• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullananlar ve ehliyet

Sınava girmek için ders almak zorunlu diye biliyorum. Ben ehliyet kursuna gitmeden önce çalışacaktım sizin gibi ama kurstaki hocayla konuştum hiç gerek yok burada daha sağlıklı öğrenirsin dedi. Hiç bilmeden derslere katılırsanız öğrenirsiniz biraz da çalışmayla ehliyetinizi rahatça alırsınız.
Ehliyeti aldıktan sonra tek başınıza kalabalık olmayan yerlerde sürün, genelde eşiyle babasıyla abisiyle çıkanlar araba kullanmaya alışamıyor yapamıyorum diye vazgeçiyorlar.
Kursta sadece direksiyonu tutup gaza basmaktan çok daha fazlası öğretiliyor küçümsemeyin lütfen. Hayırlı olsun :)
Asla kucumsemiyorum ne haddime.ama esimden baska kimsem yok.ailemden cok uzaktayiz ve tanidik bi kisi bile yok bebegimi birakabilecegim.evden derslere calisip sinava girmek derslere katilmaktan daha zor.ama caresjz oluunca mecbur boyle bi secenek varmi diye soruyo insan

Zaten disardan okudugum icin biliyorum aslinda zorlugunu.
Ama kursa gidemezsem cocuk oldugu icin uzaktan oluyomu bu isler diye sormak istedim ama bazilari "ohhhh bizim otomatik vites arabamiz var catlayinda patlayin, simdi gidip bide kolayinda ehliyet aldimi deymeyin keyfime" demisim gibi davrandi saolsunlar.
Bu isin zorlugunu tabiki biliyorum.herseyin zorunu basardim cok sukur.bunuda yaparim evelallah

Diger uyeler hakkinda bisey diyemeyecegim. Uzaktan su sekilde olur araba kullnmayi kendiniz ogrenir kursa katilmazsiniz. Ama bence ne yapin ne edin direksiyon kursuna katilin. Evet otomatik vites araba olabilir. Ama acil bir durumda ve direksiyon sinavinda vitesli kullanacaksiniz. Bence basarirsiniz.

Diger uyeler hakkinda bisey diyemeyecegim. Uzaktan su sekilde olur araba kullnmayi kendiniz ogrenir kursa katilmazsiniz. Ama bence ne yapin ne edin direksiyon kursuna katilin. Evet otomatik vites araba olabilir. Ama acil bir durumda ve direksiyon sinavinda vitesli kullanacaksiniz. Bence basarirsiniz.
Insallahh.cok tesekkur ederim

Teorik derslere girmeden evde çalışarak geçersiniz . Ama direksiyon sınavından heleki manuel ehliyet alacaksanız ders almadan nasıl geçeceksiniz, mümkün değil . Belki 16 saat almazsınız 8 saat alırsınız ama mutlaka ders almanız lazım. Ben direksiyon derslerimin hepsini aldıktan sonra çok stop ettirdiğim ve kendime güvenmediğim için 1 hafta özel ders aldım öyle sınava girdim. 16 saat ders bile yetmemişti bana. Direksiyona ilk kez kurs hocam ile oturmuştum hiç tecrübem yoktu.
Sizin tecrübeniz var, sınav parkurunda sınavı geçebileceginiz kıvama gelinceye kadar eğitim almanız şart. Belkide 2-3 günde kavrayıp tamam ben sınava hazırım diyeceksiniz, denemeden bilemezsiniz. Ben hiç direksiyon eğitimlerine katılmadan sınava giren görmedim. Eşim yıllardır araba kullanır o girse sınava kalır. Özellikle paralel park olayı defalarca yapmanız gerek. Kolay gelsin...

Öğrenirsiniz yahu nolacak. Kursa gidiin sınava girin alın ehliyeti sonra bulunduğunuz şehirde trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda çıkın evden mahalleyi turlayın gelin bir süre sonra az daha kalabalık yollara çıkın şerit değiştirin geliştirirsiniz kendinizi zamanla. Araba kullanmak kolay korkmayın hevesiniz de varsa iyi öğrenirsiniz.

Back