2 aydır aktif olarak otomatik vites araçla trafiğe çıkıyorum. Ehliyeti alalı ise 14 sene oldu.
Araç kullanmak vitesle hiç alakalı değil, manuel kullansan da bir süre sonra hareketler otomatikleşiyor. Mühim olan aynaları iyi kullanmak, ufak hareketlerde arabaya hakim olmak, arabanın arka ve ön köşelerini iyi hissetmek, arabayı zamanında durdurabilmek vs.
Trafikte farkettiğim şey kimsenin sabrı yok, bir an durmak zorunda kalsan hemen seni solluyorlar. Çoğu insan sinyalsiz kullanıyor. Sırf daha öne geçmek için şerit değiştiriyor, araçlar arasından slalom yapıyor, kendini ve seni tehlikeye sokuyor. Yayalara ve kör noktadaki araçlara çok dikkat etmek lazım.
Şişli'nin göbeğinde arkadan ehliyetsiz şoför aracıma vurdu, motorsikletli ve yaya iki kişiyi yaraladı. Uyanık ve cesur olmak, aynalara sık bakmak, avm otoparkı gibi arkana trafik yığılan yerlerde park etmeye alışmak vs gerekiyor. Hiçbiri olmayacak şeyler değil. İki aydır yılmadan çıkıyorum, ilk günler acayip paniktim, yavaş yavaş kolaylaştı benim için.
Kurs, özel ders ve bilen biriyle boş saatlerde yakın mesafelere gidip gelerek halledebilirsin.