• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanmak bu kadar mı zordur?

bu konuda ben de çok dertliydim
ama artık çok şükür kullanıyorum
4-5 yıl önce almıştım ehliyetimi ama biraz cesaretsizlikten, biraz da üzerine düşmemekten bir türlü trafiğe çıkamazdım
geçen yaz özel ders aldım ve eylülde trafiğe çıkmaya başladım şimdi de hergün okula arabamla gidip geliyorum
biraz dişinizi sıkın kızlar ve inat edin bu arada naçizane tavsiyem "kocadan hoca olmaz" mutlaka başkasından ders alın

slm kizlar öncelikle bir yildir ehliyeti olan ben:)hic bir zaman ehliyetim olmayacak sanirdim sizler gibi cok panik olurdum heleki esim araba surerken yaninda oturken tirlari falan sollarken ama emin olun egerki korkarsaniz daha cok panik yapip daha cok yanlis yapmaya sebeb oluyorsunuz kendinize güvenin herkes yapiyor neden ben yapamayimki deyin:27: ama su varki esinizden asla ögrenmeyin mutlaka hocadan:))ben esim yanimdayken araba kullanmasini hiiic sevmiyorum her seyime karisiyor sanki hic bir sey bilmiyormusum gibi panik yapiyorum ay uzatti sanirim:80:

özel ders verdiğim öğrencilerimden birinin babası meğer kurs hocasıymış:) bilsem ona giderdim baştan:) adam ısrarla çalıştırayım sizi para da almam deyip durdu:) ama artık derss kısmını geçmiş olmayı diliyorum kızlar.
çünkü müdahalesiz yanımda birileri varken sürüyorum neticede:)
tek çıkmam gerek ama...:43:

özel ders verdiğim öğrencilerimden birinin babası meğer kurs hocasıymış:) bilsem ona giderdim baştan:) adam ısrarla çalıştırayım sizi para da almam deyip durdu:) ama artık derss kısmını geçmiş olmayı diliyorum kızlar.
çünkü müdahalesiz yanımda birileri varken sürüyorum neticede:)
tek çıkmam gerek ama...:43:

Aslında tek çıkmak daha kolay. Ben mesela babamın, abimin ve sevgillmin yanında araba kullanmayı sevmiyorum. Dır dır etmelerine sinir oluyorum üstelik yıllardır araba kullanıyorum.
Enerjlni topla sabah erken saatlerde çıkmaya başla park sorunu dert ediyorsun gözünün kesmediği yerlere girmeye uğraşma zaten kullanıyorsun sonuçta yanında biri olsa bile kaza yapmanı engelleyemezler. Tek başına araba kullanmak kadar zevkli bir şey yok.

Aslında tek çıkmak daha kolay. Ben mesela babamın, abimin ve sevgillmin yanında araba kullanmayı sevmiyorum. Dır dır etmelerine sinir oluyorum üstelik yıllardır araba kullanıyorum.
Enerjlni topla sabah erken saatlerde çıkmaya başla park sorunu dert ediyorsun gözünün kesmediği yerlere girmeye uğraşma zaten kullanıyorsun sonuçta yanında biri olsa bile kaza yapmanı engelleyemezler. Tek başına araba kullanmak kadar zevkli bir şey yok.

canım bu senin düşündüklerini inan içten içe bende düşünüyor ve istiyorum..dün bir cesaret geldi bana çıkayım arkadaşıma gideyim dedim eşime..o da hayır daha değil bilemm ne..şimdi çıksam tek onu dinlemesem bu seferde allah korusun bişey olursa felan ben dememiş miydim?bir sürü can sıkıntısı:(

ayy şoktayım kızlar..babam arabanın arkasına acemi şöför yazıp arka cama astı :(
yetmedi 4lüleri yaktırdı..ve ben bugün ilkkez hiç hatasız araba kullandım..
yoğun trafikten biraz daha yoğun trafiğe çıktım..
artık her akşam yarım saat trafik yoğunluğunun olduğu yerlere çıkmaya başlıycam.
ve süper bişe hatasız kullanmak :))
ama o acemi yazısından babamı nası vazgeçircem bilmiyorum :((

ayy şoktayım kızlar..babam arabanın arkasına acemi şöför yazıp arka cama astı :(
artık her akşam yarım saat trafik yoğunluğunun olduğu yerlere çıkmaya başlıycam.

hadi yaaa :1::1::1::1::1::1:

bende ehliyet alali 2 sene oldu, ama ehliyetimi aldiktan sonra cok fazla sürmedim sonradan tümden biraktim sürmeyi,
simdi yine yeni yeni sürmeye basladim, birazda unutmusum bazen hatalarim oluyor ama ne kadar cok sürersem okadar az hata yapiyorum artik..
yeterki her zaman sürmek gerekiyormus, anca öyle yeniyor insan korkusunu, hatalarinida anca öyle anliyor ve düzeltiyor, simdi durmadan araba kullanmak istiyorummmmm :10::10::10:

:)) tek çıkmaya başlayınca alırsın o yazıyı:)
kızlar bende anlatayım bugün ilk defa tek başıma trafiğe çıktım:) öğrencime geçmek için.arabayı bahçeden aldım mavi bulvarın biraz ilerisinde bir yerde işte gittim geldim:) hata yapmadım şükür.ama ne heyecan ne korku resmen bildiğim tüm duaları okudum..yokuş kalkışta korktum kaçırırsam diye..ama bişey olmadı..soldan gittim sağda arabaların arkasında kalmayayım diye:) hız bile yaptım:)
ama daha okuluma tek gitmeyi göze alamıyorum sabahları çok trafik oluyor bişraz daha eşimle gidip geleyim sonra tek alırım inşallah:)

Ben 2.5 yıldır ehliyetimi aldığımdan beri araba kullanıyorum ve kullanmayı bana eşim öğretti.Bir kez bile sesini yükseltmedi ya da beni strese sokmadı.Ben kursta hiç birşey öğrenmedim derslere de gitmemiştim zaten çünkü asıl ders almaya ihtiyacı olan hocanın kendisiydi arabayı vurup duruyordu.
Bence bu işte yeteneğin büyük önemi var.10 senedir kullandığı halde kötü kullanan bayanlarda erkekler de var.Ama ben çok şükür bu olayı çoktan kaptım.Arabama binen herkes çok iyi kullandığımı söylüyor hatta arkada oturanlar bu araba herhalde otomatik vites diyor ama değil.Malum kadınların bu konuda imajı çok olumsuz.Malesef ben de çoğu bayandan trafikte çok şikayetçiyim.100 metreden önümde gidenin bayan olduğunu anlayabiliyorum.Birazda karakter meselesi, cesaret, istek, kendine güven...Benim ricam kimse aracına tam hakim olduğundan emin olmadan tek başına yola çıkmasın.Sadece kendinizi değil başkalarını da tehlikeye atmayın.Yavaş gitmek istiyorsanız lütfen sol şeridi meşgul etmeyin, durup dururken ani frenler yapmayın, sinyal verdiğimiz tarafın doğru taraf olduğundan emin olun, şerit değiştirirken biraz atik olmaya çalışın, gelen araba hızlıysa kendinizi yola atmayın, şeridinizde gitmeye çalışın.Kadın sürücülerden yana çok doluymuşum :1:
Ve son olarak aracınızın dilini çözdüğünüzde herşey çok kolay olacaktır.Ayağınızın altındaki pedalla, motorunun sesiyle aracınız zaten size herşeyi anlatıyor.Bunları kavradığınız gün çok rahat araba kullanabilirsiniz.

Araba kullanmanın zorluğunu bırakın, ben daha ehliyet alma cesaretini bile bulamadım kendinde. Etraftaki trafik canavarlarını, ışık ve üst geçit kavramından bihaber insanları gördükçe, bu sorumluluğu alamıyorum bir türlü. Yaşlandım galiba, bu heyecana kalbim dayanmaz. :37: Bisikletimle iyiyim ben. Oh yavaş yavaş, havadar, mis gibi! :32:

ben hala arabaya cesaret edip binemedim.arabam bana bakıyo ben ona ölee bakışıyoruz.burdaki yorumları ve trafikteki bayanları gördükçe bi cesaret geliyo ama yaa şöle olursa düşünceleri beynimi kemiriyo. arabaya hakimiyetim ,vites değiştirişim falan filan hepsi çok iyi arabayı durdurup tekrar götürmekte hiç zorluk çekmem ama tek başıma binemiyorum ,burda trafik büyük şehirlere göre daha normaldir belki akşamları yoğun olur biraz hadii diyorum sabah çık evden atla arabana anahtara elim uzanıyo sonra vazgeçiyorum ..nereye kadar gidecek böğle bilmiyorum..:37:

yaa ben korkuyorum araba kullanmaktan, ama annem beni kursa kaydettirmiş, temmuzda sınav var (teorik ) kursa da bir o kadar para vermiş, benimse direksiyonu elime almışlığım bile yok. neyse ki pratik sınav daha geç. şu finaller bir bitsin malesef hem pratik hem de teorik çalışmak zorundayım :(( öff öf, bi tatil yapamayacak mıyım ben :(

ben de dun uzun zamandır ilk kez kullandım arabayı.Yeni araba olduğu için ilk biraz zorlandım alışmakta ama sonra başardım hele yanımda nişanlım varken kavga dövüş :19: yazlıkta baya kullandım boştu yollarda iyi pratik oldu bana artık her akşam 10 dan sonra bi yarım saat pratik yapmayı düşünüyorum

Al bizdende o kadar
herifin yanında stres oluyorum
kendi arabasına bişiy olacak diye ödü kopar
ama ben öğrenemedim diyede laf sokar
9 senedir evliyim toplamda 4 kez vermiştir arabayı bana
onun zorlaması ile ehliyet aldım birde
şimdi bana ucuz ve otomatik araba almak istiyor
onda tecrübe edinirmişim
lafım yok buna ama aralıktan beri arabayı alamadı gitti
diyorum kullanmadan tecrübe nasıl edineyim
sen her akşam bilgisayarı açıyorsun bir senedir bir poch öğrenemedim
bana binmeden öğrenmemi istiyorsun diyorum susuyor
:22::22::22::22::22:

Al bizdende o kadar
herifin yanında stres oluyorum
kendi arabasına bişiy olacak diye ödü kopar
ama ben öğrenemedim diyede laf sokar
9 senedir evliyim toplamda 4 kez vermiştir arabayı bana
onun zorlaması ile ehliyet aldım birde
şimdi bana ucuz ve otomatik araba almak istiyor
onda tecrübe edinirmişim
lafım yok buna ama aralıktan beri arabayı alamadı gitti
diyorum kullanmadan tecrübe nasıl edineyim
sen her akşam bilgisayarı açıyorsun bir senedir bir poch öğrenemedim
bana binmeden öğrenmemi istiyorsun diyorum susuyor
:22::22::22::22::22:
aynı biz benim eşimde öle bazen takılıyorum bana özel yaptırdırıyosun arabayı dimi oyüzden 6ayı geçti gelmedi diye bakıyoruz işte hemen arabamı bulunur diyo :)

canım hiç gülceğim yoktu koptum vallaa:52::52:

canım hiç gülceğim yoktu koptum vallaa:52::52:

hergün yeni bi icat cnm..
babamla tövbe etmiştim ama yanlız bırakmıyor,kardeşim yanımdaki koltuktaydı,babamda durun bende geliyorum diyip arka koltuğa oturdu.
ay bide ne görim elinde a4 kağıda kırmızı ispirtolu kalemle kocaman acemi şöfşr yazmış.
bide ben çok tepki vermiyim diye altına küçük bi kalp çizmiş:52:
ya hayır baba ne olur yapıştırma dememe aldırış etmeden yapıştırdı.
bide 4lüleri yaktırdı.
ama hatsız kullanmamada bu iki etken çok fazla,çünkü arabalar ne korna çaldı,ne sıkıştırdı,etrafımdan sessizce gittiler:9:
az önce annemle konuştum,akşam için başka bi süprizi daha varmış babamın..
offf kim bilir ne icat çıkardı şimdide..
ben arabayı öğrenen kadar millete eğlence olmaya devam edicem:9:

hergün yeni bi icat cnm..
babamla tövbe etmiştim ama yanlız bırakmıyor,kardeşim yanımdaki koltuktaydı,babamda durun bende geliyorum diyip arka koltuğa oturdu.
ay bide ne görim elinde a4 kağıda kırmızı ispirtolu kalemle kocaman acemi şöfşr yazmış.
bide ben çok tepki vermiyim diye altına küçük bi kalp çizmiş:52:
ya hayır baba ne olur yapıştırma dememe aldırış etmeden yapıştırdı.
bide 4lüleri yaktırdı.
ama hatsız kullanmamada bu iki etken çok fazla,çünkü arabalar ne korna çaldı,ne sıkıştırdı,etrafımdan sessizce gittiler:9:
az önce annemle konuştum,akşam için başka bi süprizi daha varmış babamın..
offf kim bilir ne icat çıkardı şimdide..
ben arabayı öğrenen kadar millete eğlence olmaya devam edicem:9:

canım şöyle düşün.
direksiyon kursunda trafiğe çıkılan araçlarda da o ikazlardan var.
böylece senin sağından solundan önünden arkandan geçen araçlar ne seni sıkıştırır, ne de senin milisaniyede aracına aksiyon vermeni beklerler.
diğer araçlar temkinli bir şekilde yollarına devam ederken, sen de rahat huzurlu arabanı sürersin.

sana çalan kornalar, sıkıştıran arabalar, selektör yapıp panikleten şöförler ve özellikle sevgili taksiciler ve minibüsçüler olmadığı için, sen full konsantre aracını sürer ve yavaş yavaş deneyim kazanırsın.
bence baban çok güzel bişey yapmış.
hem seni güvenli alanda tutuyor hem de destekliyor.
bir zaman sonra sen farketmeden çıkacaktır o yazı hiç merak etme canım sen...:nazar:

canım şöyle düşün.
direksiyon kursunda trafiğe çıkılan araçlarda da o ikazlardan var.
böylece senin sağından solundan önünden arkandan geçen araçlar ne seni sıkıştırır, ne de senin milisaniyede aracına aksiyon vermeni beklerler.
diğer araçlar temkinli bir şekilde yollarına devam ederken, sen de rahat huzurlu arabanı sürersin.

sana çalan kornalar, sıkıştıran arabalar, selektör yapıp panikleten şöförler ve özellikle sevgili taksiciler ve minibüsçüler olmadığı için, sen full konsantre aracını sürer ve yavaş yavaş deneyim kazanırsın.
bence baban çok güzel bişey yapmış.
hem seni güvenli alanda tutuyor hem de destekliyor.
bir zaman sonra sen farketmeden çıkacaktır o yazı hiç merak etme canım sen...:nazar:

cnm çok teşekkür ederim..
benimde babamın iyi niyetinden ve korumacı yaklaşmasından şüpem yok.
çok haklısın ben şuan etrafa dikkat edemediğim için,etraf bana dikkat etsin diye elinden geleni yapıyor.
hakkını asla ödeyemem:71:

Back
X