- 21 Mart 2019
- 1.652
- 601
- 123
- Konu Sahibi Balliciklokma1234
-
Ayni anda olmadigini konumun en basinda yazdim zaten farkli zamanlarda gorustugum seklinde. Bana gore de dediginiz ayip.Yazdıklarınızı doğru bulmuyor , bu yüzden beğenmiyoruz. Siz açtığınız konuda yazdıklarınızla sözde fikir istiyorsunuz.
Aynı anda , "sevgili olma amaçlı" 2 kişiyle görüşmeniz normal mi ? Bunu bir kadına yapan erkeği ayıplarken; sizi neden alkışlayalım ?
Siz : bu yaptığınız normalmiş gibi bir de üstüne , " kızlar 1.nin arabası mercedes , 2.nin clio " hangisini seçsem diyorsunuz.
Aileniz sizi 27 senedir ıssız bir kulübede yetiştirmiş gibi " tecrübem yok " sözünün arkasına sığınıyorsunuz.
İnsanın tecrübe edinmesi için illa ki tüm olayları birebir kendisinin yaşaması gerekmiyor.
Pek çok konuda bizi suya götürüp susuz getirebileceğinizi düşünüyorum.
Konunuza yazanlar feleğin çemberinden geçmişte , siz gözü açılmamış kedi yavrusuymuşsunuz gibi davranmasanız mı artık ?
Yok yeni ise basladim kendi maasim henuz o kadar degil ama isimi seviyorum ilerletip gelisebilecegimi dusunuyorum bir sorun olmazsa. Ama genel durum bazinda soyledim. O verdigim ornekteki kiside evet kadinin maasi erkekren cok fazlaydi ve dedigim sekilde bir aldatma oldu. Bunun beni korkutmasi yakinimdan duydugum bir sey oldugu icin normal.Sizin maaşınız en az 20bin var herhalde sizden alt durumda ise bu kişiler.
Kimse de sizi yanlış anlamıyor.
Üçüncüsü de belki görüştüğünüz iki kişi de başkalarıyla da görüşüyordur onlar sizi seçmez kim bilir
Hangi baba istemez ki? Bir siz mi babanızın prensesisiniz? 27 yaşında biri evlilik için bunu baz alarak karar almaz ama.babam eşimin durumunun benden daha iyi olmasını isteyebilir gibime geliyor. Hic konusmadik ama sanki oyle olsa mutlu olur gibi hissediyorum
Evlilik düşüncesi maddi durumla orantılı olarak bir ömür şeklinde gitmez. Sizin ilk kriteriniz zenginSabit değişken: iyi insan (cafede tanıdığım kadarıyla bu da )
Bağımsız değişken : maddi durum
Bağımlı değişken: bir ömür evlilik düşüncesi
Evet o kisiyle tamamen iletisimi kestim.sen şey değil misin ya, 300 lira hesap gelince yarısını senden isteyen hödük bi flörtün vardı, sonra seni taksiye bindirmedi diye bozulmuştun, bu nedenlerden ötürü çocuktan soğumuştun falan. yanlış mı hatırlıyorum?
e sen işsizdin ne ara bmw araban oldu?
konu içeriği çok kötü, kötünün de kötüsü hatta. insanları arabalarına göre kıyaslamak nasıl bir hayat deneyiminden çıkar bilemedim.
dışarıdan görülen şeylere çok güvenmemek lazım. benim bazı iş arkadaşlarım var, öyle harcamalar yapar öyle şeylere para verirler ki hani gösteriş budalası derler, aynen o hesap. aldıkları maaşı biliyorum, imkanı yok yani. kollarda son model apple saatler, son model iphone'lar, son çıkan apple kulaklıklar falan. her gün starbuckslardan içilen kahveler, bi mekana gidilince pahalı sayılacak şeyleri sipariş etmeler falan. bakıyosun, laf arasında ay sonunu getiremediğinden bahsediyor ama harcamalar o biçim. harcamaları gören iyi kazanıyor der.
