diger sehirden gelenler sevmez ama bana iskence gibi gelmiyo. Seni cok iyi anliyabiliyorum, Allah yardimcin olsun

2013 yılında ehliyetimi aldım 3 yıl hiç araba kullanmadım sonra acil bir ihtiyaç oldu iki hafta içinde araba alıp pratik yapmam ve günde yaklaşık 100 km yol gitmem gerekti. Arabayı aldım ben de koca Yok ama babam köstek oldu sağolsun gidemezsin diye. Biraz haklıymış yola çıktığım ilk gün bariyere çarptım bir hafta on gün ara verdim özel derse giderken park halindeki bir araca sürttüm. Eve gelince istemiyorum ben bu arabayı satacağım diye ağlamıştım. Ama arabasız işlerimi halletmeye çalışmak çok zor olacaktı mecbur kullanmaya devam ettim zorunlu güzergahlarda gidiyordum. Sonra şehir değiştirdim mesai saatlerim düzensiz toplu taşıma kullanma imkanım Yok bu sayedinde her yere gitmeye alıştım, ilk kazada pes etseydim bu rahatlığım olmazdı,akşam 20:30 da evden çıktım başka yerde bulamadığım bir meyve için yaklaşık 10 km uzaktaki markete gittim (alacağım şey de altı üstü bir kilo) sonra biraz araba ile dolanıp eve geldim. Hanımlar emin olun kendinizi çok özgür hissedeceksiniz kimsenin dediğine kulak asmayın ufak tefek kazalar olsa bile gözünüzü korkutmayın mesleği şoförlük olan insanlar bile kaza yapıyor siz dikkatli olun yeter cana birşey olmadıktan sonra her şey halledilir

Of ya konuyu görünce hemen geldim
Aynen benim sorunum bu
7 yıl önce ehliyet aldım hiç kullanamadım ama bizim kendi arabamız yoktu eşim abisiyle ortak kullanıyordu araba abisinin üstüne yani abisinin manuel arabaydı o yüzden başkasının arabası diye birde illaki insanın kendi malı gibi olmuyor
Hem sende ehliyetin var ama kullanamıyorsun diye dalga geçip hem de arabayı ver de pratik yapalım deyince de geri duruyorlardı

Şimdi bu sene araba aldık daha yeni aldık eşim ben kullanabileyim diye otomatik aldı yanımda eşim varken biraz biraz başladım kullanmaya fakat şöyle sorunlarım var sizde de oluyor mu bilmiyorum ;
Arabanın sağ kenarını hesap edemiyorum , yanı ben sağ taraftaki yolda duran arabaların yanından geçerken daha pay var gibi geliyor ama silme geçiyorum hatta çarpma tehlikesi oluyor !
Birde otomatik arabada iki ayağını da kullanıyorum bunu yapmanın iyi olmadığını sonradan öğrendim ama ben bu şekilde başladım , sol ayağımı kenarda bırakamıyorum sol ayağım hep frenin üstünde tetikte duruyor sağ ile gaza basıyorum ,
Birde her zaman gittiğimiz yolları ben araba sürerken şaşırıyorum! Yolları bilmiyorum sanki gibi oluyor
Ne bileyim yanlış yola girerim diye korkuyorum
Hiç bir zaman kullanamayacağım gibi :KK43: ve sizinle birebir aynı korkuları yaşıyorum ya birine çarparsam ya da ben kaza yapıp ölsem gene bir şey değil de çocuğum annesiz kalır yahut sakat falan kalırsam falan hep bu düşünceler :KK43:
:KK43: ViolettaM ViolettaM
İlk zamanlar sağ tarafını ayarlayamanız çok normal, bende öyleydim silme geçerdim yada bazen sağ aynam sürterdi. Bunlar tecrübeyle geçecek şeyler, birde sol taraf yakınımızda olduğundan soldan çok kaçıyoruz ortalamaya dikkat edin. Otomatik arabada sağ ayak kullanın, bir zaman sonra arabanızı kolunuz bacağınız gibi refleks halinde kullanacaksınız

Of ya bende çok korkuyorum aynı senin gibiyim .

