• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba konusu devamı

Araç oradan gelirse o paranın tamamıyla araç alınmayacak. Sonuçta bende kredi çekeceğim. Altınları da katabiliriz. Benim üstüme olmazsa gene başa döneriz. Gene sürekli araç isterler.Bu yüzden üstüme olması lazım. Yoksa eşim hayır diyemez gene.Ben ortak araç istemiyorum.Sürekli araba ver al istemiyorum
Senin üzerine olması araç alışverişi olmayacak mı sanıyorsun cidden? Eşini arayacaklar o da verecek arabayı anahtarı alıp ya da sana verdirtecek. Arabanın yarısı benim diyecek (evlilik birliğinde edinilmiş mal) Sonra sen benden araba istiyolar diye burada çıldıracaksın yine konularda

Evladından destek almadı. Eşim ailesinden destek aldı. Nedense bekarken herkes aracın eşimin oldugunu söylüyordu. Bekarken binmezlerdi sürmezlerdi
Tamam sizden önce aile arasındaki bir mevzu. Üstelik o araç engelli aracıydı. Sizinle zerre alakası yok. Kin gütmeniz o kadar saçma ki.

Eşim bana sen gelme, sen gelince kavga çıkıyor bayramlarda seyranlarda gelirsin dese, şuphesiz onun kocalığını sorgulardım. Bu durum; bana dışlandığımı, yok sayıldığımı ve bana karşı saygı duyulmadığını hissettirirdi.

Eğer bu çatışmaya bizzatihi siz sebep olmuyorsanız eşinizin ailesinin karşısında durup "karıma yapacağınız saygısızlığı kendime sayarım, evliliğime, ilişkime saygı duyulmadığı taktirde aile ilişkilerimiz de zedelenir" tarzında yanınızda durması gerekir. Nitekim çözüm olarak bulduğunuzu sandığınız şey bir çözüm değil. Size saygı duyulmamaya devam edildigi taktirde bayramlardan bayrama görüşseniz bile yine hır gür çıkmayacağının garantisi yok. Ayrıca ben neden beni yılın sadece belli özel günlerinde kabul eden bir ailenin ziyaretine gideyim ki? Üzgünüm ama bana göre son derece küçük düşürücü bir durum.

Senin üzerine olması araç alışverişi olmayacak mı sanıyorsun cidden? Eşini arayacaklar o da verecek arabayı anahtarı alıp ya da sana verdirtecek. Arabanın yarısı benim diyecek (evlilik birliğinde edinilmiş mal) Sonra sen benden araba istiyolar diye burada çıldıracaksın yine konularda
O zaman arabadan gelen parayı direk tokiye vermek daha ıyısı.Açıkcası en son ortak araçtan tatsızlık çıktı. İstemezler diye düşünüyorum. Eşimde araç gerekirse dayımdan isterler diyor

Eşim bana sen gelme, sen gelince kavga çıkıyor bayramlarda seyranlarda gelirsin dese, şuphesiz onun kocalığını sorgulardım. Bu durum; bana dışlandığımı, yok sayıldığımı ve bana karşı saygı duyulmadığını hissettirirdi.

Eğer bu çatışmaya bizzatihi siz sebep olmuyorsanız eşinizin ailesinin karşısında durup "karıma yapacağınız saygısızlığı kendime sayarım, evliliğime, ilişkime saygı duyulmadığı taktirde aile ilişkilerimiz de zedelenir" tarzında yanınızda durması gerekir. Nitekim çözüm olarak bulduğunuzu sandığınız şey bir çözüm değil. Size saygı duyulmamaya devam edildigi taktirde bayramlardan bayrama görüşseniz bile yine hır gür çıkmayacağının garantisi yok. Ayrıca ben neden beni yılın sadece belli özel günlerinde kabul eden bir ailenin ziyaretine gideyim ki? Üzgünüm ama bana göre son derece küçük düşürücü bir durum.
Haklısınız ama sürekli gitmek psikolojik olarak beni olumsuz etkiliyor. Eşim diyorki, benim annemin huyu bu. Degiştiremem diyor.Aslında annesi nişanlıyken böyle degildi. Evlenince böyle oldu.

Evladından destek almadı. Eşim ailesinden destek aldı. Nedense bekarken herkes aracın eşimin oldugunu söylüyordu. Bekarken binmezlerdi sürmezlerdi
Araba kayınpederin üstüne. Net. Sizin değil . Net

Çünkü konu sahibi, kayinvalidesinin bakışıyla ilgili bile burada konu açtı. Bakın kadının konuşması şöyle dursun bakışı bile gelinini rahatsız ediyor ve bir şekilde problem çıkarıyor. Ortada bir saygısızlik falan yok, evinde mevlüt yapmış da gelinine sen niye gelmedin demiş, nasıl dermiş, klâsik muhabbetler ama konu sahibi böyle bambaşka kültürden gelmiş ultra elit, bireysel yetişmiş bir insan olduğu için kayinvalide problemi yaşıyor.
Esi niye çeksin bu saçmalıklarin ceremesini ailesinin evine her gittiğinde?
En iyisini yapıyor bence karısını götürmeyerek. Annen niye bana öyle baktı, niye gelmedin dedi diye basının eti yenileceğine tek başına rahat gider görür anne babasını.

