- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
-
- Konu Sahibi mylittlesunshine
gelinliğin özellikle sırt kısmı çok zarif çok hoş.. benimde düğünüm haziran sonunda ve ben de henüz aradığım gelinliği bulamadım sanırım karar verip beğenemiycemhayırlı uğurlu olsun tatlım
Wow :) Süper bir gelinlik
Ne kadar diktireceksin peki?
Merhaba,
Güzel sözlerin için çok teşekkürler canım, teveccühün. Beğendiğin gelinliği sevdim, fikirlerin hoş ve farklı. İnşallah güzel bir hazırlık süreciyle istediğin herşeye ulaşırsın.
Benim şimdiye kadar gördüğüm en güzel tül, vakko weddingte arkadaşımın denediği Calais'teki idi.
Nasıl yumuşacık, kaliteli bir tül sana anlatamam. Genelde bizimkilerin kullandıkları tül biraz sertçe olur, bunu üstten tut, sarkıt, ipek eşarp misali dökülüyor. Zaten tülün türü de "ipek tül" imiş. Eğer bulabilirseniz bundan öneririm.
Gelelim eteğin altına, o bildiğin tafta. Parlak, yanardönerli, çift iplikle dokunmuşlarından uzak durursan, buldukların güzel olacaktır. Beni bilirsin sanırım, bir kumaş ne kadar simli, ne kadar parlaksa o kadar plastik ve sentetik görünür bana. Kaliteli, ipekli kumaşın sentetiklerden başka, ağır bir parlaklığı olur çünkü.
Üstteki çiçekli malzemelerin çok çok benzerini geçtiğimiz çarşamba eminönünde birçok malzemecide gördüm, bulmanız zor olmaz. Lazerle kesilmiş malzeme diye sorabilirsiniz.
Bir de şu ihtimal var, tül veya dantel üzerine lazer kesim bu malzemeler dikilmiş haliyle hazır satılıyorlar. Mesela eminönü İnci Dantel'de bu görülen kumaşın renk ve çiçekler olarak nerdeyse aynısı vardı. Metresi 100-200 lira filan bir maliyeti var. Sormuştum, beyazı da oluyormuş. Hatta salı pazarında gri renkte biraz daha kalitesizine bile rast gelmiştim, bulunmaz hint kumaşı değil yani.
Adana'da gelinlik malzemeleri satan belli bir yer varsa orayı öğrenirsin, lazer kesim malzeme sorarak gezersin. Bence de bulursun.
Tahminim, 1000-1500 maliyetle bu gelinliğin güzelinden dikebilmesi gerekir sana.
Mutluluklar dilerim...
Ust kismi gercekten cok hos umarim istedigim gibi dikilir canim dugunun ne tarz bilmiyorum ama kir dugunu sanirsam bende bakiyorum bkiyorum bi suru begeniyorum deneyip hangi kesim yakisck onu bi bulsamen azindan eleme yapabilicem multluklar
:))) beğendin mi :))
fiyatını bilmiyorum canım ya henüz araştırma evresindeyim, kumaşı nasıl olmalı ne kullanılmalı falan baya bi inceliyorum :) 15 tatilde adana'daki modaevlerini gezicem ilk içime sinmezse tatil bitmeden bir de istanbul'a gidicem. ipek gibi yumuşacık hafif bir şey olsun istiyorum. asıl önemli olan modeli birebir yapmaları değil -tabii ki modeli de istediğim gibi olmalı- kart kart kumaşlarla da yaparlar bu modeli sinir olurum , o yüzden kumaş bakıyorum şimdilik sadece
sağol canım. beğenmeniz içimi inanılmaz rahatlatıyorBayıldım. Çok çok çok güzel.
