Araba kullanmak

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
Arkadaşlar 31 yılımı trafik fobisiyle geçirmiş biriyim. 5 ay önce ciddi bi trafik kazası geçirdik. Arabamiz pert oldu ama çok şükür sadece ufak sıyrıklarla kurtulduk.

Birden kendime güvenim geldi ve ben araba sürebilirim dedim ehliyet kursuna yazıldım. Derslere katıldım , sınavlardan geçtim ve ehliyetimi aldim. Alalı 2 ay oldu. 2 aydır eşimle birlikte her gün 15 20 dk trafiğe çıkıyoruz. Sürekli bağırıyor bana çok geriliyorum. Panik atak olmaya başladım. Arabadan inince midem bulanıyor başım dönüyor kusuyorum falan.

Artik eşimle trafiğe çıkmak istemiyorum. Bi insan 2 ayda bu işi çözemez mi anlamıyorum ? Tek çıksam trafiğe bi bmw ye çarpsam falan nolur ?

Aslında 30 km den fazla hız yapmıyorum esimleyken bile. Güzel araba kullananlar fikir versin ben bu sureci nasıl aşabilirim ? Çok korkuyorum araba kullanmaktan. Ne zaman normale dönerim ? Siz ehliyet alır almaz hemen trafiğe akabildiniz mi ? Kendimi kendime ispat etmek istiyorum.

Kurstayken usta şoför gibi hissetmistim ben kendimi .En islek yerlere bile girmiştik. Simdi sadece uzun yolda esimi dinlendirmek icin kullanabiliyorum .Neden ?Cunku sizin yaptığınız hatayi yapip esimle sehir ici pratik yapmak istedim .Daha sari yanmadan karsiya kırmızı yandi hadi hazirlan diye elimi ayagima dolaştırdı.Kac kere ben surmeyecegim diye arabayı kenara birakip isyan etmisligim var .Gercekten kullanmak istiyorsaniz esinizle cikmayin bildiklerinizi bile yapamazsiniz .Sonra araba kullanmaktan soğursunuz.
Ben ozel ders aliyordum tekrar guvenimi kazanmak icin hamile olunca ara vermek zorunda kaldim.

Ehliyeti alır almaz çıktım trafiğe başka çaresi yok. Biraz daha özel ders alabilirsiniz.

eşim izin vermiyor maalesef. İkna edemiyorum onu. Zarar göreceğim diye gereksiz bir kaygısı var. 30 km ile giderken ne kadar zarar görebilirim ki

Özel ders almalısınız.Eşten ders alınmaz.

yemin ederim hayattan soğudum. Azıcık b8 özgüvenim vardı şuan yolda yürürken bile korkuyorum

Bol bol pratik yapmanız lazım anca öyle çözülür,

Bu işin bir ay iki ay gb bir standart bir halletme zamanı yok,

Ne kadar çok tekrar o kadar çabuk ustalık.

Bol bol trafiğe çıkın ama mümkünse eşiniz olmadan yalnız çıkın, önce yakın mesafelere sonra gitgide uzağa gidip gelin, çok iyi şöför olduğunuzu hayal edin, asla kötü ihtimalleri düşünmeyin.

Boşver araba kullanmayı sen
bu stresle hem kendini hem karşı tarafı pert edersin. Çok istiyorsan boş yollarda kullan hevesin geçsin.

eşim izin vermiyor maalesef. İkna edemiyorum onu. Zarar göreceğim diye gereksiz bir kaygısı var. 30 km ile giderken ne kadar zarar görebilirim ki
Isin puf noktasi yavas gitmek degil islek bir caddede 30 la giderseniz gelir biri carpar yine kazaya karismis olursunuz .Gereken hizda hem el ayak goz koordinasyonu hem refleksler .Kullandikca islemlerde hiz kazaliyor zaten .

Bol bol sürün
Kendinize güvenin
Bırakmayın sakın
Bas gaza

Ben tek çıkma taraftarıyım uygun bir alan bulun mutlaka ve eşiniz arabadan insin.Araba kullanmak gerçekten güven işidir kendinize güvenin eliniz ayağınız titremesin,açın müziğinizi koltuğunuzu da öyle direksiyona aşırı yaklaştırmayın ki daha iyi hakim olabilesiniz . Zamanla alışacaksınız inanın bana

yemin ederim hayattan soğudum. Azıcık b8 özgüvenim vardı şuan yolda yürürken bile korkuyorum
Mesela ben bir kez ozel ders aldim ehliyetten sonra .Hoca tanıdıkti.Sen tek başına da kullanabilirsin tek sorun esini yanina almak dedi .Hatta şöyle bir sey teklif etti sen ise arabayla git bi sorun cikarsa alo de ben gelirim amcam dedi .Ama benim icime pek sinmedi.

Araba kullanmanin tek puf noktasini soyleyeyim kendin cikicak kendin ogreneceksin hepsi bu!esle cikma es fobi ustune fobi ekler,benimde ehlieyt icin sinavim var guya beyfendi beni calistiricakti,nasil bagiriyor geriliyor yaptigim bir hatada yok orda durdun bu hiz cok yavas vs vs. Tarzinda soylenmeler,tovbe ettim cikmam diye imkanin varsa hoca tut on saat cok rahat yeter...

Erkeklerin arabaları çok kıymetli
yeni öğrendiğimizi kabul etmeyip sanki yıllardır kullnıyormuşuzda hata yapıyoruz gibi yaklaşıyorlar ehliyeti almama az kaldı uzun yol hariç asla eşimle gitmem bir yere.

Erkeklerin arabaları çok kıymetli
yeni öğrendiğimizi kabul etmeyip sanki yıllardır kullnıyormuşuzda hata yapıyoruz gibi yaklaşıyorlar ehliyeti almama az kaldı uzun yol hariç asla eşimle gitmem bir yere.

kesinlikle çıkmayın asla tavsiye etmiyorum. Eşimin farklı frekanslarda duymadigim kadar ses tonunu duydum. Çok yüz-göz olmuşuz. Hayatımızda etmediğimiz kadar çok kavga ettik kirdik incittik birbirimizi. Bazen bu adam beni gerçekten seviyor mu diye sorguladigım bile oldu son 2 ayda. Ben ettim siz etmeyin

Eşinle asla çalışma benim on yıldır arabam var eşimin yanında süremiyorum kavga cıkar yor.
Sürücü kursu dan hoca ile görüş senin aracında ders al bes 10 saat sonra da bildiğin yerlere gide gele alış. Çarparsa da canın sağolsun

Eşiniz öğretmesin bı zahmet insana panik atak krizi gecirtir
Kursda hocalar özel ders veriyor ya da bir arkadaşınız ogretse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…