Araba alma sorunsalı

tüm yorumları okudum arkadaşlar tek tek alıntılayamayacağım ama herkese tteşekkür ederim. tüm fikirleri değerlendireceğim.

ortak kanı sıfır almamdansa kredi çekip temiz bir 2.el almam yönünde. netten 2006 honda jazz buldum 70 bin km de ve kesinlikle orjinal km demiş. sadece sağ ön kapısında boya varmış. 37 500 tl demiş fiyatına. aracın özellikleri makul gelse de fiyatı fazla sanki ne dersiniz??

Honda araçları zaten benzinli diye biliyorum.
2006 model bir araç için km düşük geldi bana sanki.
Dizel almanız daha mantıklı olur.
Uzun yol kullanmıcaksanız çok fark etmez aslında.
O fiyata daha farklı arabalar da bakabilirsiniz.
Hyundai getz baktınız mı hem çok az yakıyor

honda jazz hakkında ne düşünüyorsun? 2006 model buldum bir tane 70 bindeymiş çok ufak boyası varmış sağ ön kapıda.
Jazz güzel tam aile arabası. Ticari araç gibide değil.
kaç motor peki. 1.3 ise biraz güçsüz kalabilir motor hacmi. Şehir içi kullanacaksanız çok sorun değil tabi ama uzun yolda yokuşlarda zorlayabilir.
1.4 olanlardan bakabilirsin.
Eğer lpg tüp varsa en az 10 beygir düşürüyor performansı.

Galiba buldum dediğiniz aracı kırmızı değil mi ?
Eğer oysa çok temizmiş. Eksper raporlarını isteyin. Plakayı sorgulatın birde. Aracın 7 ileri f-1 şanzumanda ayrı sürüş keyfi verir. Vitesi kendiniz de değiştirebilirsiniz yani.
Fiyatı biraz kırabilirsiniz sıkı pazarlık yapan biriyle gidin mutlaka bakmaya.
Lpg siz olduğu için brc ya da lovato sıralı sistem tüp taktırın mutlaka düşünürseniz almayı. Otomatik arabalar daha çok yakıyor çünkü.

İki sene sonra satabiliceginiz bi araba için o kadar masrafa girmek saçma olur ve fazla deneyimde yok ikinci el alıp hem kendinizi geliştirin hemde az kullanılmış temiz bi arabayı biraz daha ucuza alın derim sıfır araba aldık ömürlük olsun diye ve pişmaniz eşim yılların şoförü bidaha sıfır almam demişti marka önerim ise hundai i10 alabilirsiniz hem ufak park vs daha rahat edilir hemde fiyat açısından uygun olur

Araç sektöründeyim. Şuan arabalar baya pahalandı. Öncelikle bunu bil. Benim sana önerim golf. Bütçen buna yeter. 1.4 1.6 düşünebilirsin. 70bin civarı 2.el bulursun.

Ayrıca 2.elde öyle fiyat düşmez. 2014te aldım bir golf. 65bine. Şuanki fiyatı 69-70.

Mercedes aldım 140bine. Şuan satsam en az 150bintl. Arabasına göre değişiyor yani.

60bin tl altı iyi araba yok artık.
kesinlikle katılıyorum..biz de golfümüzü sattıp otomatik golf aldık yeni..45.000'e almıştık..50.000 e sattık..üstelik bir günde satıldı..gerçekten golfün piyasası çok iyi..bizim arabamız tertemizdi.öyle bir araba bulduktan sonra bence de ikinci el daha mantıklı geliyor bana..ama işte bulmak mesele..

honda jazz hakkında ne düşünüyorsun? 2006 model buldum bir tane 70 bindeymiş çok ufak boyası varmış sağ ön kapıda.
bizimki honda jazz ve benzinli. 5.2 yakıyor şehir içinde bazen artabiliyor. Benzini dert etmeyecekseniz iyi arabadır yalnız hız arabası değil yüksek olduğu için.

Galiba buldum dediğiniz aracı kırmızı değil mi ?
Eğer oysa çok temizmiş. Eksper raporlarını isteyin. Plakayı sorgulatın birde. Aracın 7 ileri f-1 şanzumanda ayrı sürüş keyfi verir. Vitesi kendiniz de değiştirebilirsiniz yani.
Fiyatı biraz kırabilirsiniz sıkı pazarlık yapan biriyle gidin mutlaka bakmaya.
Lpg siz olduğu için brc ya da lovato sıralı sistem tüp taktırın mutlaka düşünürseniz almayı. Otomatik arabalar daha çok yakıyor çünkü.

evet. hoşuma gitti araç. 35 bine bıraksa hemen alacağım vallahi.

eşim işi zorlaştırıyor ama. mini cooper lara takmış, 2006 modellerin fiyatlrı 35-40 arası. ille de ondan alalım diyor şimdi hangi aracı göstersem beğenmiyor. onların 2.el piyasası yok gibi ve parça ları pahalı oluyo araştırdığım kadarıyla.