O zaman arabadan gelen parayı direk tokiye vermek daha ıyısı.Açıkcası en son ortak araçtan tatsızlık çıktı. İstemezler diye düşünüyorum. Eşimde araç gerekirse dayımdan isterler diyor
Ay ne cesaret bu insanlara güvenip TOKİ borcuna filan giriyorsun? Yarın öbür gün bu evi bizim verdiğimiz araba parasıyla aldınız diyecekler, boşanirsan yarısı kaynınin olacak , sen de yıllarca borç odediginle kalacaksın....Tamam sen tok gözlü , iyi niyetli bir kadınsın seni hepimiz tanıyoruz seviyoruz ama bu kadar iyi niyetli olma bence...Böbrek işini mutlaka konuş kocanla, annenler de utanmiyorlar mı de gelinleri arabasizken ikişer bobrekle gezmeye de, çat çat yüzüne söyle artık , hakkını yedirme sakın...

Son düzenleme:
bu arabanın ne kadarını eşiniz ödedi?
Tam hatırladığım kadarıyla aracın tamamı 80 bin falandı. 6 yıla yakın oldu tabi.Eşim gram bozdurdu.Eski aracı sattı.35 bin falan kredi çekti.Her ay bin lira falan ödüyordu.Kvler bilezik verdi.Ama kim ne verdi tam bilmiyorum.Eşim zor sıkıntılarla ödedi. Ancak şuan 1 lira katmamış gibi.Kaynım ilan açtı.Eşim oralı degil.Ailesinden çekiniyor. Kırılırlar diye bişey demeye korkuyor.
Satılırsa maksimum 500 bine satılacak.Gelen paraya araç alsak, onu da isterler mi bilmiyorum. Benim derdim sürekli araba götür getir istemiyorum. Sürekli akraba işinde koşmak istemiyorum.Ama kvler yarı parasına araba almayacakmış.Gelen paraya araba almamak daha mı mantıklı bilmiyorum.

Ben gitmeyerek gerçekten mutlu hissediyorum. En azından daha huzurluyum. Moral bozacak sözler duymuyorum
Sizin bunları yönetebilmeniz lazım yetişkinsiz. İnsanın insanlara ihtiyacı vardır. Bakın görümcemle yaşadığımı kimse yaşamamıştır o kadar çok şeyler yaptı ki tahmin edemezsiniz ama yine de eşimle giderim annesi çağırdığında bir araya gelirim bana gelmesi gerekiyorsa gelir. Kendimi soyutlayadabilirim ama aramızda kan davası yok ki. Mesafeli devam ediyor.
Laf söze gelirse ettirmeyin kendinize ? Kaynananız laf mı söyledi “ aa anne duymamış olayım karışmazsan bize sevinirim” diyip gülün. Baban hastalandı diye naz mı yaptılar “ iyisn iyisin hastalanıcak ne var baba bunda bende bişey oldu sandım” diyin. Sizde konuşun susmayın.
Bana katılmayabilirler ama ben aileler arası çok ciddi durum olmadıkça ayrı takılmaya karşıyım. Ben karısıyım karşı tarafta bana saygılı olmak zorunda bende onlara. Sonuçta aileyiz.

Tam hatırladığım kadarıyla aracın tamamı 80 bin falandı. 6 yıla yakın oldu tabi.Eşim gram bozdurdu.Eski aracı sattı.35 bin falan kredi çekti.Her ay bin lira falan ödüyordu.Kvler bilezik verdi.Ama kim ne verdi tam bilmiyorum.Eşim zor sıkıntılarla ödedi. Ancak şuan 1 lira katmamış gibi.Kaynım ilan açtı.Eşim oralı degil.Ailesinden çekiniyor. Kırılırlar diye bişey demeye korkuyor.
Satılırsa maksimum 500 bine satılacak.Gelen paraya araç alsak, onu da isterler mi bilmiyorum. Benim derdim sürekli araba götür getir istemiyorum. Sürekli akraba işinde koşmak istemiyorum.Ama kvler yarı parasına araba almayacakmış.Gelen paraya araba almamak daha mı mantıklı bilmiyorum.
Herşeyi en ince ayrıntısına kadar didikleyip düşünen sen, kim ne kadar verdi tam bilmiyorsun çünkü söylersen arabanın ortak olduğunu eşine ait olmadığını söylemiş olacaksın.

