• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Araba konusu devamı

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.351
5.187
148
Merhaba hanımlar. Kvlerle eşim bekarken ortak araç almıştı. Sürekli araba isteme, götür getir, sigorta problemi falan çıkıyordu. Bununla alakalı konu açtım.
Konuyu Agustos ayında açtım. Sonrasında eşim arabayı kvlere bıraktı.Kvler al götür diye ısrar etti.Her gitmesinde ısrar ediyorlar, ancak almıyor.Yaklaşık 3 aydır araba onlarda.Son durum şu.. Kvler biz bu arabanın sigorta vergi falan ödeyemiz diyormuş.Bu yüzden ilana koydular.Bilindik siteye degil ama başka sitelere.Normalde kaynım 700 aşagısına vermem diyordu. Geçen gün galeriye satmaya götürdüler. 500 verseymiş orada satarmış arabayı.
Kvler paranın yarısını kaynıma verecekler.Biz altınlarla başka araç alalım diyoruz.Ancak tekrar sürekli araba ver al muabbeti olmasın diye araç benim üzerime olacak.
Sizlere şunu sormak istiyorum.Ki şunu da söyleyeyim. Araba gittiginden veri ve kv ile konuşmadıgımdan beri eşimle aile kavgası etmedik.Eşim 3 ay önce, sen gelme aileme sonra kavga ediyoruz dedi. Kavga sebebi ise, kvnin herşeye karışması. Kedime mama almama bile laf yapıyor. Politik ol diyeceksiniz. Ancak sinirleniyorum. Ve eşime söyleniyorum.
Son durumda araba bizden çıktı. Araba problemi bitti. Ancak bitmeyen kv problemim var.Eşimde sen bayramlarda gel, onun harici gelme diyor.Buna dünden razıyım. Artık gidip gelmek psikolojimi bozuyor. Ki yeni evliyken ne konular açıyordum.Aynı şehirdeyiz bu arada. Sizce gidip gelmemek problem olur mu?3 aydır tek gidip geliyor.

gittiğinizde kavga oluyormuş, gitmemeniz daha iyi.
bayramlarda, sevinçli ya da hüzünlü haberlerde ararsınız, o zamanlarda görüşürsünüz yeter. durumun eşinizde farkında olduğu için, ortada sorun olacak bir şey gözükmüyor.
Sorun şöyle olabilir diye düşünüyorum. Aile yapısı olarak eşimin ailesi sürekli dipdibe olmak istiyor. Bu şekilde bir ilişkiyi kabul ederler mi bilmiyorum.
Geçen gün gene sordum. Artık araba satılıyor. Gene gidelim diyecek misin diye. Hayır dedi. Evimin huzuru kaçıyor dedi. Bu şekilde manevi olarak çok rahatım. Sürekli kv bunu dedi şunu dedi diye kafama takıyordum. Bayramlarda, cenaze de falan gitmek en iyisi sanırım

Siz yokken doldurup eşinizi üstünüze salmiyorsa en iyisi. Olay biraz este bitiyor.
Gitmeyeli 3 ay oldu.Ancak bir süre daha gitmeyince acaba doldururlar mı bilmiyorum. Kvnin doldurma şekli şu şekilde. Sitem ederek, üzülmüş gibi yaparak dolduruyor.Mesela akraba geldi, ben gitmedim diyelim. Ah kuzum ayıp oldu, sorup durdu diyor. Birde en son araba konusunda tatsızlık çıktı.Kp sonrasında rahatsızlanmış.Kv eşimi kenara çekip, o günden sonra oldu demiş. Yani beni hedef göstermiş.Bu yüzden de gitmek istemiyorum. Bişey falan olur benden bilirler

Mesafe koymaniz iyi olur. Ama sizin evde bir araba bu es oldukca o araba kavga kiyamet yine onlara verilir.
Bu sefer verilemez.Şuan tokiyi bekliyorum.Alabilirsek seneye kredi çekip altınlarla sıfır alacagım. Kendi üzerime yapacagım. Zaten eşime dedim, isterlerse galeriye götürüp satarım.
İstemeye yüzleri olur mu bilmiyorum. Kavga sebebi ortak araba zaten. Ancak onlar araç almayı düşünmüyor.

Bu sefer verilemez.Şuan tokiyi bekliyorum.Alabilirsek seneye kredi çekip altınlarla sıfır alacagım. Kendi üzerime yapacagım. Zaten eşime dedim, isterlerse galeriye götürüp satarım.
İstemeye yüzleri olur mu bilmiyorum. Kavga sebebi ortak araba zaten. Ancak onlar araç almayı düşünmüyor.

