• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba kullananan bayanlar yardım!

Maşallah sende baya anlıyosun arabadan canım :) nisaan micra istiyorum ama onunda piyasası yokmuş galiba nişanlım al ama satamayız bi kaç yıl binersin hemen değiştiremeyiz diyo. Bana benzini az giden bişey lazım araba araştırmakda ne zormuş begencende fiyatı sana uycakta benzindi dizeldi vitesti ohoooo almasam mı napsam :52:

evet biraz araştırırım eşimde özel şöförlük yapıyor ondan dolayıda bizde biliyoruz. bundan önceki puntomu 3 günde sattım ve gittim yine sıfır punto aldım 1,3 dizel çok az yakıyor o yüzden piyasasıda çok . tavsiye ederim parçası ve servisleride ucuzdur. beygirde yüksek olunca rahat ediyorsun. vergiside çok az. ayrıca çok eski model alma ki kasko yaptır. ne olur ne olmaz .... :34:

evet biraz araştırırım eşimde özel şöförlük yapıyor ondan dolayıda bizde biliyoruz. bundan önceki puntomu 3 günde sattım ve gittim yine sıfır punto aldım 1,3 dizel çok az yakıyor o yüzden piyasasıda çok . tavsiye ederim parçası ve servisleride ucuzdur. beygirde yüksek olunca rahat ediyorsun. vergiside çok az. ayrıca çok eski model alma ki kasko yaptır. ne olur ne olmaz .... :34:

Puntoda çok güzel araba onuda çok begendim ama micrada beni çeken bişey var 😃 tam 4 yıl önce yazlıkta görmüştüm o an arabaya aşık oldum resmen ya minnacık falan tam bayan arabası çok hoşuma gitti açıkcası 2005 model düşünüyorum açıkcası çok mu eski olur acaba tipi gayet güzel duruyodu fotograflarda ama gidip görmeden bilemiycem yine :)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Vites kutusunu dagitirsan oda az tutmaz yani benden demesi ha dene yanil yapmadanda ogrenemezsin oda ayri ben manuel kullaniyorum gayet memnunum park ederken biraz sıkıntı oluyor ama

Bende manuelde karar kıldım şuan zaten :) allatan oturduğum yerde park sorunu yok kolay girip çıkabilceğim yerler :) hoş hiç park etmedim belkide yapamam bilmiyorum bi denemek lazım :)

Puntoda çok güzel araba onuda çok begendim ama micrada beni çeken bişey var 😃 tam 4 yıl önce yazlıkta görmüştüm o an arabaya aşık oldum resmen ya minnacık falan tam bayan arabası çok hoşuma gitti açıkcası 2005 model düşünüyorum açıkcası çok mu eski olur acaba tipi gayet güzel duruyodu fotograflarda ama gidip görmeden bilemiycem yine :)

bu arada sakın galeriden alma sıfır almıycaksan. ilk arabamda tecrübesizdim pert aracı sattılar bize o yüzden şimdi çok ddik didik ederim. kesinlikle sahibinden al ve plakayı şaseyi sorgulat kazalı olmasın yoksa elinde patlar...kaskoyu yapabilmen için aracın çok yaşlı olmaması gerek 5 yaştı sanırım sınır. tabi beğendiğinizi alın yinede ama ileriyide düşünerek alın. nissanın piyasası yok birde ilk öğreniyorsunuz kaza falan olursa ( allah korusun) parçası falan pahalı.. o yüzden ya kasko yapıcaksın yada ona göre araç alıcaksın. şimdi çıkıyorum işten allah gönlüne göre versin ne diyim :)

bu arada sakın galeriden alma sıfır almıycaksan. ilk arabamda tecrübesizdim pert aracı sattılar bize o yüzden şimdi çok ddik didik ederim. kesinlikle sahibinden al ve plakayı şaseyi sorgulat kazalı olmasın yoksa elinde patlar...kaskoyu yapabilmen için aracın çok yaşlı olmaması gerek 5 yaştı sanırım sınır. tabi beğendiğinizi alın yinede ama ileriyide düşünerek alın. nissanın piyasası yok birde ilk öğreniyorsunuz kaza falan olursa ( allah korusun) parçası falan pahalı.. o yüzden ya kasko yapıcaksın yada ona göre araç alıcaksın. şimdi çıkıyorum işten allah gönlüne göre versin ne diyim :)