Herşeyi en ince ayrıntısına kadar didikleyip düşünen sen, kim ne kadar verdi tam bilmiyorsun çünkü söylersen arabanın ortak olduğunu eşine ait olmadığını söylemiş olacaksın.
Hele babaanne yüzünde o arabanın yarı paraya alındığını ama babaannenin hiç binemediğine asla değinmiyor.😀

bence bu para konusuna direk müdahale etmeyin. çünkü siz evli değilken alınan bir araç bildiğim kadarıyla. eşinizle ailesi ne anlaşıyorsa o olsun. kaynınız koymuş ilana, kimse de şikayetçi değil eşiniz de dahil. benim eşim de evlenmeden eş ailesi ev aldı, kredilerinin ödenmesinde eşimin emeği çoktur. ama biz o evi sahiplenmiyoruz çünkü eşim de orada yaşıyordu ve destek olmak istiyordu. şu an kirada, satılsa biz bir para istemiyoruz oradan. açıkçası eşimin zamanında ne verdiği beni pek ilgilendirmiyor, benimle evli olmadığı bir zaman dilimi..
size bir miktar para düşüyorsa da ne yapmak istediğiniz sizi ilgilendirir. bu kadar çok düşünmeyin öyle olursa şöyle olur böyle olursa öyle olur gibi.. görüşmek istemiyorsanız da yine o ne düşünür bu ne düşünür demeyin. zira hayat böyle geçmez. biraz sorun arıyor gibisiniz kendinize.

Bu o araba değil bi kere 😌
Allahtan beş senesi doldu engelli aracı alma hakkımız var babanne üstüne yeni bir araç daha alalım diye ortaya çıkmadı cin fikirli.

Ayrıca evlenince değişen kayınvaliden değil sensin. Annecim annecim evinden çıkmadın, kına kız tarafına aittir ama onun evinde yapıp ona ödettin parayı. İşin bitti kadınla şutladın. Kendinin farkına var.

Kıııız sakın altınları koyup kredi çekip araç alma, boşanirsan araba ikiye bölünür, senin bütün altınlar odedigin krediler hepsi kv ye gider...Bence sen kv den daha cok altın iste, olmadı kaynindan para iste o da olmadı ne bileyim kp böbreğini satsın....hepsi senin hakkın cunkü, çok belli yani, bunlar şimdi "arabayı satalim, yarısını geline verelim, gelin altınları koysun kredi çeksin yeni araba alsın sonra bunları boşatalim, arabanın yarısını alalım" diye plan yapıyorlar appaçık ortada yaani...hemen konuş eşinle böbrek konusunu, bu akşam konuş bak, babanın böbreği olmazsa annenin kolunu bacağını satalım de, çünkü benim hakkım de....Lütfen artık hakkını yedirme bu açgozlu insanlara....Açık açık konuş kocanla
Böbrek bölümüne kahkaha attim ama😂😂👍 siz çok yaşayın emi😂😂😂

bence bu para konusuna direk müdahale etmeyin. çünkü siz evli değilken alınan bir araç bildiğim kadarıyla. eşinizle ailesi ne anlaşıyorsa o olsun. kaynınız koymuş ilana, kimse de şikayetçi değil eşiniz de dahil. benim eşim de evlenmeden eş ailesi ev aldı, kredilerinin ödenmesinde eşimin emeği çoktur. ama biz o evi sahiplenmiyoruz çünkü eşim de orada yaşıyordu ve destek olmak istiyordu. şu an kirada, satılsa biz bir para istemiyoruz oradan. açıkçası eşimin zamanında ne verdiği beni pek ilgilendirmiyor, benimle evli olmadığı bir zaman dilimi..
size bir miktar para düşüyorsa da ne yapmak istediğiniz sizi ilgilendirir. bu kadar çok düşünmeyin öyle olursa şöyle olur böyle olursa öyle olur gibi.. görüşmek istemiyorsanız da yine o ne düşünür bu ne düşünür demeyin. zira hayat böyle geçmez. biraz sorun arıyor gibisiniz kendinize.
Sorun aramıyorum inanın. Şu araba muabbetinden çok sıkıldım. Bu sefer ödeyemeyiz diyorlar. İlana koymuş ama bilinmedik sitelere.Meşhur bir site var, oraya bile koymamış.Açıkcası bekarken ve nişanlıyken aracın hep eşimin oldugunu söylerlerdi.Ama şuan yarı yarıya olsun diyorlar. Aslında ben parasında da degilim. Ben onlarla ortak bişey istemiyorum.
Satılması konusunda acele etme sebebim. Sürekli vergiye zam geldi,seneyr vize var, bizi zorlar diyorlarmış. Eşim vize, sigorta konusunda gene biz ödeyelim demesin diye istiyorum.Eger sigorta, vergi konusunda para beklentileri olmayacaksa hiç satılmazsa da olur.
Gelen para eşimin.O da gelen parayla araç almak istiyor. Ama biz gene araç alıp, ortak kullanınca satılmasının anlamı kalmıyor.Zaten çok araca ihtiyaçları varsa onlarda alabilir.
Sorun aramak degil. Ben başıma gelecegiz biliyorum. Bu sefer, ailem ödeyemiyor, destek olalım diyecek eşim.
Gidip gelme konusunda herşeyi denedim. Çok gittim, az gittim, kv laf soktu, karşılığını verdim. Hepsinde de yıpranan ben oldum. Şuan konuşmayarak kendimi daha iyi hissediyorum.Sadece ileride problem olur mu bunu merak ediyorum.

Back