Bel alti durumla ilgili oyle bir dusuncem yok.ya şimdi konuya bakınca aklıma bir atasözü geldi, yazsam linç yerim belki ama senin şu tavırların tam olarak dünya kadar malım olacağına fındık kadar bilmem neyin olsun hesabı değil mi? sen adamları arabalara göre değerlendiriyorsun, onlar seni neye göre değerlendiriyor? hani his, çekim, ten uyumu gibi şeyler de var bu hayatta. araba arabadır, clio olmuş mercedes olmuş ne farkı var ki, bak benim zamanında bi corolla'lım vardı, bu corolla'yı da yollarda çok görüyorum sanki kızılay dağıtmış gibi ahaha. neyse ayrıldık onunla, onun üstüne kimler kimler oldu ama ben geçmişe dönüp baktığımda keşke onunla bişeyler yolunda gitseydi derim mesela. çünkü his, çekim, cazibe...
Burada gelecek yorumlari tahmin ettigim icin oyle yazdim. Hani nesin ki ne bekliyosun denmesin bazilari tarafindan…Hangi baba istemez ki? Bir siz mi babanızın prensesisiniz? 27 yaşında biri evlilik için bunu baz alarak karar almaz ama.
Evlilik düşüncesi maddi durumla orantılı olarak bir ömür şeklinde gitmez. Sizin ilk kriteriniz zenginolması. Kınayamam tabiki... Ama baktığınız açı çok dar. Ve bakış açınızın yaşla veya hayat tecrübesiyle ilgisi yok...
Dediğiniz “bir ömür evlilik”kararı bu kafayla alınmaz. Ki zaten bu bir Kısmet. Binbir sebeple evlilik yürümez veya yürür yani bu nasiptir.
Diğer konunuzda mühendis biriyle görüşmüştünüz, neden araba almamış diye soruyordunuz. Karakter özellikleri, uyumunuz, aile ilişkileri, beni destekliyor mu, çalışkan mı, bu adamla bir ömür geçer mi, cimri mi, iyi baba olur mu vs vs şeyler tanıya tanıya öğrenilir. Evlilik kararı bence böyle alınır?
Çok kısa bir süre içinde birçok kişiyle görüşme yapmanızı da değişik buldum, hızlısınız, sıradakiler var gibi, next. Aklıma şey geldi “makbule kralın kapısında kuyruk var turnike var
27 yaşında birinin hayat tecrübesi sıfır bile olsa (hayat tecrübem yok şeklindeki mesajlarınıza istinaden) karşısındaki insanın nasıl biri olduğunu çözebilmesi lazım.
Araba modelleri yazmışsınız Allah aşkına şaka sandım, babanızın aldığı arabayı da yazmışsınız en üste. İnanamıyorum.
Siz araba modelleri sıralarsanız, onlar da “sarışını mı esmeri mi kumralı mı seçeyim” desin aynı kafa...
Neden acaba?Hayir 27. İliskim hic olmadi desem yeridir tecrübesizim
Ben sizi bu konudan hatırlıyorum. Aşırı maddiyatçı ve paraya düşkün birisiniz. Haberiniz olsun. Kolay kolay kimse sizin prensesliğinizi çekmez.Kızlar selam kısaca özetleyeceğim.
Ben 27 yaşındayım biriyle görüşüyorum kendisi de 29 yaşında. Ben henüz çalışmıyorum kendisi çalışıyor mühendis ve aylık yaklaşık 9bin tl maaşı var. Kirada tek başına oturuyor.
Ben de birkaç aya çalışmaya başlayacağım inşallah.
İlk buluşmamızda starbuckstan kahve alıp açık havada oturup konuşmuştuk. Kahveleri o ödemişti.
Tekrar buluştuk yemek yedik içecek çay falan hesap toplam 278 tl mi ne geldi ben onu kafamda 300 e yuvarladım. Hesabı açıp nasıl yapalım dedi ben de 150 tl koydum. Sen öde diyecek halim yoktu tabi ki. Ortam kızışmasın diye hepsini de ödemedim(içimden her ne kadar böyle yapıp kalkıp gitmek geçse de)Alman usulü yaptık yani o da üstünü koydu kalktık
Kızlar ben inanılmaz soğudum yani cimri erkek asla istemiyorum. Sizce normal mi? Benim 9bin tl gelirim olsa asla hesap ödetmem yani benim yediğim 150 tl nin hesabını yapmak normal mi? Ben şu an babaevindeyim ve içimden gelen şeylere kozmetik kıyafet yemek vs hep harcarım babam da sağolsun bana hiçbir zaman bir şey demez Allah ondan razı olsun. Biriktiremem harcarım hep.
Ben bir daha görüşmek istemiyorum sizce ben mi paragözüm o mu cimri?