Sağol canım bakalım araştırıp alıcaz bitane kısmet şans işi birazda teşekkür ederim ilgilendiğin uzun uzun yazmışsın 😊

Kaç model aldınız micrayı? Ben şimdi 2005 model manuel bi micra begendim fiyatıda çok uygun 16 milyar memnun musunuz arabadan?

İnanilmaz hos bir aracti direksiyon manevrasi super birde kucuk olunca park sorunu olmuyor esim acemiyim diye 2004 model aldi ancak artik bagaja sigamaz oldum puset vs.bagaj kucuk kaldi esim arabayi satiliga cikardi 1 gunde gitti....simdi note bakiyor carsamba gunu arabam gelecek....bu arada micra alacaksaniz tekna modelini almayin yani kapidan dugmeli kilit....ben birkez kapiyi acik unutmusum aku bitmis kapilar acilmiyor heleki sofor kapisi duvar kenarindaysa eyvah eyvah...

Ablacım (senden küçük olduğum için yaş 17 :9: ) iyi bir şöfor oldugumu düşünüyorum ve nacizhane fikrimi söylemek istiyorum... Bence manuel vitesi öğrenmelisin malum bütün arabalar otomatik vites olmuyor....manuel vites tabi ufacık zorlar ama otomatik vitesi çerez gibi yutarsın.... bu yüzden en mantıklısı manuel vites Allah korusun bir hasta vs olsa senden başka araba kullanan olmasa ve elinde manuel vitesli bir araba olsa napacaksın ? Manuel vitesi bildikten sonra kamyon bile kullanırsın :1: ama otomatik viteste sadece o özelligin bulundgu arabaları pehh :120: Son olarak manuel viteste korkulacak hiç birşey yok gerçekten çok basit biraz araba kullanarak çok rahat pekiştirirsin bir dahada unutmazsın :16:

araba sürmek benim için zevk ..:10:
Otomatik süremeyenlerdenim .. :27:
Dizel vitesli arabam rahat. . :55:
Vitesten korkma alışırsın .. :3:

Daha bugün aldık ilk arabamızı ben illa otomatik olsun demiştim eşim otomatikte sıkıntı yaşarsın vites gitti mi çekici gelip alır fazla yakar vs bi sürü sıkıntısını anlattı tamam dedim manuel aldık herkes kullanıyor biz mi kullanamayacağız ayol:)))) yarın bakımdan çıksın da akşam denemelere başlıyorun

Ehliyetim yeni ama tanıdık yerden aldığım için çok sağlam öğrendim.
İstanbul'un en işlek yerlerinden birinde oturuyorum. Ehliyetin 12 direksiyon dersini de kendi oturduğum yerde aldım ve cinnet geçiriyodum vites değiştirmekten. Sürekli dur kalk.

Sürebildiğim halde araba alırken kesinlikle otomatik alıcam. Akülü araba gibi:37: Kolayı varken manuelle niye uğraşayım:1:

araba sürmek benim içinde zevk..
bu yüzden ben olsam manuel tercihim ederdim çünkü zaten araba sürmenin zevki viteste bence.. :1:
babamdan kaçırdığım kadarıyla manuel kullandım hep.. geçenlerde erkek arkadaşımla otomatik vitese bindim inmem bir oldu.. ayagımı gaza degdirsem bas bas bagırıyor araba :1: bide akülü araba sürüyomuş gibii ben hiç haz almıyorum :19:
otomatik çok yakıyor.. ve manueli öğrenirseniz hangi arabaya binerseniz binin kullanırsınız ama otomatige alışırsanız diğer arabalarda sıkıntı yaşarsınız..
ha bide babamın deyimiyle otomatik arabayı satması zor olur kendisi bi arabayı almadan satmayı düşünürde öncelikle :1:
hayırlı olsun şimdiden :3:

