• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezeler - Ordövrler Ara Sıcaklar ve Ara Soğuklar / Mezeler

En başarılı bulduğunuz Ara Sıcak, Soğuklar / Mezeler tarifi ;

• Ankete Katılan
    342
Damak tadımızın devreye girmediği bir yemek yarışması bu .

Doğal olarak tadına bakmak gibi olmazsa olmazın olmadığı bir yarışmada ; yapım aşamaları , kategoriye uygunluk , görsellik , zahmet gibi kriterler devreye giriyor.

Çorba kategorisinde bence oldukça zahmetli olduğunu düşündüğüm 4 çorba arasında , ben bunu önümde olsa zevkle yerim diye düşünürek kullanmıştım oyumu .

Şimdi ise ; önceliğim kategoriye uygunluk oldu . Daha öncede belirtmiştim , yöresel lezzetler ya da hamur işleri kategorilerinde yarışsa çok daha fazla oy alacak tarifler vardı burada.

Hijyen tabii ki de önemli.Resimlerde gözüme çarpan olumsuzluk elbette oyu etkiler.

İlla emeğe ya da illa görselliğe diye bir kıstas yok yani.

Bazı yemekler sizi resimleri ile çeker . Sonuçta yarışmaya katılmıyorsak , yemek yapmayı bilmiyor da değiliz yani :34:

Neyin nasıl olması gerektiğini bildiğimin için verdiğim oydan içim çok rahat.

Tekrar herkese başarılar...

Paylaştıgım içli köfteyi yaparken eldiven kullandım.Çünkü daha öncede yazdıgım gibi sol elimin yüzük parmagında parmaklık takılı.Parmagımın suyla temasının fazla olmaması gerekiyor.Ayrıca ben mutfakta hamur işi yada elimin kokmasını istemedigim her türli tarifi yaparken eldiven kullanırım..Tırnak temizligi çok önemli,eger tırnaklarım uzunsa mutlaka eldiven kullanırım.Tırnak içlerini temizlemek için fırtçalamak gerekiyor,ellerimizi sabunlasak tırnak içleri temizlenmiyor..Ama tırnaklarınız kıssa olur o başka mesele.. Başka kategorilerdede ben oyumu kullansam fotografta uzun tırnaklı ve tırnak içlerine girmiş malzemeleri görsem şahsen o tarifi elerim..Şimdi diyeceksinizki dışarıda yediginiz yemeklerin nasıl şartlarda yapıldıgını biliyormusunuz diye.Ama göz görünce başka oluyor haliyle,kimse hijenik şartlarda yapılmayan bir yemegi iştahla yemez sanırım...
Tarifimi fotograflarken cep telefonumun kamerasını kullandım.Evde profesyonel makinamda var evet fakat böyle bir çekim yapmak komik olurdu sanırım..Ben her aşamayı detaylı olarak fotograflamaya çalıştım sadece..
Çorbalar kategorisinde oyumu kullanırken kendimce en lezzetli buldugum tariften yana oyumu kullanmaya çalıştım.Hijenik olarakta sorun görecegim bir durum yoktu..Yemegin kaç saat sürdügü benim için çok önemli degildi.Ama çok basit olan bir tariften ziyade biraz daha zorlukla yapılan tarif tabikide daha öne çıkabilirdi..
Burada paylaşılan tariflerin tadına bakamıyoruz..Eger tadabilme şansımız olsaydı daha iyi olabilirdi ama şöyle bir durum varki çok lezzetli olsada sonuçta bu bir yarışma oldugu için yine haksızlık yapılabilirdi..(Dün Yemekteyiz programını izleyince burada yazılıp çizilen yorumlar aklıma geldi) :34: Herkesin kriteride farklı olabilir,oylama yapma şeklide farklı olabilir.Böyle küstüm,yok katılmayacagım gibi yorumlar yapmak bence hoş degil.Bunun bir yarışma oldugunu bilerek katıldık.Hiç oy almayabilirdik yada bütün oyların bize verileceginide düşünebilirdik..Her tarifin ayrı güzel bir yanı oldugunu düşünüyorum.Kimse kimsenin kriterlerini degiştiremez.Size dogru gelmeyen birşey başkasına dogru gelebilir..
Sunum konusuna gelince tabiki yemekten önce ilk göze gelen,begenilen şey sunumdur.Ama hepimizin evinde yemek masası,porselen yemek tabakları olmayabilir.Önemli olan temiz,pak bir şekilde sunulması diye düşünüyorum..
Lütfen kimse kırılmasın,darılmasın,gücenmesin..Biz bu Kadınlar Kulübünün bayanlarıyız..Birbirimize destek olup güzel yorumlar yazmamız gerekirken böyle yok şöyle ... v.b. yorumlarını okurken çok üzülüyorum ben.Kimse kırılmasın..Hepimizi olumlu,güzel,seviyeli yorumlarla birbirimize destek olalım bayanlar..Kötülükten hiçbir zaman fayda gelmez..Bazen farkında olmadan yazılan şeyler bazı kişilerin kalbini kırabilir..BUnları düşünerek paylaşım,yorum yazalım bence..
Sevgiyle,saygıyla kalın...