Bu benim annemde de vardı vakti zamanında sonra bi doktora gitmiş ilaç Yazmış heyecanını yenmiş .

kaskonun kendine guvenmekle ne alakasi var yahu
istanbule bir dolu yagdi milyonlarca arac telef oldu
araba park halindeyken bile gelip parcalayabilirler
kasko sizin maddi guvenceniz icin var
cok paraniz varsa bilemem tabi ama esinizin bakis acisi cok tuhaf

İlk zamanlar sağ tarafını ayarlayamanız çok normal, bende öyleydim silme geçerdim yada bazen sağ aynam sürterdi. Bunlar tecrübeyle geçecek şeyler, birde sol taraf yakınımızda olduğundan soldan çok kaçıyoruz ortalamaya dikkat edin. Otomatik arabada sağ ayak kullanın, bir zaman sonra arabanızı kolunuz bacağınız gibi refleks halinde kullanacaksınız
gercekten oyle mi diyorsunuz?
ben şuan bıraktım araba kullanmayı :(
eşimle olmuyor cok denedım ve kavga edıyoruz
bırrde kaza tahlıkesı atlattım ve cok korktum artık kullanmıyorum
ogretmen tutmak ıstıyorum ama sımdılık bunu yapamam
bır sure beklemeye karar verdım
ben de herkes gıbı korkusuzca araba kullanabılecek mıyım cok merak edıyorum sankı dunyanın en zor seyı gıbı gelıyor bana
serıt değiştirmek bir ölüm aynaları göremiyorum sankı rastgele degıstırıyorum
esım gecebılırsın dıyor oyle ama bunun ıllakı bır teknıgı vardır degıl mı ögretmenle calıssam boyle olmaz ?
bird ekaza yapmaktan da korkuyorum
bıraz borcumuz var bır hata yapınca esım bagırıyor carpacaksın dunya kadar borc var bıde bole masraf cıkarma dıyor
ıyıce korkuyorum arabaya bınınce bismillahım o oluyor! aman kaza yapma zaten borc var!
nasıl ogrenecegım bılmıyorum uzun zamandır bıraktım artık esım de oralı olmuyor kullan da demıyor

Yok ya stres yapmana gerek yok.
İyi bir direksiyon hocası tut ve ders al.
O seni canavar gibi yapar 4 ders sonunda :)

ben şuan bıraktım araba kullanmayı :KK43:
ben de herkes gıbı korkusuzca araba kullanabılecek mıyım cok merak edıyorum sankı dunyanın en zor seyı gıbı gelıyor bana
esım gecebılırsın dıyor oyle ama bunun ıllakı bır teknıgı vardır degıl mı ögretmenle calıssam boyle olmaz ?
bıraz borcumuz var bır hata yapınca esım bagırıyor carpacaksın dunya kadar borc var bıde bole masraf cıkarma dıyor
ıyıce korkuyorum arabaya bınınce bismillahım o oluyor! aman kaza yapma zaten borc var!
nasıl ogrenecegım bılmıyorum uzun zamandır bıraktım artık esım de oralı olmuyor kullan da demıyor
Eşle araba kullanmak genelde zordur zaten. Yanınıza araba kullanmayı bilen bir kadın arkadaşınızı alın. Ve araç geçmeyecek bir yer bulup bir süre çalışın. Şerit değiştirirken önce yan aynaları en son dikiz aynasını kontrol edin. Yan aynaların kör noktaları olur onuda kullandıkça algılayacaksınız. Ben hiç özel hoca ile çalışmadım bir hafta babamla çalıştım sonra babam sağolsun destek oldu kendim çıkmaya başladım. Kaza olmasada ufak tefek sürtmeler oldu başlarda, sağımı ayarlayamıyodum geri geri gitmek eziyetti ama dediğim gibi zamanla hepsi oturdu. Hem nice usta şoförlerde kaza yapıyo, yani olacağı varsa eşinizdeykende olabilir, park halindeyken biri çarpıp kaçabilir. Cesaretlenin ama bir iki hafta yalnız çıkmamaya özen gösterin. Kaç yıldır araba kullanıyorum geçen gün biri çarpıp kaçtı ve plakasını bile alamadım şaşkınlıktan yani ustalığa falan bakmıyo bazı şeyler.