Bi kaç tane sorum olucak öncelikle viteste çok karasızım manuel vitesli araba almakmı mantıklı yoksa otomatik mi? Otomatikte arıza çıkıyo diyolar otımatik vites arabası olanlar yazarsa sevirinirim. Bide otomatik vites arabalar daha pahalı aynı arabayı daha ucuza manuel almak daha mantıklı ama trafikte rahat edebilir miyim? İstanbulda oturuyorum bi kaç kere manuel vitesli araba kullandım stop ettirme derdim yok ama vites değiştirirken yerlerini karıştırıyorum falan. Ne kadar zamanda kendinize güvenerek araba kullandınız ilk tek basıma araba kullanırken nelere dikkat etmek lazım yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Kesinlikle otomatik al derim

ben de duz vites hastasiydim. Annemin arabasi eski pusku bi arabaydi ve otomatikti. Kullanıyodum hep ama zevk almadigimi dusunuyodum. Evlendim, esimin arabasi duz vites. Anaaamm istanbul trafigi benm agzima bi etti. Bi daha da duz vites kullanmam dedm. Kapinin onunde guzelim araba dururken annemin eski arabasi daha degerli oldu benm icin.

Babam en az 20 senelik araba kullanıcısı, son arabası düz vites. Bir kaç yıl önce annem ehliyetini aldı, çok konforlu olmayan, ufak, otomatik vites bir aracı var. Annemin arabası alındığından beri, babam sürekli onun arabasını kullanmaya çalışıyor. Şehirdışına giderken dahi annemin arabasını alıyor kullanımı rahat diye. En son kendine de otomatik vites almaya karar vermişti. Düz viteste yeterli deneyimi olan kullanıcılar dahi otomatik vitesi daha rahat buluyorsa bence sizde direk otomatik vitesle başlamalısınız, kolayı varken zor yolu seçmenin ne gereği var ki.

Kizlar biz de gecen gün bir polo beğendik. 3 yaşında 89bin km de. Ilk aracimiz olacak. 3 yerde lokal boya var dendi buyuk ihtimalle yandan surtmus ama bakalim.Bugun ekspertize goturecegiz bi sikinti cikmazsa almayi düşünüyoruz.yanimda babam olucak o epey anliyor bu islerden ama yine de bir seyler gozden kacarsa diye korkuyorum Siz ne dersiniz polo lar nasıl nelere dikkat etmek gerek?bu tarz bir araba en fazla kac tl eder?bi de biz hic araba kullanmayi bilmiyoruz henuz ehliyetimiz de yok ehliyet ten sonra alacagimiza once alalim hem çalışma imkanimiz da olur diye dusunduk.o yuzden manuel vites dusunduk ilerde belki otomatige geceriz

İnanilmaz hos bir aracti direksiyon manevrasi super birde kucuk olunca park sorunu olmuyor esim acemiyim diye 2004 model aldi ancak artik bagaja sigamaz oldum puset vs.bagaj kucuk kaldi esim arabayi satiliga cikardi 1 gunde gitti....simdi note bakiyor carsamba gunu arabam gelecek....bu arada micra alacaksaniz tekna modelini almayin yani kapidan dugmeli kilit....ben birkez kapiyi acik unutmusum aku bitmis kapilar acilmiyor heleki sofor kapisi duvar kenarindaysa eyvah eyvah...

Allahtan bizde çocuk falan yok daha evlş değilim 😃 çocuga 2-3 yıl var allahtan gercekten bagajı küçük diyolar 😊 ay bi günde gitmesine çok sevindim ne kadara verdiniz acaba? Bende bakıyorum şimdi o arabalara ama alırken kazıklamasınlar beni😃 otomatik vitesti dimi sizin ki ben büyük bi ihtimal manuel alıcam 😃

Back
X