• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullanamama sorunsalım

Haa devamı vardı onu yazmadan devam etmişim😅
Ehliyeti aldım ben de 6 yıl sonra tekrar koltuğa oturup sürmeye başladım.
İlk baş soğuk soğuk terliyordum daha arabaya binerken kalbim güp güp güm güm atıyordu.
Bir otobüse sürtüp geçtiğim oldu cız diye koca yolda🤦‍♀️
İnsan camdan veya aynalardan derinliği anlayamıyor ilk seferlerde.
Ama üstüne gidince geçti kısa sürede geçti hatta.
Yılmayın tehlikesiz yerlerde sonra az trafik olan yerlerde devam edin

Merhaba hanımlar derdim araba kullanamamak 18 yaşında ehliyet aldgm dönem manuel aracla 2 3 ay efsane sürdüm ettm o zamanda tamponu delince soğudum bıraktm şimdi 33 yasnda 2 cocukla otomatik araç varken dedim alışaym işlerimi halledeyim 1 aydr araba bende 1 ayda 4 defa park ederken stres yasadm sürttüm ettim ufak vs hatta gecen korna bastm diye adamn biriyle kapstk kavga gürültü panik atağm iyice zortladı neyse bugunde panikledm öne gidecegime arkaya bastm allaha şükür sorun olmadi ama ben aşırı derecede nefret ettim kendimden aptal gibi hissediyorum sanki bi tek ben böyleymisim ve araba sürmeyi bırakmam gerekiyormus gibi hissediyorum sırf panik yüzünden binmek bile istemiyorum yine hata yaparm yine vururum diye çok moralim bozuk bana bi tavsiyesi olan varmı yada benjm gibi sorun yasayan oldumu bilmiyorum ne yapacağımı
İlk ehliyet aldığımda 23 yaşındaydım ve korkuyordum. Sonra 16-17 yasında kullananları görünce geç kalmısım diyip kendimi motive ettim.araba kullanmayı bırakmak özgürlüğünüzü bırakmaktır. Bakın söyle motive edin kendinizi; araba kullanabilen kendi arabası olan kadın Özgürdür istediği yerr gider ama bunlar olmazsa birileri yada taksi sizi götürsün diye bekler ve istediğiniz kıyafeti giyemezsiniz.. sakın bırakmayın sakın. Ben duran ağaca çarptıgımı biliyorum 🤣 bire bu ağacı kim koydu diyip ağladığımı..

Ben de 19 yaşımda almıştım ehliyeti.
Hocam da kadındı bir gün yan yoldan çıkan bir bisikletliye korna çalmıştım dikkat et anlamında o gün bana oldun sen demişti hiç unutmam.
Çünkü insan panik halinde kornaya basmayı unutuyor ya da fren ile gazı karıştırıyor.
Siz kornaya basıp üstüne kavga ediyormuşsunuz kötü sayılmazsınız sanki yeşil ışık yandı hadi kalk diye korna çalmadıysanız.
Bu arada ben de korna çalanlara çok sinir oluyorum gereksiz yere olur olmadık yerde.
O kornalar ilk denemelerde çok panik yaptiriyordu bana,bir şeyleri yanlış yapıyorum galiba diye düşünüyordum.Simdi bakıyorum cidden yeşil ışıgi bırak kırmızı ışıkta kornayi basan oluyo hadi hadi diye,duymuyorum artık onları

Bizim binanın otoparkının çıkış yeride çok sıkıntı oda beni tedirgin ediyor nasıl yapıcam bilmiyorum 🤷🏻‍♀️ araba asagıda duruyor ve ben her yere yürüyerek gitmek zorunda kalıyorum
Nasıl ki çıkış yeri

Kendini cok kastigin belli, bu kadar ara vermisken ya mutlaka ders almalisin ya da trafigin yogun olmadigi yerlerde alistirma yapmalisin. Arabanda otomatik vites bence kendin bunu asabilirsin zamanla. Bende 5 yil aradan sonra senin gibiydim dikkatin dagiliyor ister istemez. O zaman bekardin cocugun yoktu simdi cocuklarla vs trafige cikiyorsan korkman ya da dagilman cok normal. Ben kendi kendime alistirma yaparak gelistirdim suan esime kafa tutuyorum 😅 ama kesinlikle ve kesinlikle pes etme!!!

