Araba kullanmak

Eğer bütçeniz izin veriyorsa neden manuel araç alasınız ki zaten?

Otomatik vitesli araç kullanmak ile çarpışan araba kullanmak aynı şeydir. Çok basittir.

Etrafınıza, trafiğe, yayalara dikkat edeceksiniz hepsi bu. Araba kendisi gidiyor zaten

Bilmem. Bence çok basit. Benim hemcinslerim savas uçağı kaldırıyor hanımlar. Korkuyorsaniz da itiraf etmeyin. Siz zannettiginizden fazlasınız...

Ben derslerde ve sınavda ınanılmaz rahattım. Hatta hocamız biraz bile olsa korkar insan bu ne rahatlık demişti :)
Şimdi bilgilerim eskidigi için midr nedir hafif korkum var

Bak şimdi bu yorum fena gaz verdi cesaret verdi. Dogru diyosunuz , kendine guven en önemlisi.

Ben bi yanlıs yapmadıkca onlar sinirlensin umrumda degil bi süre dörtlüleri yakarak gezmeyi planlıyorum zaten. :)
Hayır. Bizim insanımız o kadar kötü degil.ozellikle erkekler. Eşleri kardeşleri kizlari da araba kullaniyor.. o yüzden çok yardımcı oluyorlar.

Park edemedim. Geldi yardımcı olayim dediler.

Geri gidemiyorum dedim. Geri gidip yol verdiler.

Arada öfkelenen oldu. Ama kimse de dalmadı bana yani.

Böyle böyle iyice alıştım.

Şimdi bazen ben öfkeleniyorum . Ama karşımda kadın sürücü görünce öfke möfke kalmıyor. Sarılıp öpesim geliyor.

Otomatik vitesli arabayı kullanmak oyuncak araba kullanmaktan farksız.
Şöyle yapsam araba istop eder mi, ne kadar basacağım, sol, ayağım çekeyim mi, basayım mı, vites yükseltip düşüreyim mi gibi dertler yok :)
Ayna kontrolü ve direksiyon hakimiyetini sağlayacaksınız sadece. Zaten ilk başlarda fazla hız yapmazsınız, yavaş yavaş trafiğe çıkarak özgüven ve cesaret kazanırsınız.
Bir süre sonra iyice tecrübe kazanınca park etmekte zorlandığınız yerde gözünüz kapalı park edeceksiniz. Bunların hepsi tecrübe.

Bende kadın sürücü görünce cok mutlu oluyorum. Hele ki yası biraz buyukse o teyzelerin azmi kendine guvenı gururlandırıyo beni. Bende insanların cok sinirli anlayıssız oldugunu düşünmüyorum , benim gördüğüm genelde yardımcı olmaya cabalıyorlar.

18 yaşını ehliyet almak için zor beklemiş biri olarak araba kullanmak dünyanın en zevkli şeylerinden biridir benim için...otomatik yada manuel zevk meselesi bişey diyemem ben manuel kullanmaktan aracımı hissetmekten zevk alan bir bayanım..otomatik araç denemem oldu daha önce ama asla araba kullandığımı hissetmedim ve sattım..ama tabiki önemli olan sizin hisleriniz,kendinize güvenin ama çevredeki sürücülere güvenmeyin,dikkatinizi toplayın yeter,gerisi tecrübe...

kazasız belasız yollar sizin olsun

Evet ilk bi süre cocugu babasına bırakıp tek cıkmayı planlıyorum. Sonra elim alıştıkca onları da alacagım yanıma. Zaten en buyuk sıkıntı vites degıstırme ısı kafamda. O olmadıgında kolaydır mutlaka :)

Cok tesekkurler guzel dilekler için. Valla sizde ucak kullanacak hava var tebrık ediyorum :)

Kendinize güveniyorsanız manuel alın. Aynı paraya daha iyisini, daha üst modelini alırsınız. Kendinize güvenmiyorsanız otomatik alın. Uzun yol yapmayacaksanız benzinli, uzun yol yapacaksanız dizel alın. Sıfır almayacaksanız alırken arabalardan anlayan bir yakınınızdan yardım isteyin. Özel dersi aracı aldıktan sonra kendi aracınızla alın, kurs aracıyla vakit kaybetmeyin.

