Dekorasyon bilgi sahibi olduğum konulardan biri asla değil. Göz zevkim açısından seyirci olmayı ise seviyorum. Bu nedenle fikir almak veya paylaşmak adına bu konularda açılmış başlıklara da tavsiyem önerim eleştirim olmasını çok doğru bulmadığım için seyretmek ve okumakla yetiniyorum. Hani bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın yanlışlığını bu konuda da olsa yaşamak istemediğim için.
Tarzı, rengi ne olursa olsun, kimimize göre "asla" denilecek şeyler, bir diğerimize göre "mutlaka" denilecek şeyler olabiliyor. Beğeniler, zevkler, renkler çok çok farklı, eğer öyle olmasa hepimiz aynı şeyleri kullanıyor olurduk ve hiç bir konuda hiçbir çeşitlilik olamazdı.
Herkesin evini veya eşyasını veya kullandığı herhangi birşeyi eğer burada paylaşıyorsa, mutlaka ki onu beğenerek, severek, emek emek, binbir kararsızlıkla, bin bir uğraşla, binbir çabayla ve ekonomik olarak da bazen çok fazla ödünler vererek onları bu hale getirmiştir düşüncesinden öte gitmeden ve kişiler adına onların bu mutluluklarını ve heyecanlarını hissederek, yürekten paylaşmaya çalışarak bakarım genellikle, fotoğrafı konulmuş şeylere.
O anda tek dileğim, şu anda sizin için de dilediğim gibi, insanların bu mekanları veya bu eşyaları en iyi günlerde, güle güle, mutlulukla, huzurla, sağlıkla kullanabilmeleri olur. Kendi beğenilerime göre veya ben olsaydım şeklinde bir düşünce içerisine ise neredeyse hiç girmiyorum desem yeridir.
Ancak bu defa yazmadan edemeyeceğim.
Bu nasıl bir evdir böyle yahu?!?!
Sadece fotoğraflarına bile bakarken kendimi bir masalın içinde buldum adeta. Hani çocukluğumuzda renkli masal sayfalarını çeviririz ve aynı anda o masalın içinde yaşarız ya, ya da sindy bebek tarzında bebek koleksiyonlarının evleri olur ya hani biz büyüklerin çocuklardan daha çok ayılıp bayıldığımız oyuncak evler, kendim de ancak fotoğrafların sonuna geldiğimde sanki kitabın son kapağını kapatmışım hissine kapıldığımda farkettim bu duygulara kapılmış olduğumu. Bir de fotoğrafıyla değil de, her boyutuyla bu evin içinde ve bu eşyaların arasında olmak nasıl bir duygudur? artık bu konudaki duygu ve düşüncelerimin taktirini de size bırakıyorum. Bayıldım herbirşeyine.
Görüntülerdeki tek eksik ise sadece pamuk prenses ve beyaz atlı prens bence...
Ne diyeyim, onlar ersin muradına biz çıkalım kerevetine... Mutlulukla ve sevgiyle kullanın.