Çok dik karşıda bi duvar ve çıkış alanı çok kısa yanı çıkışla karşı duvar mesafesi dar ve dik nasıl anlatırım bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Gözümde canlandirdim.Kapidan çıkarken yavaşlayıp hafif sağ ya da sol yapmanız gerekir diye düşünüyorum orada

Gözümde canlandirdim.Kapidan çıkarken yavaşlayıp hafif sağ ya da sol yapmanız gerekir diye düşünüyorum orada
Evet sağ donmem lazım ama tam sağda bi çukur var eşim biraz düz gidip sağa kırman lazım diyor düz giderken öndeki duvara vuracakmışım gibi hissediyorum bende. Siz kullanıyorsunuz sanırım araba

Evet sağ donmem lazım ama tam sağda bi çukur var eşim biraz düz gidip sağa kırman lazım diyor düz giderken öndeki duvara vuracakmışım gibi hissediyorum bende. Siz kullanıyorsunuz sanırım araba
O çıkıştaki yokuşu yavaşça asacaksin,ayak frende minik ilerleyip sağa doneceksinyo zamsn.Esin yanında dene bunu.
Ben hocadan ders aldım 30 unds bitti kendim gidiyorum bir yerlere..Ama ben hocayla ders alırken sabahları kendim boş cadde ve sokaklarda gezdim son 10 gün fln..
Hocayla minik minik ileri geri çalıştık bir gün ,bu çok faydai oldu en önemli şey hatta bunu uygula eşinle

Merhaba hanımlar derdim araba kullanamamak 18 yaşında ehliyet aldgm dönem manuel aracla 2 3 ay efsane sürdüm ettm o zamanda tamponu delince soğudum bıraktm şimdi 33 yasnda 2 cocukla otomatik araç varken dedim alışaym işlerimi halledeyim 1 aydr araba bende 1 ayda 4 defa park ederken stres yasadm sürttüm ettim ufak vs hatta gecen korna bastm diye adamn biriyle kapstk kavga gürültü panik atağm iyice zortladı neyse bugunde panikledm öne gidecegime arkaya bastm allaha şükür sorun olmadi ama ben aşırı derecede nefret ettim kendimden aptal gibi hissediyorum sanki bi tek ben böyleymisim ve araba sürmeyi bırakmam gerekiyormus gibi hissediyorum sırf panik yüzünden binmek bile istemiyorum yine hata yaparm yine vururum diye çok moralim bozuk bana bi tavsiyesi olan varmı yada benjm gibi sorun yasayan oldumu bilmiyorum ne yapacağımı
Senelerdir araç kullanırım, park olayını hala tam çözebilmiş değilim 🙄😁 en zor kısımda, bunca ara vermişken bocalamanız çok normal. İlk dönemler park edilecek yeri birax olsun kolay seçme imkanınız varsa onu deneyin yani paralel park falan zorlar çok doğal. O trafik magandası da sizi tetiklemiş, kornayı küfür olarak alan bir tayfa var (kendileri öyle oldupundan herkesi öyle zannediyorlar), bınu yapan erkek bir şoför olsaydı aynı tepkiyi veremezdi emin ol. Yani olağan şeylet hepsi trafikte ama sakin kalmak önemli. Ana olmuşsun, çocuk doğurmuşsun bunlar asış cesaret işi araba kullanmaya ne var? Devam böyle böyle gelişecektr

O çıkıştaki yokuşu yavaşça asacaksin,ayak frende minik ilerleyip sağa doneceksinyo zamsn.Esin yanında dene bunu.
Ben hocadan ders aldım 30 unds bitti kendim gidiyorum bir yerlere..Ama ben hocayla ders alırken sabahları kendim boş cadde ve sokaklarda gezdim son 10 gün fln..
Hocayla minik minik ileri geri çalıştık bir gün ,bu çok faydai oldu en önemli şey hatta bunu uygula eşinle
Kaç tl ödediniz hocaya acaba ? Teşekkür ederim önerileriniz için

Egerki kendine guvenin yoksa, panik varsa kullanamazsin. Herkes araba sürmek zorunda degil dimi. Kaza yaparsaniz sonucu daha kotu olabilir. Lütfen iyice emin olmadan geçmeyin direksiyon başına.

Back