• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezeler - Ordövrler Ara Sıcaklar ve Ara Soğuklar / Mezeler

En başarılı bulduğunuz Ara Sıcak, Soğuklar / Mezeler tarifi ;

• Ankete Katılan
    342
Arkadaslar bence kimse üzülmemeli neden oy alamiyor diye. Cünkü insanlarin kriterleri biribirinden farkli.
Aslinda ben mesaj yazmistim öglen ama bulamadim demek ki kabul olmadan sayfayi mi kapattim ne yaptim :)

Herkesin secim kriterleri farkli farkli, mesela Azerinn demis ki ben cok zor bir corba yaptim oy alamadim. Onun icin zorluk bir kriter mesela. Bana göre degisiklik bir kriter :) Degisik bir tat olmasi, insanin kendi yaraticiligini katmasi birazcik, ya da var olan bir seye farkli tatlar katmasi, ben de o yüzden baska yerde olmayan bir tarif uydurdum kaygana ile ve patates püremde de farkliliklar var. :) Ama bir baskasi icin bu önemli olmayabilir. Sonra bazi insanlar sunuma önem veriyor. Ama herkesin güzel peceteleri, sik servis takimlari olmak zorunda mi? Degil. Fakat olunca farklilik yaratiyor illa ki :) Öte yandan kimisi hijyene dikkat ediyor mesela eldiven kullanmayi önemli bulan yorumlar okudum. Öte yandan benim icin önemli degil cünkü kacimiz evde eldiven kullaniyor ki yemek yaparken? Eller temiz, tirnaklar kisa oldu mu yeterlidir. Fakat bazilari da diyebilir ki, tamam da ben bu sahsi tanimiyorum etmiyorum, sadece ciplak elleri hamurun icinde ya da patates yuvarlarken görmek istemiyorum, itici geliyor. O da kendine göre haklidir elbette. Bunun disinda evet bence de bildik bir tat olmasi pek cok insani ceken bir faktör, cünkü tadi bilinen yiyecek sanirim damakta yemis hissini birakiyor, nasil olabilecegini tahmin edebiliyorsunuz, ya da yüksek ihtimal sevdiginiz yemeklerden birisi bu bildik sey. Bir de kategoriye uygun olup olmadigina bakan arkadaslar var ki bence bu da cok önemli, bazilari ara sicak meze kategorisine uymamakta, verilen emegi kimse inkar etmiyor.

Aslinda ben fotolari ekledigimde esim bakalim hangi kategoride kazanacaksin dedi. Dedim ne kategorisi? O da: en güzel sunum, en yaratici tarif, en lezettli tarif gibi...

Ama böyle yarissak, KK bir sürü hediye almak zorunda kalir ki cok fazla ugras olur. Öte yandan her kategoride yarisabilecek en az 10 kisi olmali ki anlami olsun bu da toplamda 30 40 tarife denk gelir. Secim daha da zorlasir :)

Bence kimse üzülmesin, sadece paylasmak ve eglenmek amacli katilalim. 3 kisi bile begense, sundugunuzun kiymetini sizin kategorinizde degerlendirmistir, bu bile sevindirici olmali. Yarisma isin bahanesi olsun, biz tarif paylasiyor gibi düsünelim ki hayal kirikligina ugramayalim.

Herkesin yemekleri cok güzel :)

Arkadaslar bence kimse üzülmemeli neden oy alamiyor diye. Cünkü insanlarin kriterleri biribirinden farkli.
Aslinda ben mesaj yazmistim öglen ama bulamadim demek ki kabul olmadan sayfayi mi kapattim ne yaptim :)

Herkesin secim kriterleri farkli farkli, mesela Azerinn demis ki ben cok zor bir corba yaptim oy alamadim. Onun icin zorluk bir kriter mesela. Bana göre degisiklik bir kriter :) Degisik bir tat olmasi, insanin kendi yaraticiligini katmasi birazcik, ya da var olan bir seye farkli tatlar katmasi, ben de o yüzden baska yerde olmayan bir tarif uydurdum kaygana ile ve patates püremde de farkliliklar var. :) Ama bir baskasi icin bu önemli olmayabilir. Sonra bazi insanlar sunuma önem veriyor. Ama herkesin güzel peceteleri, sik servis takimlari olmak zorunda mi? Degil. Fakat olunca farklilik yaratiyor illa ki :) Öte yandan kimisi hijyene dikkat ediyor mesela eldiven kullanmayi önemli bulan yorumlar okudum. Öte yandan benim icin önemli degil cünkü kacimiz evde eldiven kullaniyor ki yemek yaparken? Eller temiz, tirnaklar kisa oldu mu yeterlidir. Fakat bazilari da diyebilir ki, tamam da ben bu sahsi tanimiyorum etmiyorum, sadece ciplak elleri hamurun icinde ya da patates yuvarlarken görmek istemiyorum, itici geliyor. O da kendine göre haklidir elbette. Bunun disinda evet bence de bildik bir tat olmasi pek cok insani ceken bir faktör, cünkü tadi bilinen yiyecek sanirim damakta yemis hissini birakiyor, nasil olabilecegini tahmin edebiliyorsunuz, ya da yüksek ihtimal sevdiginiz yemeklerden birisi bu bildik sey. Bir de kategoriye uygun olup olmadigina bakan arkadaslar var ki bence bu da cok önemli, bazilari ara sicak meze kategorisine uymamakta, verilen emegi kimse inkar etmiyor.