Paylaştıgım içli köfteyi yaparken eldiven kullandım.Çünkü daha öncede yazdıgım gibi sol elimin yüzük parmagında parmaklık takılı.Parmagımın suyla temasının fazla olmaması gerekiyor.Ayrıca ben mutfakta hamur işi yada elimin kokmasını istemedigim her türli tarifi yaparken eldiven kullanırım..Tırnak temizligi çok önemli,eger tırnaklarım uzunsa mutlaka eldiven kullanırım.Tırnak içlerini temizlemek için fırtçalamak gerekiyor,ellerimizi sabunlasak tırnak içleri temizlenmiyor..Ama tırnaklarınız kıssa olur o başka mesele.. Başka kategorilerdede ben oyumu kullansam fotografta uzun tırnaklı ve tırnak içlerine girmiş malzemeleri görsem şahsen o tarifi elerim..Şimdi diyeceksinizki dışarıda yediginiz yemeklerin nasıl şartlarda yapıldıgını biliyormusunuz diye.Ama göz görünce başka oluyor haliyle,kimse hijenik şartlarda yapılmayan bir yemegi iştahla yemez sanırım...
Tarifimi fotograflarken cep telefonumun kamerasını kullandım.Evde profesyonel makinamda var evet fakat böyle bir çekim yapmak komik olurdu sanırım..Ben her aşamayı detaylı olarak fotograflamaya çalıştım sadece..
Çorbalar kategorisinde oyumu kullanırken kendimce en lezzetli buldugum tariften yana oyumu kullanmaya çalıştım.Hijenik olarakta sorun görecegim bir durum yoktu..Yemegin kaç saat sürdügü benim için çok önemli degildi.Ama çok basit olan bir tariften ziyade biraz daha zorlukla yapılan tarif tabikide daha öne çıkabilirdi..
Burada paylaşılan tariflerin tadına bakamıyoruz..Eger tadabilme şansımız olsaydı daha iyi olabilirdi ama şöyle bir durum varki çok lezzetli olsada sonuçta bu bir yarışma oldugu için yine haksızlık yapılabilirdi..(Dün Yemekteyiz programını izleyince burada yazılıp çizilen yorumlar aklıma geldi) :34: Herkesin kriteride farklı olabilir,oylama yapma şeklide farklı olabilir.Böyle küstüm,yok katılmayacagım gibi yorumlar yapmak bence hoş degil.Bunun bir yarışma oldugunu bilerek katıldık.Hiç oy almayabilirdik yada bütün oyların bize verileceginide düşünebilirdik..Her tarifin ayrı güzel bir yanı oldugunu düşünüyorum.Kimse kimsenin kriterlerini degiştiremez.Size dogru gelmeyen birşey başkasına dogru gelebilir..
Sunum konusuna gelince tabiki yemekten önce ilk göze gelen,begenilen şey sunumdur.Ama hepimizin evinde yemek masası,porselen yemek tabakları olmayabilir.Önemli olan temiz,pak bir şekilde sunulması diye düşünüyorum..
Lütfen kimse kırılmasın,darılmasın,gücenmesin..Biz bu Kadınlar Kulübünün bayanlarıyız..Birbirimize destek olup güzel yorumlar yazmamız gerekirken böyle yok şöyle ... v.b. yorumlarını okurken çok üzülüyorum ben.Kimse kırılmasın..Hepimizi olumlu,güzel,seviyeli yorumlarla birbirimize destek olalım bayanlar..Kötülükten hiçbir zaman fayda gelmez..Bazen farkında olmadan yazılan şeyler bazı kişilerin kalbini kırabilir..BUnları düşünerek paylaşım,yorum yazalım bence..
Sevgiyle,saygıyla kalın...