sende bitiyoır iş . bi hoca tut git gel sık geldiğin yerlere .esine kulak asma esime kalsa ben hala bizim evin cevresinde dolanırdım hoca tuttum direk yogun yola cıkardı beni.

ilk bende bi kaza yapacaktım sonra ara verdim korktumda ama herkesin basına gelebilir bu

Eşle araba kullanmak genelde zordur zaten. Yanınıza araba kullanmayı bilen bir kadın arkadaşınızı alın. Ve araç geçmeyecek bir yer bulup bir süre çalışın. Şerit değiştirirken önce yan aynaları en son dikiz aynasını kontrol edin. Yan aynaların kör noktaları olur onuda kullandıkça algılayacaksınız. Ben hiç özel hoca ile çalışmadım bir hafta babamla çalıştım sonra babam sağolsun destek oldu kendim çıkmaya başladım. Kaza olmasada ufak tefek sürtmeler oldu başlarda, sağımı ayarlayamıyodum geri geri gitmek eziyetti ama dediğim gibi zamanla hepsi oturdu. Hem nice usta şoförlerde kaza yapıyo, yani olacağı varsa eşinizdeykende olabilir, park halindeyken biri çarpıp kaçabilir. Cesaretlenin ama bir iki hafta yalnız çıkmamaya özen gösterin. Kaç yıldır araba kullanıyorum geçen gün biri çarpıp kaçtı ve plakasını bile alamadım şaşkınlıktan yani ustalığa falan bakmıyo bazı şeyler.
öyle arkadasım da yok kimse yok yardım edecek
bir aksam bır yere gıdecektırk arabayı ben kullandım
aksamdı karsı yoldan gelen arabalar vardı ben bır anda gozum kör oldu sanki önümü göremedim eşim direksiyonu tutup cevırmese çarpacaktık :( yani acıkcası çok korktum ve dediğim gibi sanki uyudum uykudaydım hiç birşey hatırlamıyorum ne oldu neden yolu göremedim karsıdan gelen arabalrın ısıkları mı gözümü aldı yanı tam olarak gözüme ışık mı geldi karanlık mı oldu onu bile hatırlamıyorum
hatam şuydu da ondan böle oldu diyebilecegim hiç birşey yok
ondan sonra bıraktım zaten esımle de kavga edıp ogrenemıyorum
şimdi de eşim en yakın mesafelerde bıle al kullnırmıydın demıyor herkes cekıldı onun da işine geldi
ne yapacagımı bılmıyorum

O ozlemhsan hayır yanı ne bıleyım ogretmen olsa bana teknık seylerı ogretmez mı
ben esımle calısırken bır sey anlamıyorum sureklı araba surerek pratık mı oluyor
o zaman süre süre öğrenince vura vura oluyor
karsımda bır öğretmen olsa bak serıh degıstırırken söyle yapılır , geri giderken soyle yapılır falan dıye kurallarına gore ogretmez mı ?

O ozlemhsan hayır yanı ne bıleyım ogretmen olsa bana teknık seylerı ogretmez mı
ben esımle calısırken bır sey anlamıyorum sureklı araba surerek pratık mı oluyor
o zaman süre süre öğrenince vura vura oluyor
karsımda bır öğretmen olsa bak serıh degıstırırken söyle yapılır , geri giderken soyle yapılır falan dıye kurallarına gore ogretmez mı ?
Tabiki bir sürücü kursu arabasıyla çalışırsan daha da rahat olursun. Onun ayağında da fren debriyaj olunca daha güvende hissedersin. Aslında eşler sabırlı olsa onlarda gayet güzel anlatabilir ama genellikle asabileşiyolar, sen yeni başlamış oluyosun onlar bunu nasıl yapamazsın diye düşünüyolar. Bir kurs hocası ile dene bir kaç gün biraz daha güven gelir.