Aslinda ben fotolari ekledigimde esim bakalim hangi kategoride kazanacaksin dedi. Dedim ne kategorisi? O da: en güzel sunum, en yaratici tarif, en lezettli tarif gibi...

Ama böyle yarissak, KK bir sürü hediye almak zorunda kalir ki cok fazla ugras olur. Öte yandan her kategoride yarisabilecek en az 10 kisi olmali ki anlami olsun bu da toplamda 30 40 tarife denk gelir. Secim daha da zorlasir :)

Bence kimse üzülmesin, sadece paylasmak ve eglenmek amacli katilalim. 3 kisi bile begense, sundugunuzun kiymetini sizin kategorinizde degerlendirmistir, bu bile sevindirici olmali. Yarisma isin bahanesi olsun, biz tarif paylasiyor gibi düsünelim ki hayal kirikligina ugramayalim.

cok güzel aciklamissin

bende mesela en cok kim emek vermis ona bakiyorum

herkes emek vermisdir elbetde ama cok uzun süren ve zor yemekler var

Hijyen eldiven kriter olmamalı bence evde kullanmıyoruz çünkü bende çiğ köfte yoğururken eldiven kullandım ama sebebi ufak bebeğim olmasıydı elimdeki acı dokunduğumda onu yakabilirdi
tırnaklarım uzunken evde kullandım eldiven ama şimdi kullanmıyorum.
Hijyenik olmayan sunumda yoktu zaten.
Kimse evinde pis eşyalarda gıda yapmaz sanırım :)

azerinin demek istediği aslında çorba kategorisnde en zor buydu ona oy verdik denmesiydi mutfakta 7 saatimi vererek yaptığım su böreği ve çiğ köfte çok zordu ama bu sefer zorluğa değil sunuma oy verdik dendi.

Yani kategoriye göre sunum yada emek olarak fikirler değişebiliyor.

Azerinin ve benim msjlarım gerekli yerlere ulaşmıştır zaten katılımcıları maşa yaptık gibi oldu :9:

Bu kategoriye de katılmadım.. Katılsaydım şayet birinci olmuştum kesssinn :21::12:
:60::86::82:

Yarisma bagimlilik yapiyor galiba, diger kategoriyi bekliyorum.
En zahmetli en güzel sunumlu enn hijyenik en.. enn menüyü yapmak icin hazirim :Pp
:52:

Bu kategoriye de katılmadım.. Katılsaydım şayet birinci olmuştum kesssinn :21::12:
:60::86::82:

ona ne şüphe yemekleri yapacak ellerin asaleti yeterdi şekerim :29:

En zahmetli en güzel sunumlu enn hijyenik en.. enn menüyü yapmak icin hazirim :Pp

ben küstüm oynamıyom :19:

Ben eldiven kullanacağım,kenarlarına da süs işleyeceğim ama eldivenlerimin :12:
Sonra profesyonel bir fotoğrafçı tutacağım :28:
Sonra.... Işık da önemli be :26: Benim mutfağın tavanına spot döşeteyim iyisi mi..:44:
Sonra .....................:52::52::52::9:

Ellere,emeklere,yüreklere sağlık kızlar.. Mükemmelsiniz :71::54::54::54::54::54::54::54:

Son düzenleme:
ona ne şüphe yemekleri yapacak ellerin asaleti yeterdi şekerim :29:

ben küstüm oynamıyom :19:

Bence devam etmelisin..
Ben bu kategorinin cok karmasik oldugunu düsündüm en basindan beri
o yüzden kimisi sunum kimisi emek dedi.. Diger kategori daha net olacaktir.