Yanii bence de sunum olayına yorumlar abartılmış gibi geldi bana da. Hiçbirimiz profesyonel fotoğraf zaten çekemeyiz bende çekemem dün de dedim anlamam ben perspektif falan. Ama zaten sunumu güzel olan bir yemeği nasıl çekersen çek güzelliği ortaya çıkar. Ben tarife ya da ismine bakmadan o yemeği gördüğümde ismini kafadan bilmeliyim bu diye. Yapılmak isteneni görsellikte tamamlamalı. Yemeğe özenildiğini göstermeli. Yapılış aşamaları o yemekler uyumlu olabilir ama görüntü yansıtmıyorsayine bir eksiklik olmuş oluyor o da. Ama yine de emeğe verdim oyumu. İki tane içli köfte var evet biri daha çok oy almış bende bunu birinin daha yakından çekilmesine ve daha iştah açıcı görünmesine bağladım. Kimse de profesyonel makineyle çekmedi ki yaptıklarını herkes evinde mutfağında çekti. Ama sunumlar çok farklı çok enteresan şeyler çıktı ortaya. Bende eşim titiz olduğu için kıyma yoğururken, hamur yoğururken eldiven kullanıyorum dediğiniz gibi tırnakla yıkandığında iyi temizlenmemiş olabiliyor ama açıkçası burada ona çok dikkat etmedim. Aynı şekilde herkes şık takımlarla, şamdanlarla sunum yapsın diye bir beklenti olduğunu sanmyorum önemli olan benim için tabak falan değil enteresan sunum yapmış olmakta değil yapılmak istenen yemeği görsellikte de görmek istiyorum şahsi fikrim. Burada herkes eksiklerini de bilmeli benim eksiğimde bu diyebilmeli kazanan kişiyi tebrik edebilmeli alınmakla olmaz herkes kendince hakettiğini düşünür herkese göre kendi yemeği emek sarfedilendir. Haklı nedenleri sorsak haklı nedenler herkesin vardır. Ama biri kazanacak sonuçta. Dediğim gibi sunum olarak su böreği görselini taşımasa da ben emekten, çabadan, zamandan dolayı o yönde kullandım oyumu. Benim kriterimde bu. Ama güzel sunumlarda da gidip geldim çok zor karar verdim.. Bence herkes bu kategoride çok başarılıydı harika tarifler, görseller çıktı ortaya hepinizin eline emeğine sağlık bu kadar zorlanacağımı tahmin edemezdim. :16:

Su böreğinin ocak üstünde yavaşca kızartılması gerektiği biliyorum zaten su böreği resimlerini eklediğim yere yazdım ama o sırada oğlum ağlama krizine girdiği için fırınladım. Ailede çok sık yapılır ve bende detaylı bilgiye sahibim diye düşünüyorum :)