Evet kesinlikle cok begendimInsaAllah sonucu ta istedigin gibi olur. Mutluluklar dilerim canim. Bende bir gelinlik begendim. Diktirme ve satin 1000TL olur dedi internette görüstügüm bir gelinlikci ama henüz emin degilim dikim riskini göze alayim mi diye. Birde cok sade bir gelinlik düsünüyordum aslinda hayalimde hep öyleydi ki sadeyi seven biriyim. Ama bu gelinlik cok satafatli gibi sanki cok kararsizim bende :)
Gelinkte su:
Eki Görüntüle 315588
Bende cok begendim gelinligi,
Insallah hersey hayalinden bile guzel olur canim
ay hadi bakalım bu yaz bizim yazımız olsun inşallaaaah!Canım bu ne hız yahu, konu bile açmışsın uyuyorum resmen, haberim bile yok. Başlığı görünce dedim gelinliğini buldu, coştu bizimkiDarısı benim başıma artık...:97: Ben de en az senin kadar sevindim. Teşekküre gerek yok canım, sen o gün o gelinliğin içinde sonsuz bir huzur ve mutlulukla gülümse o yeterli...
amin canım hepimizin beğenmenize çok sevindimAllah gonlune gore versın tatlımm cokk hoss
ocak 28'de nişanım olacak düğün ya da nikah artık ilk hangisi olursa bilmiyorum ama sonuçta haziran ayında bu gelinlik bana lazım. sorularım şunlar:
1) ben kahramanmaraştayım, ailem adana'da, nişanlım istanbul'da. sizce bu gelinliği nerde diktirmem daha mantıklı. tabii ki burda maraşta diktirmeyeceğim zaten ilçedeyim merkezde bile değilim. adana mı istanbul mu daha iyi olur? her şeyi düşünmem lazım; gidip gelme açısından adana rahat olacak ama modaevi konusunda kararsızım istanbulda daha iyi olur gibime geliyor. kumaşlarını nişanlım alacak terziye sadece dikim ücreti ödeyerek yaptıracağım gelinliği.
2) ne zaman dikim için terziye gitmem gerekiyor haziran sonu gibi gelinliğin hazır olması gerektiği düşünülürse?
3) gelinlikçi gelinliği istediğim gibi dikemez diye korkuyorum sürekli gidip kontrol etmem gerekir mi? o provaya çağırdıkça gittiğimde iş işten geçmiş olursa cinnet geçirebilirim.
tecrübeli arkadaşlar fikirleriniz önerileriniz önemli, şimdiden teşekkürler
canım, ben diktirmiş ve memnun kalmış bir insanım biliyorsun. terzim iyiydi, ama yine de müdahale etmem gereken yerler oldu, benim gelinliğim için küçük küçük de olsa 10 kadar prova yapmıştık. bu yüzden ben açıkçası gelip-gitme açısından yakın olunmasından yanayım. böylece sürprizle karşılaşmazsın.
ya da şöyle bir şey olur, eğer şehirdışında diktirmeyi düşünüyorsan, 10 gün kadar o şehre gidersin, terziyle anlaşırsınız ve sadece senin gelinliğini dikip yetiştirirler. ben kendi terzimle sohbet ederken, onun gurbetçi gelinlerle nasıl çalıştığını sormuştum. o da bana böyle yaptıklarını, yani 1 hafta 10 gün için sadece o kişinin gelinliğine çalıştıklarını, acelesi olmayan gelinleri ertelediklerini söylemişti.
eğer Adana içine sinmeyecekse, modelinde kesin kararlıysan -ki olduğunu biliyorum- ve kilon çok değişken değilse, bu seçeneği düşünebilirsin. şu an ölü sezon olduğu için, gelinlikçiler bu tip bir uygulamaya müsait olurlar. sen de her gün başında olarak gelinliğini alabilirsin.
böyle ekspres dikim yapmayacaksan, 3 ay önceden terzinle anlaşmanı öneririm. yaz gelinisin, yazları gelinlikçiler çok yoğun olur, gelinliğin aceleye gelmesin, daha özenli bir şey çıksın ortaya.
kumaş meselesinde, bu hafta sonu Allah'tan bir mani çıkmazsa, Emos arkadaşımızın gelinliği için kumaşçı gezeceğiz. o da lazer kesim kumaş istiyor. Gezerken senin gelinliğini de aklımda tutarım, uygun bir şey görürsem kartını nişanlına iletirim. Eğer kumaş elinizde olursa, modelde bir zorluk olmadığı için, Adana'daki bir terzinin de güzel iş çıkaracağını düşünüyorum.
Sevgiler...