Sizler ne düşünüyorsunuz? Fikirleriniz kıymetli benim için.
Düzenleme:
Arkadaşlar mekan konusunda şunu demek istiyorum:
Gideceğimiz oturmalı servisli 2 saat oturacağımız her yerin fiyatları bu civarda olacaktı
2 ana yemek+ 2 içecek+ 2 bitki çayı+ 2 su.
Hesabın tutarında bir sorun görmemiştim zaten diğer türlü dürümcüye vb. Gitmemiz gerekiyor onda da 2 saat oturamazdık.
Ben tutarda anormallik görmedim tavır çok garip geldi.
Universite vakifti ve okuldaki cogu erkek takilip eglenme pesindeydi olmayan varsa da benim ders aldiklarimda hic rastlamadim en azindan. Zaten herkes partilerde buluyordu sevgilisini. Ben partilere katilmadigim icin oyle gecti. Ise yeni basladim. Su an yeni yeni birileriyle gorusuyorum o da niyeti ciddi olanlarla cunku ben de boyle biriyim.Neden acaba?
Ben sizi bu konudan hatırlıyorum. Aşırı maddiyatçı ve paraya düşkün birisiniz. Haberiniz olsun. Kolay kolay kimse sizin prensesliğinizi çekmez.
Bu kadar beğenmedim almışsınız, azıcık özeleştiri yapın, demek ki bende bir sorun var diye.
Arabayla maddi denklik kıyaslayanı da ilk defa gördüm. Cringe şelalesinden bir yudum aldım sağ olun.
Kendi kendinize sürdürme planınız hiç yok aynı standartları ama. Ya aileden ya eşten.Universite vakifti ve okuldaki cogu erkek takilip eglenme pesindeydi olmayan varsa da benim ders aldiklarimda hic rastlamadim en azindan. Zaten herkes partilerde buluyordu sevgilisini. Ben partilere katilmadigim icin oyle gecti. Ise yeni basladim. Su an yeni yeni birileriyle gorusuyorum o da niyeti ciddi olanlarla cunku ben de boyle biriyim.
Maddiyatci oldugumu dusunmuyorum sadece ayni standartlari surdurmek istiyorum ve kuzenimin arkadasinin esi durumu iyilesince kadini aldatti kadin perisan oldu bu da bende buyuk bir soru isareti olusturdu herkes bir degil elbette ama bu da ongorulemeyen bir sey. Kaygilarim bu sebepledir.
Universite vakifti ve okuldaki cogu erkek takilip eglenme pesindeydi olmayan varsa da benim ders aldiklarimda hic rastlamadim en azindan. Zaten herkes partilerde buluyordu sevgilisini. Ben partilere katilmadigim icin oyle gecti. Ise yeni basladim. Su an yeni yeni birileriyle gorusuyorum o da niyeti ciddi olanlarla cunku ben de boyle biriyim.
Maddiyatci oldugumu dusunmuyorum sadece ayni standartlari surdurmek istiyorum ve kuzenimin arkadasinin esi durumu iyilesince kadini aldatti kadin perisan oldu bu da bende buyuk bir soru isareti olusturdu herkes bir degil elbette ama bu da ongorulemeyen bir sey. Kaygilarim bu sebepledir.
27 yaşındasınız ama siz kendinizi tanımıyorsunuz. Önce kendinizi tanımaya çalışın. Dünyadaki bütün insanlar gelip size tek tek hayat tecrübelerini aktarsın siz de dinleyin ve sıfır hatasız hayat kararları alın, böyle ütopik bir şey olamaz. Her şeyin matematiği,kuralı yoktur.Burada gelecek yorumlari tahmin ettigim icin oyle yazdim. Hani nesin ki ne bekliyosun denmesin bazilari tarafindan…
Karakterleri ikisinin de iyi gozukuyor zaten farkli zamanlrda gorusmutum ve kimse de kotu biriyim demiyor iste.
Birini secip daha fazla tanimam gerekiyor bence. Bastan da bazi seyleri dusunmek zorundayim gibi hissediyorum buradaki binbit cesit yasanmis konulari gorunce. Ve bahsettigim kuzenimin arkadasinin esinin durumu iyilesince esini aldatma durumunu duyunca
Hemen hesaplayalımKızlar selam,
Lütfen ve lütfen linçlemeyin kendinizi yerime koyup empati yaparak, tecrübelerinizi paylaşarak yapıcı yorumlar yaparsanız çok sevinirim.