Su böreğinin ocak üstünde yavaşca kızartılması gerektiği biliyorum zaten su böreği resimlerini eklediğim yere yazdım ama o sırada oğlum ağlama krizine girdiği için fırınladım. Ailede çok sık yapılır ve bende detaylı bilgiye sahibim diye düşünüyorum :)

ben de bunu bilmiyordum mesala çünkü ben çevremde ve ailemde ocakta su böreği kızartıldığını görmedim
biz hep fırınlarız ve üzeri kıtır olur. börekçilerde satılan gibi üstü yumuşak sulu sulu olmaz
onun için senin böreğin mesala tam benim damak tadıma uygun bir börek
biz kuru yufka böreğini ocakta yaparız sadece
yani bilinenlerde yöreye, damak zevkine göre değişir
su böreği açmak onu kaynar sudan soğuk sulara koymak
el çabukluğu bile bir marifet diye düşünüyorum.

Bende neden oy gelmedi bana dediğiniz için sadece bu yönden gelmemiş olabilir diye düşündüm dedim. Fazla kurumuş olarak görülmüş olabilir herkes dışarıda grdüğü ve yediği haliyle görmek istemiştir diyerekten. Ama yine de açmak, bir sudan diğerine aktarmak pişirmek börekten de değil aslında çiğköftedeki emekten dolayı da aklımda olanlardan biriydi oy vermek istedim sadece görsel olarak daha iyi olabilirdi diye fikrimi söyledim. O kadar zaman ve emek harcandıktan sonra pişirmede acele etmeyip vakit yakalayınca ocakta pişirseydiniz emekle orantılı bir sunum da çıkardı ortaya ama ben yine emeğe oy vermeyi tercih ettim zaman, emek harcanmış o kadar sonuç olarak. Vaktiniz daha bol olduğunda bir de ocaktaki halini yapar buraya olmasa başka yere eklersiniz onu da görmüş oluruz. Başarılar ne de olsa oylama daha bitmedi.

Son düzenleme:
ben de bunu bilmiyordum mesala çünkü ben çevremde ve ailemde ocakta su böreği kızartıldığını görmedim
biz hep fırınlarız ve üzeri kıtır olur. börekçilerde satılan gibi üstü yumuşak sulu sulu olmaz
onun için senin böreğin mesala tam benim damak tadıma uygun bir börek
biz kuru yufka böreğini ocakta yaparız sadece
yani bilinenlerde yöreye, damak zevkine göre değişir
su böreği açmak onu kaynar sudan soğuk sulara koymak
el çabukluğu bile bir marifet diye düşünüyorum.

bizimkiiler odun ateşinde sac üzerinde pişirirlerdi canım :23:

Ben de oyumu kullandım. Bu ara çok yoğun olduğum için sadece arada yazılanları takip edebildim. Benim de söyleyecek bir kaç sözüm çıkacaktır eminim fırsat bulmuşken:9:

Bu yarışma tat duyusunun mahrumiyetinde gerçekleştiği için, eminim herkesi kriteri değişecektir. Hatta tadabildiğimiz bir yarışma olsaydı da eminim yine oylamada çeşitlilik olacaktı. Herkesin kriteri düşüncesi ve oyu farklı olabilir ve bu çok demokratik bir durum buna sevinmemiz bile gerekir. İlk yarışmada da lütfen en emek harcanan en zor çorbaya kullanın diye bir belirtme de yoktu ki zira çok emek harcanmış el oyalayan uzun süren çorbalar da bir aradaydı.

ilk oylamada anket açılır açılmaz oy kullanmıştım ve oyumu sevdiğim lezzetten yana kullanmıştım. Bu oylamada baya bir düşündüm açıkçası. Kategori ilk belli olduğunda dedim ki içli köfte eklenirse ona oy veririm:9: çok da güzel tarifler geldi.
Ben sunumdan ziyade emek harcanan yemeklere bayılırım ama hem emek harcanıp hem şık sunulursa tadından da yenmez tabi:9:

Geleneksel yemeklere olan düşkünlüğüm de eklenince iki içli köfte ve çiğ köfte arasında kaldım ve üç tarifi de denemeye karar verdim.
İçli köfteler hakkında bir şeyler söylemem gerekirse, arzumun tarifini açıklamasına anlatımındaki özene bayıldım zira ben de aynı özeni göstermeye çalıştığım için (hiç bilmeyen biri fotolara bakarak yapabilmeli bu benim kıstaslarımdan biriydi oylamada) çok açıklayıcı buldum, ilkin içli köftesi ise damak lezzetime daha yakın geldi bundan sonra yapacağım içli köfte tarifimi buldum sayesinde. İkisi de gönlümde ayrı yer etti ellerine sağlık...

Bayan who:9: senin de tarifini denedim tatlım çiğ köfte tarifini. Aslında bir arkadaş daha aynı şeyi söylemiş senin su böreğinin (ki feci emek harcanmış müthiş bir tarif ve mutlaka denemek istiyorum) üst kısmının yumuşak görüntü vermemsi beni baya bir düşünmeme neden oldu yoksa anket başlar başlamaz sana verecektim. Neyse geç oldu güzel oldu cnm inşallah hayırlı gelir oyum:54:
Biraz sitem etmişsin belki üzülmekte haklı olabilirsin çünkü dün yaptım çiğköfteyi ve etsiz yapmama rağmen 1 saati aşkın yoğurdum ki bir bayanın etli çiğ köfte yoğurması hele ki 2 saat tebrik ediyorum seni :46::46::46: Su böreği zaten fotolardan belli elle açıp parçalamadan o aşamaları yapmak :46: Seni canı gönülden tebrik ediyorum.

Bizde fırında kızartırız ama üzeri yumuşacık ve ıslak olur...Üzerine yumurta süreriz tekrardan ;)

Eklentiler

• $image.jpg
    $image.jpg
    13,3 KB · Görüntüleme: 53
Ben de oyumu kullandım. Bu ara çok yoğun olduğum için sadece arada yazılanları takip edebildim. Benim de söyleyecek bir kaç sözüm çıkacaktır eminim fırsat bulmuşken:9:

Bu yarışma tat duyusunun mahrumiyetinde gerçekleştiği için, eminim herkesi kriteri değişecektir. Hatta tadabildiğimiz bir yarışma olsaydı da eminim yine oylamada çeşitlilik olacaktı. Herkesin kriteri düşüncesi ve oyu farklı olabilir ve bu çok demokratik bir durum buna sevinmemiz bile gerekir. İlk yarışmada da lütfen en emek harcanan en zor çorbaya kullanın diye bir belirtme de yoktu ki zira çok emek harcanmış el oyalayan uzun süren çorbalar da bir aradaydı.

ilk oylamada anket açılır açılmaz oy kullanmıştım ve oyumu sevdiğim lezzetten yana kullanmıştım. Bu oylamada baya bir düşündüm açıkçası. Kategori ilk belli olduğunda dedim ki içli köfte eklenirse ona oy veririm:9: çok da güzel tarifler geldi.
Ben sunumdan ziyade emek harcanan yemeklere bayılırım ama hem emek harcanıp hem şık sunulursa tadından da yenmez tabi:9:

Geleneksel yemeklere olan düşkünlüğüm de eklenince iki içli köfte ve çiğ köfte arasında kaldım ve üç tarifi de denemeye karar verdim.
İçli köfteler hakkında bir şeyler söylemem gerekirse, arzumun tarifini açıklamasına anlatımındaki özene bayıldım zira ben de aynı özeni göstermeye çalıştığım için (hiç bilmeyen biri fotolara bakarak yapabilmeli bu benim kıstaslarımdan biriydi oylamada) çok açıklayıcı buldum, ilkin içli köftesi ise damak lezzetime daha yakın geldi bundan sonra yapacağım içli köfte tarifimi buldum sayesinde. İkisi de gönlümde ayrı yer etti ellerine sağlık...

