- 22 Kasım 2010
- 11.110
- 19.509
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Uzun zamandır otomatik araba almak istiyorum, işe ilk girdiğim zamanlara dayanıyor ama evlilik hazırlıkları vs derken harcamalar artınca bir türlü fırsatımız olmadı almaya. Şu anda 20 bin tl var elimizde. Eşim de ben de acemi şoförüz, ancak eşim ehliyetini daha yeni aldığı için deneyimi daha taze şu an. Arabalardan da pek anlamıyoruz açıkçası. Benim aklımda bütçemizi fazla aşmadan temiz bir 2.el otomatik araç bulursak onu almak var, bu yüzden uzun zamandır 2.el araç ilanları olan sitelere bakıyorum ancak oralarda yalan dolanın çok döndüğü ve neredeyse hurdaya çıkması gereken araçların allanıp pullandığı malum. Düşündüğümüz aracı ekspertize sokarız diye düşünüyordum ben de. Ancak eşim o fiyata sağlam bir araç bulamayacağımızı, bulacaımız aracın yaşının büyük olacağını ve bizi masraftan masrafa sokacağını düşündüğü için 2.el araç almak istemiyor. Kredi çekelim, 50 bin tl civarı sıfır araç alalım diyor. Kafamız rahat olsun diyor.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.
Bizim zaten hali hazırda borçlarımız ve bir kredimiz varken sırf araba için kredi çekmek ve bu borçları arttırmak bana çok mantıksız geliyor. Kaldı ki henüz evimiz de yok, 1-2 sene içerisinde arabayı satıp ev peşinatına katmayı filan düşünüyorum ama kontağı çevirdiğimiz anda araç 2.el olacak ve değer kaybedecek. Hiç araba işine girmeyelim diye bile düşündüm ama oturduğumuz yer merkezi bir yer değil ve özellikle benim işe gidip gelirken, alışveriş yaparken arabaya çok ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız? Özellikle araç kullanan bayanlardan da 2.el araç tavsiyesi bekliyorum.