Umarim turkiyede bir gun su ehliyet alma isini ciddiyete bindirirler.Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.
Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.
Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?
Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Ohooo ben ne hatalar yapmadım ki, gece otobana çıktım.Şehirler arası yolculuk yaptım. Yolda gözlerim yanıyor ve sanki önüm karanlık gibi geliyordu bana.Arabam Siyah renk.Yolda giderken yanımda giden tır birden önüme kırdı ve ben az daha altında kalıyordum.Frene öyle bir bastım ki, zor durdum.Arkamdan gelen tır,sellektör yapıyor ve kornaya acı acı bir basıyor ki ben, Bana sinirlendi sandım ve sol şerite kaçıp 150 basıp kaçtım. En sonunda Gaziantep'e geldim. Takiii bizim sokağa bir döndüm ki, yollar kapkaranlık ve ben o an anladım ki, otobanda farlar kapalı gelmişim
Yani öyle hata yapmadan usta şoför olan yok
Panik yapacak birsey yok. Sakin olun sakız falsn çiğneyin bari. Ve bu panikle de trafiğe cikmazsiniz insallah.Ben ehliyeti daha alamadım bu hafta sonu direksiyon sınavım var 1 kere kaldımheyecan ve panikten inşallah tekrardan heyecanlanmam cok acele ediyorum sürerken napıcamı bilemiyorum inşallah bu seferde kalmam
10 yıldır araba kullanıyorum. Kusura bakmada temel şeyleri öğrendiysen yanında seni geren birine ihtiyacın yok otomatikse al D ye baş gaza düz se baş debriyaja al 1 e kalk kızım gerisi gelir sakin ve dikkatli ol yeterli. 3 gün böyle yap bir iki tür at yakın markete git gel mesela sonrasına bi bakmışsın yollar seninArkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.
Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.
Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?
Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.
Panik yapacak birsey yok. Sakin olun sakız falsn çiğneyin bari. Ve bu panikle de trafiğe cikmazsiniz insallah.
Valla konuyu okuyunca şok oldum. Kimler varmış trafikte. Nolur arazide düzgünce öğrenmeden trafige cikmayin özellikle panikler icin soylüyorum.
Ben de Konyadayım. Konyanın trafiği ayrı berbat. İstanbul trafiğinde araba kullanan bir arkadaşım Konyada korkuyor mesela. Arabayı hareket ettiren sürdüğünü sanıyor. Şimdi ne durumdasınız? Ben de aşağı yukarı 1 yıldır okula gidip geliyorum. Yolları pek bilmediğim için günlük rutinim dışına pek çıkmıyorum açıkçası,magandalardan da korkmuyor değilim.konyadayım ben. Özel ders almama gerek kalmadı çünkü bugün sabah erkenden tek çıktım ve galiba hallettim büyük oranda bu isi
Ben de Konyadayım. Konyanın trafiği ayrı berbat. İstanbul trafiğinde araba kullanan bir arkadaşım Konyada korkuyor mesela. Arabayı hareket ettiren sürdüğünü sanıyor. Şimdi ne durumdasınız? Ben de aşağı yukarı 1 yıldır okula gidip geliyorum. Yolları pek bilmediğim için günlük rutinim dışına pek çıkmıyorum açıkçası,magandalardan da korkmuyor değilim.
Ben hiç zafere gitmedim. Oranın trafiği berbat,heleki gitmem için nalçacıdan geçmem gerekse hiç gidemem. Nalçacı daha berbat. Başkent tarafına da gitmedim de oraya giderken sorun yaşamam herhalde direkt anayoldan çıkılır.şuan iyi kullanıyorum cok sukur. Zafere bir kere gittim en boş olduğu bir zamanda. Onun dışında kalabalık trafiklerde çok sorun yaşıyorum. Simdi başkent hastanesinin orda yol yapım çalışması var ya, geçen hafta tali yoldan anayola çıkamadım bi isci sağolsun trafiği durdurdu benim için ve yol verdiler bana. Sürekli magandalar tarafından tacize uğruyorum ama eskisi kadar çok korkmuyorum. Gaz fren olayında daha iyiyim çok şükür. Yağmurda çamurda çok zorlaniyorum . Bi de kaybolunca inanılmaz sinirlerim bozuluyor. Navigasyonum da sorunlu. Geçen gün sinirden eşimi aradım bir suru ariza çıkardım. Adamın ne sucu varsa :))) ama ilk baslardaki kaygılarım %90 azaldı.
şuan ne durumdasınız? var mı bir gelişme? önerebileceğiniz bir taktik? zira sizinle aynı durumdayım son 1,5 aydırbende takipte kalayım
1 sene oldu ehliyeti alalı fakat hala korkularım var
trafiği de çıktım eşimle
ama olmuyor bacaklarım titriyor hala
rahat olabileyim diye arabayı bile otomatik aldık ama yok
sanırım daha çok çalışmam gerek..
Tek başına çık yakın yerlere git yanında kimse olmasın yada sana asla müdahale etmeyecek susup yanında oturacak biriyle çıkşuan ne durumdasınız? var mı bir gelişme? önerebileceğiniz bir taktik? zira sizinle aynı durumdayım son 1,5 aydır