evet. hoşuma gitti araç. 35 bine bıraksa hemen alacağım vallahi.

eşim işi zorlaştırıyor ama. mini cooper lara takmış, 2006 modellerin fiyatlrı 35-40 arası. ille de ondan alalım diyor şimdi hangi aracı göstersem beğenmiyor. onların 2.el piyasası yok gibi ve parça ları pahalı oluyo araştırdığım kadarıyla.
Off off onlara benimde içim gidiyor ama parça çokkk büyük sıkıntı maalesef.
Hem pahalı hem bulması zor.
İlk araba için fazla yani bence.
İnsanın içi gider bişey olsa.
Alternatif olarak otomatik nissan micra da olabilir motor gücü çok önemli değilse.
Kazasız temizini bulmak zor biraz ama var piyasada cok fazla.
Ya da corolla nın hatchbackleri var 2004 ten itibarendi kasa sanırım onlarda işinizi fazlasıyla görür.

Geçen ay ben de ikinci el otomatik vites bakmistim. Fiyatlar çok yüksek. 20 bine mümkün değil iyi bir ikinci el otomatik vites araba. Araç firmaları kredilendirme yapıyor. 0 alın bence de. Ben Opel corsalari beğenmiştim. Acemi olduğunuzu düşünüyorsanız,bence otomatik park sistemi olanlardan alın. Citroen almayın, sonra satmak isterseniz alıcısı olmuyormuş pek. Volkswagen alırsanız ,ileride araç değiştirmek isterseniz satışı kolay olur. Ama ben olsam Opel alırdım. Tipleri daha çok hoşuma gidiyor. Motorlarının da çok iyi olduğunu duymuştum.

2007 model kia rio kullaniyoruz 4 yildir.
Cok memnunuz.dizel ve cok az yakıyor.
Onerebilirim.
Bunun dışında esimin babasi da benim babam da bu isin icinde.ben olsam sifir almam.sanayide goster herseyi çıkıyor ortaya.
Biz o zaman 16 bine almistik.esim yeni kullanmaya baslamisti keza bende öyle. Acemiligimizi bununla atalim sonra iyisini aliriz dedik ama ev alinca bu sene de kaldi.2 sene kullaniriz dedigimiz arac bizimle 5 donuyor.yine de guzel idare etti bizi.
Tavsiyem madem acemisiniz cok da pahali olmayan 2.el bir arac almanız.
Araba almak çok sıkıntılı süreç kafa karısıyor herkes yorum yapıyor yok su iyi yok bu tutulmaz vss...
çok yorum oluyor kimseye ese dosta bişey demeden yolunuza bakın sabırla temiz bir araç bakın size uygun
benim tavsiyemde ikinzde acemisinz sıfır almayın
temiz ikinci el alın.
bizim çok arabamız oldu aldık sattık falan filan
şimdi elimz dardı cocuk var inanaın arabasızlık öyle zorki kimseden istediğinzde bulamıyorsunz sizin olmayınca olmuyor
herseye yayan kos git al gel karı var yagmuru var heleki cocuk var bubn hastalıgı var saglıgı var inanaın su devirde evden daha önemli araba
bizimde dediğim gibi elimz dardı ama araba almamzı sarttı cok sıkıntı cektim inanın 2 yıl arabasızdk
cocukla cok yıprandm yürür yorulur aksam uyur tranvayda bir yere gidemzdm hep ertelerdim bir sürü poseti tek basıma tasırdım cogu zaman ihtiyac ne yapayım velhasılı tuttuk benşm cok yakın galerici arkadasımdan temiz bir 2007 model tata arac aldık 70 bin km de ve motor falan cok temiz lpg klima abs bütçemize uygun inan bana varya mercedes ten gönüllü
cok diri rengi vss tam bütcemize uygun:dua::nazar:
sıcacık klimayı acıyoz yavrumu bindiriyorm gidiyoz geliyrz herseyimizi rahatlıkla yapıyorz bir ay oldu
demem oki paran varsa görünüşe önem veriyorsan git keyfe al bin ama sen ve esinde üstelik acemi sıfır olmaz
araba yatırım degildir asla ihtiyactır kesinlikle yatırım olarak asla bakmam arabaya

Anne gibi konuşmuş olacağım ama ;borç üstüne borç yapmak neden ?
Kirada yaşıyorsunuz,ikinizde çalışıyorsunuz,ev için uğraşın para biriktirin?
Önceliğiniz araba olmasın,çalışıyor,para kazanıyorken kazancınızı mantıklı değerlendirin.
Sorunuza cevap,ayağımı yorganıma göre uzatırdım.
Hakkınızda hayırlısı:KK39:

Anne gibi konuşmuş olacağım ama ;borç üstüne borç yapmak neden ?
Kirada yaşıyorsunuz,ikinizde çalışıyorsunuz,ev için uğraşın para biriktirin?
Önceliğiniz araba olmasın,çalışıyor,para kazanıyorken kazancınızı mantıklı değerlendirin.
Sorunuza cevap,ayağımı yorganıma göre uzatırdım.
Hakkınızda hayırlısı:KK39:

istanbul da ev almak hayal gibi bir şey bizim için. peşinatımız yok. kümes gibi evler dahi 250 bin tl den başlıyor, çalıştığımız yere yakın olması lazım evin araba olmadığı için, e o bölgedeki evlerin yanına dahi yaklaşamayız bütçe olarak. evlenmeden önce en çok istediğim şey kendi evimin sahibi olmaktı ama gerçekçi olmak gerek.