Esle ogrenmek zor oluyor ve erkekler arabalarini paylasmak istemiyor.
Ben mesafenin yakin oldugu 5-10 km koy yollarinda yada yakin marketlere gidiyorum tek basima ama esim ehliyet almami hic istemiyor.hep kostek hep kostek hic iyi olmadu senin arabayi kullanmayi ogrenmen diye manuel bide araba esimden habersiz alip goturuyorum ama sunir oluyor ehliyetim olmadan fazla uzaklasamicagimi biliyor ve arabanin hep ona kalmasini istiyor.ne hiz yapmayi seviyorum nede bu zamana kadar bir kazam oldu ona ragmen hep erteliyor ehliyet isini yok bidahaki seneye alirsin yok syle yok boyle.
Dinlemeyin eslerinizi biraz cesaret lazim

Sen yapmazsın başkası hata yapar olan sana olur
Hamilesin zaten ya bebeğe bişe olursa
Zaten doğduktan sonra küçücük bebekle mi uğraşıcan kıza mı dikkat edicen arabamı sürücen
Ya birine çarparsan hapse girmek var işin ucunda
Bla bla :KK34:
Bugün dinledim de
Ben bu adamı bıraksam daha rahat yaşarım:KK67:

ben şuan bıraktım araba kullanmayı :KK43:
Şimdi nasılsınız araba kullanma konusunda ? Aştınız mı korkularınızı

Ben araç kullanmayı eşimden öğrendim..
Ama en başta onun yanında çok heyecanlanıyordum. Arabası da düzdü yokuşlarda geri kaçırıyordum ağlayacak gibi oluyordum. :KK43: :KK43:
Sonra evlenince kayınpederim otomatik bir araba hediye etti bana. Ve ben tek başıma trafiğe çıktım. Önce bildiğim yollardan kısacık gittim. Heyecan da yapsam kendime kendime yaptım ve kuyruğu dik tuttum ooo panpaaa çok iyiyim yeaaa modundaydım :KK70: halbuki berbattı :KK70: 1 çıktım 2 çıktım ilk baş 10 dk sonra 15 dk. Kaza da yaptım. Arabayı da sürttüm ama pes etmedim.
Sende etme.
Kazada insanlar için ve çok normal.
Sen ne kadar usta şöför de olsan kurallara da uysan gelir lavuğun biri vurur yine kaza olabilir. Yani her şey harika kaza olmaz diye bir durum yok. Bir cana gelmediği müddettçe sakın üzülme.
Benim tek önerim. Tek başına trafiğe çıkman, semtinde 1-2 tur atman gitgide tur süresini ve mesafeyi uzatırsan hiçbir sıkıntı olmaz.

Cesaretin yoksa ve belli başlı trafik kurallarını uygulayamayacaksan ( yol verme önceliği, dönüşler, sinyal, öndeki arabayla mesafe sınırı, öne kırmama vs..) gibi senin ve diğer sürücülerin hatta yayaların bile hayatını tehlikeye atacak kadar korkuyorsan çıkma kardeşim trafiğe. Her kadın sürücü gerçek anlamda kullanmıyor ki. 10 kişiden 2 si normal kullanır diğerleri kendilerine epey sövdürür valla. Hemcinsim olarak kadınlardan çekinirim trafikte.
Evet trafikte kimse tahammül edemiyor ve senin acemi olduğunda kimsenin umrunda olmuyor maalesef.
Heves ve hırs boş yere hayatını tehlikeye atmasın.

Birincisi eşinizle değil kurs hocasıyla falan çıkın trafiğe. Arabaya ne zaman eşimle binsem hala beni strese sokuyor.
İkincisi araba sürmeden öğrenilmez, sürmedikçe o paniği de üzerinden atamazsın. Sürmek derken ayda yılda bir sürmekten değil süreklilikten bahsediyorum.
Araba sürmeye başladığımda acemilikten kısa mesafede bile yoruluyordum çünkü herşeyi düşünerek yapıyordum. Ama şimdi herşeyi otomatik yapabildiğim için yorulmuyorum uzun mesafede gidebiliyorum. Bu arada araba sürmek çok çook güzel bir şey. Hele ki benim gibi her işini kendi görmeye alışık biri için. Eşime mecbur olmamak, beni oraya götür buraya götür diye yalvarmamak gerçekten paha biçilemez :) :halay:

Back