Siz aldiktan sonra onlarin masrafa girmesine gerek yok ki. Arabayi cok aliyorlar di hatirladigim kadariyla

Siz aldiktan sonra onlarin masrafa girmesine gerek yok ki. Arabayi cok aliyorlar di hatirladigim kadariyla
Alıp geri vermiyorlar. Almak için biz gidiyoruz. Otobüsle 1buçuk saat uzaklıkta.Yeni araç alırsak zaten en az 1 sene sonra alabiliriz. İş durumunun oturması lazım. Eger sıfır alabilirsek kaskosunu tek kişi kullanacak diye yaptıracagım.Ama biz ayrı aldıktan sonra eşim götüremez. Kıyamet kopar artık. Zaten ipler koptu kopacak. Ondan sonra tatsızlık daha da artar. Onlarda farkında. Ne onlar arıyor ne ben.

Hani satmazdi kaynın arabayı? Onu da sorun ediyordun. Kurduğun gibi olmadı yine değil mi?

Kayınvalide diye bir sorunun yok senin kafanda kuruyorsun yine. İnan onlarda sana meraklı değiller, öyle olsa eşin bir şekilde ikna edip götürmeye çalışırdı seni.

Hani satmazdi kaynın arabayı? Onu da sorun ediyordun. Kurduğun gibi olmadı yine değil mi?

Kayınvalide diye bir sorunun yok senin kafanda kuruyorsun yine. İnan onlarda sana meraklı değiller, öyle olsa eşin bir şekilde ikna edip götürmeye çalışırdı seni.
700 aşagısı satmam diyordu. Ama şimdide diyorki, bu arabanın sigorta, vergi ödeyemeyiz. Yani araç bizde kalsa, biz ödesek satmaz.Satmaya niyeti yok.Vergiyi ödeyen, sigortayı ödeyen olmayınca tabi satacak. Ayrıca basamak konusu varmış arabada. Bu 1.basamakmış.O yüzden 3400 çıkmış. İyi çıktı diyor eşim. Seneye kat kat fazla çıkacağının farkındalar.Bizi aşar diyorlar. Ki 1 senede zor satılır. Piyasada tutulan araç degilmiş.

O araba ortak değil ki neden yanlış bilgi veriyorsun?
Babanne üzerine engelli aracı ve engelli aracı tek kişi hariç kullanılmaz. Sizin zaten o araçta hakkınız tok
Şuan engelli aracı degil. Engelli aracı olsa nasıl satılsın. Eskiden engelli aracıydı. Babaanne üzerine degil, kp üzerine ayrıca.Zaten hakkım yok. Var demedim. Eşim ve ailesi ortak. Onların ortaklıgı bitsin istiyorum.

Ben sana araba problemi biterse bile baska konuyu problem eder, buraya da konu acarsin. Cunku bu seninle ilgili. Yeni konunda hatirlatacagim demistim. Hatirlatmami yapmaya geldim 😄 Hala asil problemin kayinvalide falan degil, senin olaylara bakis acinla ilgili oldugunu dusunuyorum zaten.
Şuan ben sorun dile getirmedim. Güncelleme yaptım farkındaysan. Benim kv problemim başından beri var. Herşeye karışmasa böyle olmazdı.Benim sorum, gitmesem sorun olur muydu

Ben sana araba problemi biterse bile baska konuyu problem eder, buraya da konu acarsin. Cunku bu seninle ilgili. Yeni konunda hatirlatacagim demistim. Hatirlatmami yapmaya geldim 😄 Hala asil problemin kayinvalide falan degil, senin olaylara bakis acinla ilgili oldugunu dusunuyorum zaten.
Bu arada şükür yeni problemim yok. Satılmasını dört gözle bekliyorum. Tek derdim eşimle ortaklıkları bitsin. Alışveriş olmasın. Yeni alırsakta kendi adıma olacagı için zor alırlar benden

Şuan ben sorun dile getirmedim. Güncelleme yaptım farkındaysan. Benim kv problemim başından beri var. Herşeye karışmasa böyle olmazdı.Benim sorum, gitmesem sorun olur muydu

Eger esin sorun yapmiyorsa, o da senin ailenle surekli gorusmuyorsa, ailesine karsi da senin yaninda duruyorsa bence istedigin zaman gitmende bir sorun yok. Ama bayramda seyranda gittiginde kayinvalidenin hic gelmiyorsun laf sokmalarini goze alman lazim, onu her kayinvalide yapar 😄

Eger esin sorun yapmiyorsa, o da senin ailenle surekli gorusmuyorsa, ailesine karsi da senin yaninda duruyorsa bence istedigin zaman gitmende bir sorun yok. Ama bayramda seyranda gittiginde kayinvalidenin hic gelmiyorsun laf sokmalarini goze alman lazim, onu her kayinvalide yapar 😄
O kadarını göze aldım🤣Yok o da ailemle sürekli görüşmez. Çünkü sürekli görüşünce biz yıpranıyoruz. 3 aydır gitmiyorum nerdeyse. 3 aydır kavga yok. Lafları bile edilmiyor evde. Görüşmeye devam edersem psikolojim bozulacak. Çünkü kvnin her dediğini takıyorum😔

Back