Sonra.... Işık da önemli be :26: Benim mutfağın tavanına spot döşeteyim iyisi mi..:44:

Ellere,emeklere,yüreklere sağlık kızlar.. Mükemmelsiniz :71::54::54::54::54::54::54::54:

Oy sen ne yapsan begenilir ki :23:

En iyisi photoshop arkadaslar, yemege lezzet bilem katar :27:

Son düzenleme:

köşedeki çiçekçiden çelenk yaptirtim yollim sana şöle gamzegil ve ailesi diye sunumda arka fona koy :52::60:

köşedeki çiçekçiden çelenk yaptirtim yollim sana şöle gamzegil ve ailesi diye sunumda arka fona koy :52::60:

Bana bak,neme lazım makyaj felan da yapiim dimi be :28: Nolur nolmaz diyerekten :52::52::52:

Bence devam etmelisin..
Ben bu kategorinin cok karmasik oldugunu düsündüm en basindan beri
o yüzden kimisi sunum kimisi emek dedi.. Diger kategori daha net olacaktir.

valla düşünmüyorum artık canım bundan sonra et yemekleri ve pilavlar yada ana yemek olur kategori gerçi ikiside aynı şey ya :9:

sen katlırsan manikürü geçtim pedikür bİle ararım :60:

Aaa evet bak iyi dedin manikür yaptırmalı:28: Ve hatta pedikür:30:
Her ne kadar ellerimde dantelli eldivenlerim olacaksa da.....
Kamera çok dikkatlidir,atlamaya gelmez dimi :6:Allah muhafaza..
Ben manikürsüz parmaklı dedirtmem kendime arkadaşşşş:19:

:52::52::52::52::52::52:

Aaa evet bak iyi dedin manikür yaptırmalı:28: Ve hatta pedikür:30:
Her ne kadar ellerimde dantelli eldivenlerim olacaksa da.....
Kamera çok dikkatlidir,atlamaya gelmez dimi :6:Allah muhafaza..
Ben manikürsüz parmaklı dedirtmem kendime arkadaşşşş:19:

:52::52::52::52::52::52:

ben manikürsüz parmak dedirtmem kendime arkadaş :60: burda patlattım kahkayı noluyo diye sesleniyolar :52:

dip boyanı filanda yaptırt megin dibi gelmişde denebiir mazallaahhhhh :60:

ben manikürsüz parmak dedirtmem kendime arkadaş :60: burda patlattım kahkayı noluyo diye sesleniyolar :52:

dip boyanı filanda yaptırt megin dibi gelmişde denebiir mazallaahhhhh :60:

Ne diyosuuunnn :28::30::30::30:Ay Allah koru yareppim yaaa:5:
Paranoyak oldum ben galiba :18::18::18:
Şaheserler ötesi bakım yapmam lazım, yemek yapmayıveririm belki :60::52::52:

Gece tırlatması izlediniz :42::52::52::52::51:

Son düzenleme:
katılan herkesin ellerine sağlık çorbalar da hepsinide beğendiğim için kimseye oy veremedim :17:

Bence de herkesn kriterleri farklı. Sunuma baktığınız zaman o yemeğe verilen emeği yansıtmalı, iştah kabartmalı, yapılan yemeklerin kendine has görünüşü vardır mesela çiğköfte genelde oval olur ve nar gibi kızarması beklenir, dolmanın ince sarılmılı makbuldur, su böreğinin üzerinin de içi gibi yumuşak gözükmesi gerekir yani o yemeğe baktığında ismini ve tarifi görmesen bile o yemeği sunumundna tanıyabilmelisin. En başından beri emeğe oy vereceğimi söylemiştim. Sunumda emeği yansıtmalı bana göre ne kadar özenildiğinin ispatıdır. Oylamada da kararımı verdim.

Görüntü olarak bana göre şahsi fikrim su böreğini andırmasa da yapılışındaki zorluk, aşamalar bir su böreği gibi yapıldığı için sunumu göz ardı ediyorum ayrıca etli çiğ köfteyi çok severim ve zor yoğrulduğunu iyi bilirim yengem çok güzel yapar bende afiyetle yerim. O yüzden oyumu su böreği ve çiğköfteye veriyorum. Sadece naçizan tavsiyem o kadar emek verikdilten sonra biraz daha zaman harcanıp ocak üstünde yavaşça pişirilseydi ve üzeri de yumuşak ve daha az pişmiş bir görüntü de olsaydı daha iyi sonuçlar alınabilirdi diye düşünüyorum yine de emeğinize sağlık çok emek var başarılar..

Amonra'nın çerkez tavuğu ve arzumun çiğköftesinde çok aklım kaldığını belirtmek isterim su böreği ile birlikte bu 3 tarifte aklım kalmıştı ama biri ağır bastı. Sizinde elleriniz sağlık arkadaşlar.. :16:

Back