Arkadasa katiliyorum arabadan daha oncelikli ev almanizi tavsiye ederim.

Babam emekli tazminatini verdi bana daha bekardim, dedi ki bak al sana 50 bin, ben bundan sonra emekli insanim ne cocuk evlendirecek param var ne baska biseyim anca kendi yagimda kavrulurum bundan sonra. Bu parayi ister gez toz harca, ister araba al, ister evlen, istersen ev pesinati yap kendin bilirsin ama benden sana daha kurus islemez haberin olsun dedi.

Ben o parayla bodrum kat bir ev aldim ustune kredi cekip. Sonra evlendim o evde oturdum kredisini odedim bitirdim. Evi 130 a almistim, 2 yilda bitti borcu garip sekilde allah yardim etti. Dedim bu evi satip baska bir ev alayim, 2 senede benim 130 binlik ev oldu sana 230 bin. Hooop sattim evi 230 bin nakitim elimde mis gibi. Tuttum onu da baska bir eve pesinat yaptim ustunu kredi cektim simdi aldigim ev 350 binlik bir ev, kira yerine bunu odeyecegim simdi ama noldu biliyomusun babamin 50 bin oldu 2 senede 350 bin bu durumda....

Hala arabam yok, calistigimiz semtler evimize cok ters her gun saatler geciriyoruz yolda ne yazikki, ama ben o parayla o zaman bir araba alsaydim, bugun anca bir arabam vardi elimde. Kaldiki bu surede kirada oturacagim icin havaya bir suru param gitmis olacakti.

Simdi ev kredisinden kalanin uzerine katabilirsek katip araba icin birikim yapmaya baslayacagiz.

Araba ile ilgili de ilk etapta fikrim 15-20 binlik bir araba edinmek en ucuz en dandiginden ( evde de en ucuz en dandiginden baslamistim) o arabada soforlugu ikimizde ogrendikten sonra biriktirebildigimizle uzerine katip daha ust bir model almayi planliyorum.

Size de tavsiye ederim. Acikcasi bana kirada oturup 70 binlik bir arabaya binmek hic mantikli gelmiyor... araba denen sey sifir bile alsaniz yattigi yerde para harcayan birsey zaten. Olmadan da olmuyor, oldugunda da olmuyor...

Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.

Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
Esin haklı neden sıfır hakkında böyle düşünüyorsun en temizi o kadarda kAybetmiyor bence değeri hele bu ara uçmuş fiyatlar bizim 101 bine aldığımız arabanin ikinci eli 105-115 arası olmuş şok oldum bende aracı alırken değer kaybedecek diye düşünürken fiyatı yükseldi

Buyuksehirde otomobil surucusuyum tavsiyem kesinlikle otomatikten vazgecme. Cok buyuk rahatlik. Bence 0 almayin ama. Arabaya bisey olsa degeri cok duser. Sen dikkatli olsan cevre dikkatli degil. Park halindeki aracimiza carpinca bunu cok aci anladim. Masraf mutlaka cikartiyor ama 0 arac alacak binlerce lira kadar da masraf cikarmiyor. Ama isterse 0 olsun kasgosu sigortası derken zaten masraf hep cikacak. Araba masraf demek zaten.Hele ki acemisiniz once deneyim kazanin sonra istediğiniz kadar luks alirsiniz.
Kisisel tavsiyem dolar bi kadar kabarmisken olabilsigince ertelemek arabayi ama ihtiyacsa elden bisey gelmiyor. 20 bine temiz araba bulamazsiniz hele de otomatikte. En az bi 35 40 lirayi gozden cikarmaniz gerek. Biz araba alirken dolar 2.7 civarindaydi ve biz 35 bine anca bulmuştuk temiz bir otomatik. Simdi piyasa pahalaninca araba 40 bin degere cikti nerdeyse. O yuzden diyorum 20 binle bulamazsiniz diye.
Otomatik viteste sanziman cok onemli. Her markadan otomatik almayin. Ben golf kullaniyorum ve cok mennunum kesinlikle tavsiye ederim. Woswogen, toyota, honda gibi parcasi kolay bulunan ve motoru icinize sinen birsey olsun. Sanziman cok onemli. Jazz cok az yakiyor diyorlar ona da bakin derim bi.

X