Bayan who:9: senin de tarifini denedim tatlım çiğ köfte tarifini. Aslında bir arkadaş daha aynı şeyi söylemiş senin su böreğinin (ki feci emek harcanmış müthiş bir tarif ve mutlaka denemek istiyorum) üst kısmının yumuşak görüntü vermemsi beni baya bir düşünmeme neden oldu yoksa anket başlar başlamaz sana verecektim. Neyse geç oldu güzel oldu cnm inşallah hayırlı gelir oyum:54:
Biraz sitem etmişsin belki üzülmekte haklı olabilirsin çünkü dün yaptım çiğköfteyi ve etsiz yapmama rağmen 1 saati aşkın yoğurdum ki bir bayanın etli çiğ köfte yoğurması hele ki 2 saat tebrik ediyorum seni :46::46::46: Su böreği zaten fotolardan belli elle açıp parçalamadan o aşamaları yapmak :46: Seni canı gönülden tebrik ediyorum.

teşekkür ediyorum canım oyun için çorba kategorisinde konuşuldu en zor çorba diYe :1:

neyse tartışma değil ben düşündüğümü söyledim ama yanlış anlaşıldı sanırım :50:

çiğ köfteyi yoğurmak zor çok zor cidden :27: denemene sevindim ama :29:

bişey sorcam kolların ağrıdı mı benim su böreği ve çiğ köfteden sonra omzum tutuldu da :9:

teşekkür ediyorum canım oyun için çorba kategorisinde konuşuldu en zor çorba diYe :1:

neyse tartışma değil ben düşündüğümü söyledim ama yanlış anlaşıldı sanırım :50:

çiğ köfteyi yoğurmak zor çok zor cidden :27: denemene sevindim ama :29:

bişey sorcam kolların ağrıdı mı benim su böreği ve çiğ köfteden sonra omzum tutuldu da :9:

Yok cnm tartışma olacak bir konu da yok zaten ortada. Kesinlikle eklenenlere bakılırsa en emek harcanmış zaman verilmiş senin eklediklerindir. Zaten kimse de aksini dememiş okuduğum kadarıyla. Ama herkesin oylama kriterleri de bu yönde olmayabilir. Ama zaten çok da güzel oy almışsın ve daha oylama bitmiş de değil. Küsme boşuna olur mu:54: Hele ki güzel lezzetler ekliyorsun yarışmanın tadı tuzu bence katılımın çok olması, bu sayede hepimiz nasipleniyoruz.
Zaten yarışmaya katılan her yemeğe bayıldım ben simdiye kadar hepsinden Allah razı olsun dert görmesin elleri:16:

Ben de bu kategoriye başka bir şeyler düşünüyordum ama çoook yoğundum bu hafta eve yemek bile yapamıyordum:9: hazır yapmışken güzel bir ara sıcak hem beğendiğim bir tarif faydalı olur çeşitlilik olur diye ekledim:1: Maksat katılmak ve paylaşmak. Vaktim yok dedim ama gecenin köründe yorgun argın içli köfteleri denedim :9: Dün de senin çiğ köfteyi denedim hazır evdeyken:56:
Maşallah sen hem börekle hem çiğköfteyle uğraştığın için yorulmuşsundur ama ben bile yoruldu hele sen 2 saat yoğurmuşsun:53: Benim ellerim yandı acıdan yanık kremi sürdüm:52: Emeğin için çoook teşekkür ederim sayende evde çiğköfte yedik:54: Yeni katılımlarını da mutlaka isterim :54:

lutfen arkadaslar yorumlari tartismaya cevirmeyelim
her kes gibi ben de fikrimi soyledim
lafimi oraya buraya cekmeyin lutfen
benim fotograf hakkindaki yorumum bi misaldi sadece
makineyle foto cekenlere lafim yok
soylemek istedigim zor bi tarifi birakip sadece fotosu guzel cikmis olanlara oy veren arkadaslara
yani demek istedigim once emek sonra goruntu olmali:34:
simdi bi de her kes emek verdi diyeceksiniz ama anladiniz siz onu:1:

Of ya ben hala karar veremedim hepsi çok güzel :21: ben hepsini birinci ilan edeyim kendi gözümde :16:

Uzunca konuları inceledikten sonra oyumu kullandım.
Hayırlı uğurlu olsun :1:
Tüm yarışmacılara başarılar.
Sunumu çok hoşuma gittiği için oyumu Amonra ya verdim.
En kısa zamanda da tarifini deneyeceğim.

oyumu arzumun içli koftesinden yana kullandım
çok güzel görünüyordu bildiğim tarifin dışında değişik yapmış ellerine sağlık

Bizde fırında kızartırız ama üzeri yumuşacık ve ıslak olur...Üzerine yumurta süreriz tekrardan ;)

Benim teyzem harika yapar bende ondan öğrendim ama çok sık yapamıyorum çalıştığım için haftasonu ancak evişi falan. O da hem fırında hem ocakta yapar aynen böyle gözükür ama ben bu böreğe zaman bulamadığım için hazır yufkadan kat kat böreğim var annemin kolay böreği onu yapıyorum o da böyle gözüküyor su böreği olmamasına rağmen su böreği sanıyorlar baya ıslatılıyor yapılırken araları da. Tembel böreği diyorum ben benim o böreğe ama su böreği izlenimi yaratıyor görenlerde nasıl oluyorsa. Çok ağır misafirim gelecekse çaya falan yapıyorum ama gerçeğini de eşimin üniversiteden hoca hanım arkadaşları geliyor oturmaya mesela. İnanmıyorlar ama benim yaptığığıma ben biraz ufak tefeğimde :17:

Son düzenleme:
Yok cnm tartışma olacak bir konu da yok zaten ortada. Kesinlikle eklenenlere bakılırsa en emek harcanmış zaman verilmiş senin eklediklerindir. Zaten kimse de aksini dememiş okuduğum kadarıyla. Ama herkesin oylama kriterleri de bu yönde olmayabilir. Ama zaten çok da güzel oy almışsın ve daha oylama bitmiş de değil. Küsme boşuna olur mu:54: Hele ki güzel lezzetler ekliyorsun yarışmanın tadı tuzu bence katılımın çok olması, bu sayede hepimiz nasipleniyoruz.
Zaten yarışmaya katılan her yemeğe bayıldım ben simdiye kadar hepsinden Allah razı olsun dert görmesin elleri:16:

Ben de bu kategoriye başka bir şeyler düşünüyordum ama çoook yoğundum bu hafta eve yemek bile yapamıyordum:9: hazır yapmışken güzel bir ara sıcak hem beğendiğim bir tarif faydalı olur çeşitlilik olur diye ekledim:1: Maksat katılmak ve paylaşmak. Vaktim yok dedim ama gecenin köründe yorgun argın içli köfteleri denedim :9: Dün de senin çiğ köfteyi denedim hazır evdeyken:56:
Maşallah sen hem börekle hem çiğköfteyle uğraştığın için yorulmuşsundur ama ben bile yoruldu hele sen 2 saat yoğurmuşsun:53: Benim ellerim yandı acıdan yanık kremi sürdüm:52: Emeğin için çoook teşekkür ederim sayende evde çiğköfte yedik:54: Yeni katılımlarını da mutlaka isterim :54:

ay afiyet olsun :17:

ben zor bi 20 ay geçirdim düşük hamilelik e 7.5 aydır oğlum :37: mutfakta pratik şeyler yaptım hep yarışma için böyle zor şeyler yapınca ister istemez beklenti içine girdim sanırım :9:
yoksa ben bir mutfak canavarıyımdır :21: aslında yarışma bahane kocam bayram etti yazık :9:
tatlı kategorisi yokmu bi sarığı burma yapsaydın diyo :27:

Back