2 yasinda oglum var.ehliyet almak istiyorum ama kurslar haftada kac gun oluyo yada derslere katilmadan sadece sinavlara girebiliyomuyuz.diyelimki oyle bi sistem var peki derse girmeden zor olurmu sinavdan gecebilirmiyim.
Artık ehliyet almanın daha sıkı kurallara bağlandığına çok sevindim.
Araba sürmek çok ciddi iştir. Arkadaşla, kocayla, babayla öğrenme devri kapansın. Uygun kurslara gitmeli herkes. Birkaç kademe testlerden geçmeli. Olması gerektiği gibi. Kolay gelsin.
Hay ağzını seveyim ya, cidden bizim zamanımızdan geçenler rezalet araba kullanıyor. Arabayı düz yolda sürebilen kendini usta şöför ilan eder oldu; ne kural bilirler ne direksiyon hakimiyetinden anlarlar. Ben de seviniyorum kuralların sıkılaştırılmasına, kendi hayatlarını tehlikeye atmalarını geçtim diğer insanların da hayatlarını tehlikeye atıyor böyleleri. Düzgünce öğrensinler, araba gerçekten şakaya gelmiyor direksiyon hakimiyeti çok çok çok önemli.
Bilmez miyim...
Daha arabadaki cam sileceklerinin yerini bilmeyenler şoförüm diyordu kendine. Bizzat burada bir kadın demişti yerini bilmezdim diye. Böyle avamlık olabilir mi trafikte Allah aşkına? Bunun ne kadar hayati sonuçlar doğurabileceğini bile düşünemeyen insanların trafikte ne işi var? Daha yüzlercesi var böyle örnek... Bir ara ehliyet kapış kapış dağıtıldı. Bilen de yola atladı, bilmeyen de.
Valla doğru düzgün sürebilene versinler ehliyeti. Ben çok memnunun kuralların sıkılaştırılmasından. Ben de Abd'de kademeli testlerden geçerek aldım ehliyetimi, olması gerektiği gibi.
Ehliyeti alali 1 ay oldu 3 cocugum var teotik derslere bir defa bile gitmedim. Surucu kursu sahibine mufettis denetime gelecegi zaman bize haber etmesini soyledik. Hic gelmemis bende katilmadim derslere. Bana verdigi kitaptan calistim. Internetten test cozdum eski cikmis sorulari falan. 86 alarak gectim. Manuelden ehliyet aldim ben inanin o kadar teknik anlatiyorlarki, gayet guzel ve rahat ogreniyorsun. Iki sinavida tek seferde gectim. Iki hafta boyunca gunde 1 saat direksiyon dersi aldim. Bu donemde cocuklarima kayinvalidem bakti tabi gunde 1 saat. Eger esinize ya da herhangi bir akrabaniz varsa ona birakabilirseniz gunde 1 saat direksiyon dersi var. Soracaginiz baska bisey varsa cevaplayabilirim:)Merhaba bayanlar
Sonunda bi arabamiz oldu cok sukur.Rabbim kazasiz belasiz binmek nasip olsun.
Ama şoyleki esim fazla bilmiyo, ogrenecek arkadasi yardimiyla.
Zaten otomatik vites.
Ben hiic bilmiyorum ama ben esimden daha istekliyim ama benim ehliyetimde yok.
2 yasinda oglum var.ehliyet almak istiyorum ama kurslar haftada kac gun oluyo yada derslere katilmadan sadece sinavlara girebiliyomuyuz.diyelimki oyle bi sistem var peki derse girmeden zor olurmu sinavdan gecebilirmiyim.
Zormu yani.
Bide araba surmeyi bilen arkadaslar nasil ogrendiniz.zorlandinizmi.
Nekadar surede ogrenilir.cesaret gerektirirmi.cunku korkuyorum biraz
Bunu nerden cikardiniz anlamadim.hangi cumlemdenAraba kullanırken tek olay vites değiştirmek mi size göre? Bu bakış açısıyla trafikte ciddi tehdit sayılırsınız.
Motor ilk yardım dersi var bildigim kadarıyla evden çalışsanız ne kadar anlayacaksınız yanlış anlamayın bnm de ehliyetim yok fikir edinmek için soruyorumEvden calisirim diye dusunmustum.olmazmi
Direksiyonuda tam ogrenirim zaten oyle yazilirim kursa diye dusundum
otomatik candır18 yasimdan beri aktif bir söförüm, size tavsiyem manuel vites ehliyet alin ve mutlaka teori derslerine katilin cünkü bilmeniz gereken cok ayrintilar var.
Üstelik ülkemizdeki söförlerin cogu ezbere araba kullaniyor kendi canlarini tehlikeye attiklari gibi karsidakinin caninida düsünmüyor.
Bu sene izinde sol seritte arkadan vurdular bana yabanci plaka bide kadin söför olunca suclu oldugu halde bana diklendi bide bani polis cagirayimmi simdi diye tehdit etmeye kalkti, benden tabiki polis cagiracagiz kaza yaptik diyince havasi fis diye indi .
Demem oki ehliyetinizi aldiktan sonra devamli pratik yapin kendiniz arabanizi kullanirken her daim öndeki arabanin söförünün de nasil gidecegini hesap ederek sürün.
Inanin bana araba kullanmak dünyanin en zevkli islerinden biri hele manuel vites olursa
Basarilar
Derslere mutlaka girin.Ehliyet kursundan bir hocayla çalışarak kullanmayı öğrenirsiniz.Merhaba bayanlar
Zaten otomatik vites.
Zormu yani.
Merhaba bayanlar
Zaten otomatik vites.
Zormu yani.
Zaten disardan okudugum icin biliyorum aslinda zorlugunu.Otomatik vites arabaniz varsa gerisi cok kolay. Hic dusunmeyin kurdlari vs. Insanlar cocuklari oldugu halde orgun universite okuyorlar. Kimseden degil direk kurstan ogrenin araba kullanmayi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?