Özet geçiyorum
Kızlar 27 yaşındayım bekarım ailemin durumu iyi. Ve açıkçası evlenince de iyi bir hayat sürmek istiyorum çünkü maddi kaygılar olunca huzur kalmıyor gibi yorumlar okudum. Şimdi size evlilik için birbirinden farklı zamanlarda görüştüğüm iki kişiden bahsedeceğim.
(Benim Bmw 116 im var)
1) Gayet iyi bir insan. Eli yüzü düzgün. İşi iyi. Kendisinin ve ailesinin durumu iyi. Mercedes CLA sı var. Ailesi aileme denk.
2) Gayet iyi bir insan. Beni çok seviyor. Eli yüzü düzgün. İşi iyi. Cliosu var kendi çalışıp almış. Ailesi aileme pek denk değil.
Şimdi lütfen arabaya göre mi yani!?? gibi linçler yapmayın. Benzer deneyimi olan oldu mu? Ben yaşanmış tecrübeleri merak ediyorum ileride bana sorun çıkarır mı vs vs.
DÜZENLEME: Bir de seyi merak ediyorum. Hani mesela durumu basta daha az olan erkek disaridan pohpohlaninca ve durumu iyilesince gozu disari kayar mi? Bissuru sey okudum kafam allak bullak. Cafede bulusarak da bunlari öngöremiyorumTecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Yapıcı yorumları bekliyorum.
Çok teşekkürler
Bir tanidigimizin guzellik merkezi var oradaki diyetisyen sehir degistirmek zorunda kalmis onun yerine gectim + online. Simdilik iyi basladim cok sukur bir sorun olmazsa ileride insallah tamamen kendi yerimi acabilirim.Mesleğiniz "diyetisyenlik" ti. Kendi yerinizi mi açtınız , bir yerde maaşlı olarak çalışmaya mı başladınız ?
Aynen bunu ongormek sanirim imkansiz bir sey27 yaşındasınız ama siz kendinizi tanımıyorsunuz. Önce kendinizi tanımaya çalışın. Dünyadaki bütün insanlar gelip size tek tek hayat tecrübelerini aktarsın siz de dinleyin ve sıfır hatasız hayat kararları alın, böyle ütopik bir şey olamaz. Her şeyin matematiği,kuralı yoktur.
Kuzen olayında, siz de en az diğer insanlar kadar iyi biliyorsunuz. Siz de yazmışsınız, karakterinden kaynaklanıyor. Önceden de bozuk muydu sonra mı bozuldu bilemeyiz. Belki belli ediyordu kendini, ama eşi çözemedi, belki de sonradan değişti. Şans bu. Tanıma aşamasında elinizden geldiğince ölçüp tartarsınız, hatta aileler onayladı diyelim herkes ona kefil oldu, adam sonradan değişirse peki nolacak? Bilemeyiz. İnsanoğlundan bahsediyoruz.
Dediginizi anliyorum ancak ulkemizde o kosuldaki tek meslek hekimlik saniyorum. Ona da puanim yetmemistiKendi kendinize sürdürme planınız hiç yok aynı standartları ama. Ya aileden ya eşten.
Aynı standartlar için ona göre bölüm okumak kendini geliştirmek diller öğrenmek yerine böyle düşünceler daha kolay sanırım
Hayir en basta arabalara gore kiyaslamadim. Karakter olarak cafede gorusunce kimse kotuyum demiyo ikisi de normal iyi insanlar gibiydi. Her seyi dusununce ve kuzenim de boyle bir sey anlatinca kafam iyice karisti ve konuyu acmak tecrubeleri ogrenmek istedim.Şaka mısınız ya? Görüştüğünüz erkekleri arabalarına göre mi sınıflandırıyorsunuz? Araba en nihayetinde. Aralarında kaç tl fark olacak. Yazık. 27 yaşında ve dünyaya bu kadar dar pencereden bakıyorsunuz.
Bir erkeği size hissettirdikleri için seçersiniz. Bu nasıl mukayese?
Aslinda kalbim 2 den yanaHemen hesaplayalım
Araba:Bmw 116
Aile durumu:Iyi
Aday 1
Araba:Mercedes CLA
Aile durumu :Iyi
Aşk :Yok
Aday 2
Araba:Clio
Aile durumu :Uygun değil
Aşk :Karşı taraftan var
İstatistiklere göre Aday 1 diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?