Otomatik alin tabi ki birde esiniz kullanmadigi icin cok kolay olacakTIR

Cok yardımcı oldu bu cevap. Vites konusunda guvenmıyorum kendime. Evet ikinci el alacagım sımdılık. Arada uzun yol yaparım , dizelin faydası nedir bu konuda? Tesekkurler gercekten.

Bende aynı durumdayım şu an ya. Bende başlayacağım uzun zamandır araba kullanmadım. En büyük hata ehliyet aldıktan sonra araba satın alıp kullanmamak

benimde 3yıldır ehliyetim var 2 yıldır evliyim arabamızda var ama eşim saolsun arabayı bana vermiyor kaza yapmamdan korkuyor, trafiğe çıkamıyorum o yüzden çekindiğim için değil eşim yüzünden kullanamıyorum bende.

Cok yardımcı oldu bu cevap. Vites konusunda guvenmıyorum kendime. Evet ikinci el alacagım sımdılık. Arada uzun yol yaparım , dizelin faydası nedir bu konuda? Tesekkurler gercekten.

Daha az yakar dizel. Aracı daha pahalıya alırsınız ama. Yılda 15000 km altında yapacaksanız benzinli, üzerinde yapacaksanız dizel alın. Aracın fiyatı belli olsa onun ayrı bir hesaplaması var tabi bu çok üstünkörü bir hesap. Araçta verdiğiniz fiyat farkı benzin masrafında 5 yılda kendini amorti etmiyorsa dizel önermiyorlar genelde. Ama bi depo dizelle türkiyenin bir ucundan diğerine gidersiniz, benzini üç kere fullemek zorunda kalırsınız aynı yolda ortalama olarak.

İkinci el için mutlaka bilen birinden yardım alın, aracı da güvendiğiniz bir ustaya kontrol ettirin. Çok fena kazıklayabiliyorlar. Özellikle galericiler. Çok dikkatli olmak lazım ikinci elde. Bir de kilometrelerine dikkat edin. 3-4 yaşında araçlar çok yıpranmış olabiliyor. Otomatikte çok önemli değil gerçi ama eski sahibinin erkek olması da önemli, kadınlar biraz fazla hırpalıyor araçları (linç yemiyeyim de ) Lastiklerin yeni değişmiş ve 2019 tarihli olmasına dikkat edin. Elde kalan 5 yıl rafta beklemiş lastikleri yeni diye takabiliyorlar. Şimdilik bu kadar sanırım, aklıma geldikçe yazarım.

Harikasınız ya. En cok merak ettigim konulardı. Tavsıyelerınızı dıkkate alacagım mutlaka cok tesekkurler , aklınıza geldıkce yazarsanız sevınırım.

Harikasınız ya. En cok merak ettigim konulardı. Tavsıyelerınızı dıkkate alacagım mutlaka cok tesekkurler , aklınıza geldıkce yazarsanız sevınırım.

Otomatikte mutlaka şanzıman kontrolü yaptırın, vites kutusuna bakılsın. Otomatik vites arıza yaparsa yarım araba parası çıkar cebinizden, o yüzden sağlam olsun alırken.

Sizin de aklınıza takılan bir şey olursa sorun.

canım firen uapıcağın zaman arkanı konturol et birde şeridinde git bazıları yolun iyice dışıda süryo öyle dahada tehlikeli .. yavaş gitmek her zaman güvenli değil arkadaki herkes seni sollamak istiyeceği için tehlike oluşturur yola uyum sağla .. önceleri pazar sabahları mesela çok kalabalık olmayan yerlerde sür . aynalarını iyi ayarla ve konturollerini unutma .. otamatik fites ,çok daha rahat olur senin için . birde internetten konuyla ilğili videolar seyrede bilirsin faydası çok olur ... Kazasız belasız inşAllh :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…